Δράση: Χρήση απινιδωτή στη σχολική μονάδα και εκμάθηση ΚΑΡΠΑ

apinid

 Κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποι μας καταρρέουν και πεθαίνουν από Αιφνίδια Εξωνοσοκομειακη Καρδιακή Ανακοπή ( αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς). Ο θάνατος όμως από ανακοπή θα μπορούσε να αποφευχθεί και πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν , αν οι παραβρισκόμενοι πολίτες δρούσαν άμεσα εφαρμόζοντας αποτελεσματική Καρδιοαναπνευστικη Αναζωογόνηση και πρώιμη Aπινίδωση. 

Καθώς ο ρόλος της πρώιμης Απινίδωσης στη διάσωση ζωών μετά από Καρδιακή Ανακοπή είναι ζωτικής σημασίας , Aπινιδωτες πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία. Είναι σημαντικό για τις ζωές μαθητών, εκπαιδευτικών, ανθρώπων του προσωπικού, επισκεπτών και πολιτών. 

Η ύπαρξη Απινιδωτη στο σχολείο θα συμβάλει στην εξοικείωση των μαθητών με τον Απινιδωτη, την Απινίδωση και την Καρδιαναπνευστικη Αναζωογόνηση. Τα παιδιά μαθαίνουν ζωτικής σημασίας δεξιότητες και καλλιεργείται μια κουλτούρα ανταπόκρισης , ώστε σαν μελλοντικοί πολίτες να είναι έτοιμοι , πρόθυμοι και ικανοί να δράσουν άμεσα , όταν παραστεί ανάγκη , σώζοντας ζωές. Παράλληλα μαθαίνουν να βοηθούν τους άλλους και αναπτύσσουν το αίσθημα του αλτρουισμού και κοινωνικής ευθύνης. Τέλος, πρέπει να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για την ύπαρξη , τη σημασία και τον τρόπο χρήσης του Απινιδωτη. 

Για το σκοπό αυτό στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 και 14 Νοεμβρίου 2022 παρουσίαση και εκμάθηση του τρόπου λειτουργίας και χρήσης του Απινιδωτη στους μαθητές της Α τάξης από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κα. Μακρυγιάννη Χριστίνα κλ. ΠΕ87.04 και κα. Παπαδογεωργου Σπυριδούλα κλ. ΠΕ87.03 . Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Απινιδωτη και τον τρόπο χρήσης του σε ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης. Επίσης έγινε εξάσκηση στη Καρδιοαναπνευστικη Ανάνηψη ( ΚΑΡΠΑ) που είναι μια τεχνική Α βοηθειών που είναι πολύ χρήσιμη για την επιβίωση του θύματος.

apinid2

We have 57 guests and no members online