12η Συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Ομίλων Σχολείων

  

Στις 21 Ιουνίου 2014, στο Υπαίθριο Θέατρο του Αιτωλικού πραγματοποιήθηκε η 12η Συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Ομίλων, Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, η οποία διοργανώθηκε από το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ν. Αιτ/νίας και το Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το σχολείο μας το οποίο έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε μια τέτοια συνάντηση, εκπροσωπήθηκε επάξια από τη χορευτική του ομάδα με την καθοδήγηση της γυμνάστριά μας κας Βετσοπούλου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στο όμορφο αυτό κλείσιμο της σχολικής χρονιάς!

 

 


 

 2014: Έτος αφιερωμένο  

στον El Greco

 (Δομήνικο Θεοτοκόπουλο) 

 Στα πλαίσια της φετινής χρονιάς που είναι αφιερωμένη σε έναν από τους πιο ανήσυχους και αινιγματικούς ζωγράφους όλων των εποχών το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, αποκαλούμενο και «Ελ Γκρέκο» (ο Έλληνας),  το σχολείο μας στις 14 Μαΐου 2014, πραγματοποίησε εκδήλωση προκειμένου να τον τιμήσει και να τον γνωρίσει στους μαθητές του.

 

 

Την εκδήλωση που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κα. Λαμπροπούλου Γ. και κα. Παππά Α. την παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων.

 Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος γεννήθηκε στην Κρήτη το 1541 και έζησε ανάμεσα στην Κρήτη και στο Τολέδο (Ισπανία), έχοντας περάσει μια ουσιαστική περίοδο μαθητείας στην Ιταλία. Τετρακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του -7 Απριλίου 1614-, οι δύο πατρίδες για να τον τιμήσουν ανακήρυξαν το έτος 2014 ως έτος El-Greco, διοργανώνοντας παράλληλα πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

 

 


Εθελοντική Αιμοδοσία 

Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η εαρινή εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μια πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας που τιμά αυτόν που το προσφέρει και χαρίζει ζωή σε όποιον το έχει ανάγκη...

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν αθρόα στο κάλεσμα αυτό δίνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Η ανιδιοτελής  τους προσφορά αποτελεί ύψιστη ανθρώπινη πράξη, γιατί το αίμα δεν παράγεται, αλλά μόνο χαρίζεται. 

 Συγχαρητήρια στους μαθητές για την προσφορά τους, στις υπεύθυνες καθηγήτριες Νοσηλευτικής κα Κουτέρη Ειρήνη και κα Κρίκου Ειρήνη για την άψογη οργάνωση της αιμοδοσίας και στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αγρινίου για την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την ευαισθησία τους. 


 Πασχαλινό παζάρι   

Στο σχολείο μας διοργανώθηκε από την Τετάρτη 9 Απριλίου έως και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, πασχαλινό παζάρι, με έργα  των μαθητών του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.  

   Τα έσοδα του παζαριού διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών παιδιών «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης».  Την επιμέλεια-ευθύνη για τη διοργάνωση του  παζαριού, την είχαν οι καθηγήτριες κα Καζανά Ανδριανή  και κα Τριανταφύλλου Σπυριδούλα.   

Επισημαίνουμε ότι τα Πασχαλινά εκθέματα δημιουργήθηκαν από τα παιδιά- με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών- με ιδιαίτερο ταλέντο και ευαισθησία σύμφωνα με το πνεύμα του Πάσχα. 


 ΔΙΑΛΕΞΗ 

Αποτέλεσμα εικόνας για zormpa rammopoyloy

 Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, το σχολείο μας, φιλοξένησε την κα Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου, Εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου και διακεκριμένη συγγραφέα των Εφήβων.

Η κα Ζορμπά, πραγματοποίησε διάλεξη στους μαθητές της Α' τάξης,  με θέμα:

 "Το Λογοτεχνικό Βιβλίο και οι Μαθητές"

 Μίλησε με ευγένεια, σεμνότητα, καθαρότητα, σεβασμό και παιδαγωγική αγάπη προς τους μαθητές, για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου και επακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

 Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζορμπά για την προσφορά της και την παρουσία της στο σχολείο μας.

 

 


ΟΜΙΛΙΑ 

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στις 18:30 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Α., πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - ομιλία στους γονείς των μαθητών μας με θέμα: " Κίνδυνοι που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο"

 Η ομιλία έγινε από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Κουμπαρούλη Γ. και ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς ομιλιών - προσπαθειών που αφορούσαν την προστασία των μαθητών μας από τους κινδύνους που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Η ανταπόκριση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν πολύ θετική.


 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στις 20:00 το σχολείο μας, παρουσίασε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου τη θεατρική παράσταση του OscarWilde,

afisa

 

«Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός»

Το έργο διαδραματίζεται στην Αγγλία στα τέλη της βικτωριανής εποχής. Δυο νέοι της εποχής εκείνης  για να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή  τους και για να κατακτήσουν τις γυναίκες που αγαπούν, διασκεδάζουν αλλάζοντας την αλήθεια. Βέβαια τα ψέματά τους αποκαλύπτονται και οι αγαπημένες τους σκοπεύουν να τους εγκαταλείψουν??..

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του OscarWilde που θεωρήθηκε επίσης και αριστούργημά του. Το χιούμορ του έργου προέρχεται κυρίως από τους χαρακτήρες που διατηρούν εικονικές ταυτότητες για να αποφύγουν ανεπιθύμητες κοινωνικές υποχρεώσεις.

Γεμάτο με πνευματώδη διάλογο, σατιρίζει κάποιες από τις αδυναμίες και την υποκρισία της κοινωνίας της εποχής.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος ως "ηθοποιοί", οι μαθητές με σειρά εμφάνισης: Μάνθα Δασκάλου, Μιχάλης Κατσούδας, Κώστας Μπέκος, Γιώτα Λυμπέρη, Αμαλία Γρατσινοπούλου, Μάρια Ασημακοπούλου, Γώγω Τσιαμάκη, Ρενάτο Σελίμι, Μάριος  Πάτσης και ως «βοηθοί σκηνής», «βοηθοί σκηνοθεσίας»Ντοβάκου Βάσω του Ιωάννου και Κατσούπης Κωνσταντίνος. Τον ρόλο της εμψύχωσης και  της σκηνοθεσίας είχαν αναλάβει οι καθηγήτριες Κοντούλη Αναστασία, Παππά Αγγελική και Μιχοπάνου Ειρήνη.  

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους. Για να δείτε το video

 

th1 th2

th3 th4

                                            th5

  


 


 Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2014

 

13403516854 9d9cca7eec o   13403177525 c6f2ddbd9c o
 13403184655 6ea9d96951 o  13403524844 02523cea6e o
13403304993 2c5bf1bcf6 o 13403546634 26f60861cc o

 

Εθνική Εορτή 25ης Μαρτίου 

 

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο σχολείο μας. Την ευθύνη διεξαγωγής της την είχαν οι καθηγητές κα. Ράπτη Κ. ΠΕ02 και  κ. Τίτης Ά. ΠΕ20. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, την επιμέλεια των οποίων είχε η κα. Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11.

 


 Εθελοντική Αιμοδοσία (17 Δεκεμβρίου 2013)

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγρινίου κάλεσμα στους μαθητές και καθηγητές για

Εθελοντική Αιμοδοσία 

γιατί

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.

Αποτέλεσμα εικόνας για aimodosia

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.

 Ασφαλές αίμα είναι αυτό που δεν βλάπτει κατ' αρχήν τον ίδιο τον δότη, είναι δηλαδή ασφαλές από μολυσματικές ασθένειες, οπότε δεν μπορεί να βλάψει ούτε τον λήπτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της υγείας των ασθενών.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης ασφαλούς αίματος είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει τη ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. 

 


 

 Η  "Ώρα Κώδικα" στο σχολείο μας

  Στα πλαίσια της παγκόσμιας διοργάνωσης της "Εβδομάδας Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα", μιας  εκπαιδευτικής εβδομάδας αφιερωμένης στην Επιστήμη Η/Υ  & Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε από τις  9 έως και 15 Δεκεμβρίου 2013 , το σχολείο μας συμμετείχε με όλα τα τμήματα του τομέα Πληροφορικής και Δικτύων Η/Υ της Β' και Γ' τάξης.

_Code-hour-final_all

 

Η διοργάνωση η οποία έγινε από το Code.org (αναλυτικές πληροφορίες στο  http://csedweek.org/) απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

 Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια καθοδηγούμενη δραστηριότητα την οποία μπορούσε να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες δημιουργήθηκαν και έγιναν διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες προκειμένου να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

 

 


Επιμορφωτικό Σεμινάριο UBUNTU-LTSP  

 Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 από τις 15:00 έως τις 19:00, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας υπό την αιγίδα του Σχολ. Συμβούλου Πληροφορικής κλάδου ΠΕ19, Δρ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, επιμορφωτικό εργαστηριακό βιωματικό σεμινάριο, πέντε (5) διδακτικών ωρών σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αιτ/νίας και της ομάδας Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών και Διοικητικών Μονάδων του Ι.Τ.Υ.Ε. - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με θέμα:

 " Οργάνωση, διαχείριση, συντήρηση και παιδαγωγική αξιοποίηση Σχολικού Εργαστηρίου Πληροφορικής και ΕΦαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΕΠΕΗΥ) με ταυτόχρονη λειτουργία Λειτουργικών Συστημάτων Windows και Ubuntu".

 Στο σεμινάριο στο οποίο έλαβαν μέρος 40 εκπαιδευτικοί - Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και καθηγητές Πληροφορικής- σχολείων του Νομού μας, τα επί μέρους θέματα εισηγήθηκαν οι κ. Παπαδάκης Σπ. Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 και η ομάδα επιμορφωτών του Ι.Τ.Υ.Ε.-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με συντονιστή τον κ. Ι. Σιάχο.


 Σχολική γιορτή 17ης Νοέμβρη 2013

    Η επέτειος του Πολυτεχνείου, η ημέρα που θυμίζει σ΄ όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες. Στον αγώνα αυτό τα νιάτα της πατρίδας μας έδωσαν το μεγάλο παρών με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας τίμησε τα Ελληνικά νιάτα με μια γιορτή λιτή, αλλά πολύ συγκινητική. 

Κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή της οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κας Γεωργίου Ειρήνης και κ. Μαρκή Γεωργίου. 

  

Video 1  Video 2  Video 3     Video 4

 Εθνική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

 

  Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940  στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Το σχολείο μας αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του '40 πραγματοποίησε μια μικρής διάρκειας, αλλά φορτισμένης  συγκινησιακά εορτή, με τη βοήθεια των παιδιών και υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κας Παππά Α. και του πληροφορικού κ. Κουμπαρούλη Γ.

 

 

100 0573

 100 0577
100 0580 100 0582

 

 

 

We have 86 guests and no members online