Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα: σύντομη ιστορική αναδρομή | Πεμπτουσία 

Από το 1981 μέχρι σήμερα κλείνουν 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν υπέγραφε τη Συνθήκη ένταξης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην τότε ΕΟΚ, στις 28 Μαΐου 1979, είχε τη βαθιά πεποίθηση ότι καθόριζε το μέλλον της χώρας και σφράγιζε τη μοίρα των Ελλήνων πολιτών. Σ΄ αυτές τις δεκαετίες ευρωπαϊκής πορείας μεταμορφώθηκε η χώρα μας και μπήκαν τα θεμέλια ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Μέσα σε 40 χρόνια, κάτι περισσότερο δηλαδή από μια μόλις γενιά, οι Έλληνες βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τα αποτελέσματα εκείνης της ένταξης. Η παρουσίαση είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκθέτοντας συνοπτικά την ιστορία της και τα θεσμικά της όργανα.Περισσότερα... 


Καλλιτεχνική Δημιουργία Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών

SPIRAL-WEEK1 black 14x21 23003 17x24 23004 1   269778939 3166514260236212 2116329867767125646 n

 Μία ακόμη υπέροχη δημιουργία στο πλαίσιο των μαθημάτων του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου και εμπνευσμένοι από το έργο “Color Study” του Ρώσου ζωγράφου Καντίνσκι. Οι μαθητές με τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Μετσοβίτη και Βάσω Παπανίκου δημιούργησαν τη δική τους σύνθεση, σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χρώματα της επιλογής τουςΧρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ο Καντίνσκι πίστευε ότι το κάθε χρώμα έχει τη δική του διακριτή «προσωπικότητα» που αγγίζει ένα ξεχωριστό συναίσθημα στον άνθρωπο.

Απολαύστε το μαζί με άλλες υπέροχες χριστουγεννιάτικες  δημιουργίες!  Φωτογραφίες. 


Το συναίσθημα που νικάει το φόβο

Χαμόγελο του παιδιού - Βικιπαίδεια

Η Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, αποτέλεσε αφορμή για να μας θυμίσει ότι η ΑΓΑΠΗ μπορεί να βρίσκεται παντού, σε κάθε βήμα και σε κάθε μας πράξη.
Έτσι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα, προσφέροντας ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μέσα από τα μικρά μας δώρα. Όλοι μαζί σε συνεργασία, σεβασμό αλλά και διακριτικότητα προσφέρουμε λίγες στιγμές χαράς σε όσους το έχουν ανάγκη.

Συναισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς μας κατέκλυσαν. Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία, να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που στηρίζουν έμπρακτα ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ .
Ευχόμαστε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας, ακριβώς ότι ονειρεύτηκε ο μικρός Άγγελος, Ανδρέας Γιαννόπουλος

Αγάπη, Στοργή, Ενδιαφέρον, Σεβασμό!!! 

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Με τη συμβολή της Σχολικής Κοινότητας

Μαθητών – Γονέων – Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Περισσότερα...


 Διαδικτυακή Ομιλία
για το «Θεσμό του Συμβούλου Καθηγητή»

Σύμβουλος Καθηγητής - Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

 

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 μ.μ., στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφωτικών σεμιναρίων στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ομιλία από τον Ψυχολόγο κ. Σιατή Ανδρέα, με θέμα «Ο Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή στα ΕΠΑ.Λ.».

Ο συγκεκριμένος θεσμός που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» αποτελεί μια καινοτόμο δράση που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Α΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων και στοχεύει αφενός στη συστηματική υποστήριξή τους στη σχολική ζωή και αφετέρου στη δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα.

Στις κύριες αρμοδιότητες και στα καθήκοντα του «Συμβούλου Καθηγητή» εντάσσονται:
- Η αποδοχή, υποστήριξη και εξοικείωση των νεοεισερχόμενων μαθητών στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την ομαλή προσαρμογή τους.
- Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και να βελτιωθεί το σχολικό κλίμα.
- Η ανάπτυξη δράσεων για την ομαλή και απρόσκοπτη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών
- Ο εντοπισμός πιθανών αιτιών που αναστέλλουν τη γνωστική πρόοδο των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σιατή Ανδρέα για την άρτια παρουσίαση του θέματος και το χρόνο που διέθεσε για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας στο νέο αυτό θεσμό.
 


Tipping Point

 

Home | The Tipping Point

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές του Α2 τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ παρακολούθησαν στην πρώτη συνεδρία μέσω online video, τον κ. Ερμή Ζαχαρόπουλο, έναν από τους 100 μέντορες του TippingPoint. Ο Ερμής Ζαχαρόπουλος τελειόφοιτος της Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ έχει εργαστεί σε θέσεις marketing & πληροφορικής σε εταιρίες αλλά και ως freelancer στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή είναι στέλεχος εταιρίας που έχει έδρα τη Δανία, ζει στην Πορτογαλία και εργάζεται με τηλεργασία. Τα καθήκοντα του είναι η πρόσληψη και εύρεση ταλαντούχων προγραμματιστών. Περισσότερα... 


Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας
 

Οι μαθητές των τμημάτων Β4 Υγείας και Γ Βρεφοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου με την εκπαιδευτικό κα. Ξένου Ευρυδίκη στόλισαν φέτος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του σχολείου μας. Πέρυσι, τέτοια εποχή ονειρευόμασταν τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ονειρεμένα, απαλλαγμένα από κάθε ίχνος της πανδημίας, με πρόσωπα καθαρά και όχι πίσω από μάσκες. Ονειρευόμασταν υγεία για όλο τον κόσμο (εκτιμιτέα πλέον ευχή) και επαναφορά στην πραγματικότητα. Δεν έγινε! Υπηρετώντας πάραυτα την αρετή της υπομονής είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Κίνητρο; Το πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι, στολίζοντας όπως κάθε χρόνο το δέντρο του σχολείου μας, ευχόμαστε το φως του να δώσει λάμψη και θετικές σκέψεις για το μέλλον. Video 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 

 


5η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

 Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού: Ο εθελοντισμός έχει τεράστια οφέλη στη ζωή  του ανθρώπου - Dynami tis Prosforas

Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας, με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στους μαθητές της Α’ τάξης με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους για την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.  

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη παρουσίαση και  ακολούθησε  διάλογος με τις δράσεις που  πραγματοποιούνται στο σχολείο μας.  Μετά την ενημέρωση  έδειξαν  έμπρακτα την ευαισθητοποίηση τους στα θέματα εθελοντισμού συνεισφέροντας σε κάθε δράση υλικά αλλά και αναλαμβάνοντας ρόλους ευθύνης.  Παρουσίαση....

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

 


Επέτειος του Πολυτεχνείου -17η Νοέμβρη

Τι συνέβη 15 Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο, δύο μέρες πριν την εισβολή του  τανκ; Το κίνημα δυναμώνει: «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς;» - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ

48 χρόνια μετά το σχολείο μας τίμησε την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρουσιάστηκαν ψίγματα των ιστορικών εκείνων ημερών, καθώς και όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την 17η Νοέμβρη 1973, μέσα από ντοκουμέντα (φωτογραφίες και βίντεο) της εποχής διανθισμένα με πολλή μουσική και τραγούδια (Θεοδωράκης, Λοϊζος...). Οι εκπαιδευτικοί κ. Α. Παππά και Π. Τζαβέλλα, με την βοήθεια και της κ Α. Ζέικου,  παρουσίασαν μέσω Webex στους μαθητές των Γ, Β και Α τάξεων αντίστοιχα, παρόντων όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, το προαναφερθέν υλικό. Το μήνυμα της ημέρας διαχρονικό: "Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία". 

 


Δελτίο Τύπου 

micro hme 2022

 

Το 2o  ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη με την έκδοση  του Ημερολόγιου 2022. Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες της εποχής μας. Η αξία του δεν περιορίστηκε στα όρια  της ελληνικής επικράτειας, αλλά ταξίδεψε σ όλη την οικουμένη. 
Το μεγάλο επίτευγμα του ήταν ότι κατάφερε και   έβαλε μέσα στην ψυχή και  στα σπίτια των απλών ανθρώπων την ποίηση και έκανε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής τάξης, να σιγοψιθυρίζουν τους στίχους σπουδαίων ποιητών μας, όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Τάσου Λειβαδίτη και άλλων.
Το ημερολόγιο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλόλογος και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας. 

 «Για να φτάσουν τα τραγούδια μου σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής…».
Το ημερολόγιο μας....

 


 

Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

28 

Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, έγινε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου, ημέρα μνήμης της αντίστασης στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό. Αντιμέτωποι με την πανδημία, προσαρμοζόμαστε και εμείς στις δυσκολίες των καιρών μας, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Για τον λόγο αυτό το κάθε τμήμα γιόρτασε την εθνική εορτή στην αίθουσά του, διαβάζοντας το χρονικό της ημέρας και λύνοντας, σχετικό με την εορτή κουίζ γνώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την πρόκληση του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός.  

Σε κάθε τμήμα ξεχωριστά έγινε η απονομή αριστείων, βραβείων και ειδικών επαίνων. Το αφιέρωμα στην εθνική επέτειο έκλεισε, αφού έγινε ο ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών, με τον εθνικό ύμνο. 

Οφείλουμε να συγχαρούμε την κα Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ86 και την κα Νικητοπούλου Μαίρη ΠΕ03 για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και τους μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση της. Το πρόγραμμα... 

 Φωτογραφίες 


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 

 

Σεμινάρια για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από το Σύλλογο Τεχνολογίας  Θράκης | Reportal.gr

 

Στα πλαίσια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021 ενημερωτική ομιλία από τους καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας.
H ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό ούτε εξειδικευμένο αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Αρχείο1,  Αρχείο 2,  Αρχείο 3
Ιστοσελίδα για Ασφαλές Διαδίκτυο
 


Ομιλία με θέμα:
«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη, Συνέπειες»

 

Στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, την Τετάρτη 6/10/2021 και την Πέμπτη 7/10/2021 η A Τάξη και το Γ Β.Βρεφ, παρακολούθησαν την παρουσίαση της κας Μανιάκη, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου με θέμα:
«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη ,Συνέπειες»

 

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη, ακολούθησε γόνιμος διάλογος αποδεικνύοντας ότι προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα.

 

Η κα. Μανιάκη αναφέρθηκε ενδελεχώς για τις σοβαρές συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς, όπως συκοφαντίες - δυσφήμιση για κάποιο πρόσωπο, παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, χρήση ναρκωτικών και τέλος παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσα από το διαδίκτυο. Επίσης πληροφόρησε τους μαθητές ότι οι συνέπειες της παραβατικότητας άπτονται ευθύνης και των γονέων - κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και το κόστος δεν είναι μόνο ψυχικό αλλά και οικονομικό.
Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε απαιτούν παρεμβάσεις τέτοιου είδους για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και την ένταξή τους στις μόνιμες δράσεις της υπηρεσίας στα πλαίσια της πρόληψης.
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Μανιάκη για το χρόνο που διέθεσε ώστε να υλοποιηθεί η δράση και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.
 


8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Φυσική Αγωγή Δημοτικό Σχολείο Δαλιού Γ'

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριοτήτες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». 
Οι δραστηριότητες οι οποίες περιελάμβαναν περπάτημα, μπάσκετ, βόλεϊ, είχαν διάρκεια 120 λεπτά και υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου με τη συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελούν τους στόχους του εν λόγω εορτασμού.

Μία ακόμη υπέροχη δημιουργία στο πλαίσιο των μαθημάτων του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών από το 2 ο ΕΠΑΛ  

Αγρινίου και εμπνευσμένοι από το έργο “Color Study” του Ρώσου ζωγράφου Καντίνσκι. Οι μαθητές με τις καθηγήτριες ΑΛεξάνδρα Μετσοβίτη και Βάσω Παπανίκου δημιούργησαν τη δική τους σύνθεσησχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χρώματα της επιλογής τουςΧρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά τους.  

Ο Καντίνσκι πίστευε ότι το κάθε χρώμα έχει τη δική του διακριτή «προσωπικότητα» που  

αγγίζει ένα ξεχωριστό συναίσθημα στον άνθρωπο.  

Απολαύστε το μαζί με άλλες υπέροχες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!

We have 25 guests and no members online