Κυκλοφόρησε το 11ο τεύχος της σχολικής εφημερίδας "Μαθητοτυπία"

 fyllo11

Η συντακτική ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου με χαρά ανακοινώνει ότι κυκλοφόρησε το 11ο τεύχος της σχολικής εφημερίδας "Μαθητοτυπία" η οποία  εμπεριέχει πλούσια θεματολογία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και παρουσιάζεται μέσα από την νεανική οπτική γωνία , εξωτερικεύοντας ευαισθησίες, εκφράζοντας ανησυχίες και θέτοντας προβληματισμούς.

Η έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας είναι μια δράση μη τυπικής μάθησης κατά την οποία ο μαθητής ανακαλύπτει τον κόσμο , δουλεύει ομαδικά , εκφράζεται με παρρησία , αποκτά αυτοπεποίθηση .

Βέβαια στη διαδικασία αυτή καταλυτικός ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Αυτός θα προτείνει ιδέες , θα ελέγξει διακριτικά τα κείμενα και θα κινητοποιήσει τους μαθητές,. Η συνεργασία του μαθητή με τον εκπαιδευτικό απογειώνεται στην πρακτική σύνταξης και έκδοσης μιας εφημερίδας.

Η μαθητική εφημερίδα είναι το δημόσιο βήμα του σχολείου. Μέσω αυτής οι νεαροί δημοσιογράφοι διαλέγονται με τους συνομήλικους τους αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία. Το σχολείο εξέρχεται από τη στενότητα – κυριολεκτικά και μεταφορικά-του μικρόκοσμου του και διαλέγεται με την πραγματικότητα. Προβλήματα , στολίδια του πολιτισμού και της παράδοσης , ελαττώματα και προτερήματα , ανθρώπινες συμπεριφορές αποτελούν μέρος της θεματικής μιας σχολικής εφημερίδας. Οι έφηβοι δημοσιογράφοι – ερευνητές μετατρέπονται σε ενεργούς και υποψιασμένους δέκτες του κοινωνικού γίγνεσθαι με κριτήρια ποιότητας στις επιλογές τους.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της έκδοσης Γεωργίου ΕιρήνηΥποδ/ντρια ΠΕ 86 , Κεσίδου Κων/να ΠΕ02, Νικητοπούλου Μαίρη ΠΕ03 , Τζένου Σωτηρία ΠΕ89 και στη συντακτική Ομάδατων μαθητών οι οποίοι κατέθεσαν περίσσιο μεράκι , έμπνευση και ταλέντο στην έκδοση του 11ου φύλλου της εφημερίδας.

Μπορείτε να δείτε την εφημερίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο της ιστοσελίδας του σχολείου μας:

2 EPAL-AGRINIOU-SXOLIKH EFIMERIDA 2023-N11 by irenegeorgiou134 - Flipsnack

We have 83 guests and no members online