Βράβευση του σχολείου μας στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας 

"Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη"

 

 Το σχολείο μας διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας με θέμα: "Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα" στην κατηγορία  Ζωγραφιά - Επαγγελματικών Λυκείων, λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις μαθήτριες Ξευγένη Νεφέλη (Β τάξη), Ξευγένη Νίκη (Α΄τάξη) και Σιαπέρα Πολυνίκη (Γ΄τάξη), που συμμετείχαν με τα έργα τους.  


  Χορηγία Εργαστηριακού Εξοπλισμού  από το ΓΝ Αγρινίου

 στο σχολείο μας

     

 

«Δεν υπάρχουν ιδέες ? υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις
? κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τους κουβαλάει»
                                                                                     Ν. Καζαντζάκης

 

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Αγρινίου και ιδιαίτερα την κα Σούκη Ελένη Αναπληρώτρια Δ/ντρια του Νοσοκομείου, για την έμπρακτη υποστήριξή τους στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου μας.
Δωρίζοντας παροπλισμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, αφ ενός αξιοποιείται υλικό που δεν χρησιμοποιείται και εξοικονομούνται πόροι σε οικονομικά δύστοκες εποχές και αφ ετέρου εμπλουτίζεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός του σχολείου μας, που αποτελεί προϋπόθεση για να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τις επικρατούσες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές οι μαθητές μας και αυριανοί νοσηλευτές που θα στελεχώσουν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Ο εξοπλισμός που μας χορηγήθηκε:
1. Κρεβάτι μονό με στρώμα νέας τεχνολογίας
2. Κομοδίνο με ενσωματωμένο τραπέζι φαγητού
3. Τροχήλατο καρότσι νοσηλείας
4. Παραβάν
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και να μην ευχαριστήσουμε θερμά την κα Ντούμα Δήμητρα υπάλληλο του ΓΝ Αγρινίου που υποστήριξε ένθερμα το αίτημα μας και παρακολουθούσε την πορεία της διαδικασίας καθημερινά όπως επίσης και τον κο Σαράκη Παύλο για την διευκόλυνση που παρείχε για την διεκπεραίωση της χορήγησης του εξοπλισμού.
 

                                                           Με εκτίμηση

                                           Ο Δ/ντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

                                                   

                                                Φλωρόπουλος Αθανάσιος

 


 Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Inspiring

όπως παρουσιάστηκε στην τηλεόραση "Αχελώος TV"

axeloostv 

 

Στις 11 Μαΐου 2016 το "Αχελώος TV" παρουσίασε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Insiring Science Education με το project: 

«Φωτοβολταϊκά συστήματα: κινούμενα και σταθερά». Για το project μίλησαν ο Διευθυντής του σχολείου και συντονιστής του προγράμματος κ. Φλωρόπουλος Αθανάσιος, καθώς και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. Παρακολουθείστε το video.

 


 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

(Inspiring Science Education)

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Inspiring Science Education) καθώς και το αποθετήριο εκπαιδευτικών εργαλείων Go-Lab αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές προσπάθειες δημιουργίας ενιαίου διαδικτυακού εκπαιδευτικού χώρου. Φιλοξενούν ήδη 1.000.000 εκπαιδευτικά αντικείμενα, σενάρια και εργαλεία. Στα δίκτυα αυτά συμμετέχουν ήδη 3.500 σχολεία από όλη την Ευρώπη, 8.500 εκπαιδευτικοί που έχουν οργανώσει 706 κοινότητες ανταλλαγής υλικού και γνώσεων, ενώ έχουν ήδη οργανωθεί 160 ακαδημίες εκπαιδευτικών και γονέων. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα δει συγκεντρωμένα στην ιστοσελίδα των προγραμμάτων αυτών:  http://www.inspiringscience.eu/.

 Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, πρωτοπόρο σχολείο στον ελλαδικό χώρο, συμμετέχει και φέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ISE (InspiringScienceEducation). Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος και με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων του Go-Lab προχώρησε στην εκπόνηση εργασίας με τίτλο «Φωτοβολταϊκά συστήματα: κινούμενα και σταθερά».  Η εργασία αυτή υπήρξε η πρώτη για φέτος εργασία που αναρτάται στη Δυτική Ελλάδα και είναι πλέον διαθέσιμη σε ένα ευρύ κοινό σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Η εργασία έχει αναρτηθεί στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ενώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από ολόκληρη τη διαδικασία.

 Για την υλοποίηση αυτής της εργασίας εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Παπαθανασίου Λεωνίδας ΠΕ20, Μαρκής Γεώργιος ΠΕ20, Λουρόπουλος Αθανάσιος ΤΕ01, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01, Λάζαρη Ιωάννα ΠΕ 17.01, Ανδρέου Αγγελική ΠΕ06, Ζέϊκου Αικατερίνη ΠΕ06 και οι μαθητές των τμημάτων Β΄ Εφαρ. Λογισμικού, Β΄ Τεχν. Δικτύων και Γ Δομικών.

 Συντονιστής της δράσης, ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Φλωρόπουλος Αθανάσιος ΠΕ09

 Τ ην εργασία μπορείτε να τη δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/2o-epal-agrinioy-kataskeyes-me-lego-mindstorm-840947 

 

Επίσης μπορείτε να δείτε:    Video      Παρουσίαση 


  7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

afisa 

Στα πλαίσια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, παρουσίασε στις 18 Απριλίου 2016 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου την κωμωδία του Τ.Μ. Πλαύτου "Αμφυτρίων". Τη σκηνοθεσία-διδασκαλία έκανε η κα. Καρδαρά Φωτεινή ΠΕ18.04 έχοντας ως βοηθούς-συνεργάτες τις κυρίες Παππά Α. ΠΕ02 και Χονδρονικόλα Α. ΠΕ18.10. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Πρόσκληση        Πρόγραμμα


  Συμμετοχή του Τομέα Πληροφορικής στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Μαθητές και καθηγητές του Τομέα Πληροφορικής συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά στο Ψηφιακό Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που έγινε στο Αγρίνιο στις 7 και 8 Απριλίου 2016. Η εκπροσώπηση του σχολείου μας  μέσω των δυο project που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Πληροφορικής, αλλά και η εργαστηριακή επίδειξη του νεοαποκτειθέντος 3D Εκτυπωτή σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, δημιούργησε εξαιρετικές εντυπώσεις προβάλλοντας τις δυνατότητες και προοπτικές της Τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για τις ιδέες και την υλοποίησή τους μέσω των εφαρμογών που παρουσιάστηκαν.

Οι τίτλοι των project:

  1. Εφαρμογή υπολογισμού μορίων Πανελληνίων εξετάσεων ΕΠΑΛ με χρήση AppInventor. (Υπεύθ. Καθηγητές:  Μαρκής Γ.  ΠΕ20, Λουρόπουλος Α. ΤΕ01)
  2. Φωτοβολταϊκά σταθερά και κινούμενα. (Υπευθ. Καθηγητές: Μαρκής Γ. ΠΕ20, Γεωργίου Ε. ΤΕ01, Παπαθανασίου Λ. ΠΕ20, Λουρόπουλος Α. ΤΕ01) 

Παρακολουθείστε το video 


Εθελοντική Αιμοδοσία

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 13 φιάλες αίμα. Μια πράξη αγάπης και προσφοράς η οποία επαναλαμβάνεται δύο φορές το χρόνο.


Ομιλία

Στις 5 Απριλίου 2016 ο κ. Τόλης Χρήστος Ιατρός Παθολόγος, πραγματοποίησε ομιλία-διάλεξη στους μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας με θέμα: "Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα". Ο απλός, κατανοητός αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος του σε συνάρτηση με τη σπουδαιότητα του θέματος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας και έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω προβληματισμό. 


Σχολική Εορτή 25ης Μαρτίου

 

 Στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου το σχολείο μας τίμησε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης με μια λιτή αλλά ουσιαστική εορτή, την επιμέλεια της οποίας είχαν οι κυρίες Παππά Α. (ΠΕ02) και Μιχοπούλου Π. (ΠΕ02). Η εορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό μας τμήμα, υπεύθυνη του οποίου είναι η κα. Βετσοπούλου Ε. (ΠΕ11). 


Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες 

 

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης και της Β' ΕΛΜΕ Ν. Αιτ/νίας συγκέντρωσε 7 κούτες με τρόφιμα προκειμένου να υποστηρίξει και να ανακουφίσει τους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας.


 Εκδήλωση με θέμα

afisa  

 Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Σταυροδρόμια Προσφυγιάς και Αλληλεγγύης», σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Καπράλου (Τέρμα Παπαστράτου). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

Video από την εκδήλωση 

 


 Πειράματα Χημείας

Στις 11 και 18 Μαρτίου 2016, οι κ. Ντασιώτης Θ. και Μπακολίτσας Κ. υπεύθυνοι του ΕΚΦΕ Αγρινίου, παρουσίασαν μέσω απλών πειραμάτων Χημείας την παρασκευή σαπουνιού και τυριού στους μαθητές της Α, Β και Γ τάξης του σχολείου μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν τα πειράματα με μεγάλο ενδιαφέρον.


  Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μας γύρω από το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο. Την παρουσίαση έκανε η κα. Ρεντζέπη Ιουλία κοινωνική λειτουργός, η οποία ανέπτυξε εκτενώς το θέμα τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για έγκαιρη παρέμβαση ώστε να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στη ζωή των παιδιών. Παρουσίαση.....


 "Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα"

Αποτέλεσμα εικόνας για μαζευω καπακια

 Το σχολείο μας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και συγκεκριμένα την κα. Κίτσου Βερονίκη, μέσα από τη δράση "Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα", συγκέντρωσε 16 κούτες με πλαστικά καπάκια. Η δράση αυτή αφενός ευαισθητοποιεί τους μαθητές μας για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό της προσφοράς σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, αφετέρου απαλύνει τον πόνο τους διευκολύνοντάς τους στις καθημερινές τους ανάγκες.

 Σας παραθέτoυμε λίγα λόγια της οικογένειας του μικρού Αριστείδη, ενός ατόμου που βοηθήθηκε από τη δράση αυτή, ώστε να τον γνωρίσετε καλύτερα: O Αριστείδης είναι 12 ετών και πηγαίνει στο ειδικό σχολείο Χαλκουτσίου Ωρωπού. Είχε τη τύχη να μεγαλώσει σε μια οικογένεια που του προσφέρει πολύ αγάπη. Μέσα από την ατυχία τουνα μη μπορεί να κάνει ότι κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, μας έμαθε τι σημαίνει αγάπη άνευ όρων. Έχουμε καταφέρει να είναι χαρούμενος και κοινωνικός. Μέσα από τη δράση σας, μας δόθηκε η ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προκαταβολικά, σε όλους εσάς που θα βοηθήσετε τον Αριστείδη μας, και στο ειδικό σχολείο Ωρωπού γιατί με αυτό το αμαξίδιο θα μπορέσει να ξαναπάει σχολειό και να κάνει βόλτες στη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπάει. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και καλή συνέχεια στο έργο σας.

Η οικογένεια του μικρού Αριστείδη 


 Ανακύκλωση Βιβλίων και Χαρτιού

  

 Όπως κάθε χρόνο, το σχολείο μας, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης, στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων προχώρησε σε ανακύκλωση βιβλίων και χαρτιού. Μαθητές και καθηγητές έχοντας πλήρη οικολογική συνείδηση βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή.  


  Διάλεξη για Οδική Ασφάλεια ? Κ.Ο.Κ.

Στις 25/2/2016 πραγματοποιήθηκε διάλεξη-ομιλία στους μαθητές της Γ? και Β? τάξης, με θέμα «Ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας - εφαρμογή του Κ.Ο.Κ», από τον κ. Χριστοδουλίδη Ρ. Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης, Τσουγκράνη Ι. και Τσιλίκη Β. εκπαιδευτικούς. Στόχος της διάλεξης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και εκκολαπτόμενων αυριανών πολιτών σε θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς και συνείδησης, ώστε να εξασφαλιστεί μελλοντικά ένα υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας και καλύτερη ποιότητα ζωής.


 Έκθεση Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας 

Ιδιαίτερα θετική και διδακτική υπήρξε η επίσκεψη μαθητών και καθηγητών της Γ? Τάξης του 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου στην Περιοδεύουσα Έκθεση του Μουσείου  Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστα Κοτσανά, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/2/2016. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, με τη βοήθεια των καθηγητών του  Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Αγρινίου, κ.Τσοβόλα Σπυρίδωνα και  Ντασιώτη Θεοφάνη να ξεναγηθούν στα πλούσια εκθέματα.

Η ξενάγηση των μαθητών στο μουσείο ήταν πολυδιάστατη: κάποια εκθέματα τα χειρίζονταν οι ίδιοι οι μαθητές, κάποια συνδύαζαν εκτός από το πραγματικό έκθεμα και επεξηγηματικό κείμενο με εικόνες. Τα πιο πολύπλοκα συνοδεύονταν  από ψηφιακή αναπαράσταση που εξηγούσε με βίντεο και προσομοίωση τον τρόπο λειτουργίας του εκθέματος .

Μέσα από την παιδαγωγική και διεπιστημονική αξία των εκθεμάτων οι μαθητές γνώρισαν τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και διαπίστωσαν ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. 


  Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

 Το διαδίκτυο είναι μια τεράστια πηγή πληροφοριών. Προσφέρει γρήγορα και εύκολα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Κρύβει όμως και πολλούς κινδύνους, γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την πλοήγησή μας σ' αυτό. Προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για τον ασφαλή τρόπο πλοήγησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ομιλία ? παρουσίαση από τον καθηγητή Πληροφορικής ?Τομεάρχη ΕΚ, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα και την κα. Ρεντζέπη Ιουλία Κοινωνική Λειτουργό.  


 Απόκτηση 3D Εκτυπωτή

 

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Παναιτωλικού κ. Φώτη  Κωστούλα  για την έμπρακτη υποστήριξή του στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου μας χρηματοδοτώντας την απόκτηση 3D εκτυπωτή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στηρίζει τους νέους της πόλης μας συμβάλλοντας στη διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων τους.

 Επισημαίνουμε ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση

  •  Αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στην επιστήμη της πληροφορικής.
  •     Έχει μια θέση στο σχολείο  και   σημαντικό αντίκτυπο και στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
  •     Συμβάλλει στην  τόλμη των μαθητών για το σχεδιασμό, την αύξηση της εμπιστοσύνης και τη φαντασία τους.
  •   Επιτρέπει επίσης σε μαθητές, ερευνητές και μικρές επιχειρήσεις να σχεδιάζουν ψηφιακά και να τυπώνουν  αντικείμενα στο φυσικό χώρο, με μεγάλη ακρίβεια.
  •    Επιπλέον,σε συνδυασμό με την εξέλιξη των ανοικτών πλατφόρμων προγραμματισμού και ρομποτικού εξοπλισμού (όπως π.χ. το arduino) δημιουργείται ένα περιβάλλον πειραματισμού που επηρεάζει τομείς όπως η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η εκπαίδευση, η ιατρική και γενικότερα όλους τους χώρους που εφάπτονται με το σχεδιασμό αντικειμένων.

   Εν κατακλείδι, το σχολείο μας θεωρείται πρωτοπόρο πανελλαδικά με το νέο απόκτημά του και ευχόμαστε να αξιοποιηθεί  κατάλληλα  από την εκπαιδευτική μας κοινότητα.  


  Δημιουργία τριανταφυλλόκηπου στον αύλειο χώρο του σχολείου μας

P1020160 

 Την Τρίτη 2/2/2016 το 2ο  ΕΠΑ.Λ Αγρινίου  στα πλαίσια των κοινών δράσεων και της συνεργασίας με το συστεγαζόμενο σχολείο, 5ο ΓΕΛ Αγρινίου αποφάσισαν να  ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό: την αισθητική  αναβάθμιση της αυλής του Σχολείου μας. Προς το σκοπό αυτό και συνεπικουρούμενοι από τους καθηγητές κ. Κατσακιώρη Αναστάσιο, κ. Μιχοπούλου Παναγιώτα και κ. Ίσκου Αργυρούλα (Διευθύντρια του 5ου ΓΕΛ) προχώρησαν στη  φύτευση  τριανταφυλλιών. Συγχαρητήρια στους Καθηγητές και στους μαθητές για την συνεργασία τους και το αποτέλεσμα της δράσης

  P1020154   P1020166 

     P1020153   P1020158   


 Ομιλία από τη συγγραφέα-φιλόλογο  Βησσαρία Ζορμπά

 

Η κα. Ζορμπά για 4η συνεχόμενη χρονιά μας τίμησε με την παρουσία της. Μίλησε στους μαθητές της Α τάξης του σχολείου μας και σε μια  ομάδα μαθητών του γειτονικού σχολείου (5ου ΓΕΛ Αγρινίου). Με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο, "Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών", αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο λόγω της παράνομης παιδικής εργασίας, στις αντιφάσεις-αντιθέσεις των πολιτισμών σχετικά με τα ήθη και στα φωτεινά παραδείγματα δασκάλων που πάλευαν και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο των μαθητών τους. Οι μαθητές ανατροφοδοτούσαν συνεχώς τη γόνιμη συζήτηση που αναπτύχθηκε, με καίριες ερωτήσεις-απορίες τις οποίες η κα. Ζορμπά απαντούσε ικανοποιώντας το ανήσυχο πνεύμα τους. Την ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή της σε κάθε κάλεσμά μας.


 Δειγματική Διδασκαλία στην Πληροφορική 

 

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Μαρκής Γεώργιος ΠΕ20, πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία  στην ειδικότητα "Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ" του τομέα Πληροφορικής και ειδικότερα στο μάθημα "Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφών Υλικού και Λογισμικού", με τίτλο "Κάρτες Γραφικών". Τη διδασκαλία παρακολούθησε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Παπαδάκης Σ. ΠΕ19, καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ του νομού μας. Ο κ. Μαρκής με παιδαγωγική συνείδηση, επιστημονική επάρκεια και υπευθυνότητα, ανέπτυξε το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας τους μαθητές του, ενεργούς κοινωνούς της νέας γνώσης. Συγχαρητήρια τόσο στον εκπαιδευτικό, όσο και στους μαθητές μας. Διδακτική Πρακτική.


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Αποτέλεσμα εικόνας για xristoygenna 

 Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή αφιερωμένη στο χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου και στα μηνύματα αγάπης, ειρήνης, ελπίδας και παρηγοριάς που έφερε στον κόσμο. Την επιμέλεια της γιορτής είχε η φιλόλογος του σχολείου μας κα. Παππά Αγγελική. 


  Ενδοσχολική Επιμόρφωση 

 

 Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση, η οποία διοργανώθηκε από τους Διευθυντές του 2ου ΕΠΑ.Λ. και 5ου ΓΕΛ Αγρινίου, μετά από έγκριση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαθανασίου. Τα θέματα της δίωρης διάρκειας  επιμόρφωσης με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν τα παρακάτω:

1. Μερικά Δικαιώματα χρήσης στο Myschool

 (Εισηγήτρια: Κοντόση Κων/να, ΠΕ19 Υπ/ντρια 2ου ΕΠΑΛ)

2. Βία και Επιθετικότητα-Διαμεσολαβητής

 (Εισηγήτριες: Ίσκου Αργυρούλα ΠΕ02 Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ, Γεωργίου Ειρήνη  ΤΕ01.13 Υπ/ντρια 2ου ΕΠΑΛ και Ρεντζέπη Ιουλία κοινωνική λειτουργός 2ου ΕΠΑΛ)

 Την επιμόρφωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων.


 

 Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο

Γηροκομείο Αγρινίου

100 0688

   Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές των τμημάτων Νοσηλευτικής και Βρεφονηπιοκόμων της Β τάξης με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Θεοδωροπούλου Ειρήνη, Ξένου Ευρυδίκη και Ράπτη Σπυριδούλα πραγματοποίησαν την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο Γηροκομείο Αγρινίου.Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαθητές και καθηγητές πρόσφεραν γλυκά στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας συνοδευόμενα από ζεστά χαμόγελα και ολόψυχες ευχές.


  Ενημέρωση - Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών

σε μαθητές - καθηγητές

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

 Στο σχολείο μας την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στους μαθητές της Α τάξης της ομάδας Προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής (ΑΥ1 και ΑΥ2),

με θέμα "Πρώτες Βοήθειες" από την κα. Τσούτσικου Αρετή,

νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού. Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική για τους μαθητές μας, καθώς αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση το γεγονός ότι οι Πρώτες Βοήθειες είναι σωτήριες όταν παρέχονται με τη σωστή μέθοδο και τρόπο. Η επιστημονική κατάρτιση και η ευαισθησία της κας Τσούτσικου μας κατέπληξε. Την ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Μακρυγιάννη Χριστούλα ΠΕ18.35, η οποία στήριξε την προσπάθεια αυτή.


  Εθελοντική Αιμοδοσία

 

 Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σχετικά με την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 3 Δεκεμβρίου 2015 σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου και υπό την επίβλεψη των καθηγητριών κας Θεοδωροπούλου Ε. και κας Ράπτη Σ. η ετήσια καθιερωμένη προσφορά αγάπης στο συνάνθρωπό μας.  


 Επίσκεψη στα Δικαστήρια

  

 Στα πλαίσια του Σχολικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Παραβατικότητα Ανηλίκων», τη  Δευτέρα 23/11/2015, μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν τα δικαστήρια Αγρινίου, με συνοδούς καθηγητές την κα. Ντάμπου, την κα. Ανδρέου  και την κα. Γεωργίου.  Η κα. Μανιάκη, Επιμελήτρια Ανηλίκων, μας υποδέχθηκε και παρουσίασε στους μαθητές το θέμα.  Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη και ακολούθησε γόνιμος διάλογος. Ο προβληματισμός τους και η ευαισθητοποίηση ήταν διάχυτη.  Η κα. Μανιάκη ενημέρωσε τους μαθητές καθώς και τους συνοδούς καθηγητές σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του σχολείου μας στις  φυλακές ανηλίκων.  


  Ομιλία για το Κάπνισμα

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας για την αποφυγή της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος, ο ειδικός καρδιολόγος κ. Μάτσας Ν. ενημέρωσε την Α και Γ τάξη του σχολείου μας. Ο Γιατρός για άλλη μια φορά εντυπωσίασε αφενός με την επιστημονική του κατάρτιση και αφετέρου με την αμεσότητα και παραστατικότητα με την οποία το παρουσίασε. Οι μαθητές καθηλώθηκαν από τον τρόπο που τέθηκε το θέμα και είμαστε βέβαιοι ότι το μήνυμα δόθηκε. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μάτσα και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.

 


 Προσφορά μαθητών για τους πρόσφυγες 

 

Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και του Δικτύου Στήριξης μαθητών Αγρινίου, να συντράμει τους πρόσφυγες. Μαθητές και καθηγητές πρόσφεραν διάφορα είδη, δίνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη.


Σχολική Εορτή για το Πολυτεχνείο 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου με μια πολύ όμορφη εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές παρουσίασαν με λιτό και ουσιαστικό τρόπο υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κας Γεωργίου Ε. και Ζέικου Α., όλα τα γεγονότα που έλαβαν μέρος την περίοδο εκείνη. Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Εξώφυλλο - Εσωτερικό.


  Πυρασφάλεια - Αντισεισμική Προστασία

Οι μαθητές της Β' τάξης ενημερώθηκαν από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, σχετικά με θέματα που αφορούν την Πυρασφάλεια και την Αντισεισμική Προστασία. Η ενημέρωση ήταν ουσιαστική και κατατοπιστική και οι μαθητές την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε θερμά το κλιμάκιο και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία πάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας.


  Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2014 

Το σχολείο μας τίμησε και φέτος τη γιορτή της σημαίας και την επέτειο του 'ΟΧΙ' του 1940. Οι μαθητές με μια σεμνή και ουσιαστική τελετή κατάφεραν να γοητεύσουν το κοινό, περνώντας τα μηνύματα της ένδοξης αυτής ημέρας -ορόσημο στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και τους καθηγητές Καρδαρά Φωτεινή ΠΕ18.04, Ντάμπου Θεώνη ΠΕ18.35 και Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ20 για την άψογη οργάνωσή της.  


 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 

 Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, θεματικός άξονας της οποίας ήταν ο «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκδηλώσεις που περιελάμβαναν προβολή video, δημιουργία αφισών, διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές. 

We have 89 guests and no members online