Ποτέ ξανά

Σήμερα 8/3/2023 ,με πρωτοβουλία των μαθητών 5ου ΓΕΛ Αγρινίου και 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου σχηματίστηκε στον κοινό αύλειο χώρο του συγκροτήματος, με τις τσάντες τους το μήνυμα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» για να εκφράσουν βουβά τα συναισθήματα τους με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28/02/2023.

diam 01

diam 02

diam 03

 


 

 

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου θα ήθελε  να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας που ανταποκρίθηκαν θετικά  και έσπευσαν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους, από το σεισμό, λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.Τέτοιες ενέργειες βοηθούν ουσιαστικά και δείχνουν το ισχυρό αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Το υλικό που συγκεντρώθηκε έχει μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αγρινίου και θα αποσταλεί άμεσα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας με τη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 

 


 

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

tr1a

Με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ευαισθητοποίηση των νέων οδηγών ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων στα Λύκεια του Δήμου Αγρινίου. Η ενημέρωση στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε στις 13 /2/2023 από τον  Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας  Αγρινίου Α/Υ’ Αλέξιο Αντωνίου. Στους μαθητές της Γ τάξης μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο για τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. και αναλύθηκε η σημασία της αμυντικής οδήγησης, η τήρηση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. και η αξία χρήσης του προστατευτικού κράνους και της ζώνης ασφαλείας. 

tr2b

Τα τροχαία αποτελούν παγκοσμίως την πρώτη αιτία ακούσιου θανάτου από τραυματισμό. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο τραυματίζονται 30.000 άνθρωποι. Από αυτές τις περιπτώσεις οι 2000 είναι καταληκτικές. Μία σημαντική παράμετρος του προβλήματος των τραυματισμών από τροχαία, με ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων (40%) είναι μεταξύ 15-34 ετών. Δηλαδή πλήττεται κυρίως η πιο παραγωγική ηλικία της χώρας μας που αποτελεί το μέλλον και τις ελπίδες μας.

Σε κάθε σχολείο κληρώθηκε για έναν μαθητή ένα προστατευτικό κράνος προσφορά του Δήμου Αγρινίου. 

tr3a


 

Χορηγία 2.000 € για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

 

Ευχαριστούμε θερμά Διευθύνοντα Σύμβουλο Εταιρείας για την οικονομική προσφορά των 2.000 € προς αγορά εξοπλισμού για τα εργαστήρια Δομικών Έργων – Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πληροφορικής.

Τα εργαστήριά Δομικών Έργων – Εφαρμοσμένων Τεχνών, όντως απαρχαιωμένα τεχνολογικά, απαιτούσαν εκσυγχρονισμό με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας. Με την προσφερόμενη αναβάθμιση θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις σημερινές διδακτικές απαιτήσεις μιας σύγχρονης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Επίσης ο Τομέας Πληροφορικής ενισχύεται σημαντικά με την αγορά ρομποτικού εξοπλισμού και θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει ποιοτικά τους μαθητές και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς με αξιώσεις.

Όπως γνωρίζετε ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι προαπαιτούμενο, αφενός μεν για τη σύνδεση θεωρίας-πράξης και αφετέρου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών στις δεξιότητες που απαιτούν οι τομείς και γενικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία στην ψηφιακή εποχή.

Η συμβολή αυτή του Διευθύνοντα Σύμβουλου Εταιρείας αποδεικνύει την ευαισθησία του απέναντι στις μαθητικές κοινότητες, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του σ’ αυτόν τον ευαίσθητο κρίκο της κοινωνίας μας.

Η εν λόγω εταιρεία είναι από τις μεγαλύτερες στη Δυτική Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και αδιάλειπτη προσαρμογή στα τελευταία μέσα τεχνολογίας και εξοπλισμού προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και έργων στον τομέα που δραστηριοποιείται. (Ο Διευθύνων Σύμβουλος επιθυμεί να μην ανακοινωθεί τόσο το όνομα του όσο και της εταιρείας).

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά τον κο. Κωστούλα,

για την οικονομική προσφορά των 500 € για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Για πολλοστή φορά ο κος Κωστούλας αποδεικνύει εμπράκτως την πίστη του στο θεσμό της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής, που αποτελεί μονόδρομο για τη διέξοδο από τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος μας.

Στα Επαγγελματικά Λύκεια ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι προαπαιτούμενο, αφενός μεν για τη σύνδεση θεωρίας-πράξης και αφετέρου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών στις δεξιότητες που απαιτεί ο τομέας Πληροφορικής και γενικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία στην ψηφιακή εποχή.

Θα ήτανε παράλειψη να μην αναφερθούμε στο μεγαλείο του και ως άνθρωπο και ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναιτωλικός γράφοντας ανεξίτηλα ιστορικές σελίδες για την ομάδα μας και την πόλη μας.

 

We have 85 guests and no members online