Εθελοντική Αιμοδοσία

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος  σ' αυτή, σε μια εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας, αγάπης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας.  


 Ομιλία

 

 Στις 7 Μαΐου 2015, ο κ. Μάτσας Νικόλαος ειδικός καρδιολόγος Msc, παρουσίασε στους μαθητές της Γ' τάξης το θέμα "Καρδιαγγειακά Νοσήματα-Μεσογειακή Δίαιτα". Η παρουσίαση ήταν τεκμηριωμένη επστημονικά και παιδαγωγικά και αυτό αποδείχθηκε από το ενδιαφέρον των μαθητών. Πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας, έγιναν δέκτες ερεθισμάτων για προβληματισμό σχετικά με την υιοθέτηση προτύπων υγιεινούς διατροφής για σωματική και ψυχική ευεξία. Ευχαριστούμε θερμά το γιατρό κ. Μάτσα και ευελπιστούμε σε νέα συνεργασία. 


 ΕΥΖΗΝ

  Στο σχολείο μας ολοκληρώθηκε η "Εθνική Δράση Υγείας για τη Ζωή των Νέων" ΕΥΖΗΝ, ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βασικός στόχος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Η δράση περιλαμβάνει την ετήσια αξιολόγηση των σωματομετρικών χαρακτηριστικών, της σωματικής δραστηριότητας, της φυσικής κατάστασης και των διατροφικών συνηθειών των μαθητών. Δόθηκε ατομική αναφορά για τους μαθητές που έλαβαν μέρος η οποία παραδόθηκε και στους γονείς.


   Εκδήλωση αφιέρωμα στο Χαρισματικό Γλύπτη,

Χρ. Καπράλο

kapralos

 Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία του καλλιτέχνη Χρ. Καπράλου με τη νέα γενιά, καθώς θεωρείται από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα στο χώρο της πλαστικής τέχνης. Τα έργα του αποπνέουν ανθρώπινο ήθος, πνευματικότητα, Αιτ/νία και Ελλάδα. Επίσημος καλεσμένος ήταν ο ποιητής και λογοτέχνης Δημήτριος Πιστικός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Καπράλος και Γενέτειρα", δίνοντας πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη ζωή του καλλιτέχνη. Το Μουσικό σχολείο Αγρινίου με τη χορωδία του και ένα από τα μουσικά σύνολά του, επένδυσε μουσικά την εκδήλωση, με μελωδίες σύνθεσης Ε. Γκαϊτατζή σε ποίηση Δ. Πιστικού, υπό την καθοδήγηση δύο προικισμένων δασκάλων μουσικής, της κας  Πανοπούλου και του κ. Τσολάκη. Οι κυρίες Παππά και Λαμπροπούλου εκπαιδευτικοί, μαζί με τους μαθητές και τη μουσική ομάδα του σχολείου μας, κατέπληξαν με τη μεστή και λιτή παρουσίαση της ζωής και του έργου του καλλιτέχνη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Πρόγραμμα


2ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού

 Μαθητικού Ραδιοφώνου 

 diagonismos 

 Το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού  Ραδιοφώνου με ένα σπότ που αναφέρεται στη "Σχολική Βία".  Το ραδιοφωνικό σποτ (στίχοι και μουσική)  ήταν δημιουργία του μαθητή του Γ3 τμήματος Πληροφορικής, Ναστούλη Κων/νου, ενώ τη ζωγραφιά σχεδίασε ο μαθητής του Γ2 τμήματος Πληροφορικής Λάιος Αλέξανδρος. Ακούστε το 


 AIDS - Παγκόσμια Μάστιγα

 

  Στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου ο κ. Τόλης Χρήστος Ιατρός Ειδικός Παθολόγος, παρουσίασε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας και στα παιδιά της Γ' τάξης το θέμα "AIDS - Παγκόσμια Μάστιγα". Η παρουσίαση ήταν καίρια, μεστή και με επιστημονικά τεκμηριωμένα παραδείγματα προσέγγισε τους μαθητές καθηλώνοντάς τους. Ευχαριστούμε θερμά τον αξιότιμο γιατρό-επιστήμονα και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.  


 Προσφορά Αγάπης στο Χαμόγελο του Παιδιού

Συναυλίες για το Χαμόγελο του Παιδιού σήμερα και αύριο στην Αυλαία

 Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας για τις ημέρες αγάπης που έρχονται, προσέφεραν το περίσσευμα της καρδιάς τους, συγκεντρώνοντας ένα ποσό και το διέθεσαν στο "Χαμόγελο του Παιδιού" στα Καλύβια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους για τους συνομηλίκους τους.


 

25η Μαρτίου. Εθνική Εορτή

 IMG 4746  IMG 4755

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας τίμησε τους ήρωες της επανάστασης του 1821, με μια λιτή αλλά ουσιαστική γιορτή, την επιμέλεια της οποίας είχαν η κα. Γεωργίου Ε., κα. Καλυβιώτη Μ., ο κ. Τίτης Α. και η κα. Βετσοπούλου Ε. με τη καθοδήγηση της οποίας το χορευτικό τμήμα του λυκείου μας έκλεισε τη γιορτή χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια.


 21η Μαρτίου. Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

και των φυλετικών διακρίσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για 21 μαρτιου παγκοσμια ημερα κατα του ρατσισμου

  Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών γύρω από το θέμα αυτό, με προβολή ταινίας και ομιλίες.  Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχαν οι καθηγήτριες Γεωργίου Ε. , Καλυβιώτη Μ. και Μιχοπάνου Ε. Η παγκόσμια ημέρα καθιερώθηκε το 1966 από τον ΟΗΕ σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος στη ρατσιστική Νότιο Αφρική, όταν η αστυνομία πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε 70 νεαρούς διαδηλωτές, σε ειρηνική πορεία κατά του Απαρτχάιντ.


 Σεμινάριο Ενημέρωσης

lemot

 Στις 12/3/2015 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα, "Προστασία-Ασφαλής οδήγηση Μοτοσυκλέτας", σε συνεργασία με τη Λέσχη Moto Αγρινίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου. Ο κ. Λαουτάρης Νικόλαος, έμπειρος και εξαίρετος εκπαιδευτής Μοτοσυκλέτας, παρουσίασε στους μαθητές Video, σχετικό με τον ασφαλή τρόπο οδήγησης δικύκλου και προσπάθησε να τους ευαισθητοποιήσει έτσι ώστε η χώρα μας να μην κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στη θλιβερή λίστα του φόρου αίματος στην άσφαλτο.


 6η Μαρτίου

Παγκόσμια Σχολική ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο 

 

 Την Παρασκευή  06 Μαρτίου 2015 στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις τάξεις εκδηλώσεις που περιελάμβαναν προβολή ταινίας,  ομιλία και παρουσίαση  βίντεο  με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όλων των σχολικών μονάδων της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Την επιμέλεια της δράσης είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κα. Ειρήνη Γεωργίου και κα. Μαρία Καλυβιώτη. 


 Ενδοσχολική Επιμόρφωση

epimorfosi 

Στις 5 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, ενδοσχολική επιμόρφωση, με θέμα "Διδακτικά Σενάρια", από τους σχολικούς συμβούλους: 

α) κ. Βετσόπουλο, Σχολ. Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02) και Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας,

β) κ. Νάκο, Σχολ. Σύμβουλο ΠΕ03

γ) κ. Παπαδάκη, Σχολ. Σύμβουλο ΠΕ19

δ) κ. Τσερέμογλου, Σχολ. Σύμβουλο ΠΕ04

ε) κα. Κολιοπούλου, Σχολ. Σύμβουλο ΠΕ12.10

στ) κ. Πομώνη Σχολ.Σύμβουλο ΠΕ09

Είναι κοινός τόπος ότι η ενδοσχολική επιμόρφωση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η επιμόρφωση ήταν γόνιμη και εποικοδομητική προσφέροντας ερεθίσματα για προβληματισμό και βελτίωση της διδασκαλίας. Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Συμβούλουςγια την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και για την επιστημονικότητά τους, στην παρουσίαση του θέματος.

100 0761  100 0766  100 0762  100 0765


 Δειγματική Διδασκαλία στα Μαθηματικά

  Στις 3 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε δειγματική διδασκαλία από τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Καποδίστρια Νικόλαο ΠΕ03 στο μάθημα της Άλγεβρας, με θέμα "Εισαγωγή στην έννοια της συνάρτησης". Η διδασκαλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών κ. Νάκο Κων/νο.  Παρεβρέθηκαν επίσης μαθηματικοί σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης της πόλης μας.

Ο τρόπος που προσέγγισε τους μαθητές και το θέμα ο κ. Καποδίστριας απέδειξε ότι η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η επιστημονικότητα, αποτελούν εχέγγυα για τη βελτίωση της μαθησιακής διδασκαλίας και της κοινωνίας γενικότερα. Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Καποδίστρια και ευελπιστούμε σε επανάληψη. 

WP 20150303 10 11 29 Pro  WP 20150303 10 11 52 Pro  WP 20150303 10 12 12 Pro


 Ημερίδα για τα  Δικαιώματα του παιδιού

 Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:00μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ημερίδα με θέμα "Δικαιώματα του παιδιού. Πρόληψη παιδικής υποτίμησης-κακοποίησης", η οποία διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του νομού Αιτ/νίας. Εισηγητής ήταν ο κ. Γεώργιος Μόσχος, έγκριτος Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στην ημερίδα παρεβρέθηκαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας, οι οποίοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την άριστη ανάπτυξη των θεμάτων από τον ομιλητή.  Video

 


 Επίσκεψη στα Δικαστήρια Ανηλίκων

 

 Στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, τη Δευτέρα 16/2/2015 τα τμήματα Γ1 Πληροφορικής, Β Τουρισμού και το Β Δομικών Έργων επισκέφθηκαν τα δικαστήρια Αγρινίου, με συνοδούς καθηγητές την κα Ντάμπου, την κα Μαρνέζου, την κα Τσάμη και τον κ. Κουμπαρούλη . Η κα Μανιάκη, Επιμελήτρια Ανηλίκων, μας υποδέχθηκε και παρουσίασε στους μαθητές το θέμα: 

«Παραβατικότητα Ανηλίκων».

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη και ακολούθησε γόνιμος διάλογος. Ο προβληματισμός τους και η ευαισθητοποίηση ήταν διάχυτη.  Η κυρία Μανιάκη έδωσε την υπόσχεση ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα επισκεφθούμε τις φυλακές ανηλίκων. 

 20150216 090641 20150216 090709

  Η Βησσαρία Ζορμπά στο 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου

 

   Η κα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, καθηγήτρια φιλόλογος, Διευθύντρια του 4ουΓυμνασίου Αγρινίου και διακεκριμένη συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων της πόλης μας, ανταποκρινόμενη στην  πρόσκλησή μας, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, μίλησε στους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας και σε μια ομάδα μαθητών του γειτονικού σχολείου (5ο ΓΕΛ) για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μας τίμησε με την παρουσία της, ενισχύοντας την προσπάθειά μας να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας τη φιλαναγνωσία. Παρουσίασε με εύγλωττο τρόπο στα παιδιά τη δύναμη που κρύβει μέσα της η γλώσσα μας, όταν γνωρίζεις πώς να τη χειριστείς, παρομοιάζοντας τις λέξεις με τουβλάκια LEGO. Μίλησε με πάθος για τα λογοτεχνικά της «παιδιά», τη δύναμη και τις ανησυχίες που κάθε φορά την ωθούσαν στο να γράψει. Απάντησε με ειλικρίνεια και καθάριο λόγο και έλυσε απορίες  σε ερωτήσεις που της έθεσαν οι μαθητές, μεταδίδοντάς τους την αγάπη της για το βιβλίο.

Την ευχαριστούμε θερμά!!! 


 Ομιλία - Παρουσίαση

 

 Την Τρίτη 10/02/2015 και ώρα 10:00 π.μ. στα πλαίσια των κοινών δράσεων και της συνεργασίας με το συστεγαζόμενο σχολείο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου πραγματοποιήθηκε στους χώρους του, ομιλία-παρουσίαση με θέμα : «Υγιεινή Διατροφή και μεσογειακή κουζίνα», από την κυρία Κροκίδου σύμβουλο οικιακής οικονομίας, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές του σχολείου μας με συνοδούς καθηγήτριες τις κυρίες Γεωργίου Ειρήνη και Ρούμπου Ελισάβετ. Η εκδήλωση προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών μας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας καίριες ερωτήσεις στην ομιλήτρια, με αποτέλεσμα όλοι οι συμμετέχοντες να αποχωρήσουν ικανοποιημένοι, αποκομίζοντας  χρήσιμες πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή. 

DSC03991   DSC03993 DSC04051 DSC04053

Ενημέρωση από το ΚΕ.ΣΥ.Π. Αγρινίου

 Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι υπεύθυνοι του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Αγρινίου (ΚΕ.ΣΥ.Π.), κα. Φαναριώτη Σωτηρία και κ. Τριανταφύλλης Σπύρος, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της Γ' τάξης σε θέματα που αφορούν τη συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την επιλογή των σχολών του μηχανογραφικού.


 Πειράματα Χημείας

 

Ο κ. Ντασιώτης  Θεοφάνης, Χημικός, υπεύθυνος στο ΕΚΦΕ Αγρινίου, παρουσίασε πειράματα Χημείας στους μαθητές της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Η επιστημονική του κατάρτιση, η παιδαγωγική του ευαισθησία και ο ενθουσιασμός του για τη διδασκαλία μεταδόθηκε άμεσα στους μαθητές, οι οποίοι την παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον.  Αποδεικνύεται ότι η θεωρία και η πράξη είναι αλληλένδετα και προαπαιτούμενα για την κατάκτηση της γνώσης. 


Ανακύκλωση Βιβλίων

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας, ανακύκλωσε τα βιβλία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές στήριξαν τη δράση αυτή όντας ευαισθητοποιημένοι στην πράσινη ανάπτυξη, σε εποχές που οι κλιματικές αλλαγές επιβάλλουν αλλαγή συνηθειών και συμπεριφοράς. 


  Ενδοσχολική επιμόρφωση

 

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2015 η κα  Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος,  Ph.D Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων ?ΟΔΥΣΣΕΑΣ? παρουσίασε στο σχολείο μας, το θέμα:

"Εξαρτήσεις" 

Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα φωτίζοντας όλες τις παραμέτρους του σημαντικού αυτού κοινωνικού φαινομένου, με σκοπό να προβληματίσει και να βοηθήσει τους μαθητές, να αποβάλλουν έξεις παντός είδους και να αποτρέψει πιθανόν όσους υπάρχει κίνδυνος να εθιστούν.


 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2014

 

 Στις  23-12-14, προπαραμονή Χριστουγέννων, μετά τον εκκλησιασμό του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου χριστουγεννιάτικη γιορτή αφιερωμένη στην αγάπη, μιας και τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη. Οι μαθητές διάβασαν κείμενα γραμμένα για την αγάπη η οποία δίνει νόημα και ουσία στην ανθρώπινη ύπαρξη. Συγκεκριμένα η μαθήτρια Φυτοπούλου Παρασκευή διάβασε τον  Ύμνο της Αγάπης του Απόστολου Παύλου (Προς Κορινθίους Α΄επιστολή), ένα πολύ δυνατό κείμενο που ανυψώνει την αγάπη πάνω απ΄ όλα, πάνω ακόμα και από την πίστη και την ελπίδα.

Οι μαθητές Ναστούλης Κωνσταντίνος, Λυμπέρη Παναγιώτα και Τσιαμάκη Γεωργία διάβασαν ερμηνεύοντας  ένα γλυκό κείμενο σαν παραμύθι του Μάνου Χατζηδάκη, «Το νησί των συναισθημάτων» στο οποίο πρωταγωνιστεί η Αγάπη.  Όλες οι αναγνώσεις συνοδεύονταν από ανάλογα βίντεο. Τη γιορτή την άνοιξε και την έκλεισε η μαθήτρια Γρατσινοπούλου Αμαλία η οποία στο τέλος εξήρε τη μητρική αγάπη που είναι η αρχή και το τέλος κάθε αγάπης.  Έτσι η γιορτή ολοκληρώθηκε με τη μητρική αγάπη της  Παναγίας προς τον Χριστό αλλά και προς τον άνθρωπο αφού η γέννηση του Χριστού φέρνει το μήνυμα της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Την επιμέλεια της γιορτής είχε η καθηγήτρια Μιχοπάνου Ειρήνη ΠΕ19.  Δείτε το PowerPoint 


 

Προσφορά Αγάπης

 Με αφορμή τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας συγκέντρωσαν τρόφιμα και χρήματα (τα οποία διατέθηκαν για αγορά τροφίμων), προκειμένου να συνεισφέρουν στα συσσίτια των απόρων συμπολιτών μας που έχουν αναλλάβει οι εθελοντές του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας. 

Αντιπροσωπεία των μαθητών με την καθηγήτριά τους κα. Παππά Αγγελική,  την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, παρέδωσαν τα τρόφιμα στους εθελοντές του Ιερού Ναού οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με χαρά και τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους.    


 Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αγρινίου

100 0669  100 0670  100 0680 
 100 0668  100 0688  100 0687
 100 0678  100 0657  100 0698

 Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας με τις καθηγήτριες τους πραγματοποίησε επίσκεψη στο γηροκομείο Αγρινίου. Οι μαθητές πρόσφεραν γλυκά στους τροφίμους του Γηροκομείου και μια χριστουγεννιάτικη κάρτα που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι μαζί με τις καθηγήτριές τους. Η διευθύντρια του Γηροκομείου, το προσωπικό και οι ηλικιωμένοι μας υποδέχτηκαν τόσο θερμά που μας έκαναν να αισθανθούμε αμέσως ευπρόσδεκτοι. Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μια μικρή εκδήλωση που την παρουσίασαν στη μεγάλη σάλα του κτιρίου παρουσία των περισσοτέρων τροφίμων και του προσωπικού. Τους διάβασαν  «Το νησί των Συναισθημάτων» του Μάνου Χατζηδάκη το οποίο είναι ένα κείμενο σαν παραμύθι αφιερωμένο στην  αγάπη, καθώς και τον Ύμνο της Αγάπης του Απόστολου Παύλου (Προς Κορινθίους Α΄ Επιστολή).

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε έντονα συναισθηματικά, η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη και το συναίσθημα της αγάπης μας κατέκλυσε όλους. Στη συνέχεια ανταλλάξαμε ευχές και τραγουδήσαμε όλοι μαζί την  « Άγια Νύχτα». Τους αποχαιρετήσαμε και φύγαμε γεμάτοι ωραία συναισθήματα και ζεστασιά στη καρδιά  αφού πρώτα τους υποσχεθήκαμε ότι θα ξαναπάμε να τους δούμε. Η εμπειρία αυτή θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες Παππά Αγγελική, Βετσοπούλου Ελένη και Μιχοπάνου Ειρήνη.  


 Μαθητικός Διαγωνισμός για τον 

 "Έλεγχο του Καπνίσματος"

Στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον "Έλεγχο του Καπνίσματος" το σχολείο μας συμμετείχε στις εξής θεματικές ενότητες:

 1) Διαγωνισμός ζωγραφικής, γλυπτικής, κολάζ με μια ζωγραφιά του μαθητή Λάιου Αλέξανδρου, του Β3 τμήματος Πληροφορικής, ειδικότητας Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, με θέμα "Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω" και

2) Διαγωνισμός μουσικής σύνθεσης ή τραγουδιού με τους μαθητές, Φυτοπούλου Παρασκευή του Α4 τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης, η οποία έγραψε τους στίχους του τραγουδιού και τον Παπουτσή Λάζαρο του Β3 τμήματος Πληροφορικής, ειδικότητας Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ.


 Σχολικό Ημερολόγιο 2015 

 

  Η κα. Λαμπροπούλου Γεωργία ΠΕ12, καθηγήτρια του σχολείου μας με τη βοήθεια των μαθητών της ειδικότητας Δομικών Έργων-Γεωπληροφορικής, φιλοτέχνησαν τα νέα ημερολόγια του 2015. Τα ημερολόγια έγιναν ανάρπαστα από μαθητές και καθηγητές. Ήταν αφιερωμένα στο μεγάλο ζωγράφο Matis, καθώς περιελάμβαναν σπουδαία έργα του, επανασχεδιασμένα με την μαθητική πένα. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.


 

 

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 διοργανώθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα:

"Βία και Επιθετικότητα. Διαμεσολαβητής - Ο συνήγορος του παιδιού"

Επιμορφωτής ο κ. Φατούρος Αριστείδης, διαπιστευμένος δικηγόρος στη Διαμεσολάβηση.

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν ο Διευθυντής κ. Φλωρόπουλος Α. και οι καθηγητές  Γεωργίου Ε., Βετσοπούλου Ε., Καλυβιώτη Μ., Κουμπαρούλης Γ., Μιχοπάνου Ε. και Μιχοπούλου Π.

Η διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός για τα σχολεία μας, για διευθέτηση διαφορών των μαθητών από άλλους μαθητές.Οι καθηγήτριες  κα. Γεωργίου Ε., Καλυβιώτη Μ.,Μιχοπάνου Ε. σε συνεργασία με τον κ. Φατούρο Α. ανέλαβαν δράση. Έχουν επιλέξει ήδη τους μαθητές από κάθε τμήμα του σχολείου οι οποίοι θα μυηθούν στον τρόπο επίλυσης διαφορών. Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η μείωση της οποιασδήποτε μορφής βίας.


 Εθελοντική Αιμοδοσία

 

 Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας όπως κάθε χρόνο, εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος  σ' αυτή, σε μια εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας, αγάπης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας.  


 Σχολικοί Αγώνες Ομαδικών Αθλημάτων 

 Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στις 10:00π.μ., στα πλαίσια των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας στο ΔΑΚ Αγρινίου ανάμεσα στο σχολείο μας και στο ΓΕΛ Εμπεσού. Οι παίχτες και των δύο ομάδων τηρώντας το μήνυμα του "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ", έπαιξαν τον αγώνα σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές που αρμόζουν. Το ματς έληξε 3-1 υπέρ της ομάδας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τα γκολ έβαλαν οι Γιαννιώτης Η. (2) και Αριστόπουλος Δ., αλλά όλα τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή και ήθος.  Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γιαννιώτης Η., τερματοφύλακας ο Γιαννάκης Χ. και παίκτες οι Αριστόπουλος Δ., Καραλής Ε., Κουτρουμάνος Ε., Κρανιάς Ε., Μπέτσικας Κ., Κοντός Ε., Ζαγγανάς Θ., Κακκιώνης Ν., Μουτόπουλος Β., Ζάχος Χ., Αριστόπουλος, Αρρίκου Μ., Κρανιάς Ν., Τσιάκλας Β., Μουρκούσης Η., Δημάκης Α. Βασικό ρόλο έπαιξε και ο μαθητής Κορομηλάς Χ.

Οι αθλητικοί αγώνες μπορούν να προσφέρουν μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας, αξίες και ιδανικά που είναι συνδεδεμένα με το ήθος και τη συμπεριφορά του αυριανού Έλληνα πολίτη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στη γυμνάστριά τους κα. Βετσοπούλου Ελένη ΠΕ11. 


 Σχολική Εορτή 17ης Νοέμβρη 2014

   100 0645

Το σχολείο μας τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε εκδήλωση, η οποία ομολογουμένως ήταν μεστή, συνοπτική και ουσιαστική. Περιελάμβανε όλα τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η χορωδία του σχολείου μας απέδωσε τα τραγούδια με άριστο τρόπο, όπως και οι μαθητές που παρουσίασαν το χρονικό. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Ανδρέου Αγγελική ΠΕ06, Καλυβιώτη Μαρία ΠΕ18 και Μαρκή Γεώργιο ΠΕ20 που ήταν υπεύθυνοι για την άριστη προετοιμασία της εκδήλωσης.  


 Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2014 

Το σχολείο μας με μια σεμνή και όμορφη εκδήλωση τίμησε τη γιορτή της σημαίας και την επέτειο του 'ΟΧΙ' του 1940. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση κατάφεραν να γοητεύσουν το κοινό. Συγχαίρουμε τους καθηγητές Παππά Αγγελική ΠΕ02, Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02 και Κουμπαρούλη Γεώργιο ΠΕ20 για την άψογη οργάνωσή της.


 24η Οκτωβρίου  2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας και στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για το κοινωνικό σχολείο ο εκπαιδευτικός κ. Κουμπαρούλης Γεώργιος ΠΕ20, παρουσίασε σε κάθε τάξη του σχολείου μας, ενδεδειγμένο βίντεο διάρκειας 1 ώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές γύρω από το θέμα της σωστής διατροφής και πρόληψης της παχυσαρκίας.


 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014

Από τις 11-17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Προγραμματισμού. Βασική ιδέα είναι η προβολή του προγραμματισμού, η απομυθοποίηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται γι' αυτόν και  η επαφή των ατόμων που επιθυμούν να αποκτήσουν αντίστοιχες γνώσεις. Ο προγραμματισμός είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου και αναγκαίος για πολλές θέσεις εργασίας στο μέλλον. Στα πλαίσια αυτά στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις οι οποίες είχαν ως στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τον προγραμματισμό και την ενθάρρυνσή τους για μελλοντική ενασχόληση με αυτόν. Περισσότερες πληροφορίες....


Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις 9 Οκτωβρίου 2014 στα πλαίσια των δράσεων για το κοινωνικό σχολείο και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία είχε ως θεματικό άξονα το μήνυμα "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι", διοργανώθηκαν στο σχολείο μας, αθλητικές δραστηριότητες.

Σκοπός αυτών, η καλλιέργεια του φίλαθλου πνεύματος και η εξάλειψη φαινομένων ρατσισμού και διαφορετικότητας. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά μαθητές και εκπαιδευτικοί τόσο μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια (ποδόσφαιρο, βόλλεϋ και μπάσκετ), όσο και στις ομιλίες που προηγήθηκαν. 

We have 88 guests and no members online