Ενδοσχολική Επιμόρφωση για τους Διαδραστικούς Πίνακες (28 Μαΐου 2013)

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 διοργανώθηκε στο σχολείο μας 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με τον κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα,  Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ν. Αιτ/νίας, τρίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα:

 «Αξιοποίηση Διαδραστικών Πινάκων σε όλα τα μαθήματα των ΕΠΑ.Λ.»

 Τις εισηγήσεις  έκαναν οι κ. Παπαδάκης Σπυρίδων Σχολ. Σύμβουλος ΠΕ19 Ν. Αιτ/νίας, Τσοβόλας Σπυρίδων ΠΕ04, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αγρινίου και η κα. Κουφού Ειρήνη-Κων/να ΠΕ02.

Οι εισηγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές δίνοντας ερεθίσματα και κίνητρα στους εκπ/κούς του σχολείου μας σχετικά με τη χρήση του Διαδραστικού Πίνακα στην πράξη. Η σύσσωμη παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας αποδεικνύει την δίψα για μάθηση των Νέων Τεχνολογιών  και την επαγγελματική τους υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. 

Στην επιμόρφωση παρεβρέθησαν επίσης ο κ. Νάκος Κων/νος  Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών και η κα. Μανικάρου Μεταξούλα Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.  

Η έγκριση της επιμόρφωσης δόθηκε από τον κ. Βετσόπουλο Απόστολο Σχολ. Σύμβουλο Φιλολόγων και υπεύθυνο παιδαγωγικά για το σχολείο μας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεών του στο Εξεταστικό Κέντρο. 

 

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου παρουσίασε τη θεατρική παράσταση "Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου" 

Σήμερα, 26 Απριλίου 2013, παρουσιάστηκε στο σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» του Μανώλη Κορρέ. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που παραμένει επίκαιρο, γιατί πραγματεύεται τη ματαιοδοξία που διακρίνει τους περισσότερους ανθρώπους στο κυνήγι του πλούτου και της δόξας. Ο πρωταγωνιστής ονειρεύεται ότι κερδίζοντας το ΠΡΟΠΟ βγαίνει από τη μιζέρια και γίνεται αγαπητός και σπουδαίος χάρη του χρήματος. Το μήνυμα που διέπει το έργο είναι ότι το χρήμα αλλοιώνει τις προσωπικότητες των ανθρώπων, προσφέροντάς τους κάλπικη ευτυχία.

Επισημαίνουμε ότι στο τέλος της θεατρικής παράστασης τα χειροκροτήματα ήταν παρατεταμένα από μαθητές, καθηγητές και γονείς,  οι οποίοι την παρακολούθησαν υποδειγματικά. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κυρία Παππά Αγγελική, κυρία Μιχοπάνου Ειρήνη και η κυρία Χονδρονικόλα Αναστασία μπόρεσαν να ξεπεράσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να εμπνεύσουν τους μαθητές ώστε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Έτσι κατάφεραν όλοι μαζί να βγει μια αξιόλογη θεατρική παράσταση, η οποία θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό της πόλης μας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στις 10 Ιουνίου 2013.

 

 
 
 
 

Περισσεύει η αγάπη στο σχολείο μας -Οι μαθητές του, μοιράζουν χαμόγελα   (24 Απριλίου 2013)

 Οι μαθητές του Α1΄ τμήματος του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου με παρότρυνση της φιλολόγου της τάξης κας Παππά Αγγελικής ανέπτυξαν φιλανθρωπική δράση με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν και συγκέντρωσαν χρήματα (με τα οποία αγόρασαν τρόφιμα), τρόφιμα και ρούχα, όλα προερχόμενα από προσφορές των συμμαθητών τους και των καθηγητών τους.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν σε τρόφιμα 36κ ζυμαρικά,3κ όσπρια, 6κ ρύζι, 4κ αλάτι, 11κ σάλτσα ντομάτας, 10 κουτάκια πάστα ντομάτας, 17 κουτιά γάλα εβαπορέ και 6 σακούλες με ρούχα, τα οποία με μεγάλη ΑΓΑΠΗ δόθηκαν στους εθελοντές του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, ύστερα από ενημέρωση του ιερέως πατρός Κωνσταντίνου Καντάνη, την Τετάρτη (24/4/13) το πρωί από μια αντιπροσωπευτική ομάδα μαθητών με την καθηγήτριά τους, για να βοηθηθούν εκείνοι από τους συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αυτοί οι μαθητές, για άλλη μια φορά, μας θύμισαν όσα μας δίδαξε ο Χριστός με τη Ζωή και το Θάνατό του. Το Άγιο Φως της Αναστάσεως ας φωτίζει τις ζωές μας και ας μην ξεχνάμε να χαρίζουμε Αγάπη.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου μοιράζουν χαμόγελα

 Την Τετάρτη, 24/4/13, το μεσημέρι εκπρόσωπος των μαθητών του Α3΄τμήματος του 2ου ΕΠΑ.Λ. με τη συνοδεία καθηγήτριάς τους κας Παππά Αγγελικής μετέφεραν και παρέδωσαν στους υπευθύνους του ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου τρόφιμα, παιχνίδια, γλυκά και ρούχα. Τα ίδια τα παιδιά αγόρασαν, συγκέντρωσαν και ετοίμασαν όλα αυτά τα δώρα, γράφοντας και ευχετήριες κάρτες για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, θέλοντας έτσι να προσφέρουν την αγάπη τους και να μοιράσουν χαμόγελα σ? αυτά τα αγγελούδια που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο».

Με την πράξη τους αυτή τα παιδιά  απέδειξαν ότι το χαμόγελο δεν αγοράζεται ούτε πουλιέται αλλά χαρίζεται!

 

Εβδομάδα καθαριότητας - 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου (24 Απριλίου 2013)

 Το σχολείο μας και το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, τη Τετάρτη 24Απριλίου 2013, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Δήμου μας «Εβδομάδα Καθαριότητας.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα  που μας  αφορούν ως κοινωνία.
Οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση και την επίβλεψη όλων των καθηγητών του συλλόγου μας , συμμετείχαν στον καθαρισμό του αύλιου χώρου του συγκροτήματος και του Εθνικού Σταδίου.
Συγχαρητήρια στους Καθηγητές και στους μαθητές για την συνεργασία τους και το αποτέλεσμα της δράσης.

 

Αιμοδοσία - Άνοιξη 2013 (22 Απριλίου 2013)

   Το σχολείο μας συμμετείχε στην εθιμική εαρινή αιμοδοσία που οργάνωσε σε συνεργασία με  το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Η αιμοδοσία αποτελεί πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και συγχρόνως ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων για το συνάνθρωπο.

 Οι μαθητές του σχολείου μας απέδειξαν έμπρακτα τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 αφού συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία ( προσφέροντας 38 φιάλες αίματος ) .

Οι υπεύθυνοι  εκπ/κοί του σχολείου μας κα. κα Θεοδωροπούλου Ειρήνη και κα Δελημήτρου Νίκη, οι οποίοι σε συνεργασία με την Πρόεδρο των Αιμοδοτών Ν. Αιτωλ/νίας κα Παπαγιάννη Σπυριδούλα και το κλιμάκιο από το Νοσοκομείο άλλη μια φορά , οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν άψογα την αιμοδοσία.

 

Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού από την κα Λάττα (19 Απριλίου 2013)

 Η κα Λάττα Νάντια Σκηνοθέτης ? Ηθοποιός ? εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού πραγματοποίησε στις 19-4-13  εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού  στο τμήμα των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων Γ τάξης του σχολείο μας, στα πλαίσια του μαθήματος Αισθητικής Αγωγής . Το αμείωτο  ενδιαφέρον των μαθητών, ο ενθουσιασμός και η ψυχική τους ευφορία αποδεικνύει ότι  η ποιότητα  και το ήθος του  Εμψυχωτή στο θεατρικό Παιχνίδι  αποτελεί προαπαιτούμενο.

Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι με  το  θεατρικό Παιχνίδι οι μαθητές: 

 • Ανακαλύπτουν πολλές πτυχές της ζωής, της ανθρώπινης ύπαρξης και γενικότερα του κόσμου.

 • Συνειδητοποιούν τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας.

 • Κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση, χωρίς να χρειάζεται να αποστηθίσουν ή να παπαγαλίσουν.

 • Αποκτούν μια βιωμένη εμπειρία της χωροχρονικότητας.  

           Ευελπιστούμε με την νέα σχολική χρονιά επαναληφθούν τέτοιου είδους Εργαστήρια .

 

Ομάδα Διαμεσολάβησης για τη Σχολική Βία (19 Μαρτίου 2013)

       Το  Κέντρο Πρόληψης Αγρινίου «Οδυσσέας», μετά από πρόσκληση των Υπευθύνων του Προγράμματος της Σχολικής Διαμεσολάβησης του  2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, πραγματοποίησε με επιτυχία δίωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

 «Διαχείριση συναισθημάτων»

       Η Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης συμμετείχε με μεγάλο ενθουσιασμό και εμπλούτισε τις γνώσεις και τις εμπειρίες της.

    Επισημαίνουμε ότι η Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα σχολικής βίας είναι σε ικανοποιητικό βαθμό.

     Αυτό οφείλεται στην κα. Σταμέλου Παναγιώτα, την κα. Δελημήτρου Κλεονίκη και την κα. Κουρελή Βασιλική, που ως υπεύθυνες καθηγήτριες της Διαμεσολάβησης, λειτουργούν με παιδαγωγική ευαισθησία και επαγγελματική υπευθυνότητα στα πλαίσια του προγράμματος.

 
 

Εθελοντισμός, οι μαθητές καλλωπίζουν την είσοδο του σχολείου (29 Μαρτίου 2013)

Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α4, την Παρασκευή 29/3/2013, το μεσημέρι, εθελοντικά καθάρισαν, φύτεψαν λουλούδια και κλάδεψαν τα φυτά σε τμήμα του προαύλιου χώρου του 2ου ΕΠΑ.Λ. σε μια προσπάθεια καλλωπισμού της εισόδου του σχολείου τους.

 Έχοντας από καιρό εκφράσει την επιθυμία να ομορφύνουν τους χώρους του σχολείου τους και, αφού επιτέλους ο καιρός το επέτρεπε, οργανώθηκαν σε ομάδες, δούλεψαν με όρεξη και με περισσή προσπάθεια και κόπο κατάφεραν να μεταμορφώσουν την είσοδο του σχολείου, γεμίζοντας με περηφάνια και ικανοποίηση. Έδωσαν έτσι σε όλους μας το μήνυμα ότι, αν έχουμε τη θέληση, προσφέροντας λίγο από το χρόνο μας και δουλεύοντας ομαδικά με αγάπη και χωρίς να περιμένουμε υλικά ανταλλάγματα, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ!?.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στην εμψυχώτρια καθηγήτρια  !!!!!!!!!!!    

 

 

 

Πειράματα Χημείας Α' Τάξης (19 Μαρτίου 2013)

 Στα πλαίσια συνεργασίας του σχολείου μας με το ΕΚΦΕ Αγρινίου, στις 19 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκαν πειράματα Χημείας από τον κ Ντασιώτη Θεοφάνη  ΠΕ04.02, Χημικό.

«Πειράματα Χημείας Α τάξης»

Οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και αποδείχτηκε άλλη μια φορά ότι η επιστημονική πληρότητα και  το πάθος του εκπ/κού αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για τη μάθηση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Στο σχολείο μας λειτουργεί εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, το οποίο  με τη συνδρομή του κ.  Τσοβόλα  Σπύρου Υπεύθυνου του ΕΚΦΕ και κ. Ντασιώτη Θεοφάνη έγινε λειτουργικό και ευελπιστούμε ότι με την συνεργασία τους την επόμενη χρονιά να  χρησιμοποιηθεί  κατά κόρον.

 

 


Αποκριάτικη γιορτή (15 Μαρτίου 2013)

Οι μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων με την καθοδήγηση και ενθάρρυνση των εκπ/κών του σχολείου μας, κας Ξένου Ευρυδίκης και κας Σταμέλου Παναγιώτας , οργάνωσαν και παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων στις 15-3-2013, δρώμενα και χορούς από διάφορα μέρη της χώρας μας.

 Η ιδέα της γιορτής, αναδύθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Μέθοδοι Δημιουργικής Απασχόλησης & Τεχνικά εποπτικά μέσα ». Οι μάσκες ήταν πρωτότυπες, έμπνευση της κας Ξένου  και η δημιουργία τους πραγματοποιήθηκε απ? την ίδια σε συνεργασία με τους μαθητές.

 

 Η ευφάνταστη μεταμφίεση των μαθητών, η πετυχημένη παρουσίαση των χορών και των δρώμενων σε συνδυασμό με το αυθόρμητο κέφι τους, δεν άργησε να συμπαρασύρει μαθητές και καθηγητές στο ξεφάντωμα.

 Και του Χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!! 

 

 
 

Ενημέρωση κατά της σχολικής βίας (4-8 Μαρτίου 2013)

  Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του σχολείου μας για το πρόγραμμα της Διαμεσολάβησης, κα. Σταμέλου Παναγιώτα, κα. Δελημήτρου Κλεονίκη και κα. Κουρελή Βασιλική, στα πλαίσια εκδηλώσεων κατά της Σχολικής Βίας ενημέρωσαν, προβλημάτισαν και ευαισθητοποίησαν τους μαθητές κάθε τμήματος, σχετικά με την επίλυση των διαφορών που προκύπτουν με ειρηνικό τρόπο.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις σχετικά με την βία η οποία στην εποχή μας γιγαντώνεται. 

                       

Οδηγός - Εγχειρίδιο αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού του Παν/μίου Αθηνών

 
 

Η αξία της Μεσογειακής Διατροφής (6 Μαρτίου 2013)

   Στις 6 Μαρτίου 2013 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ομιλία-διάλεξη από την κα. Σαγάνη Διατροφολόγο-Διαιτολόγο με θέμα:

«Η αξία της Μεσογειακής Διατροφής»

Τη διάλεξη παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ? τάξης. Η κα. Σαγάνη επισήμανε  στους μαθητές ότι η Μεσογειακή Διατροφή:

   • Προάγει την ψυχική και σωματική υγεία.
   1. Φέρνει τους ανθρώπους κοντά γιατί τους συγκεντρώνει γύρω από το τραπέζι.
   2. Βοηθά στην αειφόρο διαχείριση της υπαίθρου.
   3. Αποτελεί πολιτισμικό στοιχείο.
 
 

Η Συγγραφέας κα. Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου στο σχολείο μας

(5 Φεβρουαρίου 2013)

  Την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου, φιλοξένησε την κα Βησσαρία Ζορμπά ? Ραμμοπούλου, διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, καταξιωμένη εκπαιδευτικό  και συγγραφέα, με πλούσιο συγγραφικό έργο.

Η κα Ζορμπά Βησσαρία  πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα: «Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου»,

Η κα Ζορμπά μίλησε στους μαθητές της Α΄ τάξης και στους καθηγητές τους, αρχικά, για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου, για το  λογοτεχνικό οίστρο, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες του δημιουργού, καθώς και για την «απόλαυση» - αίσθημα που βιώνουν και οι δυο πλευρές, δημιουργός και αναγνώστης. Στη συνέχεια, με αφόρμηση  το βιβλίο της «Σελίδες ενός έφηβου χειμώνα», συζήτησε με τους μαθητές για προβληματισμούς που αναδύθηκαν  μέσα απ? την ανάγνωσή του  όπως επίσης και για θέματα που απασχολούν (προβληματίζουν) τους εφήβους.

Με ευγένεια, καθαρότητα λόγου, σαφήνεια και με περισσό ενδιαφέρον η κα Ζορμπά  συνδιαλέχτηκε με τους μαθητές, οι οποίοι  πρόθυμα ανταποκρίθηκαν   σ? ένα διάλογο   γόνιμο και εποικοδομητικό. Η συνάντηση στέφτηκε με επιτυχία και η ικανοποίηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζορμπά για την προσφορά της και την παρουσία της στο σχολείο μας.

 
 

Ημερολόγιο για 2013

  Η κα Λαμπροπούλου Γεωργία μαζί με τους μαθητές του Β Εφαρμοσμένων Τεχνών εκδώσανε ημερολόγια για το νέο έτος 2013.

Τα έργα   αποδεικνύουν απερίφραστα  τη δημιουργικότητα, δεξιοτεχνία  και έμπνευση καθηγητών ? μαθητών. Έγιναν ανάρπαστα από τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας. Τα χρήματα τα οποία εξοικονομήθηκαν από την πώληση των ημερολογίων θα τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως:
     1. Αγορά υλικών για το μάθημα Τεχνολογίας Εκτυπώσεων
     2. Αγορά κορνιζών για τα έργα των μαθητών Β Εφαρμοσμένων , τα οποία θα αναρτηθούν στους χώρους του σχολείου, δίνοντας ερέθισμα σε μελλοντικούς μαθητές στη χαρακτική.

 
 

 

Μνήμες πολιτισμού 90 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης 

(21 Δεκεμβρίου 2012)

    Το 1922 η Σμύρνη ως ένα από τα σημαντικότερα πολυπολιτισμικά και εμπορικά  κέντρα της εποχής παύει να υφίσταται. Μια φοβερή πυρκαγιά θα προσπαθήσει να σβήσει την κουλτούρα μιας κοινωνίας που δίκαια χαρακτηρίστηκε ,»Χαμένος Παράδεισος» τόσο από Έλληνες όσο και από όλες εκείνες τις εθνότητες όπως Ευρωπαίους  ,Αμερικάνους , Αρμένιους ,Τούρκους, Λεβαντίνους που συμβίωναν αρμονικά και μεγαλουργούσαν για πολλές δεκαετίες .Οι Έλληνες επιζώντες φτωχοί και ρακένδυτοι έφεραν μαζί τους ως αποσκευές αξίες , γνώσεις και ένα κοσμοπολίτικο ταπεραμέντο. Η παρουσία τους στην Ελλάδα παρά την όποια αναστάτωση, επέφερε αλλαγές και ένα καινούριο τρόπο ζωής.

Η Σμύρνη δεν χάθηκε , αναστήθηκε  στη Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια , Νέα Ερυθραία Αγρινίου ,τοπωνύμια που διατηρούν τη συνέχεια και το πνεύμα μιας παράδοσης. Ιδιαίτερα στο Αγρίνιο οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν κατ εξοχήν στην περιοχή του Αγίου Κων/νου. Για το λόγο αυτό η Μικρασιατική καταστροφή δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδας μας. αποτελεί κομμάτι της τοπικής, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις της οικογενειακής μας ιστορίας. Είναι χρέος μας να κρατήσουμε τις μνήμες ζωντανές και για τις επόμενες γενιές».

Το πρόγραμμα  της εκδήλωσης περιείχε  ιστορικά ντοκουμέντα, τραγούδια , και οπτικοαουστικό υλικό ως  ελάχιστη απόδοση τιμής στον  Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

 Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στους βασικούς συντελεστές  της εορτής τους μαθητές που κατέπληξαν με το ταλέντο τους στο τραγούδι και στην απαγγελία

την κα Ανδρέου Αγγελική, κα Παππά Αγγελική και τον κύριο Τάγιο Θωμά για την  τεχνική του υποστήριξη.

Την επιμέλεια της χορωδίας την είχε ο χαρισματικός εκπαιδευτικός κος Λανάρας Κων/νος.

 

 
 
 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στις 19 Δεκεμβρίου 2012 στο Γηροκομείο Αγρινίου

    Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης οι μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Νοσηλευτικής επισκέφτηκαν το Γηροκομείου του Αγρινίου.  Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για τους τρόφιμους συνανθρώπους μας, τους μαθητές και τους καθηγητές συνοδούς. Προσέφεραν τη ζεστασιά και τη χαρά της ανθρώπινης παρουσίας τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ,όπως επίσης εδέσματα και γλυκίσματα.

 Υπεύθυνοι καθηγητές :

Θεοδωροπούλου Ειρήνη, Αλεξανδρή Αικατερίνη, Δελημήτρου Κλεονίκη, Κουρελή Βασιλική και Ράπτη Σπυριδούλα

 
 

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο σχολείο μας ( 19-20 Δεκεμβρίου 2012)

Σας ενημερώνουμε ότι στο 2ο  ΕΠΑΛ Αγρινίου διοργανώνεται χριστουγεννιάτικο παζάρι, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Στηρίζω το Σχολείο μου», με έργα  των παιδιών από το εργαστήριο του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων  του σχολείου μας την

Τετάρτη   19    και   Πέμπτη  20   Δεκεμβρίου 2012

  Τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση μαθητών του σχολείου μας.

 Η παρουσία σας θα μας γεμίσει χαρά και θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την προσπάθειά μας.

Διάρκεια:  19 έως 20 Δεκεμβρίου 2012                                              Τμήμα

Ώρες λειτουργίας: 08.30-13.00                                                 Β.Βρεφονηπιοκόμων

Δ/νση: 2ο ΕΠΑΛ , Εθν.Σταδίου 3, Αγρίνιο 

Την επιμέλεια-ευθύνη για τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου παζαριού του σχολείου μας, την είχαν οι καθηγήτριες κα Ξένου Ευρυδίκη και κα Σταμέλου Παναγιώτα.

Ενημέρωση: Επισημαίνουμε ότι τα Χριστουγεννιάτικα εκθέματα δημιουργήθηκαν από τα παιδιά- με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών- με ιδιαίτερο ταλέντο και ευαισθησία σύμφωνα με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Εξάλλου αυτό αποδείχθηκε και από την εξάντληση των εκθεμάτων, αν και οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι. Τα έσοδα ήταν ικανοποιητικά και διατέθηκαν ανακουφίζοντας κάποιες οικογένειες μαθητών του σχολείου μας.

Επίσης ένα μέρος των χρημάτων διατέθηκε στο σπίτι "του Χαμόγελου του Παιδιού" που λειτουργεί στα Καλύβια.

Κλείνουμε με την ευχή να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τέτοιες πράξεις αλληλεγγύης  και ανθρωπιάς!

 

 

 
 
 
 

Δεντροφύτευση στο σχολείο μας (Δεκέμβριος 2012)

Υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του κ Νταβράζου  Νικόλαου ,  κλάδου ΠΕ01. εκπ/κό του σχολείου μας , μια πλειάδα  μαθητών  φύτεψαν συμπληρωματικά δέντρα, που χορηγήθηκαν από  το Δασαρχείο Αγρινίου, στον αύλιο χώρο του συγκροτήματος,. Σκοπός της δραστηριότητας η ευαισθητοποίηση των μαθητών  σε περιβαλλοντικά θέματα  και συγχρόνως η βελτίωση της αισθητικής  του χώρου.

 
 

Αιμοδοσία (5 Δεκεμβρίου 2012)

Η  εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Στις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές που βιώνουμε,  ενέργειες  όπως η αιμοδοσία, αποδεικνύουν περίτρανα  ότι ο «άνθρωπος» είναι παρών.

Γιατί το Αίμα Μόνο Χαρίζεται

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου το απέδειξαν έμπρακτα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 με την αθρόα συμμετοχή τους στην εθελοντική αιμοδοσία -32 φιάλες αίματος- που οργάνωσε το σχολείο, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου μας κα. Θεοδωροπούλου Ειρήνη, κα Δελημήτρου Κλεονίκη, και κα. Κουρελή Βασιλική σε συνεργασία με την Πρόεδρο των Αιμοδοτών Ν. Αιτωλ/νίας κα Παπαγιάννη Σπυριδούλα  και κλιμάκιο του Νοσοκομείου οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν άψογα την αιμοδοσία.

 
 

Πυρασφάλεια - Αντισεισμική προστασία (23 Νοεμβρίου 2012)

Στις 23 Νοεμβρίου 2012  πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας -2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου- ενημέρωση από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με θέμα:

«Πυρασφάλεια ? Αντισεισμική Προστασία»

Οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Χατζή.

Η ευαισθητοποίηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και σεισμού είναι πρωτίστης σημασίας και για το λόγο αυτό ακολούθησε άσκηση προσομοίωσης με την καθοδήγηση και εποπτεία του κλιμακίου.

 
 

Ανακύκλωση βιβλίων και αρχείων (20 Νοεμβρίου 2012)

Το σχολείο μας  σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου απέσυρε όλα τα διδακτικά βιβλία που δεν χρησιμοποιούνται, για ανακύκλωση. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον είναι πρωτίστης σημασίας, ειδικά στις εποχές μας που σηματοδοτούνται κλιματικές αλλαγές.

 

Σχολική Εορτή 17ης Νοεμβρίου 2012

Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από τους μαθητές σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές  Ράπτη Κων/να και Κουμπαρούλη Γεώργιο.
H γιορτή ήταν λιτή, όμορφη και συγκινητική. Έγινε παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων που διαδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες και απαγγέλθηκαν ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές, προς τιμήν των ηρώων εκείνης της περιόδου.

 

 

 
 

Παρέλαση  28ης Οκτωβρίου

Το σχολείο μας παρέλασε μαζί με όλα τα σχολεία της πόλης μας στην λαμπρή παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου

 

 
 

We have 77 guests and no members online