Γενικά στοιχεία

 

Το Αγρίνιο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου είναι, για λόγους ιστορικούς, η πρωτεύουσα του νομού, αλλά το Αγρίνιο είναι, εκ των πραγμάτων, το οικονομικό, πολιτιστικό,πνευματικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου νομού της Ελλάδας. Ο πληθυσμός του Αγρινίου ανέρχεται επίσημα σε 55.000, αλλά οι κάτοικοι του υποστηρίζουν ότι ξεπερνά τις 80.000, κάτι που είναι αρκετά πιθανό αν λάβουμε υπόψη το ιδιαίτερο πληθυσμιακό μωσαϊκό του Αγρινίου.


  Στο Αγρίνιο εκτός από περίπου 25 δημόσια δημοτικά, 7 γυμνάσια, 8 Λύκεια, αρκετά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, εκτός από  την Πανεπιστημιακή Σχολή του Αγρινίου - που με επιτυχία λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - βρίσκει  κανείς  και δεκάδες ιδιωτικά φροντιστήρια, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς υψηλής ποιότητας, καθώς επίσης και ιδιωτικό  δημοτικό,  γυμνάσιο και λύκειο με αξιοσημείωτες επιδόσεις.

 

Το Αγρίνιο δεν έχει να ζηλέψει πολλά από μια μεγάλη αστική περιοχή, καθώς διαθέτει Πνευματικό Κέντρο, Γυμναστική Εταιρία, Συλλόγο b  Γυναικών, Παπαστράτεια Αίθουσα Τέχνης, Δημοτικό Περιφερειακο Θεάτρο και κινημάτογραφους. Αλλά και η νυχτερινή ζωή  είναι αρκετά πλούσια. Οι Αγρινιώτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες ουζερί, ταβέρνες, ψησταριές, εστιατόρια αλλά και  καφετέριες, που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Ενώ bar, club, και άλλα νυκτερινά κέντρα δίνουν τον τόνο της νυκτερινής  ζωής.

 

We have 70 guests and no members online