Βράβευση του τμήματος Γ Βρεφονηπιοκόμων του σχολείου μας από το Χαμόγελο του Παιδιού

br5 1

 

Οι μαθήτριες Αγγέλη Ο., Αγγέλη Π., Βασιλοπούλου Α., Ντοβάκου Α. και Μπαλάσκα Κ. του τμήματος Γ Βρεφονηπιοκόμων και η καθηγήτρια Ξένου Ευρυδίκη ΠΕ18.33  ήταν ανάμεσα σε αυτούς που βραβεύτηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα «YouSmile awards» στην Αθήνα για την καλλιτεχνική παρέμβαση στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.


Ανακύκλωση Μπαταριών

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές μας ανταποκρινόμενοι στην προσπάθεια συλλογής μπαταριών από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΦΗΣ Α.Ε. γέμισαν τον κάδο ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένος στο σχολείο μας, αποδεικνύοντας ότι η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πρωτίστως θέμα παιδείας.

 


Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

 

  

Το σχολείο μας υλοποιώντας πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων με θέμα τον παραδοσιακό χορό, συμμετείχε στο φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Μαθητικών Ομίλων που διοργάνωσε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπάκτου και την Α' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαϊου 2017 στο χώρο του Εθνικού Παπαχαραλάμπειου Γυμναστηρίου της Ναυπάκτου και η χορευτική ομάδα του σχολείου μας άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ χορεύοντας παραδοσιακούς - λαϊκούς χορούς της Μ. Ασίας με την εξής σειρά: 
1. Συρτός Μ. Ασίας ,"από ξένο τόπο και απ' αλαργινό"
2. Χασάπικος
3. Χασαποσέρβικος με οργανικό σκοπό 

Την χορευτική ομάδα την οποία αποτελούσαν 26 μαθητές/τριες και των τριών τάξεων (Αρρίκου, Βασιλείου, Βασιλοπούλου, Καλληφώνη, Καραγιουβάνη, Κλειτσίκα, Κούτσικου, Κώστα, Λουλάι Α., Λουλάι Κ., Λιόντου, Μουτεσίδη, Μουστάκα, Μπαλάσκα Α., Μπαλάσκα Κ., Νταλαπέρα Σ., Παπαευθυμίου, Ράπτη, Σαπψώνα, Συσοβίτη, Ταφα, Τσέλα, Τζαμίχα, Χατζήσαρη, Χριστοδούλου Ε. και Χριστοδούλου Θ.), υποστήριξαν, καθοδήγησαν και εμψύχωσαν οι εκπαιδευτικοί κα. Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και κα. Καρδαρά Φωτεινή ΠΕ18 Αισθητικής, οι οποίες διακρίνονται για το ταλέντο τους, την παιδαγωγική τους ευαισθησία και τη διάθεση προσφοράς στους μαθητές, το σχολείο και γενικότερα στον τόπο μας με σκοπό την διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.   


"Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα"

Σχετική εικόνα

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και συγκεκριμένα την κα. Κίτσου Βερονίκη, μέσα από τη δράση: "Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα"συγκέντρωσε 25 κούτες με πλαστικά καπάκια τα οποία διατέθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με σκοπό τη συνεισφορά στη δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Η δράση αυτή αφενός ευαισθητοποιεί τους μαθητές μας για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό της προσφοράς σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, αφετέρου έχει ως στόχο να απαλύνει τον πόνο τους διευκολύνοντάς τους στις καθημερινές τους ανάγκες.


Η Θεατρική μας παράσταση

 Στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, παρουσίασε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 και ώρα 8:00μ.μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου  την παράσταση:

"Περπατώ εις το Δάσος" της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Η πρόσκληση....

Το Πρόγραμμα...

Video της παράστασης 

 


Δενδροφύτευση στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

 

 Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και στο πλαίσιο της πανελλαδικής, εθελοντικής, περιβαλλοντικής δράσης "Let's Do it Greece", έγινε δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου από τους μαθητές μας, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μιχοπούλου Π. ΠΕ02 και Οικονόμου Ε. ΠΕ 18.25. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με χαρά στο πανελλαδικό αυτό κάλεσμα αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο εθελοντισμός μπορεί να αλλάξει σε πολλά επίπεδα την καθημερινότητά μας. Παρουσίαση...


Διάλεξη

Σχετική εικόνα

 

Στις 29 Μαρτίου 2017 ο κ. Τόλης Χρήστος Ιατρός Παθολόγος, πραγματοποίησε ομιλία-διάλεξη στους μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας με θέμα: "Aids - Παγκόσμια Μάστιγα". Ο απλός, κατανοητός, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος του σε συνάρτηση με τη σπουδαιότητα του θέματος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας και έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω προβληματισμό. 


 Καλλιτεχνική παρέμβαση  στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΑ

br5 1  br1

br3 2

 br5 2To τμήμα Γ βρεφονηπιοκόμων με υπεύθυνη καθηγήτρια των εργαστηρίων την κα. Ξένου Ευρυδίκη ΠΕ18.33 εισηγήθηκαν στο τμήμα της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου να παρέμβουν καλλιτεχνικά και να εξωραΐσουν ένα μικρό τμήμα του εσωτερικού χώρου της κλινικής στα πλαίσια δημιουργίας περιβάλλοντος αισιοδοξίας και καλαισθησίας για τα νοσηλευόμενα παιδιά. Η κα. Δημητρακάκη Μαρία προϊσταμένη της Παιδιατρικής κλινικής, αποδέχθηκε άμεσα την παρέμβαση. Η κα. Ξένου με τους μαθητές της αφού δημιούργησαν το ουράνιο τόξο στο Εργαστήριο Βρεφονηπιοκόμων του σχολείου μας, το τοποθέτησαν στον προαναφερόμενο χώρο. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τους μαθητές και την κα. Ξένου για την πρωτοβουλία η οποία ξάφνιασε ευχάριστα τα νοσηλευόμενα παιδιά, τους συνοδούς και τους εργαζόμενους.


 Σχολική Εορτή 25ης Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για 25η μαρτιου

  Μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας εορτάστηκε  και φέτος στο σχολείο μας με μια λιτή και ουσιαστική γιορτή, την επιμέλεια της οποίας είχαν οι καθηγήτριες Ζέϊκου Α. ΠΕ06, Μιχοπούλου Π. ΠΕ02 και Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά με απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και χορούς. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.  Φωτογραφίες... 


  Eκδήλωση με θέμα: "Γυναίκα...το άσβεστο φως"

afisa-p1

 Στις 3/3/2017 στη γλυπτοθήκη Καπράλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα ? το άσβεστο Φως». Η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου οργανώθηκε από το  2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο χαρισματικός Γλύπτης κος Παπασάικας Βασίλειος.

  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γυναίκα ως πηγή δημιουργίας και έμπνευσης. Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε  ο λόγος και η μουσική, για τη γυναίκα, που διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο της ΖΩΗΣ?.

 Ο κος Παπασάικας Βασίλειος  ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης προσέγγισε με ξεχωριστό τρόπο το θέμα, εστιάζοντας την ομιλία στο ρόλο της Γυναίκας ως διαμορφωτής των κοινωνιών. Η ενδελεχής και άριστη γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ήταν χαρακτηριστική και εμφανής στο λόγο του.

 Η κυρία Γούτου Μαρία, διακεκριμένη καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσε το κοινό  επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια  την  ορχήστρα της.  

 Η κα Παπά Αγγελική φιλόλογος και  κα Ζέικου Κατερίνα Αγγλικής Φιλολογίας  επέλεξαν αποσπάσματα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία τα οποία απήγγειλαν οι μαθητές. Οι ερμηνείες τους  συνοδεύτηκαν  από αντίστοιχες εικόνες που προβάλλονταν σε βιντεοθόνη. Τραγούδια αφιερωμένα στη Γυναίκα αποτέλεσαν μουσικές γέφυρες στις απαγγελίες των μαθητών. Την αίθουσα κοσμούσαν  επίσης, εικαστικές δημιουργίες των μαθητών. Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του?  

Video Εκδήλωσης

 

17101314 1383494825055540 2080067005 o P1010043 P1010050

P1010045 P1010046 P1010035  

P1010053 17092958 1383494951722194 1257311207 o


 Διάλεξη 

 

 Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον κ. Μάτσα Νικόλαο Ειδικό Καρδιολόγο στους μαθητές της Β' τάξης του σχολείου μας με θέμα: "Καρδιαγγειακά Νοσήματα. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές". Η διάλεξη η οποία ήταν τεκμηριωμένη επιστημονικά και παιδαγωγικά προκάλεσε το ενδιαφέρον μαθητών και καθηγητών γύρω από ένα θέμα που κοστίζει παγκοσμίως τις περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.   


Στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου Διαβά-Ζουμε!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για βιβλια διαβασμα 

Ένα ταξίδι στον Αμερικάνικο νότο στη δεκαετία του 1930... Μια γέφυρα που μας περνάει από την αδικία, τις φυλετικές διακρίσεις και την εμπάθεια στη δικαιοσύνη, την υπεράσπιση των αδυνάτων, τη συμπόνια. Το βραβευμένο με Pulitzer «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λη μας χαρίζει μια ματιά στη σκληρή, άδικη, αλλά ταυτόχρονα, παράξενα αισιόδοξη ζωή της αμερικανικής επαρχίας και μας θυμίζει ότι η αλλαγή ξεκινάει από τα φρέσκα μυαλά των παιδιών. Ο  λόγος της εξάχρονης Scout, που μέσα από το πρίσμα της αθωότητας της παιδικής ηλικίας, βλέπει τη γυμνή αλήθεια και την εκφράζει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, είναι αυτό που κάνει την απλή αυτή ιστορία τόσο συναρπαστική και αξέχαστη.Με αυτό το βιβλίο-διακήρυξη ανθρωπιάς και συμπόνιας  απέναντι στο μίσος και το ρατσισμό επέλεξε η ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας να ανοίξει τον κύκλο των παρουσιάσεων των επιλεγμένων γι' αυτή τη χρονιά βιβλίων. Με την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση των καθηγητριών Μιχοπούλου Παναγιώτας, Παππά Αγγελικής και Ζέικου Αικατερίνης οι μαθητές της «Ομάδας Φιλαναγνωσίας» του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου ξεκίνησαν τα ταξίδια του μυαλού και της καρδιάς και όσοι πιστοί (των βιβλιο-ταξιδιών) ? προσέλθετε!

 


Ανακύκλωση Βιβλίων και Χαρτιού

 

Όπως είναι γνωστό η ανακύκλωση του χαρτιού βοηθάει τον πλανήτη στο να καταφέρει να «ανασυγκροτήσει» τα δάση του, καθώς ελαττώνεται ο αριθμός των δέντρων που κόβονται. Επιπλέον για την επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών απαιτείται πολύ λιγότερη ενέργεια απ' ότι θα χρειαζόταν για να δημιουργηθεί ένα φύλλο χαρτί από ένα δέντρο. Υποστηρίζοντας την προσπάθεια αυτή το σχολείο μας προχώρησε σε ανακύκλωση βιβλίων και χαρτιού. Μαθητές και καθηγητές με πλήρη οικολογική συνείδηση συνέπραξαν σε αυτό.   


 

 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 

Αποτέλεσμα εικόνας για asfalew diadikty 

 Στα πλαίσια της ημέρας για το Ασφαλές Διαδίκτυο, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Άρης Λούβρης συντονιστής Eduweb από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε μια ενημερωτική και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση στους μαθητές  της Α΄ τάξης του σχολείου μας σχετικά με το  "SEXTING  στο πλαίσιο  μιας εφηβικής σχέσης».  Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο» σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι:

 «Γίνε η αλλαγή, όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»


 Σχολική Διαμεσολάβηση

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικη διαμεσολάβηση

  Στο πλαίσιο του προγράμματος   "Σχολική Διαμεσολάβηση" που λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας, την Τρίτη 31/2/2017 οι μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα Διαμεσολάβησης και οι μαθητές του τμήματος Γ' Δικτύων, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες  Γεωργίου Ε. και Ξένου Ε. επισκέφτηκαν τα Δικαστήρια Αγρινίου.

Εκεί τους υποδέχθηκε η κα. Ευτυχία Μανιάκη, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων. Οι μαθητές παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την παραβατικότητα των ανηλίκων και στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος και προβληματισμός. 


 27 Ιανουαρίου.  Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

holocaust 956654 340

 Στα πλαίσια της καθιέρωσης της 27ης Ιανουαρίου, ως ημέρας μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες περιελάμβαναν ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών για το ολοκαύτωμα. Έγινε προβολή βραβευμένων βίντεο μαθητών Α' και Β' τάξης Λυκείων προηγούμενων σχολικών διαγωνισμών για τη μέρα αυτή, διαθέσιμα στο κανάλι "youtube" της εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 


 Επίσκεψη των συντελεστών της θεατρικής παράστασης "Αμλετ"
του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Αγρινίου στο σχολείο μας
  

 

 Tην Παρασκευή 27/1/2017 το σχολείο μας καλωσόρισε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου κ. Νίκο Καραγεώργο και τους ηθοποιούς της κεντρικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου  που αυτές τις μέρες ανεβάζουν με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας την θεατρική παράσταση «Άμλετ» του Σαίξπηρ.
Τους συντελεστές της παράστασης υποδέχτηκαν η Θεατρική Ομάδα του σχολείου και ένα τμήμα μαθητών της Α΄ τάξης.
Ο κ. Καραγεώργος, αρχικά, χωρίζοντας τους μαθητές σε ομάδες, με κέντρο αναφοράς  κάθε ομάδας έναν ηθοποιό-σαιξπηρικό ήρωα, τους παρότρυνε να γνωριστούν και να συζητήσουν απόψεις και απορίες. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας όλοι στην «αγκαλιά» του καλλιτεχνικού διευθυντή, καθισμένοι  σε κύκλο, αυτός ως χαρισματικός δάσκαλος  παρουσίασε τις πτυχές του έργου, τα διδάγματα, τα μηνύματα, την ομορφιά που κρύβει το σαιξπηρικό δράμα «Άμλετ»,  κερδίζοντας το ενδιαφέρον των μαθητών που τον παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι και συμμετείχαν ενεργά, θέτοντας   ερωτήσεις ή δίνοντας απαντήσεις στα καίρια ερωτήματά του. Τέλος, αφού είχαν παρουσιαστεί από τους  ηθοποιούς  μικρά ενδεικτικά αποσπάσματα από τους ρόλους τους ?ερμηνείες που μάγεψαν- αλλά και από τους μαθητές δείγματα της δικής τους  θεατρικής  προσπάθειας, ήταν ολοφάνερο ότι ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είχε χτιστεί ένα κλίμα αμοιβαίας συμπάθειας και εκτίμησης.  
Ήταν μια συνάντηση που  αποδεικνύει περίτρανα ότι οι μαθητές έχουν καλλιτεχνικές (κι όχι μόνο) ανησυχίες και τις εκφράζουν αρκεί να βρεθούν δίπλα τους οι κατάλληλοι άνθρωποι να τους βοηθήσουν ώστε να τις εξωτερικεύσουν.
 Χαιρετίζουμε θερμά την καινοτόμο δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου που προσεγγίζει τα σχολειά μας αναδεικνύοντας την πολυδιάστατη αξία της θεατρικής παιδείας και εξοικειώνει  τους μαθητές με κλασικά έργα σαν αυτά του κορυφαίου δραματουργού, Σαίξπηρ.


 Ομιλία για "την παιδική κακοποίηση"

 

    Στις 17 και 26 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης των μαθητών και των τριών τάξεων γύρω από το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης. Η κα. Ξένου Ε. εκπαιδευτικός του σχολείου μας κατέδειξε με απλό και κατανοητό τρόπο τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου προβληματίζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παρουσίαση...  


 Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό 

Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

 

 Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας για άτομα με διαφορετικότητα και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα τμήματα Γ Βρεφοκόμων και Γ Νοσηλευτών, επισκέφτηκαν το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Κατ? αρχάς πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από το εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και την προσφορά υπηρεσιών από κάθε εκπαιδευτικό. Ακολούθησαν βιωματικές προσεγγίσεις και δράσεις αλληλεπίδρασης. Στη συνέχεια οι μαθητές και των δύο σχολείων τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Τέλος οι μαθητές του σχολείου μας προσέφεραν συμβολικά χριστουγεννιάτικα δώρα τα οποία τα δημιούργησαν και επιμελήθηκαν οι μαθητές του τμήματος Γ Βρεφοκόμων υπό την καθοδήγηση της κας. Ξένου Ε. Έδωσαν ιδιαίτερη χαρά στους μαθητές αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αποδοχή τους στη διαφορετικότητα.
Να ευχαριστήσουμε θερμά το Διευθυντή και το Σύλλογο προσωπικού του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν, φιλοξένησαν και ενημέρωσαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.
Να συγχαρούμε επίσης την κα. Θεοδωροπούλου Ε. Τομεάρχη του ΕΚ Αγρινίου, την κα. Ράπτη Σ. και την κα. Ξένου Ε. εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που ενέπνευσαν, οργάνωσαν και καθοδήγησαν τους μαθητές.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 


Η Βησσαρία Ζορμπά  Ραμμοπούλου

στο σχολείο μας

 

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 το σχολείο μας, φιλοξένησε την κα. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, Εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, και διακεκριμένη συγγραφέα των εφήβων. Η κα Ζορμπά Βησσαρία  παρουσίασε το βιβλίο της «Το καλοκαίρι των Αβάρων» στους μαθητές της Α΄ τάξης, μέσα από το οποίο αφενός μεν αναδεικνύονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και αφετέρου καταπιάνεται με το παντοτινά επίκαιρο θέμα της προσφυγιάς. Παρουσίασε το βιβλίο της με ευγένεια, σεμνότητα, καθαρότητα, σεβασμό και παιδαγωγική αγάπη  στους μαθητές, δίνοντας μηνύματα για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου στη ζωή. Οι μαθητές την παρακολούθησαν με αδιάλειπτο ενδιαφέρον, όπερ αποδεικνύεται από τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε. Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζορμπά για την προσφορά της και την παρουσία της. 


Εθελοντική Αιμοδοσία

Αποτέλεσμα εικόνας για αιμοδοσια

Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σχετικά με την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την 1η Δεκεμβρίου 2016 σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου και υπό την επίβλεψη των καθηγητριών, Θεοδωροπούλου Ε. και Ράπτη Σ. η ετήσια καθιερωμένη προσφορά αγάπης στο συνάνθρωπό μας. 


 

Παγκόσμια Ημέρα για τα

"Τροχαία Ατυχήματα"

Αποτέλεσμα εικόνας για τροχαια ατυχηματα pagkosmia hmera

  Ο εκπαιδευτικός κ. Λουρόπουλος Αθανάσιος ΤΕ 01.13 στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα "Τροχαία Ατυχήματα", πραγματοποίησε παρουσίαση με παραστατικότατο και εναργέστατο τρόπο προβληματίζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς για την οδική συμπεριφορά σε μια χώρα που έχει θλιβερά πρωτεία στα τροχαία ατυχήματα. Παρουσίαση...

 


 

 Επέτειος Πολυτεχνείου

IMG 20161117 091636  IMG 20161117 085948

     IMG 20161117 091310260  IMG 20161117 090700243   

Η εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, ήταν ένας φόρος τιμής σε όλους αυτούς που αντιστάθηκαν στο αυταρχικό και καταπιεστικό καθεστώς της εποχής, σ? αυτούς που ονειρεύτηκαν ένα καλύτερο μέλλον, σ? αυτούς που αγωνίστηκαν για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Ξεκίνησε ακούγοντας την Αντιγόνη, από την ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή να επισημαίνει ότι ο στυγνός δυνάστης και η έλλειψη νόμων είναι η μεγαλύτερη συμφορά για ένα κράτος και να τελειώνει τονίζοντας  ότι «και ο μικρός, αν έχει δίκαιο, τρανούς νικά».  Η αναδρομή στα γεγονότα της εποχής έγινε με τη βοήθεια των δύο αφηγητριών  και την ταυτόχρονη προβολή  βίντεο και διαφανειών  από τα γεγονότα που σημάδεψαν τις ημέρες εκείνες, όταν πλέον η εξέγερση ήταν καθολική. Το μήνυμα αυτής της εξέγερσης είναι διαχρονικό. Παρ?όλες τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις η εξέγερση ρίζωσε στις ψυχές των φοιτητών  και όλων εκείνων που πίστεψαν στο θαύμα. Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση χάρισαν τα τραγούδια που εκτελέστηκαν και ερμηνεύτηκαν με μοναδικό τρόπο από τους μαθητές του σχολείου Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία όλων των παιδιών,  που συμμετείχαν στις πρόβες, και των παιδιών της χορωδίας, κάτω από τις οδηγίες των εκπαιδευτικών Ανδρέου Αγγελικής,  Γεωργίου Ειρήνης και Ντάμπου Θεώνης.

Επίσης ιδιαίτερη  μνεία και στους μαθητές που φιλοτέχνησαν τα σκηνικά. Η εκδήλωση αυτή απέδειξε ότι οι μαθητές εκφράζουν τον φωτεινό εσωτερικό τους κόσμο δίνοντας με τον ποιητικότερο τρόπο το διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης  του Πολυτεχνείου, όταν η καθοδήγηση και η ενθάρρυνση είναι η δέουσα από τους καθηγητές τους. Video Εκδήλωσης..     Πρόγραμμα1...    Πρόγραμμα2...


 Επίδειξη 3D Printer

3d Εκτύπωση

Στις 15 Νοεμβρίου 2016, μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής, για να παρακολουθήσουν  επίδειξη των δυνατοτήτων του 3D εκτυπωτή.
Την επίδειξη πραγματοποίησε ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Μαρκής Γ. 


diary 17   

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας προχώρησε στην έκδοση ημερολογίου με θέμα:

"Γυναίκα ... το άσβεστο φως! Ελληνίδες ...Γεμάτες φως!"

Υπεύθυνη της καλαίσθητης αυτής έκδοσης η φιλόλογός μας κα. Παππά Αγγελική, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Ξεφυλλίστε το...

 


Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου - Παρέλαση 

     Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιο 1940                                 

Το σχολείο μας τίμησε για άλλη μια χρονιά την επέτειο του "ΟΧΙ" και τους ήρωες του Αλβανικού Μετώπου. Η γιορτή, την επιμέλεια της οποίας είχαν οι καθηγήτριες Παππά Αγγελική ΠΕ02 και Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02, ήταν σεμνή και ουσιαστική, ενώ περιελάμβανε αναφορές στους εκτελεσθέντες αγωνιστές της πόλης μας και στα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.  Video  

 


Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Αποτέλεσμα εικόνας για epimorfvsh 

 Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: "Δημιουργία Δελτίων επικοινωνίας σχολείου-γονέων για ενημέρωση απουσιών".

 Ο εισηγητής κ. Λουρόπουλος Αθανάσιος καθηγητής πληροφορικήςκατέδειξε με απλό και κατανοητό τρόπο την αναγκαιότητα, αλλά και την ευκολία χρήσης της εφαρμογής που σχεδίασε ο ίδιος στο Excel.

 


 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικος αθλητισμοσ 3η πανελληνια ημερα

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στα πλαίσια εορτασμού της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  διοργανώθηκαν στο σχολείο μας αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές. 

We have 80 guests and no members online