Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με τον νέο κορωνοϊό, οι εκπαιδευτικοί του τομέα Πληροφορικής 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συμβάλλουν με τον πιο καινοτόμο τρόπο στη μάχη εναντίον του δημιουργώντας προστατευτικές μάσκες μέσω 3D εκτυπωτή.
Η δράση αποφασίστηκε με συμφωνία και στήριξη του κ. Παπαναστασίου Γεωργίου Δημάρχου Αγρινίου. Οι πρώτες μάσκες είναι έτοιμες και η παραγωγή ανέρχεται σε 30 και θα προσφερθούν δωρεάν στα Δήμο Αγρινίου ο οποίος θα τις αξιοποιήσει και θα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Το σχολείο δεσμεύτηκε ότι, τέλος Σεπτεμβρίου, θα παραδώσει 70 εβδομήντα ακόμη μάσκες.
Οι εκπαιδευτικοί αφού διερεύνησαν τις δυνατότητες δημιουργίας της μάσκας, προχώρησαν στην προμήθεια των πρώτων υλών και ξεκίνησαν την 3D κατασκευή της. Το μοντέλο προστατευτικής μάσκας που επέλεξαν είναι της Prusa Printers που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub η οποία προωθεί το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.
Σήμερα ο κ. Παπαναστασίου Γεώργιος Δήμαρχος Αγρινίου παρέλαβε τις τριάντα πρώτες μάσκες και ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους Καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής για τη γενναιόδωρη προσφορά: «Η πράξη σας είναι πολύτιμη. Ενέργειες όπως αυτή ενισχύουν τη συνοχή της κοινωνίας και μας υπενθυμίζουν ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δύναμη της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημαντική προσπάθεια που κάνετε στο σχολείο σας. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και με όπλο την επιστημονική σας κατάρτιση κατασκευάσατε σε τριασδιάστατο εκτυπωτή μάσκες για την προστασία των εργαζομένων μας. Όλοι ευχόμαστε να μη χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε ωστόσο η πρωτοβουλία σας είναι αξιέπαινη και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Εύχομαι να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο Τομέας Πληροφορικής του σχολείου μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησε δράση με θέμα: «Ρομποτική και Κλιματική Αλλαγή - Εφαρμογές στην Αγροτική Παραγωγή»
Βασικοί στόχοι της δράσης, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα της νέας γενιάς για το θέμα της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη που χρήζει άμεση αντιμετώπιση ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των καιρών μας. H αλλαγή του κλίματος αποτελεί παγκόσμια πρόκληση που δεν σέβεται τα εθνικά σύνορα. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον κάθε χώρα σε κάθε ήπειρο και η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί πιθανότατα τη μεγαλύτερη απειλή του αιώνα μας.
Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών, καθώς και πολλές διάσημες προσωπικότητες από όλο το επαγγελματικό φάσμα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες αλλά και τις ηγεσίες των χωρών παγκοσμίως να λάβουν άμεσα δράση. Βρισκόμαστε πλέον στην αυγή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης επελαύνει με θετικές και αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία. Έχοντας πλέον στη διάθεσή μας μέσα και «εργαλεία» όπως την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ, μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Μιας κλιματικής αλλαγής που μαζί με τον υπερπληθυσμό και την αγροτική παραγωγή, εξυφαίνουν τις επόμενες μεγάλες επισιτιστικές κρίσεις. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τα εκατομμύρια «κλιματικών» προσφύγων, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Στα προαναφερόμενα πλαίσια, η χαρισματική ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας η οποία απαρτίζεται από τους καθηγητές Πληροφορικής κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, Κοντόση Κωνσταντίνα, Μαρκή Γεώργιο, Τίτη Άγγελο, Λουρόπουλο Αθανάσιο, Πεφάνη Κων/νο, Γεωργίου Ειρήνη με επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση, εμπνέει και καθοδηγεί τους μαθητές υλοποιώντας την παραπάνω δράση.
Επιπλέον θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι :
α) το μαθητικό δυναμικό του σχολείου προέρχεται κυρίως από αγροτικές περιοχές, οπότε η εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνολογίες στην αγροτική παραγωγή είναι επιβεβλημένη.
β) οι νέοι να αντιληφθούν τις επαγγελματικές διεξόδους που μπορεί να παράσχει η τεχνική εκπαίδευση και την προετοιμασία των μαθητών για να ανταποκριθούν σε ένα επάγγελμα ή / και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους καθηγητές που ενέπνευσαν τους μαθητές να υλοποιήσουν τη δράση με την καθοδήγησή τους, μια δράση με πολλές προεκτάσεις στο μέλλον.
Η εφαρμογή προβάλλεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/MVpvWmT4v9s
6 Μαρτίου 2020-Πανελλήνια Ημέρα κατά της
Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Στα πλαίσια εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας στις 5 και 6/3/2020, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών των Α, Β και Γ τάξεων, οι οποίες περιελάμβαναν ομιλία-παρουσίαση και προβολές ταινιών μικρού μήκους σχετικές με το μείζον αυτό θέμα. Την επιμέλεια των εν λόγω δράσεων είχαν οι καθηγήτριες Κοντόση Κ. ΠΕ86 και Ξένου Ε. ΠΕ87.09.
Παρουσίαση...
Tipping Point -2η Συνεδρία με Κλινική Διαιτολόγο
Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές του Α2 τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ και οι μαθητές του τμήματος Β1νφ (Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας) στα πλαίσια του μαθήματος Υγεία και Διατροφή, παρακολούθησαν στη δεύτερη ομαδική συνεδρία μέσω online video, την Κλινική Διαιτολόγο κα. Λουκία Γερακίτη, μία από τους 100 μέντορες του TippingPoint.
Πριν από την συνεδρία, οι μαθητές δημιούργησαν την ατζέντα της συζήτησης, θέτοντας τις ερωτήσεις τους σχετικά με την Υγεία και τη Διατροφή. Κατά τη διάρκεια της online video συνεδρίας της πλατφόρμας, η κα. Λουκία Γερακίτη, ο «μέντορας» παρουσίασε τον εαυτό της, την ακαδημαϊκή και επαγγελματική της πορεία, και μίλησε στους μαθητές για τις επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων των τμημάτων Διαιτολογίας. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών για τη διατροφή που μας χαρίζει υγεία και θα πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά και ποια είναι αυτά τελικά.
Μερικές από τις συμβουλές που έδωσε στους μαθητές σχετικά με την διατροφή τους είναι οι εξής:
1) Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.
2) Τα φρούτα σας "γλυκαίνουν" περισσότερο από τα "γλυκά" δίνοντάς σας ενέργεια.
3) Σε κάθε γεύμα επιλέγετε ποικιλία τροφίμων.
4) Μην παραλείπετε γεύματα. Μικρή και συχνή κατανάλωση τροφίμων.
Ο Αρκάς μας στρίβει τα «άντερα»…
Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου υποδέχτηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 την Εφηβική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ με την θεατρική παράσταση «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά.
Παχύ και λεπτό έντερο, δυο στενά συνδεδεμένοι εργάτες του σώματος, που βιώνουν το φόβο του θανάτου και αναζητούν την αλήθεια για το τι συμβαίνει και ο οργανισμός καταρρέει, μαζί με το πονηρό νεφρό που προσπαθεί να τους εξαπατήσει, ώστε να μην στασιάσουν και δημιουργήσουν πρόβλημα στην επικείμενη μεταμόσχευσή του, μας ξεσήκωσαν, στρίβοντάς μας τα έντερα από το γέλιο.
Ήταν μία παράσταση που οι μαθητές μας απόλαυσαν. Κωμωδία, δράμα και σάτιρα, όλα σε ένα δρώμενο με αξιόλογους νέους ηθοποιούς και εμπνευσμένους σκηνοθέτες, βασισμένο στην ευφυή πένα του Αρκά. Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές της παράστασης για τις όμορφες στιγμές που μας προσέφεραν, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως το θέατρο είναι το πιο πρόσφορο διδακτικό μέσο για να θιγούν εύστοχα με χιούμορ ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν όλους μας, όπως καταχρήσεις, μεταμόσχευση, σχέσεις εργατών και εξουσίας, κοινωνικές σχέσεις, αγάπη, εμπιστοσύνη, προδοσία…
Ημέρα Μνήμης Διονύσιου Σολωμού και
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα να τιμηθεί η μνήμη του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού αλλά και η αξία και η δύναμη της γλώσσας μας πραγματοποίησε μια μικρή παρουσίαση για να κινητοποιήσει τους μαθητές.
Αρχικά προβλήθηκε η προσωπικότητα του Διονύσιου Σολωμού, του ποιητή με τον οποίο η γλώσσα μας μέσα από τις ποιητικές του δημιουργίες υψώθηκε και μετουσιώθηκε εκφράζοντας την ψυχή και τα οράματα του έθνους μας. Τρανά παραδείγματα ο «Ύμνος εις την ελευθερία» και οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», αποσπάσματα των οποίων ακούστηκαν μελοποιημένα. Στη συνέχεια επισημάνθηκε η διαχρονική παρουσία και αξία της Ελληνικής γλώσσας. Είναι η μόνη γλώσσα με συνεχή ζώσα παρουσία από τον ίδιο λαό και στον ίδιο χώρο πάνω από 4.000 χρόνια Ο Γιώργος Σεφέρης γράφει «Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε την ίδια γλώσσα.». Επίσης, η ελληνική γλώσσα, όπως γνωρίζουμε, ήταν επίσης διεθνής από τους χρόνους του Μ. Αλέξανδρου (336 – 321 π.Χ.) μέχρι την πτώση της Κωνσταντινούπολης (1.453 π.Χ.), δηλαδή κάπου 1.800 χρόνια. Ελληνικά μίλαγαν και έγραφαν σε όλον τον αρχαίο γνωστό κόσμο: Ρωμαίοι, Εβραίοι, Φοίνικες, Ινδοί, Πέρσες, Αιγύπτιοι…. Από την αρχαιότητα και για πολλούς αιώνες μορφωμένος θεωρούνταν μόνο εκείνος ο άνθρωπος, που κατείχε άψογα την ελληνική. Μέχρι και σήμερα επηρεάζει όλο τον κόσμο και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης λέξεις ελληνικές κοσμούν τα ξένα λεξιλόγια και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως (archaeology, democracy, …).
Αυτή τη γλώσσα συνεχίζουμε να μιλούμε και να γράφουμε εμείς οι νεοέλληνες και οφείλουμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές της μακραίωνης σημαντικής πορείας της, διατρανώνοντας τη διαχρονικότητά της, κρατώντας ως φυλαχτό τα λόγια του εθνικού μας ποιητή «μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;» Αγγελική Παππά (Φιλόλογος)
Η 27η Ιανουαρίου, Παγκόσμια ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, όπως καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,επιβάλλει τον προβληματισμό πάνω στις αιτίες που γέννησαν τη φρίκη.Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν μία σύντομη παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στη συστηματική, μαζική εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
στο σχολείο μας
Τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, δύο χρόνια μετά την πρώτη μας συνάντηση, το σχολείο μας φιλοξένησε και πάλι την Ελένη Πριοβόλου, μια από τις πιο διακεκριμένες και αγαπημένες συγγραφείς της ελληνικής πεζογραφίας της εποχής μας. Γεννημένη στο Αγγελόκαστρο της Αιτωλίας, στο Κάστρο των Αγγέλων (όπως της αρέσει να αποκαλεί τη γενέθλια γη της), όπου και έζησε μέχρι τα 18 της χρόνια, η κ. Πριοβόλου χρησιμοποίησε την αμεσότητα του λόγου της για να προσεγγίσει το μαθητικό κοινό και τα κατάφερε περίφημα.
Μιλώντας για την πορεία της μέσα στον κόσμο των λέξεων και των εικόνων καθώς και για τα χρόνια που κυλούν γράφοντας παραμύθια και όνειρα για μικρούς και μεγάλους κινητοποίησε το ενδιαφέρον των μαθητών της Α΄ τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι με ενθουσιασμό συμμετείχαν στη συζήτηση για τη λογοτεχνία και πώς αυτή αντικατοπτρίζει τη ζωή μας κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Στη συνέχεια, με αφόρμηση το βιβλίο της «Στη ζωή νωρίς νυχτώνει», συζήτησε με τους μαθητές της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του σχολείου για την καταστροφή και την αναγέννηση, το παρελθόν και το παρόν, την Ανατολή και τη Δύση, για τις παλιές και τις νέες γενιές, για τις πληγές των μικρών λαών, για το δικαίωμα τού να είσαι άνθρωπος μέσα σε μια δική σου πατρίδα. Με πρωταγωνίστριες δύο φίλες, δύο γυναίκες με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, παρακολουθούμε μέσα από τις επιλογές και την πορεία ζωής της καθεμιάς τους ιστορικά δρώμενα που σημάδεψαν δεκαετίες ολόκληρες.
Η επίσκεψη της κ. Ελένης Πριοβόλου γέμισε τη μέρα μας με χαμόγελα, ιστορίες, προβληματισμούς, εικόνες, ρεαλισμό αλλά και δημιουργική φαντασία. Πραγματικά καθήλωσε τους μαθητές με την ευγένεια, την καθαρότητα του λόγου, τη ζωντάνια και το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε για τις απόψεις τους. Την ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε με την επίσκεψή της και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και να συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τα βιβλία της.
Πρόσκληση για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου μας
Tο 2o ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί όλους τους συμπολίτες και φίλους του, να επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνει στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου από 19/12/2019 μέχρι 21/12/2019 για να στηρίξουν άπορες οικογένειες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου.
Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε προσιτές τιμές και να χαροποιήσουν τους φίλους και την οικογένειά τους. Γιορτινές χειροποίητες πρωτότυπες κατασκευές και στολίδια, που δημιούργησαν οι μαθητές της ειδικότητας Βρεφονηπιοκόμων υπό την καθοδήγηση της εμπνευσμένης καθηγήτριας κας Ξένου Ευρυδίκης, η οποία προκάλεσε και τη δράση σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αγρινίου που μας παραχώρησε αίθουσα στη Δημοτική Αγορά για να υλοποιηθεί η δράση.
Συγκέντρωση τροφίμων και
ειδών πρώτης ανάγκης
προσφορά στο "Χαμόγελο του Παιδιού"
Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα που απευθύνει κάθε χρόνο ο εθελοντικός οργανισμός "Χαμόγελο του Παιδιού" σε πολίτες και φορείς, ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που φροντίζει, παρέδωσε στις 18/12/2019 στους υπεύθυνους του οργανισμού, τα είδη που συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική συνεισφορά των μαθητών και των καθηγητών μας.
Το Σχολικό μας Ημερολόγιο 2020
Για όγδοη συνεχή χρονιά εκδίδεται το ημερολόγιο του σχολείου μας με σκοπό τα κέρδη των πωλήσεών του να χρηματοδοτήσουν σχολικές εκδρομές. Η φετινή έκδοση ξεχωρίζει γιατί αναδεικνύει ένα μέρος των πολιτιστικών δράσεων του σχολείου οι οποίες υλοποιήθηκαν από καθηγητές και μαθητές με μεράκι και ενθουσιασμό.
Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του ημερολογίου είχαν οι καθηγήτριες του σχολείου μας, Παππά Αγγελική φιλόλογος (ΠΕ02) και Ζέικου Αικατερίνη Αγγλικής Φιλολογίας (ΠΕ06), οι οποίες για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι εκτός της επαγγελματικής τους κατάρτισης διαθέτουν καλλιτεχνική ευαισθησία και δημιουργικότητα. Δείτε το....
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Στα πλαίσια της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών των Α, Β και Γ τάξεων του σχολείου μας σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκαν στις 12, 22 και 25 Νοεμβρίου 2019 αντίστοιχα, ενημερωτικές ομιλίες από τους καθηγητές Πληροφορικής, κ. Παπαθανασίου Λ. (Τομεάρχη), κ. Λουρόπουλο Α και κ. Μαρκή Γ.
Η ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό ούτε εξειδικευμένο αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Παρουσίαση...
Ιστοσελίδα για Ασφαλές Διαδίκτυο
Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου
"Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία"
Το Πολυτεχνείο δεν είναι γιορτή. Είναι απλά μια μεγάλη αφορμή. Το Πολυτεχνείο του 1973 είναι μια αφορμή να μιλήσεις για ιδέες όπως η δημοκρατία, η ισονομία, τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις. Να μιλήσεις, να συζητήσεις, να εξηγήσεις, να αναζητήσεις, να αισθανθείς. Τι;
Τη βία της εξουσίας, τη βία του διπλανού, τη βία της ανοησίας, τη βία του όχλου και των μαζών, την υποχρέωση σου για ευσυνειδησία, για πράξεις. Η ουσία μετρά… Κι η ουσία λέει θέλω να είμαι ελεύθερος! Υπεύθυνες της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί: Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06) και Μιχοπούλου Παναγιώτα (ΠΕ02).
Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στα πλαίσια εορτασμού της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, πραγματοποιήθηκε η σχολική μας εορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Το ΟΧΙ που βροντοφώναξαν οι Έλληνες στον κατακτητή αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματα αποφασιστικότητας, ομοφωνίας και ομοψυχίας των Ελλήνων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή των αριστείων, βραβείων προόδου και ειδικών επαίνων για δράσεις στις οποίες συμμετείχαν μαθητές του σχολείου μας. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου με εικόνες από την περίοδο 1940 – 1944. Διαβάστηκαν ποιήματα και πεζά, ενώ προβλήθηκε και ένα μικρό απόσπασμα από την ταινία το «Ξυπόλητο Τάγμα». Επίσης, οι μαθητές μας απέδωσαν ένα θεατρικό δρώμενο «Για το Μέτωπο». Τα παραπάνω εναλλάσσονταν με τραγούδια από την μουσική ομάδα του σχολείου μας, όπως «Το Εμβατήριο», «Ποιος τη ζωή μου» και «Κάποτε θα έρθουν να σου πουν». Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που μόχθησαν γι αυτή τη γιορτή υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών τους, κας Ανδρέου Αγγελικής και κας Γεωργίου Ειρήνης.
Ανακύκλωση χαρτιού
Η συνειδητοποίηση πως το περιβάλλον δεν αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή πρώτων υλών και πως επηρεάζεται από τη στάση και τον τρόπο ζωής μας, οδηγεί στην οργάνωση όλο και περισσότερων δράσεων ανακύκλωσης. Το σχολείο μας συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην ανακύκλωση χαρτιού συμβάλλει όχι μόνο στον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά προστατεύει και τα δάση που αποτελούν σημαντικό πνεύμονα οξυγόνου. Στατιστικά, ένας τόνος ανακυκλώσιμου χαρτιού ισοδυναμεί με τον χαρτοπολτό που παράγουν 17 δέντρα, ενώ για την ανακύκλωσή του απαιτείται 40% λιγότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για την παραγωγή χαρτιού από ξύλο.
6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ - ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ»
Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στα πλαίσια εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 με θέμα "Αγαπώ την άθληση - Αγαπώ την υγεία μου", διοργανώθηκαν στο σχολείο μας αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στον υγιεινό τρόπο ζωής, τη σωστή διατροφή, την άσκηση, καθώς και στις αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός όπως η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του ατόμου να ξεπερνά καθημερινά τον εαυτό του.
Η Δράση "Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα"
Το σχολείο μας μέσα από τη δράση "Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα" συγκέντρωσε κούτες με πλαστικά καπάκια και τα διέθεσε στo παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην απόκτηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Η συγκεκριμένη δράση η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών για συμμετοχή τους αφενός μεν σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης αφετέρου δε στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.
We have 84 guests and no members online