Ταξιδεύουμε παρέα με ένα βιβλίο…
και το καλοκαίρι!
Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 πραγματοποίησε την τελευταία της συνάντηση (ευτυχώς! δια ζώσης). Σε αυτή την τελευταία μας συνάντηση κάναμε έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, δώσαμε ανατροφοδότηση για το μέλλον, μοιράσαμε Βεβαιώσεις Συμμετοχής και κληρώσαμε δύο βιβλία της κ. Λαπατά με τίτλο «Ο Διχασμός» (το 2ο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας»), προσφορά της ίδιας.
Ευχόμαστε στην Ομάδα και σε όλους τους μαθητές/τριές μας - αλλά και σε όλους τους Φιλαναγνώστες και μη – να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι, όπως ονειρεύεστε και επιθυμείτε!!!
Και μην ξεχνάτε ότι ταξιδεύουμε καλύτερα παρέα με ένα βιβλίο …
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
της Ομάδας Φιλαναγνωσίας
του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
The Tipping Point
Γνώρισε τον κόσμο του STEM
Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, οι μαθητές του Α4 τμήματος του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού παρακολούθησαν στην πρώτη ομαδική συνεδρία για το Σχολ. Έτος 2020-21, μέσω online video, τον κ. Ηλία Ψυρούκη, έναν από τους 100 μέντορες του TippingPoint, με θέμα «Δημιουργία κατασκευής με την βοήθεια του STEM».
Το STEM, αποτελεί ακρωνύμιο των λέξεων Science (επιστήμη), Technology (τεχνολογία), Engineering (μηχανική), Mathematics (μαθηματικά) και χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη διεπιστημονική εκπαιδευτική προσέγγιση, σχεδιασμένη για την εκπαίδευση των μαθητών στους κλάδους που την αποτελούν.
Ο κ. Ηλίας Ψυρούκης ασχολείται με την καινοτομία στον τομέα του Διαστήματος και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Forbes 30under30 Greece 2021 αναπτύσσοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση και διεύρυνση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των νέων, και δίνει έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με το διάστημα.
Πριν από την συνεδρία, οι μαθητές επιλέγοντας ένα πρόβλημα της τοπικής τους κοινότητας, εμπνεύστηκαν αναφορικά με τον τρόπο επίλυσής του μέσω της STEM προσέγγισης και δημιούργησαν την ατζέντα της συζήτησης, θέτοντας τις ερωτήσεις τους σχετικά με την μεθοδολογία STEM. Αναλυτικότερα, οι μαθητές χρησιμοποιώντας το ρομποτικό αναπηρικό αμαξίδιο που λειτουργεί με κινητό τηλέφωνο, και το οποίο έχει κατασκευαστεί από μαθητές του σχολείου μας, θα λειτουργεί και με φωνητικές εντολές . Ταυτόχρονα θα διαθέτει αισθητήρες ώστε ανεξαρτήτως της εντολή να εντοπίζει τα πιθανά εμπόδια στην κίνησή του και να αλλάζει πορεία ή να σταματάει.
Η συνεδρία έγινε στα πλαίσια της πιλοτικής υλοποίησης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next που γίνεται σε συνεργασία με το ίδρυμα Vodafone και αφορούσε τη γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο του STEM.
Τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών για το STEM, τονίζοντας ότι η εκπαίδευση STEM θεωρείται κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη σημαντικών πτυχών της ζωής και της οικονομίας, αλλά και της προετοιμασίας των μαθητών για το μέλλον.
Τέλος, να συγχαρούμε την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κα Ειρήνη Γεωργίου ΠΕ86 που με περίσσιο ζήλο και διάθεση προσφοράς εμψυχώνει και καθοδηγεί τους μαθητές.
"Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα"
Το σχολείο μας μέσα από τη δράση "Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα" συγκέντρωσε κούτες με πλαστικά καπάκια και τα διέθεσε στo παράρτημα ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην απόκτηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Τα πλαστικά καπάκια μεταφέρονται από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σε εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα το Αγρινίο, με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια.
Η συγκεκριμένη δράση η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών για συμμετοχή τους αφενός μεν σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης αφετέρου δε στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.
Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 31/3/2021 το σχολείο μας φιλοξένησε «εικονικά» τη διακεκριμένη συγγραφέα Φιλομήλα Λαπατά συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη με θέμα:
«Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου στη ζωή μας ».
Η παρουσία της βραβευμένης και πολυγραφότατης συγγραφέα, κας. Φιλομήλα Λαπατά μας άγγιξε, αφήνοντας ανεξίτηλα τα αποτυπώματά της στην ψυχή μας και δίνοντας μηνύματα ζωής σε μαθητές και καθηγητές μιλώντας για τη λογοτεχνία και τα βιβλία της.
Με την ανεπιτήδευτη απλότητά της, τον πηγαίο ανθρωπισμό της αλλά και με τον αυθόρμητο καθαρό της λόγο μάγευσε την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας καθηλώνοντας και μεταδίδοντάς της φως και ελπίδα. Μοιράστηκε μαζί μας την αλήθεια της, που κατάφερε και ταξίδεψε με το ιστορικό μυθιστόρημά της "Η Επιστροφή", σε μια σπουδαία περίοδο της ελληνικής ιστορίας (1810-1837).
Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικοί και μη ειδικοί πλέκουν διθυράμβους για το πολύτιμο έργο της, γιατί στα έργα της καταφέρνει αβίαστα να εντάξει τον αναγνώστη στον χώρο και στον χρόνο της ιστορίας, να τον κάνει αυτόπτη μάρτυρα των όσων διαδραματίζονται και να τον καθηλώνει με την αριστοτεχνική πλοκή των γεγονότων, τον αφοπλιστικό αυθορμητισμό και την καθαρότητα του λόγου.
Της ευχόμαστε υγεία, έμπνευση και εις το επανιδείν !!!
Κλείνοντας, θα σας παραθέσω τα σχόλια της κας Φιλομήλα Λαπατά για την ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου μας και τους καθηγητές που την καθοδηγούν: Ζέικου Κατερίνα ΠΕ06, Αγγελική Παππά ΠΕ02 και Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02 .
«Αν είχαμε περισσότερες καθηγήτριες/παιδαγωγούς σαν και εσάς (έτσι όπως σας γνώρισα σήμερα) το μέλλον της Ελλάδας θα ήταν εξασφαλισμένο. Το βιντεάκι που μου στείλατε είναι καταπληκτικό. Δεν χορταίνω να το βλέπω. Το προώθησα, μαζί με το συγκινητικό μήνυμά σας, στο τμήμα ΔΣ των Εκδόσεων Ψυχογιός, ως ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει μια Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων κάτω από το σωστό συντονισμό. » «Με συγκίνησαν οι μαθητές σας.»
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το "βιβλίο" που δημιούργησε η ομάδα φιλαναγνωσίας με σημειώσεις, παρατηρήσεις και την εξέλιξη της ιστορίας του ιστορικού μυθιστορήματος της κας Λαπατά "Η Επιστροφή".
https://www.storyjumper.com/book/read/101845846/605243d1380f1
Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2021
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Το σχολείο μας τίμησε σε Διαδικτυακή Εκδήλωση, που παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα 200 χρόνια που μας χωρίζουν από την Ελληνική Επανάσταση. Ιστορικό ορόσημο το 1821.Το εικοσιένα, που δίκαια ονομάστηκε από τον ιστορικό Φωτάκο «Το θαύμα του κόσμου», παραμένει η μέγιστη ώρα του λαού μας!
Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα Διπλής γιορτής για εμάς τους Έλληνες. Είναι Θεομητορική και Εθνική γιορτή. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, και η αναγγελία της είδησης της εξέγερσης του έθνους, η Εθνική Επέτειος. Με άλλα λόγια, γιορτάζουμε δυο Ευαγγελισμούς, δύο Ελευθερίες. Και τα δύο είδη της Ελευθερίας είναι πολύτιμα και λυτρωτικά δώρα. Πανανθρώπινο το ένα, εθνικό το άλλο.
Με βίντεο που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Ζέικου Αικατερίνη (Αγγλικής Φιλολογίας) και Παππά Αγγελική (Φιλόλογος) και με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Κοντόση Κων/νας (Πληροφορικός) προβλήθηκαν: αρχικά ο Ακάθιστος Ύμνος, στη συνέχεια τα ιστορικά γεγονότα και οι αγώνες των προγόνων μας (χάρη στους οποίους εμείς οι Έλληνες σήμερα χαιρόμαστε το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας) και τέλος ο Εθνικός Ύμνος.
Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει από αυτή την παρουσίαση και η Τοπική Ιστορία με τη συμμετοχή του Αγρινίου στον Αγώνα και το ηρωικό Μεσολόγγι, το "καλυβάκι" του εθνικού μας ποιητή, που έκανε γνωστό τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων στα πέρατα του Κόσμου. Ήταν μια προσπάθεια για να θυμόμαστε όλοι ότι:
Δύο λαμπρά, δύο φωτεινά και δύο σωτήρια “Xαίρε” σκεπάζουν τον Ελληνικό γαλανό ουρανό. Το ένα, “Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία”, που ακούγεται πάνω από δύο χιλιετίες, και το δεύτερο, που πριν 200 χρόνια έγραψε τη δική του ιστορία - ιστορία γραμμένη με αίμα - στην πορεία του γένους μας μέχρι την απελευθέρωση, το “Xαίρε, ω Χαίρε, λευτεριά!”. Το video της εκδήλωσης.
Ο Σεβασμός στη διαφορετικότητα
Ο κ. Σιατής Ανδρέας ΠΕ23 ειδικότητα Ψυχολόγος, ευαισθητοποίησε την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας με την παρουσίαση με θέμα:
"Ο Σεβασμός στη διαφορετικότητα"
τονίζοντας αξίες όπως η ισότητα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.
« Μισείς αυτό που τυχαία δεν είσαι»
Κυριακή 21 Μαρτίου 2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης Φυλετικών Διακρίσεων και Ρατσισμού
Ανάμεσα στις διάφορες τέχνες την πρώτη θέση κατέχει η Τέχνη του Λόγου. Κυρίαρχο όργανό της η γλώσσα-βασικό εκφραστικό μέσο των ανθρώπων. Πιο παλιά μορφή της Τέχνης του Λόγου η Ποίηση. Συναισθηματική, μουσική, ψυχική.
Συμπυκνώνει με τρόπο μοναδικό αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες. Με όχημα λοιπόν την ποίηση αυτή την μέρα ας ταξιδέψουμε και ας αποκαλύψουμε αξίες όπως η ισότητα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η κοινωνική δικαιοσύνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΕΡ: Τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς την ποίηση;
ΑΠ: Ένα κενό, μια χαράδρα χωρίς γέφυρα σωτηρίας, μια ματιά χωρίς την κλεφτή της ματιά, μια ματιά μισή δηλαδή. (ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ)
Σελιδοδείκτες για την ημέρα της ποίησης
Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων–δράσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, συμμετέχει σε αυτές με:
Α. τη δημιουργία επετειακού VIDEO, όπου γίνεται επισκόπηση των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης με αναφορά σε τοπικά γεγονότα και
Β. την έκδοση ημερολογίου, το οποίο βασίζεται σε κείμενα, στίχους και πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και Ευρωπαίων Καλλιτεχνών,
Η έκδοση του ημερολογίου και η δημιουργία του επετειακού VIDEO αποτελούσε χρέος και ελάχιστο φόρο τιμής του Σχολείου μας προς τους ήρωες και πρωταγωνιστές της εθνικής μας επανάστασης και εκπληρώθηκε με πολύ κόπο και μεράκι.
Χρέος τώρα πλέον του καθενός μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορίας μας, της γλώσσας μας, της ταυτότητάς μας και των ανώτερων ιδανικών που ενέπνευσε η ελληνική επανάσταση στην ανθρωπότητα.
Οι προαναφερόμενες δημιουργίες υλοποιήθηκαν από ομάδα μαθητών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλολόγου και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας.
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μία σύντομη παρουσίαση για τον σχολικό εκφοβισμό και τις δράσεις του προγράμματος της σχολικής διαμεσολάβησης που υλοποιείται από το σχολείο μας για 6η συνεχή χρονιά.
Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες του σχολείου μας κα. Γεωργίου Ειρήνη (ΤΕ01.13 & ΠΕ86), η κα. Ξένου Ευρυδίκη(ΠΕ87.09) και ο ψυχολόγος του σχολείου μας κ. Σιατής Ανδρέας.
Το υλικό της παρουσίασης έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο:
https://eclass01.sch.gr/modules/document/index.php?course=0140102265
27η Ιανουαρίου - Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος από το Ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μία σύντομη παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στη συστηματική, μαζική εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων.
Η παρουσίαση την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια του σχολείου μας κα. Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06) είχε ως στόχο τη διατήρηση της μνήμης αυτής, ούτως ώστε οι νεότερες γενιές να αντιληφθούν πως μια τέτοια θηριωδία δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί.
1. Η Παρουσίαση
https://drive.google.com/file/d/1ugYdPVioxyc1IpZZB3wfEHuAoy-FHZNF/view?usp=sharing
2. Βίντεο "Hitler's -speechmyfilm"
https://drive.google.com/file/d/1lmEqY3h6qjgiAVkVpwqQxclw6QeKl8qO/view?usp=sharing
3. Βίντεο "Dance Me to the End of Love" Leonard Kochen
https://drive.google.com/file/d/1JOURDedSVwidanwRs5wuy9mOiWrilXf6/view?usp=sharing.
4. Βίντεο "Book Burning"
https://drive.google.com/file/d/1b0Y706u5_CmeJ2qlzlFNfEAYhwTnpWKZ/view?usp=sharing
5. Βίντεο "Η νύχτα των Κρυστάλλων"
https://drive.google.com/file/d/1ClHqGyqpkO0mKOZvWjp8PQR7A_20XzbK/view?usp=sharing
6. Βίντεο "Οι Έλληνες Εβραίοι"
https://drive.google.com/file/d/1uyEKx0xFY47XgkdnUNwVwyY2Dh_kjdoC/view?usp=sharing
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Στα πλαίσια της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών των Α, Β και Γ τάξεων σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκαν από τις 14 έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2020 ενημερωτικές ομιλίες από τους καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας.
H ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό ούτε εξειδικευμένο αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Αρχείο1, Αρχείο 2, Αρχείο 3
Ιστοσελίδα για Ασφαλές Διαδίκτυο
Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας
Η απουσία των μαθητών έκανε αντιληπτό το γεγονός πως η μαγεία των Χριστουγέννων δεν είναι τα στολίδια αυτούσια αλλά η χαρούμενη διάθεση και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα που κατακλύζει την ατμόσφαιρα του σχολείου μας την ώρα που οι ίδιοι οι μαθητές μας στολίζουν τον σχολικό μας χώρο. Το στολίδι των Χριστουγέννων εν τέλει είναι τα ίδια μας τα παιδιά, η γιορτινή διάθεσή τους. Με ανάγκη να διαδώσουμε, λοιπόν, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και το φως των γιορτινών αυτών ημερών στολίσαμε το δέντρο μας, έστω εν απουσία των μαθητών. Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους τους συναδέλφους και τους μαθητές του σχολείου μας! Video
Διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ζητήματα ισότητας, αποδοχής της διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ένταξης και αλληλεγγύης, οι καθηγήτριες του σχολείου μας Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ 86 και Ζέικου Αικατερίνη ΠΕ 06 δημιούργησαν και παρουσίασαν σε όλα τα τμήματα της σχολικής μονάδας σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, το oποίο αναδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τον σεβασμό στη «Διαφορετικότητα».
Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973
17 Νοέμβρη 2020: 47 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αυτή που σηματοδότησε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία για 7 χρόνια 3 μήνες και 3 ημέρες, επέβαλλε καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα μας.
Η κατάργηση στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες, τα βασανιστήρια, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας αυτών των χρόνων οδήγησε τους φοιτητές εκείνης της εποχής σε ξεσηκωμό ζητώντας εκδημοκρατισμό, ελευθερίες και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
Το σχολείο μας αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε εξ αποστάσεως εκδήλωση-παρουσίαση -λόγω των δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού- του χρονικού εκείνων των ημερών όπως αυτό καταγράφηκε μέσα από το δημοσιογραφικό και φωτογραφικό φακό.
Υπεύθυνες της επιμέλειας του υλικού και της οργάνωσης της παρουσίασης οι καθηγήτριες Κοντόση Κωνσταντίνα ΠΕ86 και Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02.
Ομιλία Διευθυντή, Φωτογραφικό Χρονικό
Ημερολόγιο 2021
"Επέτειος 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση"
Για ένατη σχολική χρονιά εκδίδεται το ημερολόγιο του σχολείου μας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας και γενικότερα τη τοπική κοινωνία για την αξία της Ελληνικής επανάστασης.
Πρόκειται για μια τιμητική αναφορά με αφορμή τηνσυμπλήρωση των 200 ετών από την εθνική μας παλιγγενεσία, βασισμένο σε κείμενα, στίχους και πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και Ευρωπαίων Καλλιτεχνών, με την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλόλογος και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας.
Η έκδοση αυτού του επετειακού ημερολογίου αποτελούσε χρέος και ελάχιστο φόρος τιμής του Σχολείου μας προς τους ήρωες και τους πρωταγωνιστές της εθνικής μας επανάστασης, και εκπληρώθηκε μετά από πολύ κόπο και μεράκι. Χρέος τώρα πλέον του καθενός μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορίας μας, της γλώσσας μας και της ταυτότητάς μας. Το Ημερολόγιο 2021
Μάλιστα, αποφασίσαμε να το εμφανίσουμε ως ένα παιχνίδι χωρίζοντας τους μαθητές κάθε τμήματος σε δύο ομάδες και η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τους παίκτες της. Επίσης, σε κάθε τμήμα έγινε και η απονομή αριστείων, βραβείων και ειδικών επαίνων. Η εορταστική μέρα ολοκληρώθηκε με τη γιορτή της σημαίας και με τον ορισμό σημαιοφόρων και παραστατών.
Χρόνια Πολλά!
Υλικό εορτής,
Ανακύκλωση χαρτιού
Η συνειδητοποίηση πως το περιβάλλον δεν αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή πρώτων υλών και πως επηρεάζεται από τη στάση και τον τρόπο ζωής μας, οδηγεί στην οργάνωση όλο και περισσότερων δράσεων ανακύκλωσης. Το σχολείο μας συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην ανακύκλωση χαρτιού συμβάλλει όχι μόνο στον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά προστατεύει και τα δάση που αποτελούν σημαντικό πνεύμονα οξυγόνου. Στατιστικά, ένας τόνος ανακυκλώσιμου χαρτιού ισοδυναμεί με τον χαρτοπολτό που παράγουν 17 δέντρα, ενώ για την ανακύκλωσή του απαιτείται 40% λιγότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για την παραγωγή χαρτιού από ξύλο.
We have 81 guests and no members online