ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Το διδακτήριο στο οποίο λειτουργεί σήμερα το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου άρχισε να κατασκευάζεται το 1967, σε σχέδια του Αλεξανδρινού αρχιτέκτονα Σφαέλλου Χαράλαμπου, εκπροσώπου του ελληνικού μοντερνισμού, καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισιού και Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. το όνομα του οποίου συνδέθηκε με το σχεδιασμό και την κατασκευή των περισσοτέρων ξενοδοχείων Ξενία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Κτίστηκε και εξοπλίστηκε εξαρχής για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τεχνικής εκπαίδευσης. Έτσι από τα εγκαίνια του στεγάστηκαν και λειτουργούσαν σ'αυτό η Κατωτέρα Δημόσια Σχολή, στην πρωινή βάρδια και η Σχολή Εργοδηγών στην απογευματινή βάρδια.
Εξ αιτίας των θεσμικών αλλαγών που έλαβαν χώρα στην εκπαίδευση γενικά και στην Τεχνική Εκπαίδευση ειδικότερα, οι δυο αυτές σχολές έπαψαν να λειτουργούν το 1984,γράφοντας κάθε μια τη δική της ιστορία στην Τεχνική Εκπαίδευση.

Το 1985 με ένα νόμο-πλαίσιο που αφορούσε το σύνολο της Εκπαίδευσης Γενική και Τεχνικής, στεγάστηκε και λειτουργούσε στο διδακτήριο αυτό το Κ.Ε.Τ.Ε, που παρείχε τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν ειδίκευση σε τρεις τομείς:

  1. Hλεκτρολογίας
  2. Hλεκτρονική και
  3. Μηχανολογίας

Στο ίδιο διδακτήριο στεγάστηκε και λειτούργησε από το 1985 και το Επαγγελματικό Λύκειο που περιελάμβανε τους τομείς:

  1. Υγείας και πρόνοιας
  2. Γεωπονίας
  3. Οικονομίας-Διοίκησης

Το 1997 με το πρόσφατο νόμο-πλαίσιο καταργήθηκαν τα Τ.Ε.Λ και τη θέση τους πήραν τα Τ.Ε.Ε, αφού βέβαια για ένα μεταβατικό στάδιο δύο ετών συνυπήρχε ο παλαιός και ο νέος  τύπος Τεχνικού σχολείου. Από το 2006 λειτουργεί πλέον στο διδακτήριο αυτό το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

SL.SCHOOL03

 

 

SL.SCHOOL02

We have 78 guests and no members online