Διδάσκοντας τον εθελοντισμό

Το σχολείο μας, την  Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, τα τμήματα Β1 και Β4 Υγείας με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, Ανδρέου Αγγελική ΠΕ06 και Χονδρονικόλα Αναστασία ΠΕ87.02, συμμετείχαν στην καθαριότητα του αύλειου χώρου του σχολείου μας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Δράση «Διδάσκοντας τον Εθελοντισμό».

eth

Συγχαρητήρια στους Καθηγητές και στους μαθητές για την συνεργασία τους και το αποτέλεσμα της δράσης.

 


 

 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων πραγματοποίησαν, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023  στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, με επιτυχία τη μουσική παράσταση «ο Ήχος της Σιωπής…» από το μουσικό σχήμα «Άτροπον». Την αφίσα για το μουσικό δρώμενο φιλοτέχνησε η μαθήτρια του σχολείου μας Αγγελική Αναστασία Λούκα, του τμήματος Γ Γραφικών Τεχνών.

Θερμά συγχαρητήρια στην Αγγελική.

25 Nov afissa

 


 

Επιλογή προσφοράς για τετραήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Κάντε κλικ εδώ για να δειτε το έγγραφο με τις προσφορές που κατατέθηκαν για την 4ημερη εκδρομή του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Θεσσαλονίκη , από 16-19/12/2023.


 

Εθελοντισμός

eth

Την Πέμπτη 23/11/2023 το 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου είχε τη χαρά να υποδεχθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων την κα Μούζιου Αγγελική, Γενική Ιατρό της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου.

Η κα Μούζιου παρουσίασε μία σειρά δράσεων που υλοποιούνται σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου όπως το πρόγραμμα της «Ακτίνας Εθελοντισμού» το "PINK THE CITY 2023", που μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας, της νίκης, της Ζωής.

Το Αγρίνιο συγκαταλέγεται και φέτος μεταξύ των δήμων με τον μεγαλύτερο αριθμό Εθελοντών και Σημείων Δράσεων. Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες, και χρειάζεται όλοι να συμμετέχουμε στο δίκτυο εθελοντισμού για μία καλή ποιότητα ζωής.

Η γιατρός δεσμεύτηκε για επιπλέον ενημέρωση και εμπλοκή των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών μας σε δράσεις εθελοντισμού.

«Σπείρε Αγάπη κι ας μη θερίσεις. Έτσι, για να μοσχοβολάει ο τόπος»   (Ποταμίτης).

 


 

Μαθητεία 2016-2023.

Απονομή Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, το απόγευμα της Τετάρτης (22/11/2023) 

Στις 22 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με θέμα «Μαθητεία ΕΠΑΛ 2016-2023 και Απονομή βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης» στους αποφοίτους της Ζ’ Φάσης , στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, από το 1ο, 2ο, ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. 

m1

Οι κ. Γεωργίου Ειρήνη  και κ. Σίμου Χριστίνα εκπαιδευτικοί του 2ου και 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, επιμελήθηκαν και οργάνωσαν την εκδήλωση με ιδιαίτερο ζήλο και με επαγγελματικό ήθος.

m2

Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα εκπρόσωποι όλων των θεσμών της τοπικής κοινωνίας και της εκπαίδευσης. Συμμετείχαν ο Δ/ντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Καζαντζής Χρήστος, Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, ο Ιερέας Γκιάφης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Παιδείας, κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ζώης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, κ. Μαρνέζος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Σερασκέρης Μιχαήλ, το μέλος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Αγρινίου, κ. Ναστούλης Κων/νος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας κ. Βετσόπουλος Απόστολος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος κ. Νάκος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α Αγρινίου κ.Φαρμάκης Ιωάννης, ο Διευθύνων Σύµβουλος του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου, κ. Σιάμος Αλέξιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου και νόμιμος εκπρόσωπος του Κ.Ε.Κ ALFA, κ. Παπαϊωάννου Απόστολος, η κ. Πιστιόλη Κωνσταντίνα Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Κ.Ε.Κ ALFA, ο Δ/ντής του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Αγρινίου κ. Κάππας Σπυρίδων, ο Δ/ντής και η Υποδιευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ Αγρινίου κ. Καραγιάννης Βασίλειος και κ. Κοντόση Κωνσταντίνα. 

m3

m4

Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταρακά Χριστίνα και κ. Ζαμπάρας Μίλτος λόγω κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων «χαιρέτησαν» την εκδήλωση. 

m5

Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στη συνέχεια αναφέρθηκε αφενός μεν στη σημασία του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας για τους μαθητευόμενους, αφετέρου δε στα οφέλη που προκύπτουν για την ευρύτερη κοινωνία και αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του πρώην Υπευθύνου Μαθητείας Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Δίπλα Κωνσταντίνο. 

Ακολούθως, οι παράγοντες του ΥΠΑΙΘΑ ο κ. Τσαγκατάκης Αθανάσιος Προϊστάμενος Τμήματος Σύνδεσης της ΕΕΚ & ΔΒΜ με την Αγορά Εργασίας και η κ. Γιοχάλα Μαριάννα Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Προϊσταμένη Μονάδας Α παρουσίασαν τη Σύνδεση της Αγοράς Εργασίας με την ΕΕΚ και τον ρόλο της μαθητείας, καθώς και την Οικονομική Διάσταση της Μαθητείας αντίστοιχα. 

Στη συνέχεια ο Συντονιστής Μαθητείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Ραβασόπουλος, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους Τάξη Μαθητείας για την περίοδο 2016-2023 σε επίπεδο περιφέρειας ενώ η Υπεύθυνη Μαθητείας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Αιτωλοακαρνανίας κ. Καρανικόλα Ελένη παρουσίασε αντίστοιχα στοιχεία για τη Μαθητεία στην Αιτωλοακαρνανία. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες οι πρώην Διευθυντές του 1ου, 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κ. Παπούτσης Φώτιος, κ. Φλωρόπουλος Αθανάσιος και κ. Θεοδωροπούλου Ελένη που υπήρξαν οι πρωτεργάτες του θεσμού από την έναρξή του. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας δεν αποτέλεσε ένα εύκολο θέμα αλλά με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών οι οποίοι περιέβαλαν τον θεσμό με ενθουσιασμό και αισιοδοξία κατάφεραν να υπερκεράσουν κάθε φύσεως εμπόδια και να τον καθιερώσουν στο Δήμο μας . 

m6

m7

Η Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, κ. Συρόκου Ελένη καθώς και η Δ/ντρια του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, κ. Βούλγαρη Χριστίνα παρουσίασαν τη Μαθητεία στη σχολική τους μονάδα ενώ ο ρόλος του Ε.Κ Αγρινίου στη Μαθητεία περιγράφτηκε από τον Δ/ντή του Ε.Κ Αγρινίου, κ. Κομπορόζο Γεώργιο. 

m12

m8

m9

Κλείνοντας οι εκπαιδευτικοί επόπτες του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κ. Σίμου Χριστίνα και κ. Προκόπιος Μπολιάρης, παρουσίασαν το Μεταλυκειακό Έτος- τάξη Μαθητείας μέσα από την οπτική της Σχολικής τους Μονάδας, παρουσιάζοντας βίντεο με αποφοιτήσαντες. Παράλληλα κάλεσαν στο βήμα και τον αποφοιτήσαντα Οικονόμου Κωνσταντίνο καθώς και τον κ. Σελεβίστα Κων/νο πρόεδρο του Σωματείου Ηλ/γων Εγκαταστάσεων "ΘΑΛΗΣ" που μίλησαν για τις εμπειρίες τους ως εργοδότες μαθητευόμενων. 

m10

m11

Την σπουδαιότητα του ρόλου του ιδιωτικού φορέα ως εργοδότη μαθητευόμενων επισήμαναν ο κ. Διαμαντής Μιχάλης πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Αιτωλοακαρνανίας και ο κ. Στάχτιαρης Θωμάς. 

Τέλος για την ανάγκη της «σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου Απόστολος ώστε να υπάρξει μία ομαλή ένταξη των νέων στην ενεργό επαγγελματική ζωή .

Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του και το ευχαριστούμε ιδιαίτερα. 

 


 

Εσωτερικός Κανονισμός

 

Διαβάστε εδώ τον εσωτερικό κανονισμό για το σχ. έτος 2023-24

 


 

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

pw

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου και αποβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και στην εμπέδωση της ισότητας των φύλων, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, η Διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Βούλγαρη, ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με «ΤηνΈμφυλη ενδοοικογενειακή βία και τους παράγοντες εμφάνισής της». 

 


 

17 Νοέμβρη 1973 -17 Νοέμβρη 2023

 

FARSAKIDHS-1

 

50 χρόνια μετά οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου θυμούνται …

 

 «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»

 

Το σύνθημα τού τότε, παραμένει με κάποιον τρόπο ζητούμενο

και σήμερα.  Θέλουμε ψωμί για όλους, παιδεία που παράγει

 κοινωνικό πολιτισμό και ενεργούς πολίτες, ελευθερία

που δεν περιορίζεται από τη

δημοσιονομική αναγκαιότητα.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ. Αγρινίου  συμμετείχαν στις Εκδηλώσεις Μνήμης της 17ης Νοεμβρίου 1973   με ένα θεατρικό με  τίτλο «εις μνήμην
πολυτεχνείο !!! ε, και...;
Του Γιώργου Δοδοντσάκη

 

Η παρουσίαση  της εκδήλωσης εδώ

Το πρόγραμμα  εδώ

 

 


 

ΨΥΧΙΚΗ  ΥΓΕΙΑ

ps

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ψυχική υγεία είναι «μια κατάσταση ευεξίας στην οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις δικές του ικανότητες, μπορεί να αντιμετωπίσει το φυσιολογικό στρες της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και γόνιμα και είναι σε θέση να συνεισφέρει στην κοινότητά του/της».

Οι ψυχικές ασθένειες δεν επηρεάζουν αποκλειστικά τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Τα συμπτώματα από τις ψυχικές ασθένειες εμφανίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους ενήλικες και αυτό δυσκολεύει την αναγνώρισή τους καθώς πολλές φορές οι ενήλικες δεν παρατηρούν έγκαιρα τα συμπτώματα ή ακόμη τα παρερμηνεύουν με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να καθυστερεί η θεραπεία.

H Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Το φετινό μήνυμα του οργανισμού World Federation for Mental Health και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι: «Η ψυχική υγεία είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα – ΜentalHealthisaUniversalHumanRight».

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, έγινε ενημέρωση στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, από τον εκπαιδευτικό κ. Λουρόπουλο Αθανάσιο.

 


 

Μαθητεία 2023-24

Πίνακες 25-10-2023 :

Βοηθός Νοσηλευτή

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Τεχνικός ΗΥ και Δικτύων ΗΥ 

 


 

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  2023-2024

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στα πλαίσια εορτασμού της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Η Κίνηση δίνει Ζωή", διοργανώθηκαν στο σχολείο μας από την εκπαιδευτικό Βετσοπούλου Ελένη κλ.ΠΕ11 αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης πετοσφαίρισης, δρόμου και βάδην στους οποίους συμμετείχαν ενεργά σχεδόν όλοι οι μαθητές και μέρος καθηγητών. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών ώστε να υιοθετήσουν την άθληση ως ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης τους και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους και η εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υγείας που αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου. Είναι κοινός τόπος ότι η άθληση είναι μια δραστηριότητα που ξεκινά από την αρχαιότητα και είναι γνωστά τόσο τα φυσικά όσο και τα πνευματικά οφέλη. 

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» – για να είναι ο νους υγιής θα πρέπει να είναι και το σώμα υγιές. 

Οι αθλητικές δραστηριότητες εδώ .

 

We have 86 guests and no members online