Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιαδα ρομποτικησ 2019

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα. Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ απαρτίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που λαμβάνει μέρος στη World Robot Olympiad.

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν "Smart Cities "Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας παρουσίασε το project «Έξυπνη αποκομιδή απορριμμάτων».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές Μουσακιάν Εβελίνα, Καντάνης Θεόδωρος, Καραγεώργος Δημήτρης, Κωσταρέλλος Κωνσταντίνος, Λαζούρας Γεώργιος, Κορδολαίμης Λεωνίδας, με προπονητές, τουςκαθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Τίτη Άγγελο και κ. Μαρκή Γεώργιο. Τα παιδιά σχεδίασαν, συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν  το ρομπότ, με τη βοήθεια του Πακέτου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms EV3 και διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Open Λυκείου  παρουσιάζοντας με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν. 

Παρόλο που δεν προκριθήκαμε στην τελική φάση του διαγωνισμού ο κώδικας του έργου μας, εντυπωσίασε μέλη άλλων ομάδων που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες με πολύ ενδιαφέροντα και πλούσια project.

 Φωτογραφίες 


 

 Συμμετοχή στον Προκριματικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Αιτωλοακαρνανίας

 maketa 2019

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στον Προκριματικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στα Εκπαιδευτήρια Πάνου. Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας διαγωνίστηκε στην κατηγορία Open Λυκείου στην οποία και παρουσίασε ένα project με τίτλο: «Έξυπνη αποκομιδή σκουπιδιών στην πόλη». Για την συγκεκριμένη εργασία συνεργάστηκαν μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας (Robotics2epal) οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές τους συνδύασαν το LEGO EV3 Mindstorms, μια μακέτα που κατασκεύασαν μαζί με το Γυμνάσιο Αστακού και προγραμματισμό σε γλώσσα Python.
H εφαρμογή είναι ικανή να δίνει σήμα σε ρομποτικό όχημα όταν κάποιος κάδος της πόλης γεμίζει, ώστε να πάει να τον συλλέξει και να τον αδειάσει σε χώρο υγειονομικής ταφής. Η μακέτα είναι σε κλίμακα 1:100 και αφορά πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης του Αγρινίου. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τους μαθητές Ζενέλι Γιάννη, Μουσακιάν Εβελίνα, Καντάνη Αθανάσιο και Κατσιμάρδο Φώτη, με προπονητές τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Τίτη Άγγελο, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Μαρκή Γεώργιο και κ. Πεφάνη Κωνσταντίνο. Η ομάδα μας προκρίθηκε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα.
Συνεχίζουμε δυνατά να συμμετέχουμε στις νέες ρομποτικές τεχνολογίες του μέλλοντος, στοχεύοντας πάντα στην κορυφή. 

eikona3 eikona2 

 


Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

 Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα. Η ομάδα ρομποτικής  του σχολείου μας διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου και παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασε και προγραμμάτισε χρησιμοποιώντας το Πακέτο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms NXT 2.0 το οποίο χορηγήθηκε στο σχολείο μας. Περισσότερα... 

 


Διακρίσεις μαθητών στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018

Σχετική εικόνα

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Ζενέλι Ντοριάν και Σαμψώνα Πελαγία για τη διάκρισή τους στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018 που διοργανώθηκαν από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. Είχαν ως θέμα την "Ανάγκη όλων για αποδοχή και επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους μέσα από τα μάτια των άλλων ασχέτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, φυλής, εθνικότητας, καταγωγής, πολιτικών πεποιθήσεων, δεξιοτήτων-ικανοτήτων, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης". Συγχαρητήρια και στις καθηγήτριες του σχολείου μας Παππά Αγγελική και Γεωργίου Ειρήνη που παρακίνησαν τους μαθητές και επιμελήθηκαν τις συμμετοχές τους.

 


 

 Συμμετοχή του σχολείου μας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής  

 

 Η Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής “Food Matters” WRO2018 στην Πάτρα, στην κατηγορία Regular-Λυκείου και προκρίθηκε στα προκριματικά της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που θα διεξαχθεί την 1η Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.
Ο κ. Παπαδάκης Σπυρίδων Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτ/νίας, συγχαίρει την ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας για την πρόκρισή της στα Προκριματικά της Ολυμπιάδας και ευελπιστεί στην κατάταξή της σε θέση που να οδηγεί στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϋλάνδη.
Επισημαίνει επίσης ότι το σχολείο μας είναι το μοναδικό Λύκειο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας που υλοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα.
Επίσης ο κ. Λούβρης Άρης, καθηγητής Πληροφορικής, Υπεύθυνος διεξαγωγής του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, συγχαίρει την ομάδα Ρομποτικής του σχολείου που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Αιτ/νίας στην κατηγορία Regular-Λυκείου.
Η Ομάδα Ρομποτικής απαρτίζεται από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, Παπαθανασίου Λεωνίδα, Τίτη Άγγελο, Μαρκή Γεώργιο, Λουρόπουλο Αθανάσιο και Γεωργίου Ειρήνη, καθώς και τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής, Σακαρέλη Χρήστο, Κοντογιάννη Ραφαήλ, Μαυρέλη Γεώργιο, Θεοδωροπούλου Φωτεινή, Κουμανάκο Αρμάντο, Ζενέλι Ντοριάν, Ντούβα Λάμπρο και Καντάνη Αθανάσιο.
Οι καθηγητές Πληροφορικής εργάζονται με πάθος στο τομέα της Ρομποτικής, που είναι εκτός Αναλυτικών Προγραμμάτων, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους εμπνέοντας τους μαθητές και δίνοντάς τους ερεθίσματα για τις μελλοντικές τους διεξόδους

 

 


 

 Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

  

1

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στον παραπάνω διαγωνισμό ο οποίος για πρώτη φορά περιελάμβανε και Λύκεια στην κατηγορία OPEN. Η ομάδα ρομποτικής (αποτελούμενη από 14 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς πληροφορικής) δημιούργησε ένα αξιόλογο project με θέμα: 

«Τροφοδοσία οικισμού κατασκήνωσης με εναλλακτική πηγή ενέργειας σε περίπτωση καταστροφής του δικτύου ηλεκτροδότησης»

 Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος απέναντι σε 34 Λύκεια και ανεξάρτητες ομάδες απ? όλη την Ελλάδα, αρκετά από τα οποία είχαν προηγούμενη εμπειρία από διαγωνισμούς ρομποτικής και με αρκετά μεγάλους προϋπολογισμούς για τα έργα τους. Φυσικά η υποστήριξη από το σχολείο μας ήταν μεγάλη, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες κατασκευές και οι μαθητές να δουν αντίστοιχα έργα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής η οποία  κατέλαβε αρκετά καλή θέση σε αυτή την πρώτη της συμμετοχή δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Video1,   Video2,   Video3,  Video4   

  

IMG 20170318 125147515 HDR P1010480

P1010489 P1010497


Βράβευση μαθητριών του σχολείου μας στο διαγωνισμό ζωγραφικής 

"Παναιτωλικός, η ομάδα της καρδιάς μας"

ek7-1000x550   

 Στα πλαίσια του εορτασμού των 91 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, της ιστορικής ομάδας του Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής στον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της ευρύτερης περιοχής. Η αξιολόγηση των έργων η οποία έγινε από επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γαρουφαλή, ζωγράφο και καλλιτεχνικό Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης της πόλης μας, ανέδειξε ως νικήτριες στην κατηγορία των Λυκείων τρεις μαθήτριες του σχολείου μας.

Ξευγένη Νεφέλη (1ο Βραβείο), μαθήτρια της Γ' τάξης ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών, 
Σπυροπούλου Θεοφανία (2ο Βραβείο) μαθήτρια της Β' τάξης του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας και 
Αρρίκου Τζέσικα (3ο Βραβείο)μαθήτρια της Γ' τάξης ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών τις συγχαίρει θερμά για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται να συνεχίζονται αυτές σε κάθε πτυχή της ζωής τους.  Video 

 


Βράβευση του σχολείου μας στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας 

 "Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη"

  

 

 

 Το σχολείο μας διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας με θέμα: "Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα" στην κατηγορία  Ζωγραφιά - Επαγγελματικών Λυκείων, λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο. 

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις μαθήτριες Ξευγένη Νεφέλη (Β τάξη), Ξευγένη Νίκη (Α΄τάξη) και Σιαπέρα Πολυνίκη (Γ΄τάξη), που συμμετείχαν με τα έργα τους.  

 

 

 

 


Διάκριση "Ειδικός Έπαινος" της Ιστοσελίδας μας 

Eidikos epainos

  Στα πλαίσια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκπαιδευτικών για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας που έγινε στη Σύρο στις 28 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε ο 7ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων, στον οποίο η ιστοσελίδα μας τιμήθηκε με Ειδικό Έπαινο στην κατηγορία των Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Υπεύθυνη για την σχεδίαση, υλοποίηση και διαχείριση της ιστοσελίδας είναι η εκπαιδευτικός, κα. Κοντόση Κωνσταντίνα ΠΕ19 Πληροφορικής.

We have 29 guests and no members online