Σχολικό Έτος 2017-18

  

 

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Σχετική εικόνα 

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 17  Σεπτεμβρίου 2018. 
Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. 
Η εγγραφή θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση   https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας  τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, μετά τις 10:00 πμ.

 

 


Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου ΕΠΑΛ 2018

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μηχανογραφικο επαλ 2018

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2018 ξεκινούν από την Παρασκευή 22-6-2018 και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 16-7-2018.

 

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

 

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση   http://exams.it.minedu.gov.gr
να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). 
Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗως και τη Δευτέρα 16-7-2018. 

 

 


Προκήρυξη Εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού 

 

 

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.). Από τη Δευτέρα 11/6/2018 έως την Πέμπτη 12/7/2018, η κατάθεση των δικαιολογητικών για τους υποψήφιους της πρώτης γενικής κατηγορίας και έως την Πέμπτη 9/8/2018 για τους υποψηφίους της δεύτερης γενικής κατηγορίας.  

 

Διαβάστε εδώ την προκήρυξη.  

 

Ηλεκτρονική Αίτηση  

 

 

 


Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Εισαγωγή Σπουδαστών στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πυροσβεστων

 

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr) από τη Δευτέρα 18/06/2018 έως και τη Δευτέρα 25/06/2018.
 Στη συνέχεια  οι υποψήφιοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής υποβολής (εις διπλούν) και να μεταβούν στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών, από την Τρίτη 19/06/2018 έως και την Τρίτη 26/06/2018 και από ώρα 08:00΄ έως ώρα 16:00΄ (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου) για να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 
 
Περισσότερα στην προκήρυξη.

 


 Μηχανογραφικό Δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2018

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μηχανογραφικο επαλ 2018

 

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το Μηχανογραφικό Δελτίο για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2018, καθώς και για τους υποψηφίους με το 10% χωρίς νέα εξέταση. Περισσότερες πληροφορίες... 

 


 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Εισαγωγή Σπουδαστών στις Σχολές  Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

 

 

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κατάθεση των δικαιολογητικών από τους υποψήφιους θα πρέπει να γίνει έως τις 6-6-2018 και ώρα 15:00 στα Αστυνομικά τμήματα του τόπου κατοικίας τους. Διαβάστε την προκήρυξη εδώ

 

 


 

 

 Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 983/20-3-18 η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά την "Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)  για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019".   

 

 

 


 

Καθορισμός Διδακτέας - Εξεταστέας Ύλης Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων Γ' τάξης ΕΠΑΛ 2017-18


 

 

 


 

 

 

We have 76 guests and no members online