Ημέρα Μνήμης Πολυτεχνείου 2022

 poly

 

Η εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους αυτούς που αντιστάθηκαν στον αυταρχισμό και την καταπίεση, σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 είναι μια αφορμή να μιλήσεις για ιδέες όπως η δημοκρατία, η ισονομία, τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις και να αντισταθείς ενάντια σε κάθε μορφή βίας, τη βία της εξουσίας, τη βία του διπλανού, τη βία της ανοησίας, τη βία του όχλου και των μαζών.  

Το πρόσωπο του Πολυτεχνείου δεν είναι απόμακρο, δεν είναι ηρωικό. Είναι ανθρώπινο. Είναι γνήσιο. Δεν είναι ξένο. Είναι το πρόσωπο των παιδιών που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο, έναν πιο δίκαιο κόσμο. Μας πείθει να συμμετέχουμε, να εκφραζόμαστε, να κρίνουμε, να ελέγχουμε, να αποφασίζουμε, να συνυπάρχουμε, να αγωνιζόμαστε και ενωμένοι να νικάμε!  

Η ουσία μετρά… Κι η ουσία λέει θέλω να είμαι ελεύθερος!  

Ακούστηκαν τραγούδια από τη μουσική ομάδα του σχολείου, αναγνώσεις πεζών και απαγγελίες ποιητικών κειμένων από μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων. Για τη δημιουργία της αφίσας και των σκηνικών εργάστηκαν οι μαθητές/τριες του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών (τάξη Β) υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητών: Τζένου Σωτηρίας (ΠΕ89.01), Χατζήσμαλη Νικολάου (ΠΕ08) και Μετσοβίτη Αλεξάνδρας (ΠΕ89.01). Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες του σχολείου: Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06), Μιχοπούλου Παναγιώτα (ΠΕ02).  

Βίντεο Εκδήλωσης: 

https://drive.google.com/file/d/1r86PpbsG-Z0WyTzyjyFAlbarAFr1jCQR/view?usp=sharing

 

poly1

 

poly2

 

 

poly3

 

We have 49 guests and no members online