Επιστολή Διαμαρτυρίας στην Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Με ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδεία, Νίκη Κεραμέως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου και οι μαθητές της ειδικότητας Κομμωτικής, βγάζουν "κραυγή" αγωνίας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην ειδικότητα Κομμωτικής και στο Γραμμικό και ρχιτεκτονικό Σχέδιο Α τάξης.  Περισσότερα...

 


3 Δεκεμβρίου 
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 
(International Day of Persons with Disabilities)

 «Όλοιδιαφορετικοί-Όλοι ίσοι»

 Το σχολείο μας μιλά με διαφορετικό τρόπο για την αναπηρία

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία - Memo Shoes Ορθοπεδικά παπούτσια για παιδιά

 Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, κάθε τμήμα του σχολείου ενημερώθηκε για το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και την προαγωγή του σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.
Αυτό το Α στη λέξη ΑΜΕΑ δεν σημαίνει Αόρατοι άλλα Άτομα, όπως Εσύ και Εγώ. Άτομα με ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την εκπαίδευση, Άτομα που έχουν τις ίδιες δυνατότητες για προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη, Άτομα με ευαισθησίες, ικανότητες και ταλέντα.
 


Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις

Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2022

 

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 1-12-2021 ως και Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.
Η εγκύκλιος για τα ΕΠΑ.Λ.

Η Αίτηση-Δήλωση 


 Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι  οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.
Επισημαίνουμε ότι η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων και με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις». 

Για την εγκύκλιο (pdf) πατήστε εδώ. 

Για την αίτηση (doc) πατήστε εδώ 


Οδηγίες Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Γεννηθέντων το έτος 2004

 

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τους γεννηθέντες το έτος 2004 ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2022 (από 2/1/2022 έως και 31/3/2022) με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος (με χρήση κωδικών taxisnet)
https://www.stratologia.gr/el/taxis_login_redirect .

2. Σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), έχοντας μαζί τους:

 • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο. 
 • Δημόσιο έγγραφο αναγραφής του ΑΦΜ.
 • Δημόσιο έγγραφο αναγραφής ΑΜΚΑ ή Βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Περισσότερα....
 


Καθορισμός συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων 

για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής. 

Υπουργείο Παιδείας-Ανακοίνωση: Κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ για fake news | Skai.gr 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα, Σχολή και Εισαγωγική Κατεύθυνσή του. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 (Α΄25) ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα εκφράζεται σε ποσοστό επί τοις εκατό (%) και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 20%. Το άθροισμα των συντελεστών αποδίδει το 100%.
Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται στο ειδικό μάθημα ή τις πρακτικές δοκιμασίες είναι είτε 10% είτε 20%. Οι Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ένα (1) ή δύο (2) ειδικά μαθήματα με επιλογή των υποψηφίων μεταξύ περισσοτέρων, αποδίδουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας σε όλα τα ειδικά μαθήματα επιλογής, ο οποίος είναι είτε 10% είτε 20%.
Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, στις οποίες εξετάζονται δύο (2) ειδικά μαθήματα το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας που τους αποδίδονται είναι το 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα ειδικά μαθήματα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 8%. Τα ποσοστά που αποδίδουν τα ειδικά μαθήματα προστίθενται στο 100% που αποδίδουν τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.
 

Η ΥΑ για τους συντελεστές βαρύτητας ΕΠΑΛ 

Το ΦΕΚ


Επέτειος του Πολυτεχνείου -17η Νοέμβρη

Τι συνέβη 15 Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο, δύο μέρες πριν την εισβολή του τανκ; Το κίνημα δυναμώνει: «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς;» - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

48 χρόνια μετά το σχολείο μας τίμησε την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρουσιάστηκαν ψίγματα των ιστορικών εκείνων ημερών, καθώς και όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την 17η Νοέμβρη 1973, μέσα από ντοκουμέντα (φωτογραφίες και βίντεο) της εποχής διανθισμένα με πολλή μουσική και τραγούδια (Θεοδωράκης, Λοϊζος...). Οι εκπαιδευτικοί κ. Α. Παππά και Π. Τζαβέλλα, με την βοήθεια και της κ Α. Ζέικου,  παρουσίασαν μέσω Webex στους μαθητές των Γ, Β και Α τάξεων αντίστοιχα, παρόντων όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, το προαναφερθέν υλικό. Το μήνυμα της ημέρας διαχρονικό: "Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία".  
 


Οδηγίες διδασκαλίας Μαθημάτων

Τομέα Υγεία-Πρόνοιας-Ευεξίας ΕΠΑΛ 2021-22

  

Αναρτήθηκαν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας  του μαθήματος Επιλογής «Αγωγή Υγείας» της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ., των Τεχνολογικών-Επαγγελματικών μαθημάτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας της Β΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. και των μαθημάτων ειδικότητας των Eιδικοτήτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας της Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2021-2022. Περισσότερα...
 


 Τράπεζα Θεμάτων: Η εξεταστέα ύλη και τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της B’ τάξης των ΕΠΑ.Λ.

Τράπεζα θεμάτων: Στη δημοσιότητα τα θέματα για τα μαθήματα της Α' Λυκείου | in.gr

Καθορίστηκαν, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, η εξεταστέα ύλη και τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθήματα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της B’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. στις προαγωγικές εξετάσεις, στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας,  κατά το τρέχον σχολικό  έτος 2021-2022. Η απόφαση...


Δελτίο Τύπου 

micro hme 2022

Το 2o  ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη με την έκδοση  του Ημερολόγιου 2022. Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες της εποχής μας. Η αξία του δεν περιορίστηκε στα όρια  της ελληνικής επικράτειας, αλλά ταξίδεψε σ όλη την οικουμένη. 
Το μεγάλο επίτευγμα του ήταν ότι κατάφερε και   έβαλε μέσα στην ψυχή και  στα σπίτια των απλών ανθρώπων την ποίηση και έκανε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής τάξης, να σιγοψιθυρίζουν τους στίχους σπουδαίων ποιητών μας, όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Τάσου Λειβαδίτη και άλλων.
Το ημερολόγιο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλόλογος και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας.

 «Για να φτάσουν τα τραγούδια μου σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής…».

Το ημερολόγιο μας....


Ο ιδιωτικός τομέας επωφελείται από την Μαθητεία. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – tvstar.gr

Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Μαθητείας
(Βοηθός Νοσηλευτή)


Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικού Σώματος, Σχολές ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Μαθητείας
(Βοηθός Νοσηλευτή)

Ο ιδιωτικός τομέας επωφελείται από την Μαθητεία. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – tvstar.gr

 

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας 
Περιόδου 2021-2022

 


 Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

28 

Την Τετάρτη27 Οκτωβρίου 2021, έγινε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου, ημέρα μνήμης της αντίστασης στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό. Αντιμέτωποι με την πανδημία, προσαρμοζόμαστε και εμείς στις δυσκολίες των καιρών μας, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Για τον λόγο αυτό το κάθε τμήμα γιόρτασε την εθνική εορτή στην αίθουσά του, διαβάζοντας το χρονικό της ημέρας και λύνοντας, σχετικό με την εορτή κουίζ γνώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την πρόκληση του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός.  
Σε κάθε τμήμα ξεχωριστά έγινε η απονομή αριστείων, βραβείων και ειδικών επαίνων. Το αφιέρωμα στην εθνική επέτειο έκλεισε, αφού έγινε ο ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών, με τον εθνικό ύμνο. 
Οφείλουμε να συγχαρούμε την κα Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ86 και την κα Νικητοπούλου Μαίρη ΠΕ03 για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και τους μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση της. Το πρόγραμμα...

Φωτογραφίες


 Εκπαιδευτική Επίσκεψη των μαθητών της Γ’ ΕΠΑΛ Τομέα Πληροφορικής στον πολυχώρο Emileon

 

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα Πληροφορικής (Γ τάξη), των ειδικοτήτων Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, στον πολυχώρο Emileon με τη συνοδεία πέντε καθηγητών του σχολείου μας.   
Ο κ.Τσικριτέας υπεύθυνος της δημιουργίας της ιστοσελίδας της επιχείρησης υποδέχτηκε τους μαθητές και τους εξήγησε τον τρόπο σχεδιασμού της καθώς και τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου που χρησιμοποιεί η επιχείρηση για τις συνδέσεις των διαφόρων συσκευών που δικτυώνονται σε αυτό. Αντί του καλωδίου χρησιμοποιείται η μετάδοση ειδικά διαμορφωμένων οπτικών, υπέρυθρων ή ακόμα και ραδιοκυματικών σημάτων μέσω του αέρα. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση και ο υπεύθυνος της επιχείρησης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και στις απορίες τους.
Η επίσκεψη των μαθητών του τομέα Πληροφορικής  είχε ως σκοπό την απόκτηση νέων γνώσεων πάνω στο αντικείμενο των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών μεθόδων αλλά και την γνωριμία των μαθητών με το συγκεκριμένο επάγγελμα του τεχνικού δημιουργίας ιστοσελίδων και τις τεχνικές γνώσεις που αυτό απαιτεί. 
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τσικριτέα και την κ. Καρακώστα υπεύθυνη της επιχείρησης για την φιλοξενία τους και την ιδιαίτερα εξαιρετική παρουσίαση που έκαναν στους μαθητές.   


Παράταση υποβολής αιτήσεων για το

Μεταλυκειακό Έτος  - Τάξη Μαθητείας 


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι παρατείνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας περιόδου 2021-2022»,
μέχρι και την Τετάρτη  3-11-2021 και ώρα 23:59.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στον σύνδεσμο https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/
 


Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας

 

Προσκαλούμε υποψηφίους – απόφοιτους, για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας  στις ακόλουθες ειδικότητες:

 • Βοηθός Νοσηλευτή
 • Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
 • Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Το σχολείο μας είναι διατεθειμένο να λειτουργήσει τις παραπάνω ειδικότητες με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα.

 Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 έως και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00Η αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες.  Περισσότερα... 

Η εγκύκλιος...


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 

 

Σεμινάρια για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από το Σύλλογο Τεχνολογίας Θράκης | Reportal.gr

 

 Στα πλαίσια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021 ενημερωτική ομιλία από τους καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας.
 H ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό ούτε εξειδικευμένο αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Αρχείο1,  Αρχείο 2,  Αρχείο 3
Ιστοσελίδα για Ασφαλές Διαδίκτυο
 


Εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση για
το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Εγκύκλιος Εισαγωγής Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2021 - edu.klimaka.gr

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η εγκύκλιος που αφορά στην «Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022». Η εγκύκλιος...
 


Ομιλία με θέμα:

«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη, Συνέπειες»

 

 Στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, την Τετάρτη 6/10/2021 και την Πέμπτη 7/10/2021 η A Τάξη και το Γ Β.Βρεφ, παρακολούθησαν την παρουσίαση της κας Μανιάκη, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου με θέμα:

«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη, Συνέπειες» 

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη, ακολούθησε γόνιμος διάλογος αποδεικνύοντας ότι προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα. 

Η κα. Μανιάκη αναφέρθηκε ενδελεχώς για τις σοβαρές συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς, όπως συκοφαντίες - δυσφήμιση για κάποιο πρόσωπο, παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, χρήση ναρκωτικών και τέλος παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσα από το διαδίκτυο. Επίσης πληροφόρησε τους μαθητές ότι οι συνέπειες της παραβατικότητας άπτονται ευθύνης και των γονέων - κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και το κόστος δεν είναι μόνο ψυχικό αλλά και οικονομικό.
Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε απαιτούν παρεμβάσεις τέτοιου είδους για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και την ένταξή τους στις μόνιμες δράσεις της υπηρεσίας στα πλαίσια της πρόληψης.
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Μανιάκη για το χρόνο που διέθεσε ώστε να υλοποιηθεί η δράση και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.
 


 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021 

Φυσική Αγωγή Δημοτικό Σχολείο Δαλιού Γ'

 

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριοτήτες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». 
Οι δραστηριότητες οι οποίες περιελάμβαναν περπάτημα, μπάσκετ, βόλεϊ, είχαν διάρκεια 120 λεπτά και υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου με τη συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελούν τους στόχους του εν λόγω εορτασμού.


Οδηγίες διδασκαλίας Μαθημάτων
ΕΠΑΛ 2021-22

 

Αναρτήθηκαν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας των Πανελλαδικών μαθημάτων, των μαθημάτων Γενικής Παιδείας Α, Β και Γ τάξεων καθώς και των Θεωρητικών και Εργαστηριακών μαθημάτων Τομέων και Ειδικοτήτων του σχολείου μας. Περισσότερα...
  


Προϋποθέσεις αποχής μαθητών από την δια ζώσης διδασκαλία και ένταξης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 
Η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι δυνατή στις εξής περιπτώσεις:

α) σε μαθητές/τριες άνω των δώδεκα (12) ετών, οι οποίοι/ες ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες υποκείμενων νοσημάτων, κατόπιν σχετικού αιτήματος για ένταξη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ύστερα από σχετική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού.
1. Παιδιά με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια. 

2. Παιδιά με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή παιδιά με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου. 

3. Παιδιά με σύνθετα μεταβολικά νοσήματα. 

4. Παιδιά με βαριές νευρολογικές/νευρομυικές παθήσεις (πχ. Νωτιαία μυϊκή ατροφία κ.λπ.). 

5. Παιδιά με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια. 

6. Παιδιά που παρουσιάζουν σοβαρή ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη), HIV λοίμωξη και CD4<500. 

7. Παιδιά υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (pred- nisolone>20mg/μέρα). 

8. Παιδιά που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από 6 μήνες από την ολοκλήρωσή της. 

9. Παιδιά μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 12 μήνες. 

10. Παιδιά μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργά- νου εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 24 μήνες. 

11. Παιδιά με δρεπανοκυτταρική αναιμία και ιστορικό εμφάνισης επιπλοκών καθώς και πολυμεταγγιζόμενα παιδιά που έχουν συν-νοσηρότητες β) σε μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομο/άτομα που πάσχει/πάσχουν από υποκείμενο νόσημα που οδηγεί σε σοβαρή ανοσοκαταστολή.

β) Σε μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομο/άτομα που πάσχει/πάσχουν από υποκείμενο νόσημα που οδηγεί σε σοβαρή ανοσοκαταστολή, και ιδίως:
1. άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα

2. άτομα με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα

3. άτομα με διάγνωση νεοπλασίας ή αιματολογικής κακοήθειας που βρίσκεται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

4. άτομα με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια (υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου)

5. άτομα με ανοσοκαταστολή λόγω βαριάς συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας, HIV λοίμωξης με CD4<200 κύτταρα/μL ή που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών ή δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα λόγω φλεγμονωδών νοσημάτων.  

Παρακαλούμε αν κάποιος μαθητής/τρια εμπίπτει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες να επικοινωνήσει με το σχολείο. Τηλ επικοινωνίας 2641049642 και 2641031072.  Οι διαδικασίες...

 


Έντυπο του Ε.Κ.Π.Α. για τους εφήβους στην περίοδο της πανδημίας COVID-19


Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαβιβάστηκε στις σχολικές μονάδες έντυπο του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «Η νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19: Προκλήσεις, ανάγκες και προοπτικές για την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής των μαθητών και μαθητριών (Σχολ. Έτος 2021-2022)».

Το έντυπο...
  


 Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
για το έτος 2021-2022 

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, ανακοίνωσε οδηγίες για την προσέλευση μαθητών και καθηγητών στα σχολεία.

Οδηγίες για μαθητές

Οδηγίες για εκπαιδευτικούς
 


Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2021 - 2022
σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

 

Oι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:
Α. Εκτυπώνουν απευθείας από την εφαρμογή τα δύο αρχεία που εμφανίζονται:

 •  ένα (1) αντίγραφο του Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και
 •  την προσυμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση.

Προτείνεται, ο υποψήφιος να κρατήσει φωτοαντίγραφο του υπογεγραμμένου Μηχανογραφικού του Δελτίου και της υπογεγραμμένης Υπεύθυνης Δήλωσης για το προσωπικό του αρχείο.

Β. Υπογράφουν τα δύο (2) ανωτέρω έγγραφα (το Μηχανογραφικό Δελτίο σε όλες τις σελίδες).

Γ. Αποστέλλουν (μέχρι και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) τα δύο (2) ανωτέρω έγγραφα μαζί με:

 • ένα (1) φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • ένα (1) φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείουή φωτοαντίγραφο Απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) (με ημερομηνία έκδοσης μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με την Φ.151/193255/Α5/9-11-2017).
 • ένα (1) φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α   ΚΑΙ   Μ Ο Ν Ο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER ) προς το:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ Β΄ γρ. 0090,

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15122, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα

με την ένδειξη:

Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις
για το έτος 2021

και καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 15 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Το δελτίο τύπου σε μορφή word 

Η εγκύκλιος σε μορφή pdf 

Βοηθητικό έντυπο Μηχανογραφικού Δελτίου Σοβαρών Παθήσεων υποψηφίων ΕΠΑΛ 

 


 Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών - ανανεώσεων εγγραφών - μετεγγραφών

περιόδου Σεπτεμβρίου 2021

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 έως τις 06 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σε λειτουργούντα τμήματα.
Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09.00 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής – ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τον/τη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν την Ηλεκτρονική Αίτηση και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, προκειμένου ο/η τελευταίος/α να τα αποστείλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. 
 


 

Δελτίο Τύπου
Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου συγχαίρει θερμά τους απόφοιτους του σχολείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με την ευχή να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία (1) απόφοιτος του σχολείου μας εισήχθη σε στρατιωτική σχολή.

Επίσης, είκοσι ένα (21) απόφοιτοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα:

 Τομέας Πληροφορικής 

1.ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ) (1επιτυχών)

2.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) (1επιτυχών)

3.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΛΑΜΙΑ) (1επιτυχών)

4.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ) (1επιτυχών)

5.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) (1επιτυχών)

6.ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΑΜΟΣ) (1επιτυχών)

7.ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ (1 επιτυχών)

8.ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΕΝ) (2 επιτυχόντες)


Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας 
 
1. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) (1 επιτυχούσα)

2. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ) (1 επιτυχούσα)

3. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΤΡΙΠΟΛΗ) (1επιτυχών)

4. ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΑΙΓΙΟ) (1 επιτυχούσα)

5. ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) (1 επιτυχούσα)

6.ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)(1 επιτυχούσα)

7. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) (1 επιτυχών)

8.ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΑΘΗΝΑ) (1 επιτυχούσα)

9.ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΤΡΙΚΑΛΑ) (1 επιτυχούσα)

10.ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) (1 επιτυχών)

11.ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) (1 επιτυχούσα)

12. ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1επιτυχών)

 
Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας 
 (10% απόφοιτοι 2020)
1.ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ) (1 επιτυχούσα)

2.ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΘΗΝΑ) (1 επιτυχούσα)

 
Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας 
(10% απόφοιτοι 2019)
1.ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΘΗΝΑ) (1 επιτυχών)

 Παρά τις αντιξοότητες και τις ιδιαίτερες συνθήκες της χρονιάς, η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η ψυχική δύναμη των μαθητών μας, υπό την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους, απέδωσαν καρπούς, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.
Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές για καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές, ακόμα και σε όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν φέτος σε μια σχολή της επιλογής τους. Η ζωή είναι μπροστά για όλους τους νέους ανθρώπους και έτσι με υπομονή, πίστη και σκληρή δουλειά όλοι μπορούν να επιτύχουν μακροπρόθεσμα όποιο στόχο και αν έχουν θέσει.  
 


Δελτίο Τύπου για τη Μαθητεία

μαθητεία | Alfavita

Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2021-22 θα αρχίσει η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας φάση Ε΄ και το σχολείο μας προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει τα παρακάτω τμήματα:
Α.   Βοηθών Νοσηλευτών
Β.   Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
Γ.    Βοηθών Φυσικοθεραπευτών
Δ.   Αισθητικής Τέχνης
Ε.   Κομμωτικής Τέχνης και
ΣΤ. Τεχνικών Δικτύων Η/Υ

Αναλυτικότερα θα εφαρμοστεί το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ένα (1) σχολικό έτος και θα περιλαμβάνει:
1) «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και

2) «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.
Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητές και το συνολικό ημερομίσθιο ανέρχεται στα 17,12 Ευρώ. Η επιβάρυνση του εργοδότη μαζί με ασφαλιστικές εισφορές είναι 9,35 ευρώ την ημέρα και το καθαρά εισπραττόμενο ποσό από τον μαθητή είναι 16,84 Ευρώ. Περισσότερα... 


Υποστήριξη για την υποβολή μηχανογραφικού

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκεια τους, τα οποία θα  είναι  ανοικτά  για την υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν,  την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
 


Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, έτους 2021
 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2021 ξεκινούν από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και λήγουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση  https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.
Α. Όσον αφορά το Μηχανογραφικό Δελτίο(Μ.Δ) για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ) και στη συνέχεια να κλειδώσουν το τελικό τους Μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) το αργότερο έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 24:00.

Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.
Μετά την οριστικοποίηση του Μ.Δ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Περισσότερα...
 


Πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. 
Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.
Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

O πίνακας με τις ΕΒΕ σχολών ΕΠΑΛ σε μορφή xls 

Ο πίνακας με τις ΕΒΕ σχολών ΓΕΛ σε μορφή xls 

 


Βαθμολογίες Ειδικών Μαθημάτων ΕΠΑ.Λ. 2020-21

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Οι βαθμολογίες...


Παράλληλο Μηχανογραφικό 
Διευρύνοντας τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες

Οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό καθορίζονται με την Απόφαση Κ5/62224/ ΦΕΚ Β’ 2428, 7-6-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Φέτος, δίνεται για πρώτη φορά στους υποψηφίους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ. Στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους. 
Ενδεικτικά, ιδιαιτέρως δημοφιλείς ειδικότητες είναι: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής - πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος - σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας.
Η Επαγγελματική Κατάρτιση αποτελεί μια σημαντική εκπαιδευτική διαδρομή, με δυναμικές επαγγελματικές προοπτικές.
Με τη συνολική 
αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναδεικνύουμε στην πραγματικότητα τους πολλαπλούς εκπαιδευτικούς δρόμους που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες και οι νέοι μας, υπηρετώντας τις κλίσεις, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας την πιθανότητα της επαγγελματικής τους καταξίωσης. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου. Το ΦΕΚ... 


Δελτίο Τύπου

"Ανακοίνωση Βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων"

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συγχαίρει θερμά τους απόφοιτους του σχολείου που πέτυχαν υψηλή βαθμολογία, εφαλτήριο για την υλοποίηση των ονείρων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο πρώτοι του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας πέτυχαν βαθμολογία 19.550 και 19.150  αντίστοιχα και ο τρίτος του Τομέα Πληροφορικής πέτυχε 18515 μόρια.
Η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η ψυχική δύναμη των μαθητών μας, υπό την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και με την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους, απέδωσαν καρπούς,  σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές για καλή πρόοδο καλές επιλογές σε όλους τους μαθητές, ακόμα και σε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητική βαθμολογία. Η ζωή είναι μπροστά για όλους τους νέους ανθρώπους και έτσι με υπομονή, πίστη και σκληρή δουλειά όλοι μπορούν να επιτύχουν μακροπρόθεσμα όποιο στόχο και αν έχουν θέσει.
 

Βαθμολογίες και Μόρια για Σχολές του Τομέα 

Βαθμολογίες και Μόρια για Σχολές της Κοινής Ομάδας
  


Δημόσια κλήρωση

Την Πέμπτη 15/7/2021 στις 9:30 π.μ. θα διεξαχθεί δημόσια κλήρωση προκειμένου να καλυφθεί ο προβλεπόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας της Β τάξης λόγω του ότι οι υποβληθείσες αιτήσεις είναι περισσότερες από τον αριθμό μαθητών που μπορεί να εξυπηρετήσει η σχολική μας μονάδα.
Η δημόσια κλήρωση θα διεξαχθεί στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου στην αίθουσα «Αμφιθέατρο», αφορά τους μαθητές που προέρχονται από άλλη σχολική μονάδα και θα γίνει παρουσία των ενδιαφερόμενων Ανακοίνωση Βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων

 Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021. Τις βαθμολογίες θα μπορούν να λάβουν οι υποψήφιοι και με SMS στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δήλωσαν μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στην ειδική εφαρμογή.

 


Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Βάσει αυτής δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν αίτηση μετεγγραφής για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι αντιστοιχίες τμημάτων..
 


Γνωστοποίηση της βαθμολογίας των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων και με SMS


Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ  Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει τις διαδικασίες γνωστοποίησης της βαθμολογίας των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων καθώς και των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων, μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του υποψηφίου. Περισσότερα...
Το ΦΕΚ


Δήλωση Αριθμού Τηλεφώνου...


Δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου(Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή  Μηχανογραφικού  Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) έτους 2021 ξεκινούν από την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο. 
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. ή και Π.Μ.Δ. θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 25 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). 
Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ. Περισσότερα... 

Η Εγκύκλιος


Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής,
μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2021 – 2022

 

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ.–ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021–2022, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία,

από την 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00

έως και τη 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο ΠΣ myschool σύμφωνα με την αρίθμ. 64547/ΓΔ4/3-6-2021 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.. Σε περίπτωση ενήλικων μαθη-τών/τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους). Περισσότερα...  


Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ.

Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ Νεοελληνική Γλώσσα: Προτεινόμενα θέματα από το Διακρότημα

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

 

15/6/2021

 

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

17/6/2021

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

 

19/6/2021

 

 

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ

 

 

ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

24/6/2021

 

 

 

ΥΓΙΕΙΝΗ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 


 Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. 2021

Πανελλήνιες 2021: Ημερομηνίες και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές – Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!
  Πρόγραμμα ΕΠΑ.Λ.

Πρόγραμμα ΓΕΛ
 


Ενημέρωση για εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές μαθητών
Σχολικού Έτους 2021-22

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: α) Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει ο γονεάς/κηδεμόνας που θα υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση (κηδεμόνας e-εγγραφές) να συμπληρώσει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και να την αποστείλει/καταθέσει στο σχολείο μας (email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Περισσότερα...

Η Υπεύθυνη Δήλωση...

Η Εγκύκλιος προς Διευθυντές... 


Διάθεση τριών self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς-λοιπό προσωπικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.
Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης. Περισσότερα...


 Προκήρυξη Εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού  Ακαδ. Έτους 2021-2022

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά στην εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.). Όλοι οι υποψήφιοι/ες, από 11-06-2021 μέχρι και 12-07-2021 ημέρα Δευτέρα, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση και στη συνέχεια ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες να υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν., τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την προκήρυξη. Περισσότερα...
Η Αίτηση... 


Οδηγίες, Δικαιολογητικά και Πρόγραμμα Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Πάτρα

 Η υγειονομική εξέταση και οι πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από 24 Ιουνίου μέχρι και 7 Ιουλίου 2021 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών και στο κολυμβητήριο "Α. Πεπανός" σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 


 Voucher 200 ευρώ: Οδηγίες προς γονείς-μαθητές και Διευθυντές Σχολείων
για το Β’ κύκλο του έργου «Ψηφιακή Μέριμνα» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»

 

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους γονείς σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τον τρόπο υποβολής αιτήσεων και τη διάρκεια του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ώστε οι δικαιούχοι του προγράμματος να καταθέσουν την αίτησή τους, να την ολοκληρώσουν και να κάνουν χρήση των επιταγών που δικαιούνται έως την ημερομηνία λήξης του προγράμματος (Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021). Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου του Υπουργείου


Πρόγραμμα Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α. με έδρα τα Ιωάννινα

 

Η υγειονομική εξέταση και οι πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από 24 Ιουνίου μέχρι και 7 Ιουλίου 2021 (εκτός Σαββατοκύριακο), στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες" (Φώτου Τζαβέλλα 18) και στο κολυμβητήριο του Π.Ε.Α.Κ Ιωαννίνων (8ης Μεραρχίας 24) σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 


Ταξιδεύουμε παρέα με ένα βιβλίο…

και το καλοκαίρι!

ok1 

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 πραγματοποίησε την τελευταία της συνάντηση (ευτυχώς! δια ζώσης). Σε αυτή την τελευταία μας συνάντηση κάναμε έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, δώσαμε ανατροφοδότηση για το μέλλον, μοιράσαμε Βεβαιώσεις Συμμετοχής και κληρώσαμε δύο βιβλία της κ. Λαπατά με τίτλο «Ο Διχασμός» (το 2ο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας»), προσφορά της ίδιας. Φωτογραφίες...

Ευχόμαστε στην Ομάδα και σε όλους τους μαθητές/τριές μας - αλλά και σε όλους τους Φιλαναγνώστες και μη – να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι, όπως ονειρεύεστε και επιθυμείτε!!!
Και μην ξεχνάτε ότι ταξιδεύουμε καλύτερα παρέα με ένα βιβλίο …

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
της Ομάδας Φιλαναγνωσίας
του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου


 Erasmus+ Programme, KA2 – Strategic Partnerships

No.: 2019-1-IT02-KA201-062606

Ομάδα εστίασης με τα ενδιαφερόμενα μέρη

IO2 - Κατάρτιση εκπαιδευτικών

 

IMG 20210604 125924 

Τόπος: 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου 

Ημερομηνία: 4 Ιουνίου, 2021 

Ώρα: 12.30 μ.μ. 

Το έργο INSTRUCTION που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + στοχεύει στην προσαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου διδασκαλίας με ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ: 

- τη διευκόλυνση της μετάβασης των μαθητών από την εκπαίδευση στον κόσμο της εργασίας.

- ενίσχυση του δεσμού μεταξύ σχολείων και εταιρειών.

Το δεύτερο πνευματικό αποτέλεσμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» στοχεύει στην ενημέρωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών ώστε να υποστηρίξουν καλύτερα τη μετάβαση των μαθητών από το σχολείο στην εργασία. Αυτό το αποτέλεσμα είναι μεταβιβάσιμο σε εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων καθώς έχει σχεδιαστεί, δοκιμαστεί και βελτιωθεί σε συνεργασία με σχολεία από 5 διαφορετικές χώρες. Περισσότερα...


The Tipping Point
Γνώρισε τον κόσμο του STEM
 

 Η μεθοδολογία S.T.E.M. στην εκπαίδευση | Alfavita

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, οι μαθητές του Α4 τμήματος του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  παρακολούθησαν στην πρώτη ομαδική συνεδρία για το Σχολ. Έτος 2020-21, μέσω online video, τον κ. Ηλία Ψυρούκη, έναν από τους 100 μέντορες του TippingPoint, με θέμα «Δημιουργία κατασκευής με την βοήθεια του STEM». 

Το STEM, αποτελεί ακρωνύμιο των λέξεων Science (επιστήμη), Technology (τεχνολογία), Engineering (μηχανική), Mathematics (μαθηματικά) και χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη διεπιστημονική εκπαιδευτική προσέγγιση, σχεδιασμένη για την εκπαίδευση των μαθητών στους κλάδους που την αποτελούν. Περισσότερα...
 


"Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα"

 Σχετική εικόνα

Το σχολείο μας μέσα από τη δράση "Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα" συγκέντρωσε κούτες με πλαστικά καπάκια και τα διέθεσε στo παράρτημα ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην απόκτηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Τα πλαστικά καπάκια  μεταφέρονται από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου  σε  εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα το Αγρινίο,  με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. 
Η συγκεκριμένη δράση η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών για συμμετοχή τους αφενός μεν σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης αφετέρου δε στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.
 


Ημερομηνίες Διεξαγωγής Υγειονομικών εξετάσεων και Πρακτικών δοκιμασιών υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους υποψηφίους για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ότι οι υγειονομικές εξετάσεις και πρακτικές δοκιμασίες (Αγωνίσματα) θα διεξαχθούν από την Πέμπτη  24 Ιουνίου 2021  μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.
Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:
α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες
β) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους  όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο
γ) βεβαίωση οπτικής οξύτητας
δ) ακτινογραφία θώρακα με σχετική γνωμάτευση και
ε) καρδιογράφημα με σχετική γνωμάτευση
Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό. Περισσότερα...


Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 
Α) ειδικών μαθημάτων  και  Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ
 

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζει το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους, καθώς και την προθεσμία διεξαγωγής της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Περισσότερα...
 


Ενημέρωση Υποψηφίων ΕΠΑ.Λ. Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Σε εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους υποψήφιους Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. για θέματα που αφορούν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και τις σχολές των συναρμόδιων υπουργείων όπως:
1. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής .
2. Υπολογισμός Ε.Β.Ε. σχολής, τμήματος και ειδικού μαθήματος.
3. Υπολογισμός μέσου όρου των μέσων όρων των Βαθμολογικών επιδόσεων.
4. Υπολογισμός Μορίων Εισαγωγής.
5. Διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου για ΑΕΙ.
6. Συπλήρωση Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ.
Η Εγκύκλιος...
 


Οδηγίες για τη Διά Ζώσης Επαναλειτουργία του σχολείου μας

 

Από τη Δευτέρα 24 Μαϊου 2021, επαναλειτουργεί δια ζώσης το σχολείο μας. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δόθηκαν οδηγίες που αφορούν την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οδηγίες για μαθητές

Οδηγίες για εκπαιδευτικούς  


Αριθμός Εισακτέων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

 

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι υπουργικές αποφάσεις με τον αριθμό των θέσεων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής ανά τμήμα και Πανεπιστήμιο. Στους παρακάτω πίνακες φαίνονται αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν τις σχολές των τομέων του σχολείου μας. 

Σχολές Τομέα Πληροφορικής

Σχολές Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας  

Σχολές Κοινής Ομάδας


 Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Εισαγωγή Σπουδαστών στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

με το Σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022 

Πυροσβεστικό Σώμα on Twitter: "Κατεσβέσθη #πυρκαγιά σε συνεργείο ...

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr) σε ειδική εφαρμογή που θα λειτουργεί για το σκοπό αυτό, από την Πέμπτη 27/05/2021 έως και την Τετάρτη 02/06/2021 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).

Στη συνέχεια  οι υποψήφιοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής υποβολής (εις διπλούν) και να μεταβούν αυτοπροσώπως στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών, από την Παρασκευή 28/05/2021 έως και την Πέμπτη 03/06/2021 και από ώρα 08:00΄ έως ώρα 16:00΄ (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου), για να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 
 Περισσότερα στην προκήρυξη. 
 


 "Επιλέγω τις διαδρομές μου

γιατί… Υπάρχει λόγος"

Ένα έντυπο για εφήβους στην περίοδο της πανδημίας COVID-1

Επιστήμονες Ειδήσεις - Όλα τα νέα από το topics.gr

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαβίβασε στις σχολικές μονάδες έντυπο για εφήβους στην περίοδο της πανδημίας COVID-19 με τίτλο:

«Επιλέγω τις διαδρομές μου γιατί… Υπάρχει λόγος»

Το έντυπο εκπονήθηκε από επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υπό τη Διεύθυνση της Καθηγήτριας Σχολικής Ψυχολογίας κας Χρυσής Χατζηχρήστου.
Πρόκειται για ένα έντυπο που απευθύνεται σε εφήβους σχετικά με την ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή με το άνοιγμα των σχολείων μετά το μακρόχρονο διάστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας. Μέσα από τις «διαδρομές» που αποτυπώνονται στο έντυπο, οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να αναστοχαστούν τις επιλογές-διαδρομές εκείνες που θα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των ψυχοκοινωνικών προστατευτικών παραγόντων που είναι σημαντικές για την προαγωγή της ψυχικής τους ανθεκτικότητας σε περιόδους κρίσης. Περισσότερα....
 


Υλοποίηση του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης
Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. 

 

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας σας ενημερώνει για τη μερική επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ι.Ε.Κ. και την υλοποίηση του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.

 Η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης θα γίνει τη Δευτέρα 24-05-2021 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 01-06-2021.
Το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης έχει διάρκεια 35 ωρών και διδάσκεται 5 διδακτικές ώρες για 7 ημέρες.

Η Εγκύκλιος...

Το ΦΕΚ...

Η Απόφαση... 


Εισαγωγή υποψηφίων στα ΙΕΚ με την υποβολή παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου

 

Εγκύκλιο για την εισαγωγή στα ΙΕΚ των υποψηφίων που θα συμπληρώσουν το παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ταυτόχρονα με το Μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης) και θα αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε συγκεκριμένες ειδικότητες ανά Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Η Εγκύκλιος...
 


Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Εισαγωγή Σπουδαστών στις Σχολές  Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το Σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

 

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κατάθεση των δικαιολογητικών από τους υποψήφιους θα πρέπει να γίνει αυτοπροσώπως, μέχρι 2-6-2021  ώρα 15.00 στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Διαβάστε την προκήρυξη εδώ.
 


Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών

Στρατιωτικών Σχολών Ακ. Έτους 2021-22 

Σχολες – Αθλητικός Όμιλος Κάλλιστος Ο.Α.Κ.Α Μαρούσι, Ακαδημίες ...

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές Ακ. Έτους 2021-22 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.
Ο/Η υποψήφιος/α εγγράφεται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) 
πλήρως ηλεκτρονικά.
Η ε
φαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών και είναι διασυνδεμένη με αντίστοιχο ηλεκτρονικό κόμβο του ΥΠΑΙΘ, για την αυθεντικοποίηση των στοιχείων του υποψηφίου. Περισσότερα στην προκήρυξη...

Υποβολή Αίτησης και δικαιολογητικών από την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 24:00Αίτηση..
 


 Αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας

και συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
 

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, ανακοινώνει τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα.

Υ.Α. με αριθμό Εισακτέων

Υ.Α. με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 


Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. 2021

 Πανελλήνιες 2021: Ημερομηνίες και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές – Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

 Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων 2021.
Πρόγραμμα ΕΠΑ.Λ.
Πρόγραμμα ΓΕΛ
 


Προκήρυξη  εισαγωγής  Ιδιωτών  στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων 
Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων 

Ακαδ. Έτους 2021-22 με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων 

 Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ: ''Λιμενικοί της Περιφέρειας έχουν μείνει δίχως ...

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.grη προκήρυξη για την εισαγωγή Ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σε αυτήν αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα προσόντα εισαγωγής των υποψηφίων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι προθεσμίες υποβολής τους, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώνουν Ηλεκτρονικά την Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση από την Πέμπτη 13/05/2021 έως και την Παρασκευή 28/05/2021. 

Η διαδικασία υποβολής, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα διεκπεραιώνονται Εξ' ολοκλήρου Ηλεκτρονικάσύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στο συνημμένο στην προκήρυξη Παράρτημα Α' και χωρίς να αποστέλλεται ταχυδρομικά οιοδήποτε έγγραφο.  Η Προκήρυξη... 

Σύνδεσμος Ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών


Οδηγίες διδασκαλίας για τα μαθήματα της Α ́ και Β ́ τάξης των ΕΠΑ.Λ. λόγω πανδημίας

 Οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης διαρκούσης της πανδημίας (Covid-19) των μαθημάτων Επιλογής της Α ́ τάξης και των τεχνολογικών-επαγγελματικών μαθημάτων της Β ́ τάξης των Τομέων (α) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, (β) Μηχανολογίας και (γ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ., εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.  Περισσότερα ..

 Οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης διαρκούσης της πανδημίας (Covid-19) εργαστηριακών μαθημάτων, μαθημάτων Επιλογής της Α΄ τάξης, μαθημάτων Γενικής Παιδείας της Α΄ και Β΄ τάξης του Τομέα Πληροφορικής και τεχνολογικών-επαγγελματικών μαθημάτων Τομέων της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. Περισσότερα... 


 Συμμετοχή του σχολείου μας 

στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 

10fest 2021

Την Παρασκευή 16/4/2021, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (https://digifest.info), το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου συμμετείχε με την τιτλοφορούμενη δημιουργία: 
«Αυτοματισμοί και 3D εκτυπώσεις».
 

eikona 21

Φωτογραφία από την παρουσίαση στο φεστιβάλ

Το έργο που υλοποιήθηκε  περιλαμβάνει ένα θερμοκήπιο στο οποίο ενσωματώνεται ένα εργοστάσιο διαλογής - συσκευασίας προϊόντων (μακέτα), οι λειτουργίες του οποίου είναι αυτοματοποιημένες. Το project αυτό αποτελεί μια βελτίωση και αναβάθμιση της δράσης που είχε υλοποιηθεί τη σχολική χρονιά 2019-20. Σ’ αυτό ενσωματώθηκαν μηχανισμοί αυτοματισμού στα 3D-εκτυπωμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε αυτόματη κίνηση του φωτοβολταϊκού με βάση τη κίνηση του ήλιου, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης όλων των αυτοματισμών στο Διαδίκτυο Των Πραγμάτων (IOT). 

 eikona3

Φωτογραφία από την Πανελλαδική παρουσίαση

Το έργο το οποίο προτάθηκε από τον κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, Οργανωτικό Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και παρουσιάστηκε σε πανελλαδικό επίπεδο.
Επισημαίνουμε επίσης, ότι παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος και λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης από την πανδημία, η ομάδα Ρομποτικής του 2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή. Μια κατασκευή που αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα και συνδυάζει το καινοτόμο πνεύμα με τη γνώση δίνοντας στους μαθητές ερεθίσματα και κίνητρα για μάθηση και επαγγελματική διέξοδο.

Την παρουσίαση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://prezi.com/p/9wp3scaqoklj/3d/ 
Η σελίδα του έργου είναι:
 https://www.facebook.com/robotics2epal

Κλείνοντας αξίζει να συγχαρούμε την ομάδα Ρομποτικής που απαρτίζεται από τους μαθητές: Τσίντζουρα Αικατερίνη, Ανδριόπουλο Ανδρόνικο, Κουκορέτση Ευθύμιο, Νικολόπουλο Φίλιππο, Καραγιώργο Δημήτριο, Κωσταρέλλο Κωνσταντίνο και τους εκπαιδευτικούς: Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γεώργιο ΠΕ86 Πληροφορικής, Λουρόπουλο Αθανάσιο ΤΕ1.13 Προγραμματιστών, Τίτη Άγγελο ΠΕ86 Πληροφορικής, Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ86 Πληροφορικής, οι οποίοι καθοδηγούν τους μαθητές με παιδαγωγική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση.


 

Οδηγός  Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19

 Ο οδηγός Επιτυχίας συντάχθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού, εγκρίθηκε  από το  Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.  και απευθύνεται σε μαθητές/τριες που βρίσκονται στην τελική φάση προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδοΟ οδηγός


Ενημέρωση για τη Διά Ζώσης

Επαναλειτουργία των Λυκείων

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ημερήσια και Εσπερινά, όλης της χώρας, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις. 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναρτήθηκαν 15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη Δια Ζώσης Επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing.

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των Λυκείων

 Οδηγίες χρήσης των selftest 

Δείτε το σχετικό βίντεο οδηγιών χρήσης self test
 


Δελτίο Τύπου

Φίλοι Της Λογοτεχνίας: Συνέντευξη με την ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη

Την Τετάρτη 31/3/2021 το σχολείο μας φιλοξένησε «εικονικά» τη διακεκριμένη συγγραφέα Φιλομήλα Λαπατά συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη με θέμα:  

 «Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου στη ζωή μας».

Η παρουσία της βραβευμένης και πολυγραφότατης συγγραφέα, κας. Φιλομήλα Λαπατά μας άγγιξε, αφήνοντας ανεξίτηλα τα αποτυπώματά της στην ψυχή μας και δίνοντας μηνύματα ζωής σε μαθητές και καθηγητές μιλώντας για τη λογοτεχνία και τα βιβλία της. 
Με την ανεπιτήδευτη απλότητά της, τον πηγαίο ανθρωπισμό της αλλά και με τον αυθόρμητο καθαρό της λόγο μάγευσε την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας καθηλώνοντας και μεταδίδοντάς της φως και ελπίδα. Μοιράστηκε μαζί μας την αλήθειά της, που κατάφερε και ταξίδεψε με το ιστορικό μυθιστόρημά της "Η Επιστροφή", σε μια σπουδαία περίοδο της ελληνικής ιστορίας (1810-1837).
Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικοί και μη ειδικοί πλέκουν διθυράμβους για το πολύτιμο έργο της, γιατί στα έργα της καταφέρνει αβίαστα να εντάξει τον αναγνώστη στον χώρο και στον χρόνο της ιστορίας, να τον κάνει αυτόπτη μάρτυρα των όσων διαδραματίζονται και να τον καθηλώνει με την αριστοτεχνική πλοκή των γεγονότων, τον αφοπλιστικό αυθορμητισμό και την καθαρότητα του λόγου.
Της ευχόμαστε υγεία, έμπνευση και εις το επανιδείν !!!
Κλείνοντας, θα σας παραθέσω τα σχόλια της κας Φιλομήλα Λαπατά για την ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου μας και τους καθηγητές που την καθοδηγούν: Ζέικου Κατερίνα ΠΕ06, Αγγελική Παππά ΠΕ02 και Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02 .
«Αν είχαμε περισσότερες καθηγήτριες/παιδαγωγούς σαν και εσάς (έτσι όπως σας γνώρισα σήμερα) το μέλλον της Ελλάδας θα ήταν εξασφαλισμένο. Το βιντεάκι που μου στείλατε είναι καταπληκτικό. Δεν χορταίνω να το βλέπω. Το προώθησα, μαζί με το συγκινητικό μήνυμά σας, στο τμήμα ΔΣ των Εκδόσεων Ψυχογιός, ως ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει μια Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων κάτω από το σωστό συντονισμό». «Με συγκίνησαν οι μαθητές σας.» 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το "βιβλίο" που δημιούργησε η ομάδα φιλαναγνωσίας με σημειώσεις, παρατηρήσεις και την εξέλιξη της ιστορίας του ιστορικού μυθιστορήματος της κας Λαπατά "Η Επιστροφή".
https://www.storyjumper.com/book/read/101845846/605243d1380f1 

Φωτογραφίες....


Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ευνομία»: Μια άλλη προσέγγιση για το σήμα των 200 ετών από το 1821

  Το σχολείο μας τίμησε σε Διαδικτυακή Εκδήλωση, που παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα 200 χρόνια που μας χωρίζουν από την Ελληνική Επανάσταση. Ιστορικό ορόσημο το 1821.Το εικοσιένα, που δίκαια ονομάστηκε από τον ιστορικό Φωτάκο «Το θαύμα του κόσμου», παραμένει η μέγιστη ώρα του λαού μας!
Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα Διπλής γιορτής για εμάς τους Έλληνες. Είναι Θεομητορική και Εθνική γιορτή. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, και η αναγγελία της είδησης της εξέγερσης του έθνους, η Εθνική Επέτειος. Με άλλα λόγια, γιορτάζουμε δυο Ευαγγελισμούς,   δύο Ελευθερίες. Και τα δύο είδη της Ελευθερίας είναι πολύτιμα και λυτρωτικά δώρα. Πανανθρώπινο το ένα, εθνικό το άλλο. 
 Με βίντεο που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Ζέικου Αικατερίνη (Αγγλικής Φιλολογίας) και Παππά Αγγελική (Φιλόλογος) και με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Κοντόση Κων/νας (Πληροφορικός) προβλήθηκαν: αρχικά ο Ακάθιστος Ύμνος, στη συνέχεια τα ιστορικά γεγονότα και οι αγώνες των προγόνων μας (χάρη στους οποίους εμείς οι Έλληνες σήμερα χαιρόμαστε το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας) και τέλος ο Εθνικός Ύμνος.

 Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει από αυτή την παρουσίαση και η Τοπική Ιστορία με τη συμμετοχή του Αγρινίου στον Αγώνα και το ηρωικό Μεσολόγγι, το "καλυβάκι" του εθνικού μας ποιητή, που έκανε γνωστό τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων στα πέρατα του Κόσμου. Ήταν μια προσπάθεια για να θυμόμαστε όλοι ότι:
Δύο λαμπρά, δύο φωτεινά και δύο σωτήρια “Xαίρε” σκεπάζουν τον Ελληνικό γαλανό ουρανό. Το ένα, “Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία”, που ακούγεται πάνω από δύο χιλιετίες, και το δεύτερο, που πριν 200 χρόνια έγραψε τη δική του ιστορία - ιστορία γραμμένη με αίμα - στην πορεία του γένους μας μέχρι την απελευθέρωση, το “Xαίρε, ω Χαίρε, λευτεριά!”. Το video της εκδήλωσης
 

Read more: Τελευταία Νέα

We have 20 guests and no members online