Θεατρική Παράσταση "Ξύπνα Βασίλη!" (17 Μαΐου 2012)

Την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς "ανέβηκε" στο σχολείο μας- από τους μαθητές με την απαραίτητη βοήθεια των καθηγητών κ. Αγγελική Παππά και κ. Ειρήνη Μιχοπάνου -η θεατρική κωμωδία "Ξύπνα Βασίλη!" του Δημήτρη Ψαθά.
Το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο και ενθουσίασε το κοινό. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και στους καθηγητές που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Θεατρική ομάδα (με τη σειρά που εμφανίστηκαν):
Μάνος: Τσιούμας Γιώργος
Στέλλα: Σουφλάκη Δήμητρα
Βασίλης: Μπεκούλης Παναγιώτης
Κα Φαρλάκου: Ναστούλη Γεωργία
Ιουλία: Ξύστρα Ρούλα
Τασία: Τσάτσου Νικολέτα
Κα Αντιγόνη: Τσακάλου Χαρά
Ντίνα: Γρηγοροπούλου Χριστίνα
Λελές: Χεικάλ Φατμά
Κυρία: Νταβράζου Νίκη

 

Βίντεο από την εκδήλωση:

 


Εβδομάδα καθαριότητας - 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Το σχολείο μας και το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Δήμου μας «Εβδομάδα Καθαριότητας».. Η πρωτοβουλία εντάσσονταν στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης με τον τίτλο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα» που στηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.
Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και γενικότερα των Δημοτών της πόλης μας για μια πιο καθαρή Πόλη, αφού η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.
Κλιμάκια μαθητών από όλα τα τμήματα του σχολείου μας με την καθοδήγηση και την επίβλεψη των καθηγητών κ Τάγιου Θωμά , κ. Μαρκή Γεώργιου και κ. Λουρόπουλου Αθανασίου συμμετείχαν στον καθαρισμό του αύλιου χώρου του συγκροτήματος και του Εθνικού Σταδίου.
Συγχαρητήρια στους Καθηγητές και στους μαθητές για την συνεργασία τους και το αποτέλεσμα της δράσης.


Αιμοδοσία - Aνοιξη 2012

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται.

Μόνο χαρίζεται

Γι αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Οι μαθητές του 2 ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου τα απέδειξαν έμπρακτα τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 αφού αθρόα συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία ( προσφέροντας 48 φιάλες αίματος ) ,που οργάνωσε το σχολείο σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στους εκπ/κούς του σχολείου μας κα. Αλεξανδρή Αικατερίνη, κα Θεοδωροπούλου Ειρήνη και κα Δηλημήτρου Νίκη, οι οποίοι σε συνεργασία με την Πρόεδρο των Αιμοδοτών Ν. Αιτωλ/νίας κα Παπαγιάννη Σπυριδούλα και το κλιμάκιο από το Νοσοκομείο οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν άψογα την αιμοδοσία.


"Σύγχρονα Δίκτυα Επικοινωνιών και Ευρυζωνικές Επικοινωνίες"

(2 Μαΐου 2012)

 

Στις 2 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας -2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου- ενδιαφέρουσα διάλεξη από τον κ. Παπαδημητρίου Ιωάννη Μηχανικό Η/Υ και Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ Αγρινίου, με θέμα:

«Σύγχρονα Δίκτυα Επικοινωνιών και Ευρυζωνικές Επικοινωνίες».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής της Β και Γ τάξης.
Η επιστημονική κατάρτιση και πληρότητα του ομιλητή γοήτευσε το ακροατήριο διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής μας στον τομέα των επικοινωνιών, 
δίνοντας επιπλέον ερεθίσματα για προβληματισμό γύρω από την επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη.

 

 

 

Βίντεο από την εκδήλωση:

 


"Το κάπνισμα άλλη μια θλιβερή πρωτιά της χώρας μας" (25 Απριλίου 2012)

Στις 25 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας -2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου- ενδιαφέρουσα ομιλία από τον κ. Μάτσα Νικόλαο Ιατρό - Καρδιολόγο, με θέμα:

«Το κάπνισμα άλλη μια θλιβερή πρωτιά της χώρας μας».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας. Ο ιατρός κ. Μάτσας εντυπωσίασε με τα ερευνητικά στοιχεία που παρουσίασε σχετικά με το κάπνισμα, επιμένοντας ότι η γνώση και η συνειδητοποίηση των συνεπειών του καπνίσματος μπορεί να αποτρέψει τους νέους από τη μάστιγα αυτή και να αποτελέσει εφόδιο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

 
 

"Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα" (4 Απριλίου 2012)

Στις 4 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας -2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου- μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Αθανασίου, ενδιαφέρουσα διάλεξη από τον κ. Παπαδημητρίου Χρήστο Δρ. Γυναικολογίας, με θέμα:

«Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ τάξης. Η επιστημονική κατάρτιση και πληρότητα του ομιλητή γοήτευσε το ακροατήριο διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών για τόσο σημαντικά θέματα που προστατεύουν την προσωπική μας υγεία και την κοινωνία μας γενικότερα.

 

 
 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Χημείας και Φυσικής (28 και 29 Μαρτίου 2012)

Στο σχολείο μας στις 28 και στις 29 Μαρτίου ο κ. Ντασιώτης Φάνης Χημικός και στις 4 Μαΐου ο κ. Τσοβόλας Σπυρίδων Φυσικός, υπεύθυνοι του ΕΚΦΕ Αγρινίου πραγματοποίησαν πειράματα Χημείας.και Φυσικής στη Α τάξη, Β τάξη και Γ τάξη αντίστοιχα.
Ο κ. Ντασιώτης και ο κ. Τζοβόλας παρουσίασαν τα πειράματα και απέδειξαν ότι η επιστημονική κατάρτιση, η παιδαγωγική ευαισθησία ,η προσέγγιση των μαθητών και η παραστατικότητα γοητεύουν το ακροατήριο και το ενδιαφέρον των μαθητών τηρείται σε υψηλά επίπεδα.
Η Φυσική και η Χημεία είναι Πειραματικές Επιστήμες και κάτω από το πρίσμα αυτό θα πρέπει να διδάσκονται στα Ελληνικά Σχολεία. Επίσης ότι η «Σχολική Φυσική και Χημεία» ξεκομμένες από παράλληλες πειραματικές δραστηριότητες είναι άκρως απωθητικά μαδήματα . Έτσι, τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται μια καλοδεχούμενη κινητικότητα στον χώρο του σχολικού εργαστηρίου.
Σημαντική ώθηση προς τη κατεύθυνση αυτή έδωσε και η λειτουργία των ΕΚΦΕ σε κάθε νομό της Χώρας.. Όλα δείχνουν ότι περνάμε σε μια φάση «άνθησης» της πειραματικής διδασκαλίας, με ολοένα και περισσότερους διδάσκοντες να χρησιμοποιούν πειραματικές δραστηριότητες , γεγονός αναμφισβήτητα ενθαρρυντικό για το εκπαιδευτικό μας γίγνεσθαι..
Το Πείραμα μπορούμε να πούμε ότι είναι το «αλατοπίπερο» στη διδασκαλία της Φυσικής και της Χημείας.. Αξίζει να αξιοποιήσουμε το πολύτιμο διδακτικό εργαλείο που λέγεται ΠΕΙΡΑΜΑ, με τη βεβαιότητα ότι οι μαθητές μας θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι.


Σχολική Εορτή 25ης Μαρτίου 2012

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου έγινε στο σχολείο μας ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου από τους μαθητές σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές
Η εκδήλωση ήταν πολύ όμορφη και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους θεατές. Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

 

 
 

"Αρχαιότητες - Βυζαντινά μνημεία του νομού μας"

Στις 20 Μαρτίου 2012  πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας -2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου- μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Αθανασίου, ενδιαφέρουσα ομιλία από τον  κ. Παλιούρα Αθανάσιο ομ. καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  με θέμα:

«Αρχαιότητες- Βυζαντινά Μνημεία του Νομού μας».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α τάξης , Β Εφαρμοσμένων , Β Υγείας και Γ Βρεφονηπιοκόμων 1.

Το μειλίχιο ύφος, η σεμνότητα, η ευφράδεια και η επιστημονική πληρότητα του κ Καθηγητή κατέπληξε το ακροατήριο, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και ευαισθητοποιώντας τους μαθητές  για την ιστορία του τόπου τους.

 

 

 

 

Βίντεο από την εκδήλωση:

 


"Ημερολόγιο για 2012"

Η κα Πατσιόγιαννη μαζί με τους μαθητές του Γ Εφαρμοσμένων Τεχνών επιμελήθηκαν, φιλοτέχνησαν και εκδώσανε ημερολόγια για το νέο έτος 2012, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας. Τα χρήματα τα οποία εξοικονομήθηκαν από την πώληση των ημερολογίων τα αξιοποιήσαμε ποικιλοτρόπως:
1. Έρανο αγάπης
2. Αγορά έργων από το ΒΑΖΖΑR του σχολείου μας
3. Αγορά υλικών για το μάθημα Τεχνολογίας Εκτυπώσεων
4. Αγορά κορνιζών για τα έργα των μαθητών Γ Εφαρμοσμένων , τα οποία θα αναρτηθούν στους χώρους του σχολείου, δίνοντας ερέθισμα σε μελλοντικούς μαθητές στη χαρακτική.

 

 

 

Δενδροφύτευση στο σχολείο μας

Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα το σχολείο μας οργάνωσε τις παρακάτω δράσεις:
1) Δεντροφύτευση, υπό την επίβλεψη των καθηγητών κ. Νταβράζου Νικολάου, κας Αλεξανδρή Αικατερίνης, κας Δελημήτρου Κλεονίκης και τη συμμετοχή μαθητών των αντίστοιχων τμημάτων.
2) Ανακύκλωση όλων των παλαιών τύπων Η/Υ σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου.

  

  


Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αγρινίου

Ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων οι μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Νοσηλευτικής επισκέφτηκαν το Γηροκομείου Αγρινίου παρουσιάζοντας μια μικρή Χριστουγεννιάτικη Εορτή , και προσφέρνοντας τους συγχρόνως εδέσματα - γλυκίσματα , τη ζεστασιά και τη χαρά της ανθρώπινης παρουσίας,.
Υπεύθυνοι καθηγητές : Θεοδωροπούλου Ειρήνη, Αλεξανδρή Αικατερίνη, Δελημήτρου Κλεονίκη.

 

 


Χορευτική εκδήλωση μαθητών στις 23 Δεκεμβρίου 2011

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έγινε στο σχολείο μας η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για να αποχαιρετήσουμε το 2011.
Ήταν ένα πρωινό πλημμυρισμένο από μελωδίες , χορό , ρυθμό και αισιοδοξία.
Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν και από τις 3 τάξεις του σχολείου. Περιλάμβανε χριστουγεννιάτικο χορευτικό δρώμενο από ομάδα των κοριτσιών : Καλατζή Γεωργία, Τσάτσου Νικολέτα, Βασιλάκη Σοφία, Αγγέλη Βάσω .
Στην συνεχεία ακουστήκαν τραγούδια από τους μαθητές: Διονυσίου Χρύσα, Ραφτογιάννη Γιάννη, Συρόκο Χαράλαμπο που μέσα από δικούς τους στίχους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το παρόν, την αβεβαιότητα για το μέλλον αλλά και παράπονο για τις πρακτικές κ στάσεις των ενηλίκων που οδηγούν τους νέους σε μια ζωή δίχως όνειρα, χωρίς όρεξη για ζωή σε απογοήτευση...
Η εκδήλωση κορυφώθηκε και το κέφι απογειώθηκε από την χορευτική παράσταση αγοριών σε ρυθμούς break-dance.
Οι μαθητές ήταν οι : Κατσέλης Θοδωρής, Πατσιαλός Χαράλαμπος, Παπανίκος Χρηστος, και Μαμασούλας Θοδωρής.

Την ευθυνή τις εκδήλωσης είχε η Κυρία Ξένου Ευρυδίκη.

Μπράβο στα παιδιά!

 

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία - Υπερασπιστές Παιδιών» που υλοποιείται από τις κυρίες Ξένου Ευρυδίκη και. Σταμέλου Παναγιώτα και στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, από την Τετάρτη 21/12/2011 έως και την Παρασκευή 23/12/2011, λειτουργησε στο χώρο του σχολείου μας - 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου-

«Χριστουγεννιάτικο Bazaar»

με κατασκευές των τμημάτων της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Τα έσοδα θα διατεθούν τόσο για την ενίσχυση της UNICEF όσο και για τη στήριξη των μαθητών του σχολείου μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ώρες λειτουργίας: 9:00π.μ. - 12:00μ.μ.


 

Άσκηση αντισεισμικής Προστασίας

Στις 6-12-2011 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντισεισμικής προστασίας . Προηγήθηκε ενημέρωση των καθηγητών του σχολείου από την κα Λαμπροπούλου Γ. Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ12.01 και τον κ. Μαργώνη Π. Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ17.01. Η άσκηση στέφθηκε από επιτυχία και ευελπιστούμε ότι η αντίδραση των μαθητών - καθηγητών θα προσομοιάζει της άσκησης σε πραγματικές συνθήκες.

 


Ομιλία για το AIDS στις 2 Δεκεμβρίου 2011

Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας -2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου- μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Αθανασίου, ενδιαφέρουσα ομιλία από τον ιατρό, παθολόγο κ. Τριαντάφυλλο Χρήστο με θέμα:

«AIDS η μάστιγα του αιώνα μας»

Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS και την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Γ Τάξης. Το ενδιαφέρον των μαθητών διατηρήθηκε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας, καθώς το AIDS αποτελεί μια από τις χειρότερες μάστιγες του αιώνα μας .

 

 
 

Ενημέρωση - Επιμόρφωση καθηγητών για θέματα πυρκαγιάς

Στις 14-11-2011 ο κ Χατζής πυροσβέστης, ύστερα από πρόσκλησή μας ενημέρωσε – επιμόρφωσε τον κ. Κουμπαρούλη, κ. Νταβράζο και τον κ. Παπαθανασίου, καθηγητές του σχολείου μας, σχετικά με τον τρόπο που οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς και την εκκένωση του κτηρίου.

 

Σχολική Εορτή 17ης Νοεμβρίου 2011

Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από τους μαθητές σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές. Παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο όμορφα εκτελεσμένο από τους μαθητές σε συνδυασμό με παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων που διαδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες.

 

"Παθήσεις της καρδιάς και των αγγείων στους μεγάλους μαθητές"

Στις 15 Νοεμβρίου 2011 έγινε ομιλία από τον καρδιολόγο κ. Ν. Μάτσα στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας με θέμα: "Παθήσεις της καρδιάς και των αγγείων στους μεγάλους" μαθητές".
Προβλήθηκαν διαφάνειες και απαντήθηκαν ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας. Η εκδήλωση ήταν διάρκειας 2 ωρών.

 

     

 

 

 


Αιμοδοσία - Φθινόπωρο 2011

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 προσήλθε στο σχολείο μας η ομάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου μετά από πρόσκληση του διευθυντή κου Αθ. Φλωρόπουλου.
Προσήλθαν 36 μαθητές και έδωσαν εθελοντικά αίμα και ανανεώθηκε το επόμενο ραντεβού για την Aνοιξη.

 

We have 71 guests and no members online