Ευχαριστούμε θερμά Διευθύνοντα Σύμβουλο Εταιρείας για την οικονομική προσφορά των 2.000 € προς αγορά εξοπλισμού για τα εργαστήρια Δομικών Έργων – Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πληροφορικής.

Τα εργαστήριά Δομικών Έργων – Εφαρμοσμένων Τεχνών, όντως απαρχαιωμένα τεχνολογικά, απαιτούσαν εκσυγχρονισμό με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας. Με την προσφερόμενη αναβάθμιση θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις σημερινές διδακτικές απαιτήσεις μιας σύγχρονης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Επίσης ο Τομέας Πληροφορικής ενισχύεται σημαντικά με την αγορά ρομποτικού εξοπλισμού και θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει ποιοτικά τους μαθητές και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς με αξιώσεις.

Όπως γνωρίζετε ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι προαπαιτούμενο, αφενός μεν για τη σύνδεση θεωρίας-πράξης και αφετέρου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών στις δεξιότητες που απαιτούν οι τομείς και γενικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία στην ψηφιακή εποχή.

Η συμβολή αυτή του Διευθύνοντα Σύμβουλου Εταιρείας αποδεικνύει την ευαισθησία του απέναντι στις μαθητικές κοινότητες, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του σ’ αυτόν τον ευαίσθητο κρίκο της κοινωνίας μας.

Η εν λόγω εταιρεία είναι από τις μεγαλύτερες στη Δυτική Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και αδιάλειπτη προσαρμογή στα τελευταία μέσα τεχνολογίας και εξοπλισμού προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και έργων στον τομέα που δραστηριοποιείται. (Ο Διευθύνων Σύμβουλος επιθυμεί να μην ανακοινωθεί τόσο το όνομα του όσο και της εταιρείας)

Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+
 
er380 
 
Τον Μάρτιο 2024 , μαθητές από επαγγελματικό σχολείου της Κύπρου επισκέφθηκαν το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ , με τίτλο : " Καλλιέργεια Δεξιοτήτων και Επαφή με την Ευεργετική Δύναμη της Τεχνολογίας" .
 
er1 
er2 
er3 
er4 
er5
 

 

Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2023-2024   

  Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2023-2024:   
α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Χώρας, η 29η Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη.  
 β. Των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων- Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Χώρας, η 17η Μαΐου 2024, ημέρα Παρασκευή. 
 
 

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου πρόσφερε τρόφιμα στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου 

ad1 

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2023, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου, έδειξαν γι’ άλλη μια φορά, έμπρακτα την αγάπη τους! Στο πλαίσιο της δράσης “Διδάσκοντας τον Εθελοντισμό” οι εκπαιδευτικοί Ανδρέου Αγγελική, Ιωακειμίδου Ελένη, Νικητοπούλου Μαρία, Χατζησμάλης Νικόλαος και Χονδρονικόλα Αναστασία με τη συνδρομή των μαθητών του σχολείου, συγκέντρωσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και αγόρασαν τρόφιμα με αποδέκτη τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου. Η εκπαιδευτικός Ελένη Ιωακειμίδου με τους μαθητές Κατσιμάρδο Χρήστο, Θεοδωροπούλου Μαρία, Γκογκάι Αικατερίνη και Καντάνη Κωνσταντίνο παρέδωσαν τα τρόφιμα, στον υπεύθυνο των συσσιτίων της Ευαγγελιστρίας πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη. Ο πατέρας Καντάνης ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους για την προσφορά Αγάπης. 

ad2 

ad3 

 
 
 
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2024 
po1 

Η ομάδα ποδοσφαίρου του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου   ύστερα από συνεχόμενες νίκες με το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου, με το ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας και με το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου θα αντιμετωπίσει το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου στον Τελικό Ομίλου του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις τα θεαματικά γκολ που πέτυχαν οι μαθητές μας, χαρίζοντας έτσι  την πρόκριση στο σχολείο μας στον τελικό.

po2 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συγχαίρουν όλους τους μαθητές μας που αγωνίστηκαν στην Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου  Καλή Επιτυχία και καλή πορεία. 

Προπονητές: Βετσοπούλου Ελένη ΠΕ11 και Μητρογιώργος Γεώργιος ΠΕ87.02 

 


 

Διάκριση αθλητών, μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου 

a2

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συγχαίρουν θερμά τη μαθήτρια της Γ΄τάξης Ζαρκαλή Αναστασία που στέφθηκε Χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Πυγμαχία μετά από 2 δυνατές νίκες στα 66 κιλά Νεανίδων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, Νέων ανδρών - νέων γυναικών που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Αλεξιώτισσας στην Πάτρα, από τις 8 έως 11 Φεβρουαρίου 2024.

 a1

a3

a8

Επίσης, συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές Αθανασίου Ιωάννη και Αθανασίου Αρσινόη που προκρίθηκαν στη 2η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Kick Boxing. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2024 στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων που άνοιξε τις πόρτες του σε 1500 αθλητές από 20 χώρες και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Kick Boxing σε όλη την Ευρώπη. Στους ίδιους αγώνες η μαθήτρια της Α΄τάξης Αθανασίου Σπυριδούλα σημείωσε σημαντική πρόκριση καταλαμβάνοντας τη 3η θέση.

 a4

a5

Τα παιδιά αυτά αλλά και όλοι οι αθλητές του σχολείου μας ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Όλοι μας οφείλουμε να υπηρετούμε το αλάνθαστο ρητό των αρχαίων Ελλήνων «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Όλοι μας οφείλουμε να εξερευνήσουμε τη δύναμη του σώματος μας, όλοι μας οφείλουμε να φιλοξενούμε την ψυχή μας σε ένα υγιές κορμί.

 a6

a7

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους τους και στις προσπάθειές τους σε κάθε επίπεδο. Είμαστε δίπλα σας.

 


 

Εγκύκλιος για τη λήψη μέτρων προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού 

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε εγκύκλιο για τη λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία ώστε να μειωθεί η μετάδοση λοιμώξεων του αναπνευστικού. 

«Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 

Τακτικό πλύσιμο των χεριών 

• Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό) 

• Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος - Το γεύμα - Τη χρήση της τουαλέτας 

• Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων. 

• Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. 

- Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρατακτικά για τη βελτίωση του αερισμού. 

- Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ). 

- Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων. 

- Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό. 

- Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών. 

- Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα. 

- Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων). 

Παρακαλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων για την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων».  

Δείτε εδώ το άρθρο στο alfavita.gr 

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για τις απουσίες λόγω covid (pdf) 

 


 

Ευχαριστήρια επιστολή του κ. Σερασκέρη Μιχαήλ

στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Δείτε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή (pdf)

 


 

 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων πραγματοποίησαν, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023  στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, με επιτυχία τη μουσική παράσταση «ο Ήχος της Σιωπής…» από το μουσικό σχήμα «Άτροπον». Την αφίσα για το μουσικό δρώμενο φιλοτέχνησε η μαθήτρια του σχολείου μας Αγγελική Αναστασία Λούκα, του τμήματος Γ Γραφικών Τεχνών.

Θερμά συγχαρητήρια στην Αγγελική.

25 Nov afissa

 


 

 Επιλογή προσφοράς για τετραήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Κάντε κλικ εδώ για να δειτε το έγγραφο με τις προσφορές που κατατέθηκαν για την 4ημερη εκδρομή του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Θεσσαλονίκη , από 16-19/12/2023.


 

Μαθητεία 2016-2023.

Απονομή Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, το απόγευμα της Τετάρτης (22/11/2023)

Στις 22 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με θέμα «Μαθητεία ΕΠΑΛ 2016-2023 και Απονομή βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης» στους αποφοίτους της Ζ’ Φάσης , στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, από το 1ο, 2ο, ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

m1

Οι κ. Γεωργίου Ειρήνη  και κ. Σίμου Χριστίνα εκπαιδευτικοί του 2ου και 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, επιμελήθηκαν και οργάνωσαν την εκδήλωση με ιδιαίτερο ζήλο και με επαγγελματικό ήθος.

m2

Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα εκπρόσωποι όλων των θεσμών της τοπικής κοινωνίας και της εκπαίδευσης. Συμμετείχαν ο Δ/ντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Καζαντζής Χρήστος, Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, ο Ιερέας Γκιάφης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Παιδείας, κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ζώης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, κ. Μαρνέζος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Σερασκέρης Μιχαήλ, το μέλος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Αγρινίου, κ. Ναστούλης Κων/νος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας κ. Βετσόπουλος Απόστολος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος κ. Νάκος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α Αγρινίου κ.Φαρμάκης Ιωάννης, ο Διευθύνων Σύµβουλος του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου, κ. Σιάμος Αλέξιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου και νόμιμος εκπρόσωπος του Κ.Ε.Κ ALFA, κ. Παπαϊωάννου Απόστολος, η κ. Πιστιόλη Κωνσταντίνα Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Κ.Ε.Κ ALFA, ο Δ/ντής του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Αγρινίου κ. Κάππας Σπυρίδων, ο Δ/ντής και η Υποδιευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ Αγρινίου κ. Καραγιάννης Βασίλειος και κ. Κοντόση Κωνσταντίνα.

m3

 

m4

Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταρακά Χριστίνα και κ. Ζαμπάρας Μίλτος λόγω κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων «χαιρέτησαν» την εκδήλωση.

m5

 

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στη συνέχεια αναφέρθηκε αφενός μεν στη σημασία του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας για τους μαθητευόμενους, αφετέρου δε στα οφέλη που προκύπτουν για την ευρύτερη κοινωνία και αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του πρώην Υπευθύνου Μαθητείας Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Δίπλα Κωνσταντίνο.

Ακολούθως, οι παράγοντες του ΥΠΑΙΘΑ ο κ. Τσαγκατάκης Αθανάσιος Προϊστάμενος Τμήματος Σύνδεσης της ΕΕΚ & ΔΒΜ με την Αγορά Εργασίας και η κ. Γιοχάλα Μαριάννα Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Προϊσταμένη Μονάδας Α παρουσίασαν τη Σύνδεση της Αγοράς Εργασίας με την ΕΕΚ και τον ρόλο της μαθητείας, καθώς και την Οικονομική Διάσταση της Μαθητείας αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο Συντονιστής Μαθητείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Ραβασόπουλος, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους Τάξη Μαθητείας για την περίοδο 2016-2023 σε επίπεδο περιφέρειας ενώ η Υπεύθυνη Μαθητείας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Αιτωλοακαρνανίας κ. Καρανικόλα Ελένη παρουσίασε αντίστοιχα στοιχεία για τη Μαθητεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες οι πρώην Διευθυντές του 1ου, 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κ. Παπούτσης Φώτιος, κ. Φλωρόπουλος Αθανάσιος και κ. Θεοδωροπούλου Ελένη που υπήρξαν οι πρωτεργάτες του θεσμού από την έναρξή του. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας δεν αποτέλεσε ένα εύκολο θέμα αλλά με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών οι οποίοι περιέβαλαν τον θεσμό με ενθουσιασμό και αισιοδοξία κατάφεραν να υπερκεράσουν κάθε φύσεως εμπόδια και να τον καθιερώσουν στο Δήμο μας .

m6

 

m7

Η Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, κ. Συρόκου Ελένη καθώς και η Δ/ντρια του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, κ. Βούλγαρη Χριστίνα παρουσίασαν τη Μαθητεία στη σχολική τους μονάδα ενώ ο ρόλος του Ε.Κ Αγρινίου στη Μαθητεία περιγράφτηκε από τον Δ/ντή του Ε.Κ Αγρινίου, κ. Κομπορόζο Γεώργιο.

m12

 

m8

 

m9

Κλείνοντας οι εκπαιδευτικοί επόπτες του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κ. Σίμου Χριστίνα και κ. Προκόπιος Μπολιάρης, παρουσίασαν το Μεταλυκειακό Έτος- τάξη Μαθητείας μέσα από την οπτική της Σχολικής τους Μονάδας, παρουσιάζοντας βίντεο με αποφοιτήσαντες. Παράλληλα κάλεσαν στο βήμα και τον αποφοιτήσαντα Οικονόμου Κωνσταντίνο καθώς και τον κ. Σελεβίστα Κων/νο πρόεδρο του Σωματείου Ηλ/γων Εγκαταστάσεων "ΘΑΛΗΣ" που μίλησαν για τις εμπειρίες τους ως εργοδότες μαθητευόμενων.

m10

 

m11

Την σπουδαιότητα του ρόλου του ιδιωτικού φορέα ως εργοδότη μαθητευόμενων επισήμαναν ο κ. Διαμαντής Μιχάλης πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Αιτωλοακαρνανίας και ο κ. Στάχτιαρης Θωμάς.

Τέλος για την ανάγκη της «σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου Απόστολος ώστε να υπάρξει μία ομαλή ένταξη των νέων στην ενεργό επαγγελματική ζωή .

Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του και το ευχαριστούμε ιδιαίτερα. 

 


 

 Δελτίο Τύπου

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με το ρομποτικό έργο: «Eco-friendly House» και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 1η θέση. 

Ο 5oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση επικεντρώνεται τη φετινή χρονιά στην ευρύτερη Θεματική ενότητα της Πράσινης Οικονομίας που θα είναι Ανοιχτή και Ιση για όλους. 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους, χωρίς να επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειες τους τη χρήση συγκεκριμένων "κλειστών" προϊόντων. 

Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν: 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΛ 

 

Συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής που αποτελείται από τους μαθητές: Τσακανίκα Χρήστο Α5, Τσάτσο Λάμπρο Α5, Φασούλη Δημήτριο Α5, Χαμπαίο Στάθη Α5, Μανδρούκα Θεοφάνη Γ Εφ. Πληροφορικής, Φαρδιά Άγγελο Γ Εφ. Πληροφορικής και υποστηρίζεται από τους καθηγητές: Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γιώργο ΠΕ86, Τίτη Άγγελο ΠΕ86, Λουρόπουλο Αθανάσιο ΤΕ01.13, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 και Πεφάνη Κων/νο ΠΕ86, οι οποίοι στηρίζουν τη δράση με παιδαγωγική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση δίνοντας ερεθίσματα για προβληματισμό σε θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και παράλληλά μελλοντική διέξοδο στους μαθητές. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στον σύνδεσμο:  

 https://robotics2epal.gr/index.php/projects/2022-23/i-poli-pou-oneireyomai 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συγχαίρει θερμά τους τελειόφοιτους και απόφοιτους του σχολείου που πέτυχαν υψηλή βαθμολογία, εφαλτήριο για την υλοποίηση των ονείρων τους και εύχεταινα επιτύχουν στην πρώτη επιλογή τους και να συνεχίσουν τα όνειρά τους με υγεία. 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι τρεις πρώτοι του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας πέτυχαν μέσο όρο βαθμολογίας 1ος 19,5, 2ος 19,5 και ο3ος 18,9 , του Τομέα Πληροφορικής ο1ος18,9, ο2ος18,58, και ο3ος15,63 και τέλος του Τομέα Δομικών Έργων ο 1ος18,85. Επίσης, επισημαίνουμε ότι μεγάλος αριθμός τελειοφοίτων πέτυχε πολύ καλή βαθμολογία. 

Η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η ψυχική δύναμη των μαθητών μας, υπό την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και με την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους, απέδωσαν καρπούς,  δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. 

Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές για καλή πρόοδο και καλές επιλογές σε όλους τους μαθητές, ακόμα και σε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητική βαθμολογία.Η ζωή είναι μπροστά για όλους τους νέους ανθρώπους και έτσι με υπομονή, πίστη και σκληρή δουλειά όλοι μπορούν να επιτύχουν μακροπρόθεσμα όποιο στόχο και αν έχουν θέσει. 

«΄Ο,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά» 

Νίκος Καζαντζάκης

Για να δείτε τους  βαθμούς κάντε κλικ εδώ

  


 

Εγγραφές - Μετεγγραφές μαθητών ΓΕΛ ΕΠΑΛ: Από 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου οι αιτήσεις

Από τις 28 Ιουνίου   και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου   και ώρα 23:59, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024 όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ..Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

 https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-an...,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την υποβολή της αίτησης

Οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α ́, Β ́, Γ ́ τάξη ημερησίου και Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές ( https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ),.

Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis).

Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.

 

Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει: 

α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (Κηδεμόνας E-eggrafes) να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και

β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/τη γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του/της όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.).

Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση,  καλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

 

Στην κατηγορία των ΓΕ.Λ. ανήκουν και τα Πρότυπα, Πειραματικά, Καλλιτεχνικά, Μουσικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣ (taxis):

α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης,  καλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

Πηγή : https://www.esos.gr/arthra/83809/eggrafes-meteggrafes-mathiton-gel-epal-apo-28-ioynioy-eos-7-ioylioy-oi-aitiseis 

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για τις Εγγραφές - Μετεγγραφές μαθητών ΓΕΛ ΕΠΑΛ 2023-24 . 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο πλαίσιο της Δράσης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών» την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα: 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ” 

το οποίο εισηγήθηκε ο Δ/ντής της ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας , M.ed . Καζαντζής Χρήστος. 

Η παρουσίαση του θέματος έγινε με άρτια επιστημονικό τρόπο με την ανάλυση και ανάδειξη των κεντρικών βασικών αρχών της εκπαιδευτικής νομοθεσίας αποσκοπώντας στην εξοικείωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Ο κ. Καζαντζής Χρήστος ανέλυσε πρακτικά θέματα όπως αυτά προκύπτουν από τον Υπαλληλικό Κώδικα και αναφέρθηκε σε ειδικά θέματα του ΥΠΑΙΘ και ιδίως σ εκείνα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό και τον Σύλλογο διδασκόντων. 

Παρά το γεγονός ότι η γνώση της Νομοθεσίας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στη διεκπεραίωση του διοικητικού και εκπαιδευτικού έργου και ενισχύει την αποτελεσματικότητα του Εκπαιδευτικού - Δημοσίου Υπαλλήλου, συχνά παρατηρείται ελλιπής ενημέρωση και κενά τα οποία ο κ. Καζαντζής ως βαθύς γνωστής της εκπαιδευτικής νομοθεσίας έδωσε τις  κατευθυντήριες γραμμές για οι οποίες, είμαι βέβαιος ,ότι θα, αποδειχθούν πολύτιμες στην διεκπεραίωση των καθηκόντων μας. 

Η παρουσίαση του θέματος στέφθηκε με επιτυχία τόσο από την ευρυμάθεια και το γνωστικό υπόβαθρο του ομιλητή καθώς και από το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. 

Κάντε κλικ  εδώ για την παρουσίαση του κ. Καζαντζή Χρήστου Δ/ντή της ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας  

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για τη ΜΑΘΗΤΕΙΑ 

Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2023-24, θα συνεχιστεί η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και το σχολείο μας προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει τμήματα Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Γραφικών Τεχνών και Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής.  

Αναλυτικότερα θα εφαρμοστεί το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ένα (1) σχολικό έτος και θα περιλαμβάνει: 

 1. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και

 2. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητές. Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη .Το ποσό της επιδότησης προέρχεται από πόρους του Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο και καταβάλλεται από  την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας / Ειδικός Λογαριασμός του Υ.ΠΑΙ.Θ. στους μαθητευόμενους. Ο εργοδότης βαρύνεται με τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες  καταβάλλει μηνιαίως. Για τις ημέρες που ο μαθητευόμενος βρίσκεται σε κανονική άδεια (12 ημέρες), ο εργοδότης επιβαρύνεται και με το σύνολο της ημερήσιας αποζημίωσης του μαθητευόμενου . 

Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για τη στήριξη αποφοίτων που μαστίζονται από ανεργία όσο και την οικονομία γενικότερα, οφείλουμε να τον στηρίξουμε παντοιοτρόπως ο καθένας από τη θέση του, γιατί οι εργαζόμενοι αφενός μεν θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και αφετέρου θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις από επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό. 

Τόσο οι Δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί φορείς που επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό της μαθητείας, επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων που επέλεξαν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση για την αποτελεσματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να συνδεθούν στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Πληροφοριακού συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας στον σύνδεσμο:  

  https://e-mathiteia.minedu.gov.gr  

Η ηλεκτρονική καταχώριση θα ξεκινήσει την Τρίτη 25/04/2023 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11/06/2023 και ώρα 23:59 στον παραπάνω ηλεκτρονικό ιστότοπο όπου θα υπάρχει αναρτημένος «Οδηγός για την υποβολή θέσεων Μαθητείας». Συγχρόνως θα λειτουργήσει helpdesk στο 2610 960361 μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφερόμενων θέσεων μαθητείας περιόδου 2023-2024.
Τονίζεται ότι η διαδικασία δεν δύναται να ολοκληρωθεί, εάν δεν καταχωριστούν οι ΑΔΑ όλων των απαραίτητων εγγράφων όπως ορίζονται στην παρούσα πρόσκληση.
Διευκρινίζεται ότι μόνο οι φορείς με πανελλαδική εμβέλεια θα πρέπει να επικοινωνούν με το Τμήμα Σύνδεσης της Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. με την Αγορά Εργασίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ε.Ε.Κ.
και Δ.Β.Μ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. πριν προβούν στην ανωτέρω διαδικασία, έτσι ώστε να κατανεμηθούν και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προσφερόμενες θέσεις.  

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου στα τηλ. 2103442323, 2103442803 και 2103442926 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε για περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα μας :  

  http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/apofoitoi-epal/mathiteia.

Κάντε κλικ εδώ για την εγκύκλιο (pdf).

 


 

Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι

prosklisi2

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου σας προσκαλεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 7:00 μμ , στην Γλυπτοθήκη Καπράλου, στην εκδήλωση με θέμα : " Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι" .

 

Κεντρικός Ομιλητής: Παναγιώτης Κουστουμπάρδης

 

Δρ. Ρομποτικής/ΕΔΙΠ, Πανεπιστήμιο Πατρών Ομάδα Ρομποτικής, Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών

 

Πρόσκληση (pdf)

Αφίσα (pdf)

Πρόγραμμα εκδήλωσης (pdf) 

Tο έργο υποστηρίχθηκε από το ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

mnae-logo-1-

 

 


 

Ποτέ ξανά

Σήμερα 8/3/2023 ,με πρωτοβουλία των μαθητών 5ου ΓΕΛ Αγρινίου και 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου σχηματίστηκε στον κοινό αύλειο χώρο του συγκροτήματος, με τις τσάντες τους το μήνυμα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» για να εκφράσουν βουβά τα συναισθήματα τους με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28/02/2023.

diam 01

diam 02

diam 03

 


 

 

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου θα ήθελε  να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας που ανταποκρίθηκαν θετικά  και έσπευσαν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους, από το σεισμό, λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.Τέτοιες ενέργειες βοηθούν ουσιαστικά και δείχνουν το ισχυρό αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Το υλικό που συγκεντρώθηκε έχει μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αγρινίου και θα αποσταλεί άμεσα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας με τη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 

 


 

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

tr1a

Με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ευαισθητοποίηση των νέων οδηγών ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων στα Λύκεια του Δήμου Αγρινίου. Η ενημέρωση στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε στις 13 /2/2023 από τον  Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας  Αγρινίου Α/Υ’ Αλέξιο Αντωνίου. Στους μαθητές της Γ τάξης μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο για τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. και αναλύθηκε η σημασία της αμυντικής οδήγησης, η τήρηση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. και η αξία χρήσης του προστατευτικού κράνους και της ζώνης ασφαλείας. 

tr2b

Τα τροχαία αποτελούν παγκοσμίως την πρώτη αιτία ακούσιου θανάτου από τραυματισμό. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο τραυματίζονται 30.000 άνθρωποι. Από αυτές τις περιπτώσεις οι 2000 είναι καταληκτικές. Μία σημαντική παράμετρος του προβλήματος των τραυματισμών από τροχαία, με ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων (40%) είναι μεταξύ 15-34 ετών. Δηλαδή πλήττεται κυρίως η πιο παραγωγική ηλικία της χώρας μας που αποτελεί το μέλλον και τις ελπίδες μας.

Σε κάθε σχολείο κληρώθηκε για έναν μαθητή ένα προστατευτικό κράνος προσφορά του Δήμου Αγρινίου. 

tr3a


 

Χορηγία 2.000 € για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

 

Ευχαριστούμε θερμά Διευθύνοντα Σύμβουλο Εταιρείας για την οικονομική προσφορά των 2.000 € προς αγορά εξοπλισμού για τα εργαστήρια Δομικών Έργων – Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πληροφορικής.

Τα εργαστήριά Δομικών Έργων – Εφαρμοσμένων Τεχνών, όντως απαρχαιωμένα τεχνολογικά, απαιτούσαν εκσυγχρονισμό με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας. Με την προσφερόμενη αναβάθμιση θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις σημερινές διδακτικές απαιτήσεις μιας σύγχρονης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Επίσης ο Τομέας Πληροφορικής ενισχύεται σημαντικά με την αγορά ρομποτικού εξοπλισμού και θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει ποιοτικά τους μαθητές και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς με αξιώσεις.

Όπως γνωρίζετε ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι προαπαιτούμενο, αφενός μεν για τη σύνδεση θεωρίας-πράξης και αφετέρου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών στις δεξιότητες που απαιτούν οι τομείς και γενικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία στην ψηφιακή εποχή.

Η συμβολή αυτή του Διευθύνοντα Σύμβουλου Εταιρείας αποδεικνύει την ευαισθησία του απέναντι στις μαθητικές κοινότητες, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του σ’ αυτόν τον ευαίσθητο κρίκο της κοινωνίας μας.

Η εν λόγω εταιρεία είναι από τις μεγαλύτερες στη Δυτική Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και αδιάλειπτη προσαρμογή στα τελευταία μέσα τεχνολογίας και εξοπλισμού προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και έργων στον τομέα που δραστηριοποιείται. (Ο Διευθύνων Σύμβουλος επιθυμεί να μην ανακοινωθεί τόσο το όνομα του όσο και της εταιρείας).

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά τον κο. Κωστούλα,

για την οικονομική προσφορά των 500 € για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Για πολλοστή φορά ο κος Κωστούλας αποδεικνύει εμπράκτως την πίστη του στο θεσμό της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής, που αποτελεί μονόδρομο για τη διέξοδο από τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος μας.

Στα Επαγγελματικά Λύκεια ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι προαπαιτούμενο, αφενός μεν για τη σύνδεση θεωρίας-πράξης και αφετέρου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών στις δεξιότητες που απαιτεί ο τομέας Πληροφορικής και γενικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία στην ψηφιακή εποχή.

Θα ήτανε παράλειψη να μην αναφερθούμε στο μεγαλείο του και ως άνθρωπο και ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναιτωλικός γράφοντας ανεξίτηλα ιστορικές σελίδες για την ομάδα μας και την πόλη μας.

 

Subcategories

 • Αρχική

   


  Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης

  Βοηθός Νοσηλευτή 

  προσωρινός νοσηλευτή

   

We have 74 guests and no members online