Πολυήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη- Σόφια 

Το σχολείο μας στα πλαίσια υλοποίησης των πολιτιστικών προγραμμάτων «Ελληνισμός της Ανατολικής Ρωμυλίας», Χοροί της Ανατολικής Ρωμυλίας» και « Χριστιανισμός και Ορθοδοξία της Ανατολικής Ρωμυλίας», διοργάνωσε και πραγματοποίησε πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη- Σόφια. 

Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες στα προγράμματα επισκέφθηκαν τους Βασιλικούς Τάφους και το Μουσείο της Βεργίνας. 

Η ξενάγηση ήταν όντως ενδιαφέρουσα και οι μαθητές και οι καθηγητές έμειναν ενθουσιασμένοι, γνωρίζοντας ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ελληνικού Μακεδονικού πολιτισμού.  

Τη δεύτερη μέρα ταξίδεψαν στο στην τουριστική περιοχή Μπάνσκο και αργά το βράδυ έφτασαν στη Σόφια. 

Την τρίτη μέρα αναχώρησαν για τη Φιλιππούπολη και επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπάτσκοβο, από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Βουλγαρίας. 

Κατόπιν περιηγήθηκαν στην παλαιά πόλη της Φιλιππούπολης γνωστή για το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της ύφος. Θαύμασαν το σπίτι- μουσείο του Κουγιουμτζόγλου και τους παλαιούς μιναρέδες. 

Την τέταρτη ημέρα επισκέφθηκαν τον ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, το ιστορικό Κοινοβούλιο, τη Ρώσικη εκκλησία της Αγίας Nedelaya και είδαν την όπερα. 

Την πέμπτη μέρα  πραγματοποιήθηκε η επιστροφή   δια μέσου Σαντάνσκι από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της Βουλγαρίας. 

Οι μαθητές έχοντας σύμμαχο τον καιρό, χάρηκαν την περιήγησή τους  στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύκτας. 

Οι συνοδοί καθηγητές Φλωρόπουλος Αθανάσιος (Διευθυντής), τις κ. Γεωργίου Ειρήνη, Βετσοπούλου Ελένη, Παπαδογεώργου Σπυριδούλα, Μακρυγιάννη Χριστίνα και Αγγελάκη Αναστασία λειτούργησαν με ευσυνειδησία και ευαισθησία απέναντι στους μαθητές και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδρομής. Τέλος συγχαίρουμε τους μαθητές οι οποίοι ομολογουμένως είχαν άψογη συμπεριφορά και τα οποιαδήποτε προβλήματα που δημιουργήθηκαν διευθετήθηκαν με συναινετικό τρόπο. 

b1

b2

b3

b4

b5

b6

b7

b8

b9

b10

b11

b12

b13

b14

b15

b16

b17

b18

b19

b20

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

p1

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β1, Β4 και Βπ1 του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, ‘Άθληση στην αρχαιότητα’. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις τρεις μεγάλες αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, να ενημερωθούν από το πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τη μνημειακή τοπογραφία της πόληςκαι να θαυμάσουν αντικείμενα, χάρτες και χώρους που σχετίζονται τόσο με την καθημερινή ζωή όσο και με τον δημόσιο βίο των κατοίκων της πόλης αλλά και των οικισμών της περιφέρειας της δυτικής Αχαΐας από τα προϊστορικά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια (3000 π.Χ. - 4ος αι. μ.Χ.). Επιπλέον, έγινε εκτενής ενημέρωση από τη γυμνάστρια του σχολείου, κ. Βετσοπούλου Ελένη, σχετικά με τον σημαντικό ρόλο της άθλησης στην αρχαιότητα και πόσο αυτή επηρέασε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.  

Συνοδοί καθηγητές: Βετσοπούλου Ε. (ΠΕ11), Παπαδογεώργου Σπ. (ΠΕ87.03), Μητρογιώργος Γ. (ΠΕ87.02)

 p2

p3

Διδακτική επίσκεψη στην GAEA

gaia3

 Στα πλαίσια του μαθήματος ερευνητική εργασία με θέμα ΄΄ περί ελαίου ο λόγος ‘’ την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 το τμήμα Α4 του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής συσκευασίας και τυποποίησης GAEA στο Αγρίνιο.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Παρακολούθησαν τις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής ,την εμφιάλωση ελαιόλαδου και επιτραπέζιων ελιών και ενημερώθηκαν για τα καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας.

Οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας των προϊόντων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και η δυναμικότητα παραγωγής ευαισθητοποίησαν τους μαθητές.Η ξενάγηση των υπευθύνων παραγωγής ενεργοποίησαν το ενδιαφέρον των μαθητών για το βασικό προϊόν που παράγεται στον τόπο μας και αποτελεί το επίκεντρο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

gaia1

gaia

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου 

Οι μαθητές της Α1 τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου. Οι μαθητές  θαύμασαν τα αρχαιολογικά εκθέματα του συγκεκριμένου μουσείου και άντλησαν πολλές πληροφορίες για τα εκθέματά του. Η ιστορία του μουσείου χρονολογείται από το 1960. Στην κεντρική είσοδο δεσπόζουν επιτύμβιες στήλες από τη Γαβαλού, το Τριχώνιο, το Αμφιλοχικό Άργος, το Αγγελόκαστρο, τη Στράτου, ενώ στην πρώτη αίθουσα μπορεί κανείς να θαυμάσει ευρήματα της Πρωτοελλαδικής και Μεταελλαδικής εποχής, της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου, όπως  μηκηναϊκά  αγγεία, αγάλματα, αμφορείς, κοσμήματα, πήλινες προτομές, χάλκινα μυκηναϊκά όπλα, από την Παλαιομάνινα, τον Αστακό, τις Παπαδάτες, την Στράτου, το Λιθοβούνι, τη Ναύπακτο, αγγεία πρωτογεωμετρικής και γεωμετρικής περιόδου από την Πλευρώνα και τη Σταμνά,  αλλά νεολιθικά εργαλεία και αγγεία από την 4η χιλιετηρίδα π.χ. της περιοχής του Αστακού. 

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο κ. Τζούλια στους χώρους της δανειστικής βιβλιοθήκης της πόλης μας και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της ύπαρξης 17.000 διαφορετικών τίτλων όχι μόνο στο χώρο της βιβλιοθήκης αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.  

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με την ξενάγηση των μαθητών στην αίθουσα Καπράλου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν και γνώρισαν τα έργα του καλλιτέχνη Χρ. Καπράλου καθώς θεωρείται από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα στο χώρο της πλαστικής τέχνης. Τα έργα του αποπνέουν ανθρώπινο ήθος, πνευματικότητα, την Αιτ/νία και Ελλάδα. Συνοδοί καθηγητές: Βετσοπούλου Ελένη(ΠΕ11) και Παπαδημητρίου Βασιλική(ΠΕ85).

mus

We have 25 guests and no members online