ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

 

  Ο Σχεδιαστής Δομικών Έργων απασχολείται σε έναν από τους καίριους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και αποτελεί την ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στους μελετητές, στους κατασκευαστές και στο προσωπικό που συμμετέχει στην κατασκευή ενός έργου.

   Στο σχεδιασμό, στη μελέτη και στην κατασκευή των έργων,ο μηχανικός πρέπει απαραίτητα να έχει το συνεργάτη του, που είναι  ο Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής. 


   Ο απόφοιτος θα μπορεί να:  

  1) Σχεδιάζει μέσω Η/Υ αρχιτεκτονικά σχέδια, σχέδια φέροντος οργανισμού (ξυλοτύπων) και σχέδια εγκαταστάσεων ενός έργου. 

  2) Χρησιμοποιεί τα όργανα της τοπογραφίας για αποτύπωση και εμβαδομέτρηση ενός οικοπέδου ? περιοχής.

  3) Εκτελεί προμετρήσεις και επιμετρήσεις υλικών και εργασιών για τον προϋπολογισμό του έργου.

  4) Γνωρίζει τα δικαιολογητικά και την σύνταξή τους για την έκδοση μίας οικοδομικής άδειας. Κατασκευάζει στοιχεία μίας οικοδομής, όπως στέγες, τοιχοποιίες, επιχρίσματα, δάπεδα. 

 
Ο απόφοιτος αυτής της ειδικότητας εκτός από το απολυτήριο θα λάβει και πτυχίο επιπέδου 4 που θα πιστοποιεί τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες για την υποστήριξη τεχνικού γραφείου μηχανικού, αρχιτέκτονα, τοπογράφου, τεχνικής εταιρίας μελετών και κατασκευών, τεχνικής υπηρεσίας δήμων. Επίσης θα μπορεί να λάβει μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την είσοδό του σε σχολές των ΑΕΙ που άπτονται του τομέα τους όσο και σε κοινά τμήματα, όπως είναι οι Στρατιωτικές Σχολές, Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών, ΤΕΦΑΑ, Εμπορικού Ναυτικού. μετά την εξέτασή του σε τέσσερα μαθήματα (δύο γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας). Επίσης μπορεί να εγγραφεί με το απολυτήριό του στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 Παρουσίαση Τομέα...

 Video...

 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ΤΑΞΗΣ 

 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ΄ΤΑΞΗΣ 

 

We have 77 guests and no members online