Οι Καθηγητές μας

 

 

Διευθυντής

 

ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ80

 

 

 

Υποδιευθύντρια 

ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

ΠΕ11

Υποδιευθύντρια ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΕ01.13

 

Ψυχολόγος

 

ΣΙΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 

 

ΠΕ23 

 

 

 

 

Επώνυμο

 

Όνομα

 

Ειδικότητα

 
ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ87.03      
ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ86  
ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ06 
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ   ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ87.08
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕ03
ΔΑΡΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ87.03
ΔΡΕΛΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕ87.09
ΖΕΪΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ06
ΘΕΙΑΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΕ02
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ87.02
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ03
ΚΑΠΕΛΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΠΕ04.01
ΚΑΡΔΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕ87.03
ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕ80
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ87.02
ΚΑΤΣΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ87.09
ΚΕΣΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ02
ΚΟΝΤΟΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ86
ΚΩΣΤΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΕ86
ΛΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΕ01.13
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ ΠΕ87.08
ΜΑΝΙΦΑΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕ01
ΜΑΡΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ86
ΜΕΤΣΟΒΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΕ89.01
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕ02
ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ87.08
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ03
ΝΤΕΛΗ  ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΕ03
ΞΕΝΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΠΕ87.09
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ87.08
ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΕ87.03
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ86
ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ89.01
ΠΑΠΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ02
ΠΕΡΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕ87.02
ΠΕΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ86
ΠΥΡΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ04.02
ΡΑΠΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΕ87.02
ΣΑΡΔΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ86
ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕ04.01
ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕ86
ΤΙΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ86
ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ87.02
ΧΟΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ87.02

 

 

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 

 

Σχετική εικόνα

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών των Α, Β και Γ τάξεων του σχολείου μας σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκαν στις 12, 22 και 25 Νοεμβρίου 2019 αντίστοιχα, ενημερωτικές ομιλίες από τους καθηγητές Πληροφορικής, κ. Παπαθανασίου Λ. (Τομεάρχη), κ. Λουρόπουλο Α και κ. Μαρκή Γ. 

 

Η ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό ούτε εξειδικευμένο αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Παρουσίαση... 

 

Ιστοσελίδα για Ασφαλές Διαδίκτυο 

 

 

 

 


 

 Δειγματική Διδασκαλία στην Άλγεβρα Α΄ τάξης

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για πινακασ τριωνυμα

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019,  ο κ. Φραγκούλης Π. εκπαιδευτικός του σχολείου μας πραγματοποίησε στο Α4 τμήμα, δειγματική διδασκαλία στην Άλγεβρα και ειδικότερα στις Ανισώσεις 2ου Βαθμού - Πρόσημο Τριωνύμου.
Στη διδασκαλία παρόντες ήταν ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας κ. Νάκος Κων/νος ΠΕ03, ο οποίος ενθουσιάστηκε από τα αποτελέσματα και τον πρωτότυπο τρόπο διδασκαλίας και δεσμεύτηκε για την από κοινού διοργάνωση δειγματικών διδασκαλιών οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες για τους μαθητές και προάγουν τη μαθηματική σκέψη, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Φλωρόπουλος Αθανάσιος ΠΕ80 και η κα. Χριστοδούλου Αικατερίνη ΠΕ03.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο κ. Φραγκούλης Π. με επιστημονική πληρότητα, παιδαγωγική ευαισθησία και υπευθυνότητα προσέγγισε τους μαθητές εφαρμόζοντας νέες μεθόδους διδασκαλίας διατηρώντας με τον τρόπο αυτό αμείωτο το ενδιαφέρον τους.  Φωτογραφιες...

 


 

 Δειγματική Διδασκαλία στον Τομέα Πληροφορικής

Σχετική εικόνα 

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, ο κ. Παπαθανασίου Λεωνίδας ΠΕ86 Τομεάρχης Πληροφορικής του σχολείου μας, πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία στο μάθημα "Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών", της Β τάξης, με τίτλο "Δομή Επιλογής μέσω της Python και Internet of thinks". Τη διδασκαλία παρακολούθησε ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας, Δρ. Παπαδάκης Σπυρίδων ΠΕ86, καθώς και εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ του νομού μας. Ο κ. Παπαθανασίου με παιδαγωγική συνείδηση, επιστημονική επάρκεια και υπευθυνότητα, ανέπτυξε το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας τους μαθητές του, ενεργούς κοινωνούς της νέας γνώσης. Συγχαρητήρια τόσο στον εκπαιδευτικό, όσο και στους μαθητές μας. Παρουσίαση.....   Σχέδιο Μαθήματος...  

  


 Συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα UMI-Sci-Ed

 

 

Στα πλαίσια του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος UMI-Sci-Ed που διεξάγεται στο σχολείο μας, ολοκληρώθηκε στις 27-3-2018 η πρώτη σειρά μαθημάτων διάρκειας 6 εβδομάδων από τον υπεύθυνο του προγράμματος, καθηγητή Πληροφορικής, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα.
Το UMI-Sci-Ed απευθύνεται σε Ευρωπαίους νέους ηλικίας 14-16 χρονών. Στόχος του προγράμματος είναι οι "Καινοτόμοι τρόποι για να καταστήσει την εκπαίδευση των επιστημών και την επιστημονική σταδιοδρομία ελκυστική για τους νέους".
Έμφαση δίνεται στη δημιουργία κοινωνιών βασισμένων στη γνώση και την πραγματική χρήση των τεχνολογιών αιχμής όπως ο Διάχυτος Υπολογισμός, ο Κινητός Υπολογισμός και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων. 
Οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται ως δυνητικούς εργαζόμενους, νέους που μπορούν να σκέφτονται δημιουργικά, να εφαρμόζουν νέες γνώσεις με αποτελεσματικό τρόπο, να γίνονται συνεχώς ανταγωνιστικοί σε ένα πολύ απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον και να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε όλες τις προκλήσεις που βασίζονται στην εργασία που φέρνει αυτή η γνώση. 
To UMI-Sci-Ed είναι μια επιχειρηματική και πολυεπιστημονική προσπάθεια η οποία προσπαθεί να ενεργοποιήσει νεαρά αγόρια και κορίτσια στην επιστημονική εκπαίδευση ούτως ώστε να αυξηθούν οι προοπτικές τους στην επιλογή μιας σταδιοδρομίας στις τεχνολογίες Διάχυτου, Κινητού Υπολογισμού και Διαδικτύου των Πραγμάτων. 

Διάχυτος Υπολογισμός:Επιτρέπει τη χρήση εφαρμογών λογισμικού από οποιαδήποτε υπολογιστική συσκευή, σε οποιαδήποτε θέση και μορφή.
Κινητός Υπολογισμός:Προσθέτει τη δυνατότητα χρήσης κινητών τηλεφώνων και συσκευών με τη βοήθεια ασύρματων δικτύων.
Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ αντικειμένων του φυσικού κόσμου  που διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Την εργασία : "Δημιουργία web server ψηφοφορίας με UDOO” 

θα τη βρείτε  στο  https://www.facebook.com/robotics2epal/

 


 Ενδοσχολική Επιμόρφωση στο Myschool

Αποτέλεσμα εικόνας για myschool ekpaideysh 

  Υπό την αιγίδα του Δρ. Βετσόπουλου Απόστολου Σχολικού Συμβούλου και Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα: «Το Myschool και οι δυνατότητές του» το οποίο παρακολούθησαν καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου με επιμορφώτρια την κα. Κοντόση Κων/να ΠΕ19. Στη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων του Myschool καθώς και του τρόπου χρησιμοποίησής του από τους υπευθύνους τμημάτων με σκοπό την καταχώρηση των απουσιών και των βαθμολογιών των μαθητών.

  


Δειγματική Διδασκαλία & Επιμορφωτικό Σεμινάριο
για Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανεστραμμενη ταξη

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας α) Δειγματική Διδασκαλία και β) Επιμορφωτική Συνάντηση για τους καθηγητές Πληροφορικής του νομού μας. Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν από τον Δρ. Παπαδάκη Σπ. Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής. 
Συγχαίρουμε την κα. Γεωργίου Ειρήνη καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου μας, για την υλοποίηση της δειγματικής διδασκαλίας, στο μάθημα "Βασικά Θέματα Πληροφορικής" της Β' ΕΠΑ.Λ. και στην ενότητα "Λογικές Πράξεις και άλγεβρα Boole", 
γιατί αφενός με παιδαγωγική ευαισθησία και επιστημονική αρτιότητα προσέγγισε τη θεματική ενότητα που παρουσίασε και αφετέρου τέτοιες δράσεις είναι αναγκαίες για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα "Διδασκαλία μαθημάτων Πληροφορικής με το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης και αξιοποίηση διαδραστικών βίντεο" με επιμορφωτές τους κ. Δρ. Παπαδάκη Σ. Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ19 και τους τεχνικούς ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αιτ/νίας, κ. Αραπογιάννη Ε. και Κουμπαρούλη Γ. Στην επιμόρφωση παραβρέθηκαν καθηγητές πληροφορικής Γυμνασίων και ΕΠΑ.Λ. του νομού μας.

  


Επίδειξη 3D Printer

3d Εκτύπωση

Στις 15 Νοεμβρίου 2016μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής, για να παρακολουθήσουν  επίδειξη των δυνατοτήτων του 3D εκτυπωτή. 
Την επίδειξη πραγματοποίησε ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Μαρκής Γ. 
 


Ενδοσχολική Επιμόρφωση

 

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: "Δημιουργία Δελτίων επικοινωνίας σχολείου-γονέων για ενημέρωση απουσιών".

 Ο εισηγητής κ. Λουρόπουλος Αθανάσιος καθηγητής πληροφορικήςκατέδειξε με απλό και κατανοητό τρόπο την αναγκαιότητα, αλλά και την ευκολία χρήσης της εφαρμογής που σχεδίασε ο ίδιος στο Excel. 


Δειγματική Διδασκαλία στην Πληροφορική 

 

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Μαρκής Γεώργιος ΠΕ20, πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία  στην ειδικότητα "Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ" του τομέα Πληροφορικής και ειδικότερα στο μάθημα "Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφών Υλικού και Λογισμικού", με τίτλο "Κάρτες Γραφικών". Τη διδασκαλία παρακολούθησε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Παπαδάκης Σ. ΠΕ19, καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ του νομού μας. Ο κ. Μαρκής με παιδαγωγική συνείδηση, επιστημονική επάρκεια και υπευθυνότητα, ανέπτυξε το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας τους μαθητές του, ενεργούς κοινωνούς της νέας γνώσης. Συγχαρητήρια τόσο στον εκπαιδευτικό, όσο και στους μαθητές μας. Διδακτική Πρακτική. 


Δειγματική Διδασκαλία στα Μαθηματικά (3/3/2015)

  

Στις 3 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε δειγματική διδασκαλία από τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Καποδίστρια Νικόλαο ΠΕ03 στο μάθημα της Άλγεβρας, με θέμα "Εισαγωγή στην έννοια της συνάρτησης". Η διδασκαλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών κ. Νάκο Κων/νο. Παρεβρέθηκαν επίσης μαθηματικοί σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης της πόλης μας.

 Ο τρόπος που προσέγγισε τους μαθητές και το θέμα ο κ. Καποδίστριας απέδειξε ότι η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η επιστημονικότητα, αποτελούν εχέγγυα για τη βελτίωση της μαθησιακής διδασκαλίας και της κοινωνίας γενικότερα. Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Καποδίστρια και ευελπιστούμε σε επανάληψη.

 WP 20150303 10 11 29 Pro  WP 20150303 10 11 52 Pro  WP 20150303 10 12 12 Pro


Επιμορφωτικό Σεμινάριο (28/11/2014)

 Στο πλαίσια της δράσης ΣΤΗΡΙΖΩ με τη συνεργασία του ΙΤΥΕ, την εποπτεία και καθοδήγηση του κ. Παπαδάκη Σπ., Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Ν. Αιτ/νίας, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, 15:00 - 20:00, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

"Διαδραστικοί Πίνακες & ΣΕΠΕΗΥ με Windows 2003"

 Το σεμινάριο το παρακολούθησαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι  Μαθηματικών (ΠΕ03) κ. Νάκος Κ.  και  Φυσικών (ΠΕ04) κ. Τσερέμογλου Π., Διευθυντές σχολείων, καθηγητές Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων. 


Δειγματική Διδασκαλία Πληροφορικής  (18-11-2014)

Είναι κοινός τόπος ότι οι δειγματικές διδασκαλίες προβληματίζουν και ευαισθητοποιούν τους εκπαιδευτικούς, προάγοντάς τους παιδαγωγικά και επιστημονικά. Στο σχολείο μας με πρωτοβουλία του κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Ν. Αιτ/νίας, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε δειγματική διδασκαλία από την κα. Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ20, την οποία παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ. του νομού μας.

Ο κ. Παπαδάκης και οι συνάδελφοι συγχάρηκαν την κα. Γεωργίου για τη διδασκαλία της και ακολούθησε σχετική συζήτηση.  Την συγχαίρουμε και εμείς και αναμένουμε και νέες τέτοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.   


 ΟΜΙΛΙΑ 

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στις 18:30 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Α., πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - ομιλία στους γονείς των μαθητών μας με θέμα:  " Κίνδυνοι που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο".

Η ομιλία έγινε από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Κουμπαρούλη Γ. και ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς ομιλιών - προσπαθειών που αφορούσαν την προστασία των μαθητών μας από τους κινδύνους που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανταπόκριση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν πολύ θετική.


 Δειγματική διδασκαλία Μαθηματικών

Η κα. Τασοπούλου Αγγελική εκπ/κός του σχολείου μας, ειδικότητας Μαθηματικός κλάδου ΠΕ03, πραγματοποίησε σε τμήμα της Α2 τάξης του σχολείου μας,  στις 10/04/2013,  δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της ημέρας. Στη  διδασκαλία παρόντες ήταν ο Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Αιτ/νίας, κ. Νάκος Κων/νος, ο Σχολικός Σύμβουλος Α-θμιας κ. Μαστρογιάννης  Αλέξιος, η Υποδ/ντρια  κα Ρούμπου Ελισάβετ, η μαθηματικός του σχολείου μας κα. Αγγελίδη Ειρήνη, η κα Φουρνιώτη  και ο κ. Βλάχος Αριστοτέλης.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η κα. Τασοπούλου Α. εκπαιδευτικός με επιστημονική πληρότητα, παιδαγωγική ευαισθησία και υπευθυνότητα προσέγγισε τους μαθητές εφαρμόζοντας νέες μεθόδους διδασκαλίας που στηρίζονται στη χρήση διαδραστικού πίνακα και του λογισμικού  GeoGebra.

  Ο κ. Νάκος Κ. ενθουσιάστηκε για τα αποτελέσματα και τον πρωτότυπο τρόπο διδασκαλίας και δεσμεύτηκε ότι θα οργανώσουμε από κοινού δειγματικές διδασκαλίες που είναι ελκυστικές για τους μαθητές και προάγουν τη μαθηματική σκέψη.


Εσωτερική επιμόρφωση σε εκπαιδευτικό λογισμικό - UBUNTU 

Αποτέλεσμα εικόνας για ubuntu

Ο κ. Παπαθανασίου Λεωνίδας, καθηγητής πληροφορικής ΠΕ20 και Τομεάρχης του ΣΕΚ Αγρινίου, υπό την εποπτεία του κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής ΠΕ19 Ν. Αιτ/νίας, στις 4 και 5 Απριλίου 2013, διοργάνωσαν εσωτερική  επιμόρφωση στο σχολείο μας,  με θέμα  «Ανοιχτό λογισμικό UBUNTU» και αναλυτικότερα:

  1. Παρουσίαση του Ubuntu.
  2. Εργασία - εξοικείωση με το λειτουργικό.
  3. Λογισμικά και  δυνατότητες που παρέχονται από το λογισμικό.

Συμμετείχαν τριάντα εκπ/κοί  του σχολείου μας, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή. Η άμεση αποδοχή της, αποδεικνύει τη δίψα των εκπ/κών μας για επιμόρφωση και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πράξης με σύγχρονες τεχνολογίες.

Ο κ Παπαθανασίου σε συνεργασία με τον κ. Μαρκή αναβάθμισαν το εργαστήριο πληροφορικής εγκαθιστώντας το ελεύθερο λογισμικό. Με δική του πρωτοβουλία επιμόρφωσε τους συναδέλφους  διαφόρων ειδικοτήτων στο παραπάνω λογισμικό.

Η επιστημονική κατάρτιση, η συναδελφική αλληλεγγύη και η εργατικότητα του συναδέλφου τιμούν τον ίδιο και κάνουν τους μετέχοντες κοινωνούς της προσφοράς του.

 Ευελπιστούμε  να επαναληφθούν  τέτοιες πρωτοβουλίες με την ίδια επιτυχία!!!!!


Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο 27-02-2013

Με αφορμή τον φετινό και πρώτο επετειακό (10ετή) εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, διοργανώσαμε στο σχολείο μας (2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου), στις 27 Φεβρουαρίου 2013, ενημερωτική διάλεξη με θέμα :

 Ασφαλής Πλοήγηση στο διαδίκτυο

 Η διοργάνωση και η πραγματοποίηση της διάλεξης έγινε από τους καθηγητές του σχολείου μας κ. Κουμπαρούλη Γεώργιο και Τάγιο Θωμά ειδικότητας Πληροφορικής.

Την ομιλία την παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ  τάξης και θα ακολουθήσουν  δύο μονόωρες ομιλίες για την Α  και Β  τάξη του σχολείου μας αντίστοιχα.

Η παρουσίαση  ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και χρησιμοποιήθηκε οπτικοακουστικό υλικό. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσήλωση και συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια της διάλεξης.

Οι κ.κ. Κουμπαρούλης και Τάγιος επισήμαναν ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα στην εποχή μας είναι ύπουλο, αδιόρατο και οι μαθητές και γενικότερα οι χρήστες του Διαδικτύου οφείλουν να είναι προσεκτικοί γιατί τα ηλεκτρονικά ίχνη είναι ανεξίτηλα.

Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε ΕΔΩ


Δειγματική Διδασκαλία Πληροφορικής  08-05-2012

Σχετική εικόνα

Ο κ. Τίτης Aγγελος εκπ/κος του σχολείου μας, ειδικότητας Πληροφορικής κλάδου ΠΕ20, στις 08/05/2012, στην Τάξη Β΄, τμήμα Πληροφορικής, πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Συντήρησης Υπολογιστών.
Στη διδασκαλία παρόντες ήταν ο Σύμβουλος Πληροφορικής Ν.Αιτ/νίας, κ Σπυρίδων Παπαδάκης και οι καθηγητές πληροφορικής του σχολείου μας.
Ο κ. Τίτης χρησιμοποίησε αναγνωρισμένες και έγκριτες εκπαιδευτικές μεθόδους για την πραγματοποίηση του μαθήματος καθώς και εκπαιδευτικές πλατφόρμες για δημιουργία και επίλυση ασκήσεων μέσω υπολογιστή με τη χρήση του Διαδικτύου. Η διδασκαλία κρίθηκε άκρως επιτυχημένη και αυτό επισήμενε ο σύμβουλος κ. Παπαδάκης.
Ακολούθησε παιδαγωγική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους εκπαίδευσης, και το πώς ο εκαιδευτικός θα βελτιώσει την παρουσία του μέσα στην τάξη. Κατατέθηκαν αξιόλογες προτάσεις από τον κ. σύμβουλο και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών υπήρξε μεγάλο.

Τέλος δόθηκε υπόσχεση για μελλοντικές παρόμοιες εκδηλώσεις!

 

Δειγματική Διδασκαλία Μαθηματικών  15-02-2012

Ο κ. Καποδίστριας Νικόλαος εκπ/κος του σχολείου μας, ειδικότητας Μαθηματικός κλάδου ΠΕ03, στις 15/02/2012,  στην Τάξη Β΄,  τμήμα Υγείας 2 πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της ημέρας.

 Στη  διδασκαλία παρόντες ήταν ο Σύμβουλος Μαθηματικών Ν.Αιτ/νίας, κ Νάκος Κων/νος, ο Δ/ντής του Σχολείου, η Υποδ/ντρια  κα Ρούμπου και οι μαθηματικοί του σχολείου μας κ. Νικολόπουλος, κα Τασοπούλου και κ. Σπυρόπουλος.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο κ. Καποδίστριας με ιδιαίτερη παιδαγωγική ευαισθησία προσέγγισε τους μαθητές και η μέθοδος διδασκαλίας που ακολούθησε ήταν η ενδεδειγμένη για την επίτευξη των στόχων του μαθήματος. Ο κ. Νάκος ενθουσιάστηκε για τα αποτελέσματα και τον τρόπο διδασκαλίας και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την προαγωγή της μαθηματικής σκέψης.  


Δημιουργία Βίντεο με τα αξιοθέατα του Αγρινίου

για συμμετοχή σε διαγωνισμό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (28 Μαρτίου 2012)

Μετά από συνεργασία μαθητών με καθηγητές του σχολείου μας, δημιουργήθηκε το παρακάτω πολύ αξιόλογο βίντεο,

μέσα από τα 5 λεπτά του οποίου, παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης του Αγρινίου

Αξίζουν πολλά μπράβο γι αυτή την προσπάθεια!!

 

Δείτε το Βίντεο.

 

 

 

 

We have 28 guests and no members online