ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022

 


EPITIXONTES.png

 

 

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου συγχαίρει θερμά τους απόφοιτους του σχολείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με την ευχή να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

 

 Αξίζει να σημειωθεί  ότι τρεις (3) απόφοιτοι του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας πέτυχαν την πρόσβασή τους  στην Ιατρική Σχολή και δύο(2) στην Αστυφυλάκων. Επίσης, δέκα επτά   (17) απόφοιτοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ.

 

Συγκεκριμένα:

 

Τομέας Πληροφορικής

 

 1. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΑΜΟΣ)

 

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ)

 

3. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΡΙΠΟΛΗ)

 

 4. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (ΛΑΜΙΑ)

 

 5. ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΠΑΡΤΗ)

 

 6. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ)

 

7. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

 

Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας 

1. ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

 

2. ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

 

3. ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ)

 

5. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)

 

6. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΤΡΙΠΟΛΗ)

 

7. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

 

8. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

 

9. ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ)

 

 10. ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΑΤΡΑ) 

 

11. ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΑΤΡΑ)

 

13. ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

 

 

 

Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας (10% απόφοιτοι 2021)

1. ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

 

2. ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ)

 

Αποδεικνύεται ότι η επιτυχία προϋποθέτει στόχο, επίπονη προσπάθεια, οργάνωση, προγραμματισμό από τους υποψηφίους και ασφαλώς την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή των καθηγητών και των γονέων – κηδεμόνων τους. Ευχόμαστε στους φοιτητές καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. 

 

Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές σε όλους τους μαθητές, ακόμα και σε όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν φέτος σε μια σχολή της επιλογής τους. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τα ποθούμενα αποτελέσματα. Η ζωή είναι μπροστά για όλους τους νέους ανθρώπους και έτσι με υπομονή, πίστη και σκληρή δουλειά όλοι μπορούν να επιτύχουν όποιο στόχο και αν έχουν θέσει.

 

«Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά»

 

Νίκος Καζαντζάκης

 

 


 

Δημόσια κλήρωση

 

Την Πέμπτη 21/7/2022 στις 9:30 π.μ. θα διεξαχθεί δημόσια κλήρωση προκειμένου να καλυφθεί ο προβλεπόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας της Β τάξης λόγω του ότι οι υποβληθείσες αιτήσεις είναι περισσότερες από τον αριθμό μαθητών που μπορεί να εξυπηρετήσει η σχολική μας μονάδα.
Η δημόσια κλήρωση θα διεξαχθεί στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου στην αίθουσα «Αμφιθέατρο», αφορά τους μαθητές που προέρχονται από άλλη σχολική μονάδα και θα γίνει παρουσία των ενδιαφερόμενων. 

 

 


 

 

Πρόσκληση Ιδιωτικών Φορέων για διάθεση θέσεων Μαθητείας

 

Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2022-23 , θα συνεχιστεί η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και το σχολείο μας προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει τμήματα Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής , Τεχνικός Δικτύων και Η/Υ και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

Αναλυτικότερα θα εφαρμοστεί το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ένα (1) σχολικό έτος και θα περιλαμβάνει:

  1. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και
  2. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.

         Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητές. Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη ήτοι 27,59 ανεξαρτήτως ηλικίας. Το ποσό της επιδότησης από το Υ.ΠΑΙ.Θ. ορίζεται στα 27,14 ευρώ. Το ποσό της επιδότησης προέρχεται από πόρους του Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο και καταβάλλεται από  την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας / Ειδικός Λογαριασμός του Υ.ΠΑΙ.Θ. στους μαθητευόμενους. Ο εργοδότης βαρύνεται με τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες  καταβάλλει μηνιαίως και ανέρχονται σε κάθε περίπτωση στο ποσό των 5,14€ + 0,45€ για 156 ημέρες. Για τις ημέρες που ο μαθητευόμενος βρίσκεται σε κανονική άδεια (12 ημέρες), ο εργοδότης επιβαρύνεται και με το σύνολο της ημερήσιας αποζημίωσης του μαθητευόμενου (27,59€)

Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για τη στήριξη αποφοίτων που μαστίζονται από ανεργία όσο και την οικονομία γενικότερα, οφείλουμε να τον στηρίξουμε παντοιοτρόπως ο καθένας από τη θέση του, γιατί οι εργαζόμενοι αφενός μεν θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και αφετέρου θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις από επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό.

   Όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό της μαθητείας, επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων που επέλεξαν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση για την αποτελεσματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στην διεύθυνση:  https://pdede.sch.gr/ilektroniki-katachorisi-gia-diathesi-theseon-mathiteias-sto-metalykeiako-etos-taxi-mathiteias-epal-2022-2023-apo-foreis-toy-idiotikoy-tomea/

Μπορείτε να επικοινωνείτε και με τους Υπευθύνους Μαθητείας ανά Δ.Δ.Ε. όπως επίσης και με την Π.Δ.Ε. στο τηλ. 2610362429Οι ιδιωτικοί φορείς μπορούν επίσης να συμβουλεύονται το Ενημερωτικό σημείωμα για εργοδότες 2022-2023 για περαιτέρω πληροφορίες.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε για περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα μας http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/apofoitoi-epal/mathiteia.

 

 


 

Βουλή των Εβήβων: Πρόγραμμα Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία≠ενημερώνομαι≠κρίνω≠παρεμβαίνω

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε τη χρονιά 2021-22 στο πρόγραμμα της Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία≠ενημερώνομαι≠κρίνω≠παρεμβαίνω. Στόχοι του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, με τον τρόπο λειτουργίας και το ρόλο του Κοινοβουλίου καθώς και η άσκηση τους σε δημοκρατικές πρακτικές και η ενεργοποίηση τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ που παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Με την ομιλία του Προέδρου των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και το μήνυμα-παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τριήμερης (12-15/7) ΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην αίθουσα της Γερουσίας.

Διακόσιοι εβδομήντα έφηβοι βουλευτές από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας, καθώς και από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού συνεδρίασαν χωρισμένοι σε πέντε ομάδες και σε ολομέλεια, συζήτησαν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες καθώς και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αφήνοντας το δικό τους ʺαποτύπωμαʺ στον Ψηφιακό Κόσμο με κωδικό τη Δημοκρ@τία. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Λούκα Αγγελική-Αναστασία που συμμετείχε στην 5η ομάδα (ʺΔημοκρατία και ιδιωτικότηταʺ).


 

 

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 

 και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, έτους 2022

 Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2022 ξεκινούν από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και λήγουν  την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.
Από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή αποκτούν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση   https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Περισσότερα...


Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία
θα είναι ανοιχτά στις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε Λυκείου και επιπλέον την Τετάρτη 13-7-2022 και την Δευτέρα 18-7-2022.

 


Πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) 2022

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει σήμερα, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Ο πίνακας με τις ΕΒΕ σχολών ΕΠΑΛ σε μορφή xls
 
 Βαθμολογίες Ειδικών Μαθημάτων 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου
  

 


 Δελτίο Τύπου

 Η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε και για δεύτερη φορά, διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με το ρομποτικό έργο: «Σύστημα Διαλογής Υλικών» (Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό).

 Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν:

Κατηγορία ΕΠΑΛ

 Σημειωτέον ότι είναι το δεύτερο ρομποτικό έργο που δημιούργησε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2021-22, προτείνοντας ένα σύστημα ανακύκλωσης υλικών. Περισσότερα.... 


 

Οδηγός Μαθητείας και Εύρεσης Εργασίας

 


Στατιστικά βαθμολογιών μαθημάτων ΕΠΑ.Λ.
 

 Στατιστικά βαθμολογιών μαθημάτων ΕΠΑ.Λ. όλες οι ειδικότητες...

Στατιστικά Βαθμολογιών μαθημάτων ΕΠΑ.Λ. όλες οι ειδικότητες αναλυτικό...

 


Δελτίο Τύπου 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συγχαίρει θερμά τους τελειόφοιτους και απόφοιτους του σχολείου που πέτυχαν υψηλή βαθμολογία, εφαλτήριο για την υλοποίηση των ονείρων τους και εύχεται να επιτύχουν στην πρώτη επιλογή τους και να συνεχίσουν τα όνειρά τους με υγεία. 
Αξίζει να σημειωθεί  ότι τρεις πρώτοι του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας πέτυχαν μέσο όρο βαθμολογίας 19.75, 19.33 και ο τρίτος 18.43.
Η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η ψυχική δύναμη των μαθητών μας, υπό την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και με την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους, απέδωσαν καρπούς,  σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. 
Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές για καλή πρόοδο καλές επιλογές σε όλους τους μαθητές, ακόμα και σε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητική βαθμολογία. Η ζωή είναι μπροστά για όλους τους νέους ανθρώπους και έτσι με υπομονή, πίστη και σκληρή δουλειά όλοι μπορούν να επιτύχουν μακροπρόθεσμα όποιο στόχο και αν έχουν θέσει. 


«’Ο,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά»
Νίκος Καζαντζάκης

 Σας επισυνάπτουμε μέσο όρο βαθμολογιών πανελλαδικών μαθημάτων των υποψηφίων-τελειόφοιτων του σχολείου μας του τομέα Υγείας-Πρόνοιας- Ευεξίας και του τομέα Πληροφορικής

Τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Τομέας Πληροφορικής 


Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής & Μετεγγραφής

σε ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. - Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr 

 ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

 https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio 

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Η Εγκύκλιος....

 Ερωτήσεις - Απαντήσεις προς Γονείς/Κηδεμόνες μαθητών/τριών... 


Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. έτους 2022

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου 2022.

Πιο αναλυτικά: Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ τους από την Τρίτη 21 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν, μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή, κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.

Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Τρίτη 21 Ιουνίου ως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022. Περισσότερα...

Εγκύκλιος σχολικής μονάδας...


Δελτίο Τύπου

brabeysh

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση  των μαθητών – ομάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022. 
• Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Open ΕΠΑΛ» με την ομάδα robotics2EPAL, η οποία κατέλαβε την 1η θέση. 

Η βράβευση έγινε από τον κ. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τον κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα  Οργανωτικό Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή  Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και τον κ. Άρη Λούβρη εκπρόσωπο του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R. Hellas. Περισσότερα...
 


«Προκήρυξη Εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022»

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 14-06-2022 έως και την Κυριακή 19-06-2022 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022. Οι Εξετάσεις θα διενεργηθούν για την πιστοποίηση της γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, όπως αυτά ορίζονται ως πρόσθετα προσόντα στο άρθρο 27 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 27-06-2022 και θα διαρκέσουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ωστόσο, θα υπάρξουν και περιοχές όπου ο πληθυσμός των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες υποδομές των Κ.Η.Ε., θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση των εξετάσεων σε μικρότερο χρόνο.
Δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη εφαρμογή των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής το έτος 2022 έχουν αποκλειστικά οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2018-2019 που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα της υπό στοιχεία 211455/Δ2/6-12-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ: ΩΝΕΝ4653ΠΣ–Μ5Η). Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις για την απόκτηση του Κ.Π.Π. και πληρούν τις προϋποθέσεις της ανωτέρω παραγράφου παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Συγκεκριμένα από την Τρίτη 14-06-2022 έως και την Κυριακή 19-06-2022 και ώρα 23.59:

Α) Να αιτηθούν και να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών εξετάσεων του Κ.Π.Π. στο πληροφοριακό σύστημα το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 https://kpp-mis.cti.gr/kppmis/   

ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στο σχετικό αναρτημένο εγχειρίδιο (manual). Περισσότερα...

Η Απόφαση...

Οι περιοχές Εξέτασης....
 


Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS

220616 MinEdu SMS Panelladikes WIDE new

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. 
Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 
smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 17 Ιουνίου και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από  την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr,  όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους  χαρακτήρες , θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.
 


Θέματα Ερευνητικών Εργασιών

Α/Α

Τίτλος

Καθηγητές

 

 

1

 

"Κάθε Έφηβος διαφορετικός, Κάθε Έφηβος ξεχωριστός και συνάμα μοναδικός"

 

 

 

Καρπαθάκη Ε. ΠΕ80

 

 

2

 

 "Από την Μια μέρα στην Άλλη....των Μαθητών Μονόλογοι"

 

 

 

 Καρπαθάκη Ε.
ΠΕ80

 

 

3

 

 "Ο Ελεύθερος χρόνος και η αξία στη ζωή μας"

 

 

Καρπαθάκη Ε. ΠΕ80

 

4

 

 "Φυσική Αγωγή και Υγεία"

 

Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11

 

5

 

 

 "Υπόκοσμος-Ναρκωτικά-Εξαρτησιογόνες Ουσίες"

 

Πύργας Ε. ΠΕ04.02

 

 

6

 

 

 "Προστατευόμενα Ζώα που είναι υπό Εξαφάνιση" 

 

Πύργας Ε. ΠΕ04.02 

 

 

7

 

 

 "Εθισμός (Ναρκωτικά, αλκοόλ, κάπνισμα, κ.ά.)"

 

 

Πύργας Ε. ΠΕ04.02

 

8

 

 

"Μαθηματικοφοβία και Φυσικές Επιστήμες"

 

 

Αντωνάκος Α. ΠΕ03

 

 

9

 

 

 "Ηλιακό Σύστημα-Μια βόλτα στη γειτονιά μας"

 

Αντωνάκος Α.

ΠΕ03

 

 

 


 Θέματα Ζωνών Δημιουργικών Δραστηριοτήτων

 

Α/Α

 

Τίτλος

 

Καθηγητές

1

 

 "Παγκόσμια μέρα, κάθε μέρα"

 

Ζέικου Αικ. ΠΕ06

 

2

 

 "Στο πέρασμα των χρόνων ...... Χάσμα Γενεών"

 

 

Καρπαθάκη Ε.

 

ΠΕ80

 

 

3

 

"ΒΙΑ, Ενημερωθείτε και αντιμετωπίστε το φόβο της"

 

 

Καρπαθάκη Ε.

ΠΕ80

 

 

4

 

 "Είμαστε ότι Τρώμε"

 

Πύργας Ε. ΠΕ04.02

 

 

5

 

 "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"

 

 

Ακρίβης Κ. ΠΕ86

 

6

 

"Τεχνητή Νοημοσύνη"

 

 

Τζαβέλλα Π. ΠΕ86

 

 

7

 

 

"Ήθη, Έθιμα και Παραδόσεις"

 

 

Παπανίκου Β. 

ΠΕ89.01


Τελικές Εκδόσεις Μοντέλου Erasmus +KA2
 

Οι Τελικές Εκδόσεις - Αναφορές των περιοχών IO1, IO3 και ΙΟ4 του προγράμματος.

ΙΟ1_New_Tutoring_Model

IO3_Recommendations for policy makers

IO4_Scientific Publication


Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας σας Αποχαιρετά 

fila photo  

Η σχολική χρονιά μπορεί να τελείωσε, τα ταξίδια του μυαλού, όμως, δεν τελειώνουν ποτέ… 

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας θυμάται κάποιες όμορφες στιγμές της χρονιάς που πέρασε και μας αποχαιρετά με ένα βίντεο

  https://drive.google.com/file/d/1kXgm6zQUA4KZN6vHgrZ46JDDpgY7t96K/view?usp=sharing ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβρη! 
 


 Ενδοσχολικά Προγράμματα 2021-22 

 

Α/Α

 

Τίτλος

 

Καθηγητές

 

 

 1

Εθελοντισμός και Υγεία - Αιμοδοσία-Μια προσφορά Ζωής

 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Ράπτη Σ.   ΠΕ87.02

Πέρρου Σ. ΠΕ87.02

Χονδρονικόλα Α.    ΠΕ87.02

 

2

Πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης

 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Ξένου Ε.  ΠΕ87.09

Γεωργίου Ε. ΤE01.13

Σιατής Α. ΠΕ 23

 

3

Σχολική Εφημερίδα - Μαθητοτυπία

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Ζέικου Α.   ΠΕ06

Παππά Α.   ΠΕ02

Κοντόση Κ.ΠΕ86

 

4

Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα

Ανδρέου Α.  ΠΕ06   

Γεωργίου Ε. ΤE01.13 

Δάρλας Δ..  ΠΕ87.03

 

5

Φιλαναγνωσία

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Παππά Α.    ΠΕ02

Ζέικου Α.    ΠΕ06

Μιχοπούλου Π. ΠΕ02

 

6

Εμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδι: Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση

 Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Γεωργίου Ε.        TE01.13

Βετσοπούλου Ε.  ΠΕ11

 


Θέματα και Απαντήσεις Πανελληνίων Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021-22

Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ Νεοελληνική Γλώσσα: Προτεινόμενα θέματα από το  Διακρότημα 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

 

02/06/2022 

 

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

04/06/2022

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

(ΑΛΓΕΒΡΑ)

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

07/06/2022

 

 

ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

07/06/2022

 

ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

 

 

 

09/06/2022

 

 

 

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

11/06/2022

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

 

ΥΓΙΕΙΝΗ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

16/06/2022

 

 

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ

 

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 


Δελτίο Τύπου

graf1 graf2

graf3 graf4 

Ολοκληρώθηκε με γκράφιτι η μπροστινή όψη του σχολείου μας. Τις δημιουργίες επιμελήθηκαν - ζωγράφισαν οι ταλαντούχοι μαθητές μας Ανδρέσσας Χρήστος, Καραγιώργος Τάσος, Μαραγιάννη Μελίνα, Μπαλάσκα Σωτηρία, Νάκας Κων/νος, Σαλμά Νίκη, Μπέτσης Ιωσήφ, Αγγελική Αναστασία Λούκα και Χαμπέου Γεωργία, με την καθοδήγηση των καθηγητριών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών Μετσοβίτη Αλεξάνδρας – Παπανίκου Βασιλικής και του Τομέα Δομικών Έργων Κωσταρά Ελένης. Αναλυτικότερα, τα γράφιτι παρουσιάζουν θέματα περιβαλλοντικά και ειρήνης στέλνοντας μηνύματα διαχρονικά ιδιαίτερα στους τωρινούς χαλεπούς καιρούς που βιώνει η ανθρωπότητα. 

Εν γένει τα γκράφιτι εκφράζουν ένα μέρος της πραγματικότητας που ζούμε. Οι παρεμβάσεις έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό διαχέοντας μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.
Τέλος να ευχαριστήσουμε για την υλοποίηση της δράσης τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ζαρκαβέλη Χρήστο.


Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έτους 2022 (ξένες γλώσσες-σχέδια-μουσική)

Σας διαβιβάζουμε το Δελτίο Τύπου αναφορικά με τα Εξεταστικά Κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων, το οποίο περιλαμβάνει: 
Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα,προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα.
Β. Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών (έχουν οριστεί από τις οικείες Δ/νσεις ΔΕ)
Γ. Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)
Δ. Εξεταστικά Κέντρα υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Ε. Οδηγίες προς τους υποψηφίους.

Διαβιβαστικό...

Το Δελτίο Τύπου ...,
 


Εξεταστικά κέντρα Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» έτους 2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το 2022 στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί. 
Διαβιβαστικό...

Δελτίο Τύπου... 


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 «Χορηγία Ρομποτικού Εξοπλισμού »

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Αγρινίου κ. Ζαρκαβέλη Χρήστο, χωρίς του οποίου τη συμβολή θα ήταν δύσκολη η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό WRO των EΠA.Λ. στον οποίο η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατέλαβε την 1η θέση πανελλαδικώς.
Αναλυτικότερα, ο κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος συνέβαλε στην αγορά του απαραίτητου ρομποτικού εξοπλισμού για την κατασκευή του έργου «Αγροτική Παραγωγή και Τυποποίηση» και διευκόλυνε τη μετακίνηση της ομάδας για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.
Η συμβολή του αυτή αποδεικνύει την ευαισθησία του απέναντι στις μαθητικές κοινότητες, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του σ’ αυτόν τον ευαίσθητο κρίκο της κοινωνίας μας.                                                                                                              

   Από τη Δ/νση


Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η  εγκύκλιος  που αφορά στην οργάνωση και στον τρόπο  διεξαγωγής των Επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων έτους 2022. Η εγκύκλιος...


Παράλληλο Μηχανογραφικό: Οι ειδικότητες για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ

Καθορίστηκαν οι ειδικότητες  για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το Παράλληλο Μηχανογραφικό.

 1. Ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

2. Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β ́ 5837/2021) όπως ισχύει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.
 3. Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2022. Λεπτομέρειες για την διαδικασία εγγραφής και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.
 

Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα Ρομποτικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου!

robo 22 

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατέλαβε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO, στην Ανοικτή Κατηγορία των ΕΠΑ.Λ. με θέμα: «Αγροτική Παραγωγή και τυποποίηση», που διεξήχθη στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2022Περισσότερα...

Βίντεο βράβευσης :   https://youtu.be/K-LNit-Trjc

Η πρωτιά σας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό δεν έγινε ούτε τυχαία, ούτε χωρίς κόπο! Αποδείξατε σε όλους μας ότι ξεπεράσατε εαυτόν!

Σας συγχαίρουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά και μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά του νικητή!

 Από τη Δ/νση  


Γενικές Οδηγίες- Δικαιολογητικά-Πρόγραμμα Υγειονομικής εξέτασης
και πρακτικής δοκιμασίας, υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α. 
ακαδημαϊκού έτους 2021-2022
στην Πάτρα

 

Η υγειονομική εξέταση και οι πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από Τετάρτη 15 Ιουνίου μέχρι και Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών και στο Κολυμβητήριο "Α. Πεπανός", σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

 


Εθελοντισμός και Υγεία
Αιμοδοσία μια Προσφορά Ζωής

Ο όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη και έχει ως στόχο τη βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μιας κοινωνίας. Στα πλαίσια του εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με στόχους: 

  • Να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

  • Να ενημερωθούν οι μαθητές σχετικά με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί κάποιος να γίνει αιμοδότης.

  • Να εμπλουτιστεί η τράπεζα αίματος του νοσοκομείου της περιοχής

Υπεύθυνες του προγράμματος οι καθηγήτριες Νοσηλευτικής του σχολείου μας κ. Πέρρου Σταυρούλα, Ράπτη Σπυριδούλα και Χονδρονικόλα Αναστασία. Περισσότερα...


Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ έτους 2022

 Η εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που αναφέρονται στο ν.3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 28 του ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄) και με το άρθρο 51 του ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄), γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθμ.Φ.251/22806/Α5/26-2-2021 (ΦΕΚ 897 Β΄) Υπουργικής Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε με την αριθ.Φ.251/41927/Α5/2022 (ΦΕΚ 1785 Β΄) Υπουργικής Απόφασης. Με την παρούσα εγκύκλιο περιγράφονται με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων και επισημαίνονται ορισμένα σημεία της, προκειμένου να ενισχυθεί η αντικειμενικότητα της εξέτασης. Η Εγκύκλιος...


Πρόγραμμα Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α.  ακαδημαϊκού έτους 2021-2022
με έδρα τα Ιωάννινα

Η υγειονομική εξέταση και οι πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από 15 Ιουνίου μέχρι και 28 Ιουνίου 2022 (εκτός Σαββατοκύριακου), στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες" (Φώτου Τζαβέλλα 18) και στο κολυμβητήριο του Π.Ε.Α.Κ Ιωαννίνων (8ης Μεραρχίας 24) σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 


Μαθητικός Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα

"ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό"

loyka

 

xanthopouloy

Λούκα Αγγελική-Αναστασία     
Ξανθοπούλου
Χρυσούλα
 

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες Λούκα Αγγελική-Αναστασία και Ξανθοπούλου Χρυσούλα του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, για τη διάκρισή τους στο Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας με θέμα «ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό», που διοργανώθηκε από το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Ατ/νίας ο οποίος έλαβε χώρα στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Μίλησε» κατά της βίας και του εκφοβισμού.
Συγκεκριμένα μετά την αξιολόγηση των έργων η μαθήτρια Λούκα Αγγελική-Αναστασία μαθήτρια της Α’ τάξης κέρδισε την πρώτη θέση και η Ξανθοπούλου Χρυσούλα επίσης μαθήτρια της Α’ τάξης κέρδισε την δεύτερη θέση. Συγχαρητήρια και στις καθηγήτριες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του σχολείου μας Παπανίκου Βασιλική και Μετσοβίτη Αλεξάνδρα που παρακίνησαν τις μαθήτριες και επιμελήθηκαν τις συμμετοχές τους.


Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων
που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις
για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ακαδημαϊκού έτους 2022 - 2023 σε ποσοστό 5% 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από την Τρίτη 17 Μαΐου  μέχρι και Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 23:59. Η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: 
https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά πατήστε εδώ..
 


Δράσεις Εν Δράσει

Το οδοιπορικό του Εθελοντισμού

Δράση στην Κοινότητα - Εθελοντισμός

20η Μάϊου 2022. Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τα θρανία και οι αίθουσες άδειασαν. Οι φωνές των παιδιών χάθηκαν και όλα τα χρώματα που στόλιζαν κάθε γωνιά του σχολείου μας, εξαφανίστηκαν δια μαγείας με το τελευταίο κουδούνι.
Η ώρα του απολογισμού πλησιάζει και η κάθε στιγμή που ζήσαμε με τους μαθητές μας, περνάει από τη σκέψη μας σαν μια ταινία μικρού μήκους.
Όμορφες γλυκές στιγμές, γεμάτες δημιουργικότητα έρχονται στο μυαλό μας, αντικαθιστώντας κάθε ίχνος πίκρας ή απογοήτευσης που μπορεί να είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Απόδειξη όλα όσα εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι μαθητές μας, άλλοτε με δική τους πρωτοβουλία ή με την δική μας ενθάρρυνση και προτροπή και άλλοτε με αφορμή γεγονότα που συνέβησαν γύρω μας. Δεν τους άφησαν αδιάφορους, αντιθέτως μας έδειξαν έμπρακτα πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι σε θέματα που αφορούν την ίδια την κοινωνία μας.
Συναισθήματα λύπης και χαράς κατακλύζουν τις ψυχές μας, δίνοντας υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε με τους νέους μαθητές μας, να δημιουργούμε και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, βάζοντας ο καθένας απ’ εμάς ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ!!
Οι δράσεις μας...

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
 


Η Σχολική μας Εφημερίδα
"Μαθητοτυπία" - Φύλλο 10o

mikro 22  

Η συντακτική ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου με χαρά ανακοινώνει ότι κυκλοφόρησε το 10o τεύχος της σχολικής εφημερίδας "Μαθητοτυπία". Η έκδοση της σχολικής εφημερίδας αποτελεί μια από τις αξιόλογες δράσεις του σχολείου μας. Είναι το δημόσιο βήμα όπου αναδεικνύεται η σημασία της ελεύθερης έκφρασης των μαθητών, κάνοντάς τους πιο δραστήριους και παραγωγικούς εντός και εκτός του σχολείου, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να εκφέρουν τις απόψεις τους σε θέματα που ενδιαφέρουν τους ίδιους στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον δικό τους αυθεντικό λόγο.
Είναι μία ουσιαστική προσπάθεια, αποτέλεσμα της συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, η οποία  εμπεριέχει πλούσια θεματολογία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, η οποία παρουσιάζεται μέσα από τη νεανική οπτική γωνία, εξωτερικεύοντας ευαισθησίες, εκφράζοντας ανησυχίες και θέτοντας προβληματισμούς.

Συντελεστές της έκδοσης

Επιμέλεια: Παππά Αγγελική ΠΕ02Ζέικου Αικατερίνη ΠΕ06, Κοντόση Κωνσταντίνα ΠΕ86

Συντακτική Ομάδα: Καθηγητές και Μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

 Η εφημερίδα μας...


 

Read more: Τελευταία Νέα

We have 26 guests and no members online