r1

Βραβείο Μηχανολογίας στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου στον  Πανελλήνιο ΔιαγωνισμόSTEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής με έργο: «Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι »

 

Η ομάδα ρομποτικής του 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε για έκτη φορά στον  Πανελλήνιο ΔιαγωνισμόSTEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής, αποσπώντας διθυραμβικούς επαίνους και παίρνοντας το βραβείο Μηχανολογίας με έργο: «Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι »

 Το έργο είναι το έκτο που δημιούργησε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2022-23, προτείνοντας ένα έξυπνο σπίτι στα πλαίσια μιας έξυπνης πόλης.

Η πρόταση της ομάδας μας είναι η εξής:

  • την κατασκευή ενός έξυπνου ενεργειακά σπιτιού που εκμεταλλεύεται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως την γεωθερμία και την ηλιακή ενέργεια ` ενός σπιτιού  που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του σε ενέργεια χωρίς τη βοήθεια της ΔΕΗ. Θα συνδυάζονται τόσο παθητικά συστήματα όσο και ενεργητικά, Εκτός από την θερμομόνωση που θεωρείται το ελάχιστο σήμερα για εξοικονόμηση ενέργειας, θα χρησιμοποιούνται και αντλίες θερμότητας αέρα.

  • Η πρόταση ολοκληρώνεται με ένα αυτόματο σύστημα διαλογής υλικών στην πηγή. Με δεδομένο ότι αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που μπήκε στη ζωή μας η ανακύκλωση, παρατηρείται ότι δεν ακολουθούνται σωστά οι διαδικασίες και τα υλικά δεν αξιοποιούνται. Το σύστημα το οποίο προτείνεται θα διαχωρίζει τρία βασικά υλικά μέταλλο, γυαλί και πλαστικό. Συμβάλλοντας στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα: την διαχείριση των απορριμμάτων .

 

Σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης των έργων :

«Μετά την εξέταση όλων των ομάδων, στα πλαίσια του θέματος του διαγωνισμού, ως
υπεύθυνος της κατηγορίας, διέκρινα της ακόλουθες δεξιότητες των μαθητών τις οποίες θεωρώ ότι είναι χρήσιμες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς
2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου


Γνώσεις DESIGN: Χρήσης σχεδιαστικών προγραμμάτων
Γνώσεις MHXANOΛΟΓΙΑΣ: Δυνατότητα κατασκευής γραναζιών και γραμμικών κανόνων.
Γνώσεις ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Προγραμματισμός επεξεργαστών και κινητών συσκευών.
Γνώσεις ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ: Χρήση stepper motor με drivers, Servo motor και γραμμική
κίνηση
Πρωτοτυπία: Επεξεργασία υλικών με την χρήση servο-μηχανισμών και αυτοματοποίηση γραμμής παραγωγής με αισθητήρες αναγνώρισης και διαχωρισμού.

Συγχαρητήρια σε όλους
Θέμης Μαρκάκης

 r2

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής που αποτελείται από τους μαθητές:

Μπουκουβάλας Γεώργιος Α4

Ντάικος Απόστολος Α4

Ντούλιας παναγιώτης Α4

Σκαμνέλη Χρυσή Πανδώρα Α5

Τσάτσος Λάμπρος Α5

Φασούλης Δημήτριος Α5

Χαμπαίος Στάθης Α5

Σιντορέλ Κίρα Α2

Μανδρούκας Θεοφάνης Γ εφ. Πληροφορικής

Φαρδιάς Άγγελος Γ εφ. Πληροφορικής

υποστηρίζεται από τους καθηγητές:

Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γιώργο ΠΕ86, Τίτη Άγγελο ΠΕ86, Λουρόπουλο Αθανάσιο ΤΕ01.13, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 και Πεφάνη Κων/νο ΠΕ86, οι οποίοι στηρίζουν τη δράση με παιδαγωγική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση δίνοντας ερεθίσματα για προβληματισμό σε θέματα όπως το έξυπνο σπίτι και παράλληλά μελλοντική διέξοδο στους μαθητές. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στον σύνδεσμο:

 https://www.youtube.com/watch?v=AEgImxDNw6Q

https://www.youtube.com/watch?v=buAORYUw0Bg

και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/ 

 

 

Tο έργο υποστηρίχθηκε από το ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

mnae-logo-1-

 

 


 

Βουλή των Εφήβων: Πρόγραμμα Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία≠ενημερώνομαι≠κρίνω≠παρεμβαίνω 

Το σχολείο μας συμμετείχε τη χρονιά 2021-22 στο πρόγραμμα της Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία≠ενημερώνομαι≠κρίνω≠παρεμβαίνω. Στόχοι του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, με τον τρόπο λειτουργίας και το ρόλο του Κοινοβουλίου καθώς και η άσκηση τους σε δημοκρατικές πρακτικές και η ενεργοποίηση τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία.

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ που παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Με την ομιλία του Προέδρου των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και το μήνυμα-παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τριήμερης (12-15/7) ΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην αίθουσα της Γερουσίας.

 

Διακόσιοι εβδομήντα έφηβοι βουλευτές από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας, καθώς και από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού συνεδρίασαν χωρισμένοι σε πέντε ομάδες και σε ολομέλεια, συζήτησαν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες καθώς και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αφήνοντας το δικό τους ʺαποτύπωμαʺ στον Ψηφιακό Κόσμο με κωδικό τη Δημοκρ@τία. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Λούκα Αγγελική-Αναστασία που συμμετείχε στην 5η ομάδα (ʺΔημοκρατία και ιδιωτικότηταʺ). 

 


Δελτίο Τύπου

 

 Η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε και για δεύτερη φορά, διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με το ρομποτικό έργο: «Σύστημα Διαλογής Υλικών» (Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό).

 

Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν:

 

Κατηγορία ΕΠΑΛ

 

 

 Σημειωτέον ότι είναι το δεύτερο ρομποτικό έργο που δημιούργησε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2021-22, προτείνοντας ένα σύστημα ανακύκλωσης υλικών. Περισσότερα....

 

 


Δελτίο Τύπου

 

brabeysh

 

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση  των μαθητών – ομάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022. 
• Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Open ΕΠΑΛ» με την ομάδα robotics2EPAL, η οποία κατέλαβε την 1η θέση. 

 

Η βράβευση έγινε από τον κ. Γιαννόπουλο  Κωνσταντίνο Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τον κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα  Οργανωτικό Συντονιστή   ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή  Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και τον κ. Άρη Λούβρη εκπρόσωπο του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R. Hellas. Περισσότερα...

 

 


Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα Ρομποτικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου!


robo 22

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατέλαβε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO, στην Ανοικτή Κατηγορία των ΕΠΑΛ με θέμα: «Αγροτική Παραγωγή και τυποποίηση», που διεξήχθη στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2022. Περισσότερα...

Βίντεο βράβευσης :  https://youtu.be/K-LNit-Trjc


 Μαθητικός Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα

"ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό"

  

loyka

 

 

 

 

 

xanthopouloy

Λούκα Αγγελική-Αναστασία      
Ξανθοπούλου Χρυσούλα 

     

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες Λούκα Αγγελική-Αναστασία και Ξανθοπούλου Χρυσούλα του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, για τη διάκρισή τους στο Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας με θέμα «ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό», που διοργανώθηκε από το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Ατ/νίας ο οποίος έλαβε χώρα στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Μίλησε» κατά της βίας και του εκφοβισμού. Συγκεκριμένα μετά την αξιολόγηση των έργων η μαθήτρια Λούκα Αγγελική-Αναστασία μαθήτρια της Α’ τάξης κέρδισε την πρώτη θέση και η Ξανθοπούλου Χρυσούλα επίσης μαθήτρια της Α’ τάξης κέρδισε την δεύτερη θέση. Συγχαρητήρια και στις καθηγήτριες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του σχολείου μας Παπανίκου Βασιλική και Μετσοβίτη Αλεξάνδρα που παρακίνησαν τις μαθήτριες και επιμελήθηκαν τις συμμετοχές τους.


 Δελτίο τύπου 

Συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου/ ΕΚ Αγρινίου σε εβδομάδα μαθητικών φεστιβάλ

  

ROBO2

Οι διαγωνισμοί ρομποτικής έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να αναδείξουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους. Κάθε χρόνο, ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής βάζουν τα δυνατά τους και συνθέτουν τις σκέψεις τους, για να επιλύσουν προβλήματα, που στηρίζονται σε προγραμματισμό, μαθηματικά, τέχνες και μηχανική.  Η εκπαιδευτική ρομποτική καλλιεργείται πλέον συστηματικά στο 2ο ΕΠΑΛ/ΕΚ Αγρινίου με την ομάδα των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του σχολείου μας και των μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου.
Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας 2ο ΕΠΑΛ / ΕΚ Αγρινίου προτείνει, ένα σύστημα ανακύκλωσης μέσω του οποίου θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη διαλογή των υλικών. Η πρόταση της ομάδας μας είναι η εξής:

 

Σύστημα Διαλογής Υλικών (Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό)

ROBO1

 

  • Αρχικά διαχωρίζεται το χαρτί από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) που συλλέγονται στους γνωστούς μπλε κάδους και να μπει σε τρίτο κάδο π.χ. καφέ.
  • Η υλοποίηση που προτείνουμε περιλαμβάνει ένα σύστημα διαλογής των υλικών που θα συλλέγονται στους μπλε κάδους, οι οποίοι Θα περιέχουν πια μέταλλο, γυαλί και πλαστικό.
  • Έχουμε δημιουργήσει από ένα 3d εκτυπωτή ένα “πύργο” μέσα στον οποίο θα μπαίνουν τα υλικά. Στην πορεία τους προς τα κάτω θα περνούν μπροστά από αισθητήρες και με τη χρήση κινητήρων θα οδηγούνται στους κάδους διαλογής. Έτσι :
  • Θα εντοπίζονται τα μέταλλα και θα διαχωρίζονται στο πρώτο κάδο.
  • Στη συνέχεια το γυαλί θα τοποθετείται σε δεύτερο κάδο.
  • Το υλικό που θα περισσέψει θα είναι το πλαστικό, όπου και αυτό με τη σειρά του θα τοποθετείται σε ξεχωριστό κάδο. Περισσότερα...

  Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιαδα ρομποτικησ 2019

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα. Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ απαρτίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που λαμβάνει μέρος στη World Robot Olympiad.

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν "Smart Cities "Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας παρουσίασε το project «Έξυπνη αποκομιδή απορριμμάτων».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές Μουσακιάν Εβελίνα, Καντάνης Θεόδωρος, Καραγεώργος Δημήτρης, Κωσταρέλλος Κωνσταντίνος, Λαζούρας Γεώργιος, Κορδολαίμης Λεωνίδας, με προπονητές, τουςκαθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Τίτη Άγγελο και κ. Μαρκή Γεώργιο. Τα παιδιά σχεδίασαν, συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν  το ρομπότ, με τη βοήθεια του Πακέτου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms EV3 και διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Open Λυκείου  παρουσιάζοντας με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν. 

Παρόλο που δεν προκριθήκαμε στην τελική φάση του διαγωνισμού ο κώδικας του έργου μας, εντυπωσίασε μέλη άλλων ομάδων που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες με πολύ ενδιαφέροντα και πλούσια project.

 Φωτογραφίες 


 

 Συμμετοχή στον Προκριματικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Αιτωλοακαρνανίας

 maketa 2019

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στον Προκριματικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στα Εκπαιδευτήρια Πάνου. Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας διαγωνίστηκε στην κατηγορία Open Λυκείου στην οποία και παρουσίασε ένα project με τίτλο: «Έξυπνη αποκομιδή σκουπιδιών στην πόλη». Για την συγκεκριμένη εργασία συνεργάστηκαν μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας (Robotics2epal) οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές τους συνδύασαν το LEGO EV3 Mindstorms, μια μακέτα που κατασκεύασαν μαζί με το Γυμνάσιο Αστακού και προγραμματισμό σε γλώσσα Python.
H εφαρμογή είναι ικανή να δίνει σήμα σε ρομποτικό όχημα όταν κάποιος κάδος της πόλης γεμίζει, ώστε να πάει να τον συλλέξει και να τον αδειάσει σε χώρο υγειονομικής ταφής. Η μακέτα είναι σε κλίμακα 1:100 και αφορά πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης του Αγρινίου. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τους μαθητές Ζενέλι Γιάννη, Μουσακιάν Εβελίνα, Καντάνη Αθανάσιο και Κατσιμάρδο Φώτη, με προπονητές τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Τίτη Άγγελο, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Μαρκή Γεώργιο και κ. Πεφάνη Κωνσταντίνο. Η ομάδα μας προκρίθηκε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα.
Συνεχίζουμε δυνατά να συμμετέχουμε στις νέες ρομποτικές τεχνολογίες του μέλλοντος, στοχεύοντας πάντα στην κορυφή. 

eikona3 eikona2 

 


Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

 Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα. Η ομάδα ρομποτικής  του σχολείου μας διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου και παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασε και προγραμμάτισε χρησιμοποιώντας το Πακέτο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms NXT 2.0 το οποίο χορηγήθηκε στο σχολείο μας. Περισσότερα... 

 


Διακρίσεις μαθητών στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018

Σχετική εικόνα

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Ζενέλι Ντοριάν και Σαμψώνα Πελαγία για τη διάκρισή τους στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018 που διοργανώθηκαν από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. Είχαν ως θέμα την "Ανάγκη όλων για αποδοχή και επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους μέσα από τα μάτια των άλλων ασχέτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, φυλής, εθνικότητας, καταγωγής, πολιτικών πεποιθήσεων, δεξιοτήτων-ικανοτήτων, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης". Συγχαρητήρια και στις καθηγήτριες του σχολείου μας Παππά Αγγελική και Γεωργίου Ειρήνη που παρακίνησαν τους μαθητές και επιμελήθηκαν τις συμμετοχές τους.

 


 

 Συμμετοχή του σχολείου μας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής  

 

 Η Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής “Food Matters” WRO2018 στην Πάτρα, στην κατηγορία Regular-Λυκείου και προκρίθηκε στα προκριματικά της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που θα διεξαχθεί την 1η Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.
Ο κ. Παπαδάκης Σπυρίδων Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτ/νίας, συγχαίρει την ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας για την πρόκρισή της στα Προκριματικά της Ολυμπιάδας και ευελπιστεί στην κατάταξή της σε θέση που να οδηγεί στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϋλάνδη.
Επισημαίνει επίσης ότι το σχολείο μας είναι το μοναδικό Λύκειο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας που υλοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα.
Επίσης ο κ. Λούβρης Άρης, καθηγητής Πληροφορικής, Υπεύθυνος διεξαγωγής του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, συγχαίρει την ομάδα Ρομποτικής του σχολείου που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Αιτ/νίας στην κατηγορία Regular-Λυκείου.
Η Ομάδα Ρομποτικής απαρτίζεται από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, Παπαθανασίου Λεωνίδα, Τίτη Άγγελο, Μαρκή Γεώργιο, Λουρόπουλο Αθανάσιο και Γεωργίου Ειρήνη, καθώς και τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής, Σακαρέλη Χρήστο, Κοντογιάννη Ραφαήλ, Μαυρέλη Γεώργιο, Θεοδωροπούλου Φωτεινή, Κουμανάκο Αρμάντο, Ζενέλι Ντοριάν, Ντούβα Λάμπρο και Καντάνη Αθανάσιο.
Οι καθηγητές Πληροφορικής εργάζονται με πάθος στο τομέα της Ρομποτικής, που είναι εκτός Αναλυτικών Προγραμμάτων, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους εμπνέοντας τους μαθητές και δίνοντάς τους ερεθίσματα για τις μελλοντικές τους διεξόδους

 

 


 

 Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

  

1

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στον παραπάνω διαγωνισμό ο οποίος για πρώτη φορά περιελάμβανε και Λύκεια στην κατηγορία OPEN. Η ομάδα ρομποτικής (αποτελούμενη από 14 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς πληροφορικής) δημιούργησε ένα αξιόλογο project με θέμα: 

«Τροφοδοσία οικισμού κατασκήνωσης με εναλλακτική πηγή ενέργειας σε περίπτωση καταστροφής του δικτύου ηλεκτροδότησης»

 Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος απέναντι σε 34 Λύκεια και ανεξάρτητες ομάδες απ? όλη την Ελλάδα, αρκετά από τα οποία είχαν προηγούμενη εμπειρία από διαγωνισμούς ρομποτικής και με αρκετά μεγάλους προϋπολογισμούς για τα έργα τους. Φυσικά η υποστήριξη από το σχολείο μας ήταν μεγάλη, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες κατασκευές και οι μαθητές να δουν αντίστοιχα έργα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής η οποία  κατέλαβε αρκετά καλή θέση σε αυτή την πρώτη της συμμετοχή δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Video1,   Video2,   Video3,  Video4   

  

IMG 20170318 125147515 HDR P1010480

P1010489 P1010497


Βράβευση μαθητριών του σχολείου μας στο διαγωνισμό ζωγραφικής 

"Παναιτωλικός, η ομάδα της καρδιάς μας"

ek7-1000x550   

 Στα πλαίσια του εορτασμού των 91 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, της ιστορικής ομάδας του Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής στον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της ευρύτερης περιοχής. Η αξιολόγηση των έργων η οποία έγινε από επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γαρουφαλή, ζωγράφο και καλλιτεχνικό Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης της πόλης μας, ανέδειξε ως νικήτριες στην κατηγορία των Λυκείων τρεις μαθήτριες του σχολείου μας.

Ξευγένη Νεφέλη (1ο Βραβείο), μαθήτρια της Γ' τάξης ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών, 
Σπυροπούλου Θεοφανία (2ο Βραβείο) μαθήτρια της Β' τάξης του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας και 
Αρρίκου Τζέσικα (3ο Βραβείο)μαθήτρια της Γ' τάξης ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών τις συγχαίρει θερμά για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται να συνεχίζονται αυτές σε κάθε πτυχή της ζωής τους.  Video 

 


Βράβευση του σχολείου μας στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας 

 "Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη"

  

 

 

 Το σχολείο μας διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας με θέμα: "Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα" στην κατηγορία  Ζωγραφιά - Επαγγελματικών Λυκείων, λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο. 

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις μαθήτριες Ξευγένη Νεφέλη (Β τάξη), Ξευγένη Νίκη (Α΄τάξη) και Σιαπέρα Πολυνίκη (Γ΄τάξη), που συμμετείχαν με τα έργα τους.  

 

 

 

 


Διάκριση "Ειδικός Έπαινος" της Ιστοσελίδας μας 

Eidikos epainos

  Στα πλαίσια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκπαιδευτικών για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας που έγινε στη Σύρο στις 28 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε ο 7ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων, στον οποίο η ιστοσελίδα μας τιμήθηκε με Ειδικό Έπαινο στην κατηγορία των Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Υπεύθυνη για την σχεδίαση, υλοποίηση και διαχείριση της ιστοσελίδας είναι η εκπαιδευτικός, κα. Κοντόση Κωνσταντίνα ΠΕ19 Πληροφορικής.

We have 80 guests and no members online