Δελτίο Τύπου

 

 Η ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε και για δεύτερη φορά, διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με το ρομποτικό έργο: «Σύστημα Διαλογής Υλικών» (Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό).

 
Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν:
 

Κατηγορία ΕΠΑΛ

 
 

 Σημειωτέον ότι είναι το δεύτερο ρομποτικό έργο που δημιούργησε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2021-22, προτείνοντας ένα σύστημα ανακύκλωσης υλικών. Περισσότερα....

 

 


Δελτίο Τύπου

 

brabeysh

 

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση  των μαθητών – ομάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022. 
• Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Open ΕΠΑΛ» με την ομάδα robotics2EPAL, η οποία κατέλαβε την 1η θέση. 

 

Η βράβευση έγινε από τον κ. Γιαννόπουλο  Κωνσταντίνο Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τον κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα  Οργανωτικό Συντονιστή   ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή  Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και τον κ. Άρη Λούβρη εκπρόσωπο του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R. Hellas. Περισσότερα...

 

 


Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας σας Αποχαιρετά

fila photo 

 

Η σχολική χρονιά μπορεί να τελείωσε, τα ταξίδια του μυαλού, όμως, δεν τελειώνουν ποτέ…

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας θυμάται κάποιες όμορφες στιγμές της χρονιάς που πέρασε και μας αποχαιρετά με ένα βίντεο

  https://drive.google.com/file/d/1kXgm6zQUA4KZN6vHgrZ46JDDpgY7t96K/view?usp=sharing ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβρη! 

 


Δελτίο Τύπου

 

graf1 graf2

 

graf3 graf4 

 

Ολοκληρώθηκε με γκράφιτι η μπροστινή όψη του σχολείου μας. Τις δημιουργίες επιμελήθηκαν - ζωγράφισαν οι ταλαντούχοι μαθητές μας Ανδρέσσας Χρήστος, Καραγιώργος Τάσος, Μαραγιάννη Μελίνα, Μπαλάσκα Σωτηρία, Νάκας Κων/νος, Σαλμά Νίκη, Μπέτσης Ιωσήφ, Αγγελική Αναστασία Λούκα και Χαμπέου Γεωργία, με την καθοδήγηση των καθηγητριών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών Μετσοβίτη Αλεξάνδρας – Παπανίκου Βασιλικής και του Τομέα Δομικών Έργων Κωσταρά Ελένης. Αναλυτικότερα, τα γράφιτι παρουσιάζουν θέματα περιβαλλοντικά και ειρήνης στέλνοντας μηνύματα διαχρονικά ιδιαίτερα στους τωρινούς χαλεπούς καιρούς που βιώνει η ανθρωπότητα. 

Εν γένει τα γκράφιτι εκφράζουν ένα μέρος της πραγματικότητας που ζούμε. Οι παρεμβάσεις έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό διαχέοντας μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.
Τέλος να ευχαριστήσουμε για την υλοποίηση της δράσης τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ζαρκαβέλη Χρήστο.

 

 Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα Ρομποτικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου!
 

robo 22

 

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατέλαβε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO, στην Ανοικτή Κατηγορία των ΕΠΑΛ με θέμα: «Αγροτική Παραγωγή και τυποποίηση», που διεξήχθη στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2022Περισσότερα...

Βίντεο βράβευσης :   https://youtu.be/K-LNit-Trjc

 


Εθελοντισμός και Υγεία
Αιμοδοσία μια Προσφορά Ζωής

 

Ο όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη και έχει ως στόχο τη βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μιας κοινωνίας. Στα πλαίσια του εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με στόχους:

 
 • Να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

 • Να ενημερωθούν οι μαθητές σχετικά με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί κάποιος να γίνει αιμοδότης.

 • Να εμπλουτιστεί η τράπεζα αίματος του νοσοκομείου της περιοχής

Υπεύθυνες του προγράμματος οι καθηγήτριες Νοσηλευτικής του σχολείου μας κ. Πέρρου Σταυρούλα, Ράπτη Σπυριδούλα και Χονδρονικόλα Αναστασία. Περισσότερα... 

 


ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 Το οδοιπορικό του Εθελοντισμού
 

Δράση στην Κοινότητα - Εθελοντισμός

 

20η Μάϊου 2022. Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τα θρανία και οι αίθουσες άδειασαν. Οι φωνές των παιδιών χάθηκαν και όλα τα χρώματα που στόλιζαν κάθε γωνιά του σχολείου μας, εξαφανίστηκαν δια μαγείας με το τελευταίο κουδούνι.
Η ώρα του απολογισμού πλησιάζει και η κάθε στιγμή που ζήσαμε με τους μαθητές μας, περνάει από τη σκέψη μας σαν μια ταινία μικρού μήκους.
Όμορφες γλυκές στιγμές, γεμάτες δημιουργικότητα έρχονται στο μυαλό μας, αντικαθιστώντας κάθε ίχνος πίκρας ή απογοήτευσης που μπορεί να είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Απόδειξη όλα όσα εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι μαθητές μας, άλλοτε με δική τους πρωτοβουλία ή με την δική μας ενθάρρυνση και προτροπή και άλλοτε με αφορμή γεγονότα που συνέβησαν γύρω μας. Δεν τους άφησαν αδιάφορους, αντιθέτως μας έδειξαν έμπρακτα πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι σε θέματα που αφορούν την ίδια την κοινωνία μας.
Συναισθήματα λύπης και χαράς κατακλύζουν τις ψυχές μας, δίνοντας υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε με τους νέους μαθητές μας, να δημιουργούμε και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, βάζοντας ο καθένας απ’ εμάς ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ!!
Οι δράσεις μας...

 ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
 

Δελτίο τύπου
Συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου/ ΕΚ Αγρινίου σε εβδομάδα μαθητικών φεστιβάλ
 ROBO2 

Οι διαγωνισμοί ρομποτικής έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να αναδείξουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους. Κάθε χρόνο, ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής βάζουν τα δυνατά τους και συνθέτουν τις σκέψεις τους, για να επιλύσουν προβλήματα, που στηρίζονται σε προγραμματισμό, μαθηματικά, τέχνες και μηχανική.  Η εκπαιδευτική ρομποτική καλλιεργείται πλέον συστηματικά στο 2ο ΕΠΑΛ/ΕΚ Αγρινίου με την ομάδα των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του σχολείου μας και των μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου.
Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας 2ο ΕΠΑΛ / ΕΚ Αγρινίου προτείνει, ένα σύστημα ανακύκλωσης μέσω του οποίου θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη διαλογή των υλικών. Η πρόταση της ομάδας μας είναι η εξής:

Σύστημα Διαλογής Υλικών (Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό)

ROBO1
 •  Αρχικά διαχωρίζεται το χαρτί από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) που συλλέγονται στους γνωστούς μπλε κάδους και να μπει σε τρίτο κάδο π.χ. καφέ.
 • Η υλοποίηση που προτείνουμε περιλαμβάνει ένα σύστημα διαλογής των υλικών που θα συλλέγονται στους μπλε κάδους, οι οποίοι Θα περιέχουν πια μέταλλο, γυαλί και πλαστικό.
 • Έχουμε δημιουργήσει από ένα 3d εκτυπωτή ένα “πύργο” μέσα στον οποίο θα μπαίνουν τα υλικά. Στην πορεία τους προς τα κάτω.
 • Θα περνούν μπροστά από αισθητήρες και με τη χρήση κινητήρων θα οδηγούνται στους κάδους διαλογής. Έτσι :
 • Θα εντοπίζονται τα μέταλλα και θα διαχωρίζονται στο πρώτο κάδο.
 • Στην συνέχεια το γυαλί θα τοποθετείται σε δεύτερο κάδο.
 • Το υλικό που θα περισσέψει θα είναι το πλαστικό, όπου και αυτό με τη σειρά του θα τοποθετείται σε ξεχωριστό κάδο. Περισσότερα... 

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ !!!!!

afisa aimod page-0001   

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου σε συνεργασία, με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου Εθελοντική Αιμοδοσία, στην οποία συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία μαθητές της Β’ & Γ ´Λυκείου, καθηγητές και γονείς μαθητών του σχολείου μας. Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς και ευθύνης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σώζει ζωές και βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, την ανεπάρκεια αίματος, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους μαθητές μας, που με τη συμμετοχή τους στην Αιμοδοσία έδειξαν έμπρακτα, υπευθυνότητα και ανθρωπιά, βοηθώντας συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ανάγκη.
Οι μαθητές μας δημιούργησαν ηλεκτρονική Αφίσα – πρόσκληση, και ζωγράφισαν με ζήλο και ευαισθησία την αξία της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στέλνοντας το μήνυμα Δώσε αίμα Χάρισε Ζωή!!!!!!! 

 

 «Αλλάζουμε βιωματικά έναν μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία σε κάθε άκρη της Ελλάδας»
 Home | The Tipping Point

To 2o ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου συνεχίζει να υλοποιεί την δράση του Tipping Point γιατί το εκπαιδευτικό δυναμικό του πιστεύει, ότι η συγκεκριμένη δράση θα διευρύνει του ορίζοντες των μαθητών μας και θα τους βοηθήσει να κάνουν επιλογές που θα είναι πιο κοντά στα πραγματικά ενδιαφέροντά τους και στα νέα δεδομένα της εποχής που αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, ερχόμενοι σε επικοινωνία με διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες.
Το πρόγραμμα είναι ένας συνδυασμός σύγχρονης και ασύγχρονης μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στην ασύγχρονη μορφή του είναι βασισμένο στη Διδασκαλία με βάση τη διερεύνηση/ερώτημα (Inquiry based instruction) και στη Σύγχρονη μορφή του στη Διδασκαλία με βάση την Διάλεξη (Lecture based instruction).  Οι μαθητές θέτουν ερωτήματα ασύγχρονα και βάζουν την ατζέντα για τις σύγχρονες εβδομαδιαίες συνεδρίες με μέντορες-επαγγελματίες των ειδικοτήτων τους.
Πλέον, λόγω έκτακτων συνθηκών, το εύρος των μεντόρων διευρύνεται και στις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. προκειμένου να δοθεί στους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων η δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους στους ανθρώπους από τους επαγγελματικούς τους κλάδους. 
Φέτος για τρίτη χρονιά, οι μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ, με τους υπεύθυνους καθηγητές κ. Ειρήνη Γεωργίου, κ. Ειρήνη Καρπαθάκη, κ. Γεωργία Σαρδέλη και κ. Κων/νο Ακρίβη παρακολούθησαν οκτώ ομαδικές συνεδρίες, μέσω online video, με πολλούς και αξιόλογους από τους 100 μέντορες του TippingPoint. 

 Οι συνεδρίες που παρακολούθησαν είχαν ως εξής:

 • 9 Δεκεμβρίου 2021, Πληροφορική, Νέες Δεξιότητες στον 21 αιώνα με τον κ. Ερμή Ζαχαρόπουλο.
 • 22 Μαρτίου 2022,   Πληροφορική, Νέες Δεξιότητες στον 21 αιώνα με τον κ. Γεώργιο Κακλαμάνο.
 • 29 Μαρτίου 2022,   Σύνταξη Βιογραφικού και Οριζόντιες Δεξιότητες με την κ Βασιλική Ντανταβασίλη.
 • 29 Μαρτίου 2022,   Πληροφορική, Νέες Δεξιότητες στον 21 αιώνα με τον κ. Γεώργιο Κακλαμάνο
 • 31 Μαρτίου 2022,   Σύνταξη Βιογραφικού και Οριζόντιες Δεξιότητες με την κ Αριάδνη Λαδά.
 • 6 Απριλίου 2022,    Σύνταξη Βιογραφικού και Οριζόντιες Δεξιότητες με την κ Αριάδνη Λαδά
 • 11 Απριλίου 2022   Φυσικοθεραπεία με την κ. Ανθή Κελλάρη.
 • 14 Απριλίου 2022,  Φυσικοθεραπεία με τον κ. Ρήγα Δημακόπουλο.
  Μέσω του Tipping Point, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα, να συναντήσουν ανθρώπους-πρότυπα, επαγγελματίες που θα τους βοηθήσουν να πάρουν συνειδητοποιημένα αποφάσεις ζωής.

  


Εθελοντική Αιμοδοσία

 afisa aimod page-0001  

Το 2ο  ΕΠΑ.Λ.  Αγρινίου προσκαλεί μαθητές - γονείς και κηδεμόνες στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022  στο χώρο του σχολείου
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς η προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης από άνθρωπο σε άνθρωποΟ εθελοντής αιμοδότης, με την προσφορά του, αφενός μπορεί να σώσει μια ζωή, αφετέρου βοηθάει ουσιαστικά στην κάλυψη των αναγκών του συνανθρώπου, του συναδέλφου, του ίδιου και της οικογένειάς του. Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε, όπου οι επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας και ειδικά της νέας μετάλλαξης Όμικρον, στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς.Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει καθένας που έχει ηλικία από 18 έως 62 ετών, εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ενώ οι γυναίκες έως και τρείς (3) φορές το χρόνο. Το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών (3) μηνών.

 

Η προσέλευση  των εθελοντών γονέων και κηδεμόνων θα γίνεται  κατά τις ώρες 09:00 έως 11:00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν απαραίτητα τον ΑΜΚΑ και να  έχουν μαζί την Αστυνομική τους Ταυτότητα. 
Προκειμένου να διασφαλισθούν οι κανόνες προφύλαξης λόγω της πανδημίας, οι ενδιαφερόμενοι κατά την προσέλευσή τους παρακαλούνται ιδιαιτέρως: 

 
 • Να προσέρχονται με μάσκα, την οποία θα φέρουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. 
 • Θα τηρούνται αποστάσεις πάνω από 2,5 μέτρα .O χώρος  αιμοδοσίας είναι πάρα πολύ μεγάλος.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από σχετική ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Ελπίζουμε πως με τη δική σας ανταπόκριση και κινητοποίηση, θα οι ανάγκες της τρέχουσας περιόδου.  

 
 

 

 Πράττω εθελοντικά

 

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στις 9:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ενημέρωση από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα τη «Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών», από τις κυρίες Κοκορώνη Μαρία - Κοινωνική Λειτουργό, Μπαλαμάτη Ελένη - Διοικητική Υπάλληλο και την εκπαιδευόμενη κυρία Τσίπη Χρύσα, σε θέματα σχετικά με την εθελοντική δράση, την ενσυναίσθηση, την αφιλοκέρδεια, την προσφορά.
Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και τελικά να διδαχθούν πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός και οι κοινωνικές αξίες που τον συνοδεύουν όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία. Έμαθαν ότι η δραστηριότητα του εθελοντισμού προσφέρει οφέλη στο κοινωνικό σύνολο και προβλήματα αδύνατων ομάδων μπορούν να διευθετηθούν με την βοήθεια όλων.
Εκφράστηκαν σκέψεις των μαθητών/τριών όπως ότι ο εθελοντισμός μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο, ότι μέσα από την προσφορά , λαμβάνουμε οφέλη και εμείς που δεν είναι υλικά αλλά ψυχικά, πράγμα το οποίο έκανε εμάς τις εκπαιδευτικούς να αισθανθούμε ότι συμβάλλαμε να διαμορφωθούν απόψεις που ολοκληρώνουν τις προσωπικότητες των μαθητών/τριών.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Κοκορώνη Μαρία - Κοινωνική Λειτουργό,
Μπαλαμάτη Ελένη - Διοικητική Υπάλληλο
και την εκπαιδευόμενη κυρία Τσίπη Χρύσα

Οι εκπαιδευτικοί
Για το Εργαστηριακό Κέντρο: Κωσταρά Ελένη, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΠΕ81
Για το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου: Καρπαθάκη Ειρήνη, Οικονομίας, ΠΕ80
Μετσοβίτη Αλεξάνδρα, Καλλιτεχνικών Σπουδών, ΠΕ89.01
Παπανίκου Βασιλική, Καλλιτεχνικών Σπουδών, ΠΕ89.01

278228539 1394806300981888 9054107253702121391 n 278337601 1039367416664349 7110246998048575197 n

278209061 1363399387421340 2698437914710586805 n


Διαδικτυακή συνάντηση για τα "Δικαιώματα του παιδιού"

Gallery
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 στις 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας διαδικτυακή συνάντηση με θέμα "Δικαιώματα του παιδιού", η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης του σχολείου μας. Εισηγήτρια ήταν η κ. Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η κ. Κουφονικολάκου συζήτησε με τους μαθητές για την "Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού"  και οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την άριστη ανάπτυξη του θέματος των Δικαιωμάτων του παιδιού από την ομιλήτρια.
Τέλος, η κ. Κουφονικολάκου συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τις απόψεις που εξέφρασαν στη διάρκεια της παρουσίασης λέγοντας χαρακτηριστικά «Είσαστε όλοι πάρα πολύ ικανοί και ικανές».
 
Φωτογραφίες...

 


 

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας στο σχολείο μας

 

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης επισκέφτηκε το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον κ. Γιαννόπουλο και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αιτ/νίας, κ. Σαρδέλη.
Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε τάξεις και εργαστήρια του σχολείου συζήτησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κ. Κόπτση με τους μαθητές, δόθηκε στο θέμα της εφαρμογής της Τράπεζας θεμάτων και για την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων.
Τέλος, ζήτησε τις προτάσεις – εισηγήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, γιατί όπως κατέθεσε, στη βάση ακριβώς αυτών των προτάσεων πολύ συχνά βελτιώνεται και γίνεται μία ουσιαστική αναβάθμιση στην Εκπαίδευση. 

 

 


Τι κάνεις όταν ‘Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια’;

ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΕΜΟΝΙΑ

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 είχε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσει «εικονικά» τη συγγραφέα Μαντώ Μάκκα. Ήταν μια όμορφη, γεμάτη χρώματα κι αρώματα λεμονιού εμπειρία. Η συγγραφέας και το βιβλίο της 'Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια" Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ - Nikasbooks μας συντροφεύουν φέτος στα αναγνωστικά μας ταξίδια...
Περάσαμε μια υπέροχη ώρα με μια νέα συγγραφέα, έναν όμορφο άνθρωπο που μας έκανε κοινωνούς των προβληματισμών, των ανησυχιών της για όλα τα άσχημα του κόσμου μας αλλά τελικά δεν μας έμεινε καθόλου η 'ξινίλα' των λεμονιών... Αντίθετα, πήραμε το φως από το χρώμα τους & τις ευεργετικές τους ιδιότητες και μείναμε τυλιγμένοι σε μια αύρα αισιοδοξίας που απορρέει από την αγάπη και το ενδιαφέρον προς τον διπλανό μας, τον 'συγκάτοικό' μας στον σκληρό αυτό κόσμο.
Όλοι μας, μαθητές/τριες αλλά και οι καθηγήτριες-υπεύθυνες της ομάδας, Παππά Αγγελική, Μιχοπούλου Παναγιώτα, Ζέικου Αικατερίνη, Νικητοπούλου Μαρία και Κεσίδου Κωνσταντίνα, λατρέψαμε τη Μαντώ Μάκκα για τον αυθορμητισμό και την κατάθεση της ψυχής της και περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο της βιβλίο.

 Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, κα Μάκκα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας!

 


Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

25η Μαρτίου – Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – Τι γιορτάζουμε 

 25η Μαρτίου: Τότε που "ο Υιός του Θεού Υιός της Παρθένου γίνεται και Γραβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται".

25η Μαρτίου 1821: Τότε που ο υπόδουλος ελληνικός λαός πρόταξε τα στήθη του με σθένος στον Τούρκο δυνάστη.

201 χρόνια μετά, το σχολείο μας τίμησε με σεβασμό και δέος αυτή τη διπλή γιορτή της λευτεριάς. Λευτεριά από τη σκλαβιά της αμαρτίας και λευτεριά από τον Τούρκικο ζυγό. Πρωταγωνιστές ένας άγγελος και ένας αρχιερέας. Ο αρχάγγελος Γαβριήλ και ο αρχιερέας της Μονής "Αγία Λαύρα", Παλαιών Πατρών Γερμανός. Μεγάλες στιγμές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που αποτελούν μεγάλους σταθμούς και ορόσημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της εορτής οι κυρίες Ζέικου Αικατερίνη ΠΕ06, Θειακού Πηνελόπη ΠΕ02, Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02 και Παππά Αγγελική ΠΕ02.

Βίντεο της εορτής...
 


Συμμετοχή στην Ανθρωπιστική Βοήθεια για την Ουκρανία

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Ουκρανία: Εκστρατεία για ανθρωπιστική βοήθεια | Πολιτισμός | ANT1 News

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων μακράς διάρκειας. Το ποσό και τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα ενισχύσουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός για να συνδράμει τους πληγέντες σε όλη την χώρα.
Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου  συμμετέχει στη δράση Ανθρωπιστικής Βοήθειας συγκέντρωσης τροφίμων του Ε.Ε.Σ. για τους κατοίκους της Ουκρανίας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας και στη συνέχεια παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για να αποσταλούν στην Ουκρανία.

Η κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας  αποδεικνύει την  κοινωνική ευαισθησία  και τη διάθεση προσφοράς της σε δύσκολους καιρούς

 


Aνακύκλωση Μπαταριών

Αποτέλεσμα εικόνας για anakyklvsh mpatarivn

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας ανταποκρινόμενοι στην προσπάθεια συλλογής μπαταριών από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΦΗΣ Α.Ε. γέμισαν τον κάδο ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένος στο σχολείο μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πρωτίστως θέμα παιδείας. 

 


6η Μαρτίου 2022 - Πανελλήνια Ημέρα
κατά της σχολικής βίας

sxol bia 2022

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν παρουσίαση με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη σε θέματα ενδοσχολικής βίας.  

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν:1) βίντεο με τίτλο ‘Μίλα Τώρα’, που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης και της Β΄ τάξης των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Δομικών Έργων στα πλαίσια της πανελλαδικής, ετήσιας εκστρατείας που γίνεται από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το «YouSmile», το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών και Μαθητριών του Οργανισμού με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (E.A.N), 2) απόσπασμα από το βίντεο ‘Η Βία στα γήπεδα’ από την εκπομπή 360 Μοίρες, όπου παρουσιάζεται το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

 Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ειρήνη Γεωργίου (ΤΕ01.13& ΠΕ86), Ειρήνη Καρπαθάκη (ΠΕ80), Ευρυδίκη Ξένου (ΠΕ87.09)  και ο Ψυχολόγος του σχολείου μας κ. Σιατής Ανδρέας (ΠΕ23).

 Η παρουσίαση...

To βίντεο «Μίλα τώρα»

Το βίντεο «Η βία στα γήπεδα»  


Εθελοντική Δράση "Μίλα Τώρα"   

 sxol bia 2022

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ με τους  μαθητές, της Α’ τάξης  και  Β΄ Εφαρμοσμένων Τεχνών συμμετέχουν στην Δράση  ‘’Μίλα Τώρα‘’. 
«ΤΟ  ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό πραγματοποιεί  για 9η συνεχή χρονιά την εκστρατεία ‘’Μίλα Τώρα‘’. 

Εμπνευστής μας ‘’ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ‘’. Μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά του, έδωσε το ερέθισμα και τη δυνατότητα στους μαθητές μας, να ευαισθητοποιηθούν και να ονειρευτούν ένα μέλλον με 

‘’Αγάπη για όλα τα παιδιά του κόσμου’’ .

 Όλοι μαζί και καθένας χωριστά δίνει το δικό του μήνυμα ώστε κανένα παιδί να μην ξεχνά πως δεν είναι μόνο του, μαζί καταδικάζουμε οποιοδήποτε φαινόμενο ΒΙΑΣ και στηρίζουμε την Αλληλεγγύη και την Ισότητα.

 ‘’ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ‘’  ποτέ δεν είναι αργά!!!!!!!!!!!!!!!

Προβολή Βίντεο


ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

2ου ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 


Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα "Μη Βίαιη Επικοινωνία"

«Η γλώσσα της καρδιάς» το Σάββατο στο Γρυπάρειο

Την Παρασκευή 11/02/2022 στις 3:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Μη Βίαιη Επικοινωνία» από την κα. Παπαδοπούλου Δήμητρα φιλόλογο και ψυχοθεραπεύτρια.
Αρχικά έγινε αναφορά στην έννοια της "μ
η βίαιης επικοινωνίας" ως μιας τεχνικής επικοινωνίας που μας βοηθά να εκφράσουμε πλήρως όσα έχουμε μέσα μας με έναν τρόπο που διευκολύνει τους αποδέκτες να ακούσουν όχι μόνο όσα μας δυσαρεστούν αλλά και όσα μας κάνουν χαρούμενους. Ταυτόχρονα, μας διδάσκει τον τρόπο να ακούμε τους άλλους πραγματικά, με την καρδιά μας και όχι μόνο με τα αυτιά ή το μυαλό. Μαθαίνουμε να είμαστε εκεί για τους άλλους χωρίς να παίρνουμε προσωπικά αυτά που λένε και χωρίς να μπερδεύουμε τα δικά μας συναισθήματα με τα δικά τους. Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε κάθε στιγμή βοηθώντας στην συνύπαρξή μας με τους άλλους με τέτοιο τρόπο που η ζωή να γίνεται πιο όμορφη για όλους. 
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Παπαδοπούλου Δήμητρα η οποία αφενός ανέπτυξε το θέμα με επιστημονική αρτιότητα δείχνοντάς μας τρόπους "να σκεφτόμαστε με την καρδιά και να νιώθουμε με το μυαλό" και αφετέρου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Διεύθυνσης του σχολείου για επιμόρφωση.
 

 


 

 Ενδοσχολική Επιμόρφωση
στις "Πρώτες Βοήθειες-Καρδιοαναπνευστική
Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Απινιδωτή»

Αρχική - ΚΑΡΠΑ

 

Την Παρασκευή 4/2/2022 και την Πέμπτη 10/2/2022 πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ενδοσχολικά επιμορφωτικά σεμινάρια, με θέμα "Πρώτες Βοήθειες - Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Απινιδωτή με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19".

Υπεύθυνοι της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί μας κα. Μακρυγιάννη Χριστούλα ΠΕ87.08, κ. Οικονόμου Ευάγγελος ΠΕ87.08 και κ. Μπαρτσώκας Γεώργιος ΠΕ87.08, οι οποίοι με ιδιαίτερο ζήλο και επιστημονική αρτιότητα παρουσίασαν όλες τις κρίσιμες και απαραίτητες πρώτες βοήθειες που πρέπει να προσφερθούν σε κάθε πρόσωπο που υφίσταται μια ξαφνική ασθένεια ή έναν ξαφνικό τραυματισμό, προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή μέχρι να του προσφερθεί επαγγελματική ιατρική βοήθεια. 
 Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους επιμορφωτές για την άρτια επίδειξη των πρώτων βοηθειών αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενδοσχολική επιμόρφωση.

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών 

Πρώτες βοήθειες - Καρδιοαναπνευστική αναζοωγόνηση | Osteo-surgery  COVID-19 & Πρώτες Βοήθειες – EKYZ

 


 

 Ενδοσχολική Επιμόρφωση
στη «Διαχείριση Σχολικής Τάξης» 

Διαχείριση της σχολικής τάξης - ppt κατέβασμα

 

Την Τετάρτη 26/01/2022 στις 6:30 μ.μ. στο πλαίσιο υλοποίησης των ενδοσχολικών επιμορφωτικών σεμιναρίων, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση μέσω τηλεδιάσκεψης στους εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου από τον ψυχολόγο του σχολείου κ. Σιατή Ανδρέα με θέμα «Διαχείριση Σχολικής Τάξης».
Αρχικά έγινε αναφορά στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στη διαχείριση της σχολικής τάξης. Ακολούθησε ανάλυση των αιτιών και των μορφών της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς των μαθητών και έγινε παρουσίαση των μοντέλων παρέμβασης και εφαρμογής των μέσων αγωγής στη σχολική αίθουσα.
Το πρόβλημα των ανεπιθύμητων συμπεριφορών είναι ένα σοβαρό θέμα στη σύγχρονη παιδαγωγική και ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί. Στην καθημερινή διδακτική πράξη παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς όπως ανυπακοή, εξύβριση, απειθαρχία, επιθετικότητα κ.ά. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα αυτά αυξάνονται και απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς εξειδικευμένη γνώση και κατά συνέπεια ειδική αντιμετώπιση. Οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις του εκπαιδευτικού με τους μαθητές παίζουν σημαντικό ρόλο στο ψυχολογικό κλίμα της σχολικής τάξης. Τα θετικά συναισθήματα που εισπράττονται και εκπέμπονται στο πλαίσιο των αλληλεπιδράσεών τους, διαποτίζουν την ατμόσφαιρα της τάξης και ενεργοποιούν κίνητρα και διαθέσεις για διδασκαλία και μάθηση. Η παρουσίαση...

Στο τέλος της επιμόρφωσης ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σιατή όχι μόνο για την επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάπτυξη του θέματος, αλλά και την άμεση ανταπόκρισή του σε κάθε κάλεσμα που του απευθύνει η Διεύθυνση του σχολείου για επιμόρφωση. 


 

 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 

יום השואה

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, 77 χρόνια μετά την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Auschwitz στις 27 Ιανουαρίου 1945, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου αποτίουν φόρο τιμής στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. 

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα ξενοφοβίας, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, που αναζωπυρώνονται και σήμερα,  μέσα από την παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στον διωγμό  και την εξόντωση 6.000.000 ανθρώπων στα χέρια της Ναζιστικής βαρβαρότητας, εξελίχθηκε σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους μαθητές κάθε τμήματος, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο η γνώση της ιστορίας θα εξασφαλίσει ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών -φυλετικά, θρησκευτικά, πολιτικά, κ.ά.- ομάδων στο μέλλον. Μέσα από κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής, αποσπάσματα ταινιών, έργα τέχνης και τραγούδια εμπνευσμένα από τη φρικτή μοίρα των πρωταγωνιστών του Ολοκαυτώματος οι μαθητές του σχολείου μας «επισκέφτηκαν» τον τόπο του μαρτυρίου και έγιναν μάρτυρες της ανείπωτης τραγωδίας.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε η καθηγήτρια του σχολείου Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06) και στόχος ήταν η διατήρηση της μνήμης έτσι ώστε και οι νεότερες γενιές να αντιληφθούν πως μια τέτοια θηριωδία, που αμαύρωσε ανεξίτηλα την ιστορία της ανθρωπότητας,  δεν πρέπει να επαναληφθεί.


 ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑ.Λ.

Η δεξιά τσέπη του ράσου» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου (ΦΩΤΟ) - AgrinioVOICE.gr

Την Κυριακή 23/01/2022 οι μαθητές/τριες της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, προσκεκλημένοι του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, κυρίου Νίκου Καραγεώργου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της Πειραματικής Σκηνής «Η δεξιά τσέπη του ράσου», βασισμένη στηνομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη, διασκευασμένη και σκηνοθετημένη από την Ειρήνη Φαναριώτη.
Τα μοναδικά σκηνικά, πραγματικά έργα τέχνης, του Θανάση Βαλαώρα και οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών Χρήστου Διονυσόπουλου, Δήμητρας Μητροπούλου, Νικολίτσας Ντρίζη και Άρη Μπαταγιάννη μας έφεραν αντιμέτωπους αλλά μας έκαναν και συμμέτοχους σε δύσκολα βιώματα πένθους (προσωπικού και συλλογικού) και μοναξιάς μέσα από την ιδιαίτερη σχέση ενός μοναχικού μοναχού, του Βικέντιου, με την σκυλίτσα του Σίσσυ, τη μοναδική του συντροφιά, που χάνεται μια κρύα νύχτα του Γενάρη στη γέννα.

Η απόδοση του έργου από την Ειρήνη Φαναριώτη είχε ένταση, ρυθμό και κατάφερε να μας παρασύρει στο ταξίδι της ψυχής ενός ανθρώπου που στερημένος από την ουσιαστική ανθρώπινη παρουσία και επικοινωνία, βρίσκει καταφύγιο στην πίστη και την αφοσίωση ενός τετράποδου πλάσματος, όταν το χάνει καταρρέει αλλά και πάλι αναζητά και στηρίζει την ελπίδα της συνέχειας στην επιβίωση ενός από τα παιδιά της αγαπημένης του Σίσσυς. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και τον καλλιτεχνικό του Διευθυντή, κ. Νίκο Καραγεώργο, που είναι πάντα δίπλα στους μαθητές μας και τους κάνει κοινωνούς πολιτισμού και παιδείας μέσα από τις εξαιρετικές παραστάσεις του. Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Μιχοπούλου Παναγιώτα (ΠΕ02), Παππά Αγγελική (ΠΕ02), Κεσίδου Κωνσταντίνα (ΠΕ02), Νικητοπούλου Μαρία (ΠΕ03), Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06).
 


Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα: σύντομη ιστορική αναδρομή | Πεμπτουσία 

Από το 1981 μέχρι σήμερα κλείνουν 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν υπέγραφε τη Συνθήκη ένταξης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην τότε ΕΟΚ, στις 28 Μαΐου 1979, είχε τη βαθιά πεποίθηση ότι καθόριζε το μέλλον της χώρας και σφράγιζε τη μοίρα των Ελλήνων πολιτών. Σ΄ αυτές τις δεκαετίες ευρωπαϊκής πορείας μεταμορφώθηκε η χώρα μας και μπήκαν τα θεμέλια ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Μέσα σε 40 χρόνια, κάτι περισσότερο δηλαδή από μια μόλις γενιά, οι Έλληνες βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τα αποτελέσματα εκείνης της ένταξης. Η παρουσίαση είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκθέτοντας συνοπτικά την ιστορία της και τα θεσμικά της όργανα.Περισσότερα... 


Καλλιτεχνική Δημιουργία Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών

SPIRAL-WEEK1 black 14x21 23003 17x24 23004 1   269778939 3166514260236212 2116329867767125646 n

 Μία ακόμη υπέροχη δημιουργία στο πλαίσιο των μαθημάτων του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου και εμπνευσμένοι από το έργο “Color Study” του Ρώσου ζωγράφου Καντίνσκι. Οι μαθητές με τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Μετσοβίτη και Βάσω Παπανίκου δημιούργησαν τη δική τους σύνθεση, σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χρώματα της επιλογής τουςΧρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ο Καντίνσκι πίστευε ότι το κάθε χρώμα έχει τη δική του διακριτή «προσωπικότητα» που αγγίζει ένα ξεχωριστό συναίσθημα στον άνθρωπο.

Απολαύστε το μαζί με άλλες υπέροχες χριστουγεννιάτικες  δημιουργίες!  Φωτογραφίες. 


Το συναίσθημα που νικάει το φόβο

Χαμόγελο του παιδιού - Βικιπαίδεια

Η Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, αποτέλεσε αφορμή για να μας θυμίσει ότι η ΑΓΑΠΗ μπορεί να βρίσκεται παντού, σε κάθε βήμα και σε κάθε μας πράξη.
Έτσι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα, προσφέροντας ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μέσα από τα μικρά μας δώρα. Όλοι μαζί σε συνεργασία, σεβασμό αλλά και διακριτικότητα προσφέρουμε λίγες στιγμές χαράς σε όσους το έχουν ανάγκη.

Συναισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς μας κατέκλυσαν. Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία, να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που στηρίζουν έμπρακτα ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ .
Ευχόμαστε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας, ακριβώς ότι ονειρεύτηκε ο μικρός Άγγελος, Ανδρέας Γιαννόπουλος

Αγάπη, Στοργή, Ενδιαφέρον, Σεβασμό!!! 

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Με τη συμβολή της Σχολικής Κοινότητας

Μαθητών – Γονέων – Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Περισσότερα...


 Διαδικτυακή Ομιλία
για το «Θεσμό του Συμβούλου Καθηγητή»

Σύμβουλος Καθηγητής - Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

 

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 μ.μ., στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφωτικών σεμιναρίων στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ομιλία από τον Ψυχολόγο κ. Σιατή Ανδρέα, με θέμα «Ο Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή στα ΕΠΑ.Λ.».

Ο συγκεκριμένος θεσμός που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» αποτελεί μια καινοτόμο δράση που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Α΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων και στοχεύει αφενός στη συστηματική υποστήριξή τους στη σχολική ζωή και αφετέρου στη δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα.

Στις κύριες αρμοδιότητες και στα καθήκοντα του «Συμβούλου Καθηγητή» εντάσσονται:
- Η αποδοχή, υποστήριξη και εξοικείωση των νεοεισερχόμενων μαθητών στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την ομαλή προσαρμογή τους.
- Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και να βελτιωθεί το σχολικό κλίμα.
- Η ανάπτυξη δράσεων για την ομαλή και απρόσκοπτη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών
- Ο εντοπισμός πιθανών αιτιών που αναστέλλουν τη γνωστική πρόοδο των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σιατή Ανδρέα για την άρτια παρουσίαση του θέματος και το χρόνο που διέθεσε για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας στο νέο αυτό θεσμό.
 


Tipping Point

 

Home | The Tipping Point

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές του Α2 τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ παρακολούθησαν στην πρώτη συνεδρία μέσω online video, τον κ. Ερμή Ζαχαρόπουλο, έναν από τους 100 μέντορες του TippingPoint. Ο Ερμής Ζαχαρόπουλος τελειόφοιτος της Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ έχει εργαστεί σε θέσεις marketing & πληροφορικής σε εταιρίες αλλά και ως freelancer στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή είναι στέλεχος εταιρίας που έχει έδρα τη Δανία, ζει στην Πορτογαλία και εργάζεται με τηλεργασία. Τα καθήκοντα του είναι η πρόσληψη και εύρεση ταλαντούχων προγραμματιστών. Περισσότερα... 


Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας
 

Οι μαθητές των τμημάτων Β4 Υγείας και Γ Βρεφοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου με την εκπαιδευτικό κα. Ξένου Ευρυδίκη στόλισαν φέτος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του σχολείου μας. Πέρυσι, τέτοια εποχή ονειρευόμασταν τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ονειρεμένα, απαλλαγμένα από κάθε ίχνος της πανδημίας, με πρόσωπα καθαρά και όχι πίσω από μάσκες. Ονειρευόμασταν υγεία για όλο τον κόσμο (εκτιμιτέα πλέον ευχή) και επαναφορά στην πραγματικότητα. Δεν έγινε! Υπηρετώντας πάραυτα την αρετή της υπομονής είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Κίνητρο; Το πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι, στολίζοντας όπως κάθε χρόνο το δέντρο του σχολείου μας, ευχόμαστε το φως του να δώσει λάμψη και θετικές σκέψεις για το μέλλον. Video  

Μία ακόμη υπέροχη δημιουργία στο πλαίσιο των μαθημάτων του τμήματος ΕφαρμοσμένωνΤεχνών από το 2 ο ΕΠΑ.Λ.   Αγρινίου και εμπνευσμένοι από το έργο “Color Study” του Ρώσου ζωγράφου Καντίνσκι, οι μαθητές με τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Μετσοβίτη και Βάσω Παπανίκου δημιούργησαν τη δική τους σύνθεση, σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χρώματα της επιλογής τους.
Χρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ο Καντίνσκι πίστευε ότι το κάθε χρώμα έχει τη δική του διακριτή «προσωπικότητα» που αγγίζει ένα ξεχωριστό συναίσθημα στον άνθρωπο.  

Απολαύστε το μαζί με άλλες υπέροχες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!

 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 

 


5η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

 Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού: Ο εθελοντισμός έχει τεράστια οφέλη στη ζωή του ανθρώπου - Dynami tis Prosforas

Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας, με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στους μαθητές της Α’ τάξης με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους για την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.  

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη παρουσίαση και  ακολούθησε  διάλογος με τις δράσεις που  πραγματοποιούνται στο σχολείο μας.  Μετά την ενημέρωση  έδειξαν  έμπρακτα την ευαισθητοποίηση τους στα θέματα εθελοντισμού συνεισφέροντας σε κάθε δράση υλικά αλλά και αναλαμβάνοντας ρόλους ευθύνης.  Παρουσίαση....

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

 


Επέτειος του Πολυτεχνείου -17η Νοέμβρη

Τι συνέβη 15 Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο, δύο μέρες πριν την εισβολή του τανκ; Το κίνημα δυναμώνει: «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς;» - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

48 χρόνια μετά το σχολείο μας τίμησε την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρουσιάστηκαν ψίγματα των ιστορικών εκείνων ημερών, καθώς και όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την 17η Νοέμβρη 1973, μέσα από ντοκουμέντα (φωτογραφίες και βίντεο) της εποχής διανθισμένα με πολλή μουσική και τραγούδια (Θεοδωράκης, Λοϊζος...). Οι εκπαιδευτικοί κ. Α. Παππά και Π. Τζαβέλλα, με την βοήθεια και της κ Α. Ζέικου,  παρουσίασαν μέσω Webex στους μαθητές των Γ, Β και Α τάξεων αντίστοιχα, παρόντων όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, το προαναφερθέν υλικό. Το μήνυμα της ημέρας διαχρονικό: "Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία". 

 


Δελτίο Τύπου 

micro hme 2022

 

Το 2o  ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη με την έκδοση  του Ημερολόγιου 2022. Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες της εποχής μας. Η αξία του δεν περιορίστηκε στα όρια  της ελληνικής επικράτειας, αλλά ταξίδεψε σ όλη την οικουμένη. 
Το μεγάλο επίτευγμα του ήταν ότι κατάφερε και   έβαλε μέσα στην ψυχή και  στα σπίτια των απλών ανθρώπων την ποίηση και έκανε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής τάξης, να σιγοψιθυρίζουν τους στίχους σπουδαίων ποιητών μας, όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Τάσου Λειβαδίτη και άλλων.
Το ημερολόγιο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλόλογος και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας. 

 «Για να φτάσουν τα τραγούδια μου σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής…».
Το ημερολόγιο μας....

 


 

Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

28 

Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, έγινε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου, ημέρα μνήμης της αντίστασης στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό. Αντιμέτωποι με την πανδημία, προσαρμοζόμαστε και εμείς στις δυσκολίες των καιρών μας, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Για τον λόγο αυτό το κάθε τμήμα γιόρτασε την εθνική εορτή στην αίθουσά του, διαβάζοντας το χρονικό της ημέρας και λύνοντας, σχετικό με την εορτή κουίζ γνώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την πρόκληση του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός.  

Σε κάθε τμήμα ξεχωριστά έγινε η απονομή αριστείων, βραβείων και ειδικών επαίνων. Το αφιέρωμα στην εθνική επέτειο έκλεισε, αφού έγινε ο ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών, με τον εθνικό ύμνο. 

Οφείλουμε να συγχαρούμε την κα Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ86 και την κα Νικητοπούλου Μαίρη ΠΕ03 για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και τους μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση της. Το πρόγραμμα... 

 Φωτογραφίες 


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 

 

Σεμινάρια για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από το Σύλλογο Τεχνολογίας Θράκης | Reportal.gr

 

Στα πλαίσια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021 ενημερωτική ομιλία από τους καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας.
H ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό ούτε εξειδικευμένο αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Αρχείο1,  Αρχείο 2,  Αρχείο 3
Ιστοσελίδα για Ασφαλές Διαδίκτυο
 


Ομιλία με θέμα:
«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη, Συνέπειες»

 

Στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, την Τετάρτη 6/10/2021 και την Πέμπτη 7/10/2021 η A Τάξη και το Γ Β.Βρεφ, παρακολούθησαν την παρουσίαση της κας Μανιάκη, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου με θέμα:
«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη ,Συνέπειες»

 Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη, ακολούθησε γόνιμος διάλογος αποδεικνύοντας ότι προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα.

 Η κα. Μανιάκη αναφέρθηκε ενδελεχώς για τις σοβαρές συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς, όπως συκοφαντίες - δυσφήμιση για κάποιο πρόσωπο, παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, χρήση ναρκωτικών και τέλος παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσα από το διαδίκτυο. Επίσης πληροφόρησε τους μαθητές ότι οι συνέπειες της παραβατικότητας άπτονται ευθύνης και των γονέων - κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και το κόστος δεν είναι μόνο ψυχικό αλλά και οικονομικό.

Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε απαιτούν παρεμβάσεις τέτοιου είδους για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και την ένταξή τους στις μόνιμες δράσεις της υπηρεσίας στα πλαίσια της πρόληψης.
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Μανιάκη για το χρόνο που διέθεσε ώστε να υλοποιηθεί η δράση και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.
 


8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Φυσική Αγωγή Δημοτικό Σχολείο Δαλιού Γ'

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριοτήτες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». 
Οι δραστηριότητες οι οποίες περιελάμβαναν περπάτημα, μπάσκετ, βόλεϊ, είχαν διάρκεια 120 λεπτά και υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου με τη συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελούν τους στόχους του εν λόγω εορτασμού.

 

12η Συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Ομίλων Σχολείων

  

Στις 21 Ιουνίου 2014, στο Υπαίθριο Θέατρο του Αιτωλικού πραγματοποιήθηκε η 12η Συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Ομίλων, Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, η οποία διοργανώθηκε από το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ν. Αιτ/νίας και το Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το σχολείο μας το οποίο έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε μια τέτοια συνάντηση, εκπροσωπήθηκε επάξια από τη χορευτική του ομάδα με την καθοδήγηση της γυμνάστριά μας κας Βετσοπούλου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στο όμορφο αυτό κλείσιμο της σχολικής χρονιάς!

 

 


 

 2014: Έτος αφιερωμένο  

στον El Greco

 (Δομήνικο Θεοτοκόπουλο) 

 Στα πλαίσια της φετινής χρονιάς που είναι αφιερωμένη σε έναν από τους πιο ανήσυχους και αινιγματικούς ζωγράφους όλων των εποχών το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, αποκαλούμενο και «Ελ Γκρέκο» (ο Έλληνας),  το σχολείο μας στις 14 Μαΐου 2014, πραγματοποίησε εκδήλωση προκειμένου να τον τιμήσει και να τον γνωρίσει στους μαθητές του.

 

 

Την εκδήλωση που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κα. Λαμπροπούλου Γ. και κα. Παππά Α. την παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων.

 Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος γεννήθηκε στην Κρήτη το 1541 και έζησε ανάμεσα στην Κρήτη και στο Τολέδο (Ισπανία), έχοντας περάσει μια ουσιαστική περίοδο μαθητείας στην Ιταλία. Τετρακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του -7 Απριλίου 1614-, οι δύο πατρίδες για να τον τιμήσουν ανακήρυξαν το έτος 2014 ως έτος El-Greco, διοργανώνοντας παράλληλα πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

 

 


Εθελοντική Αιμοδοσία 

Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η εαρινή εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μια πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας που τιμά αυτόν που το προσφέρει και χαρίζει ζωή σε όποιον το έχει ανάγκη...

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν αθρόα στο κάλεσμα αυτό δίνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Η ανιδιοτελής  τους προσφορά αποτελεί ύψιστη ανθρώπινη πράξη, γιατί το αίμα δεν παράγεται, αλλά μόνο χαρίζεται. 

 Συγχαρητήρια στους μαθητές για την προσφορά τους, στις υπεύθυνες καθηγήτριες Νοσηλευτικής κα Κουτέρη Ειρήνη και κα Κρίκου Ειρήνη για την άψογη οργάνωση της αιμοδοσίας και στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αγρινίου για την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την ευαισθησία τους. 


 Πασχαλινό παζάρι   

Στο σχολείο μας διοργανώθηκε από την Τετάρτη 9 Απριλίου έως και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, πασχαλινό παζάρι, με έργα  των μαθητών του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.  

   Τα έσοδα του παζαριού διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών παιδιών «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης».  Την επιμέλεια-ευθύνη για τη διοργάνωση του  παζαριού, την είχαν οι καθηγήτριες κα Καζανά Ανδριανή  και κα Τριανταφύλλου Σπυριδούλα.   

Επισημαίνουμε ότι τα Πασχαλινά εκθέματα δημιουργήθηκαν από τα παιδιά- με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών- με ιδιαίτερο ταλέντο και ευαισθησία σύμφωνα με το πνεύμα του Πάσχα. 


 ΔΙΑΛΕΞΗ 

Αποτέλεσμα εικόνας για zormpa rammopoyloy

 Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, το σχολείο μας, φιλοξένησε την κα Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου, Εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου και διακεκριμένη συγγραφέα των Εφήβων.

Η κα Ζορμπά, πραγματοποίησε διάλεξη στους μαθητές της Α' τάξης,  με θέμα:

 "Το Λογοτεχνικό Βιβλίο και οι Μαθητές"

 Μίλησε με ευγένεια, σεμνότητα, καθαρότητα, σεβασμό και παιδαγωγική αγάπη προς τους μαθητές, για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου και επακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

 Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζορμπά για την προσφορά της και την παρουσία της στο σχολείο μας.

 

 


ΟΜΙΛΙΑ 

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στις 18:30 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Α., πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - ομιλία στους γονείς των μαθητών μας με θέμα: " Κίνδυνοι που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο"

 Η ομιλία έγινε από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Κουμπαρούλη Γ. και ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς ομιλιών - προσπαθειών που αφορούσαν την προστασία των μαθητών μας από τους κινδύνους που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Η ανταπόκριση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν πολύ θετική.


 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στις 20:00 το σχολείο μας, παρουσίασε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου τη θεατρική παράσταση του OscarWilde,

afisa

 

«Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός»

Το έργο διαδραματίζεται στην Αγγλία στα τέλη της βικτωριανής εποχής. Δυο νέοι της εποχής εκείνης  για να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή  τους και για να κατακτήσουν τις γυναίκες που αγαπούν, διασκεδάζουν αλλάζοντας την αλήθεια. Βέβαια τα ψέματά τους αποκαλύπτονται και οι αγαπημένες τους σκοπεύουν να τους εγκαταλείψουν??..

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του OscarWilde που θεωρήθηκε επίσης και αριστούργημά του. Το χιούμορ του έργου προέρχεται κυρίως από τους χαρακτήρες που διατηρούν εικονικές ταυτότητες για να αποφύγουν ανεπιθύμητες κοινωνικές υποχρεώσεις.

Γεμάτο με πνευματώδη διάλογο, σατιρίζει κάποιες από τις αδυναμίες και την υποκρισία της κοινωνίας της εποχής.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος ως "ηθοποιοί", οι μαθητές με σειρά εμφάνισης: Μάνθα Δασκάλου, Μιχάλης Κατσούδας, Κώστας Μπέκος, Γιώτα Λυμπέρη, Αμαλία Γρατσινοπούλου, Μάρια Ασημακοπούλου, Γώγω Τσιαμάκη, Ρενάτο Σελίμι, Μάριος  Πάτσης και ως «βοηθοί σκηνής», «βοηθοί σκηνοθεσίας»Ντοβάκου Βάσω του Ιωάννου και Κατσούπης Κωνσταντίνος. Τον ρόλο της εμψύχωσης και  της σκηνοθεσίας είχαν αναλάβει οι καθηγήτριες Κοντούλη Αναστασία, Παππά Αγγελική και Μιχοπάνου Ειρήνη.  

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους. Για να δείτε το video

 

th1 th2

th3 th4

                                            th5

  


 


 Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2014

 

13403516854 9d9cca7eec o   13403177525 c6f2ddbd9c o
 13403184655 6ea9d96951 o  13403524844 02523cea6e o
13403304993 2c5bf1bcf6 o 13403546634 26f60861cc o

 

Εθνική Εορτή 25ης Μαρτίου 

 

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο σχολείο μας. Την ευθύνη διεξαγωγής της την είχαν οι καθηγητές κα. Ράπτη Κ. ΠΕ02 και  κ. Τίτης Ά. ΠΕ20. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, την επιμέλεια των οποίων είχε η κα. Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11.

 


 Εθελοντική Αιμοδοσία (17 Δεκεμβρίου 2013)

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγρινίου κάλεσμα στους μαθητές και καθηγητές για

Εθελοντική Αιμοδοσία 

γιατί

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.

Αποτέλεσμα εικόνας για aimodosia

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.

 Ασφαλές αίμα είναι αυτό που δεν βλάπτει κατ' αρχήν τον ίδιο τον δότη, είναι δηλαδή ασφαλές από μολυσματικές ασθένειες, οπότε δεν μπορεί να βλάψει ούτε τον λήπτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της υγείας των ασθενών.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης ασφαλούς αίματος είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει τη ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. 

 


 

 Η  "Ώρα Κώδικα" στο σχολείο μας

  Στα πλαίσια της παγκόσμιας διοργάνωσης της "Εβδομάδας Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα", μιας  εκπαιδευτικής εβδομάδας αφιερωμένης στην Επιστήμη Η/Υ  & Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε από τις  9 έως και 15 Δεκεμβρίου 2013 , το σχολείο μας συμμετείχε με όλα τα τμήματα του τομέα Πληροφορικής και Δικτύων Η/Υ της Β' και Γ' τάξης.

_Code-hour-final_all

 

Η διοργάνωση η οποία έγινε από το Code.org (αναλυτικές πληροφορίες στο  http://csedweek.org/) απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

 Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια καθοδηγούμενη δραστηριότητα την οποία μπορούσε να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες δημιουργήθηκαν και έγιναν διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες προκειμένου να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

 

 


Επιμορφωτικό Σεμινάριο UBUNTU-LTSP  

 Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 από τις 15:00 έως τις 19:00, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας υπό την αιγίδα του Σχολ. Συμβούλου Πληροφορικής κλάδου ΠΕ19, Δρ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, επιμορφωτικό εργαστηριακό βιωματικό σεμινάριο, πέντε (5) διδακτικών ωρών σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αιτ/νίας και της ομάδας Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών και Διοικητικών Μονάδων του Ι.Τ.Υ.Ε. - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με θέμα:

 " Οργάνωση, διαχείριση, συντήρηση και παιδαγωγική αξιοποίηση Σχολικού Εργαστηρίου Πληροφορικής και ΕΦαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΕΠΕΗΥ) με ταυτόχρονη λειτουργία Λειτουργικών Συστημάτων Windows και Ubuntu".

 Στο σεμινάριο στο οποίο έλαβαν μέρος 40 εκπαιδευτικοί - Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και καθηγητές Πληροφορικής- σχολείων του Νομού μας, τα επί μέρους θέματα εισηγήθηκαν οι κ. Παπαδάκης Σπ. Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 και η ομάδα επιμορφωτών του Ι.Τ.Υ.Ε.-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με συντονιστή τον κ. Ι. Σιάχο.


 Σχολική γιορτή 17ης Νοέμβρη 2013

    Η επέτειος του Πολυτεχνείου, η ημέρα που θυμίζει σ΄ όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες. Στον αγώνα αυτό τα νιάτα της πατρίδας μας έδωσαν το μεγάλο παρών με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας τίμησε τα Ελληνικά νιάτα με μια γιορτή λιτή, αλλά πολύ συγκινητική. 

Κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή της οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κας Γεωργίου Ειρήνης και κ. Μαρκή Γεωργίου. 

  

Video 1  Video 2  Video 3     Video 4

 Εθνική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

 

  Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940  στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Το σχολείο μας αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του '40 πραγματοποίησε μια μικρής διάρκειας, αλλά φορτισμένης  συγκινησιακά εορτή, με τη βοήθεια των παιδιών και υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κας Παππά Α. και του πληροφορικού κ. Κουμπαρούλη Γ.

 

 

100 0573

 100 0577
100 0580 100 0582

 

 

 

We have 86 guests and no members online