Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα: σύντομη ιστορική αναδρομή | Πεμπτουσία 

Από το 1981 μέχρι σήμερα κλείνουν 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν υπέγραφε τη Συνθήκη ένταξης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην τότε ΕΟΚ, στις 28 Μαΐου 1979, είχε τη βαθιά πεποίθηση ότι καθόριζε το μέλλον της χώρας και σφράγιζε τη μοίρα των Ελλήνων πολιτών. Σ΄ αυτές τις δεκαετίες ευρωπαϊκής πορείας μεταμορφώθηκε η χώρα μας και μπήκαν τα θεμέλια ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Μέσα σε 40 χρόνια, κάτι περισσότερο δηλαδή από μια μόλις γενιά, οι Έλληνες βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τα αποτελέσματα εκείνης της ένταξης. Η παρουσίαση είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκθέτοντας συνοπτικά την ιστορία της και τα θεσμικά της όργανα.Περισσότερα... 


Καλλιτεχνική Δημιουργία Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών

SPIRAL-WEEK1 black 14x21 23003 17x24 23004 1   269778939 3166514260236212 2116329867767125646 n

 Μία ακόμη υπέροχη δημιουργία στο πλαίσιο των μαθημάτων του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου και εμπνευσμένοι από το έργο “Color Study” του Ρώσου ζωγράφου Καντίνσκι. Οι μαθητές με τις καθηγήτριες Αλεξάνδρα Μετσοβίτη και Βάσω Παπανίκου δημιούργησαν τη δική τους σύνθεση, σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χρώματα της επιλογής τουςΧρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ο Καντίνσκι πίστευε ότι το κάθε χρώμα έχει τη δική του διακριτή «προσωπικότητα» που αγγίζει ένα ξεχωριστό συναίσθημα στον άνθρωπο.

Απολαύστε το μαζί με άλλες υπέροχες χριστουγεννιάτικες  δημιουργίες!  Φωτογραφίες. 


Το συναίσθημα που νικάει το φόβο

Χαμόγελο του παιδιού - Βικιπαίδεια

Η Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, αποτέλεσε αφορμή για να μας θυμίσει ότι η ΑΓΑΠΗ μπορεί να βρίσκεται παντού, σε κάθε βήμα και σε κάθε μας πράξη.
Έτσι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα, προσφέροντας ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μέσα από τα μικρά μας δώρα. Όλοι μαζί σε συνεργασία, σεβασμό αλλά και διακριτικότητα προσφέρουμε λίγες στιγμές χαράς σε όσους το έχουν ανάγκη.

Συναισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς μας κατέκλυσαν. Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία, να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που στηρίζουν έμπρακτα ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ .
Ευχόμαστε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας, ακριβώς ότι ονειρεύτηκε ο μικρός Άγγελος, Ανδρέας Γιαννόπουλος

Αγάπη, Στοργή, Ενδιαφέρον, Σεβασμό!!! 

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Με τη συμβολή της Σχολικής Κοινότητας

Μαθητών – Γονέων – Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Περισσότερα...


 Διαδικτυακή Ομιλία
για το «Θεσμό του Συμβούλου Καθηγητή»

Σύμβουλος Καθηγητής - Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

 

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 μ.μ., στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφωτικών σεμιναρίων στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ομιλία από τον Ψυχολόγο κ. Σιατή Ανδρέα, με θέμα «Ο Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή στα ΕΠΑ.Λ.».

Ο συγκεκριμένος θεσμός που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» αποτελεί μια καινοτόμο δράση που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Α΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων και στοχεύει αφενός στη συστηματική υποστήριξή τους στη σχολική ζωή και αφετέρου στη δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα.

Στις κύριες αρμοδιότητες και στα καθήκοντα του «Συμβούλου Καθηγητή» εντάσσονται:
- Η αποδοχή, υποστήριξη και εξοικείωση των νεοεισερχόμενων μαθητών στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την ομαλή προσαρμογή τους.
- Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και να βελτιωθεί το σχολικό κλίμα.
- Η ανάπτυξη δράσεων για την ομαλή και απρόσκοπτη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών
- Ο εντοπισμός πιθανών αιτιών που αναστέλλουν τη γνωστική πρόοδο των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σιατή Ανδρέα για την άρτια παρουσίαση του θέματος και το χρόνο που διέθεσε για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας στο νέο αυτό θεσμό.
 


Tipping Point

 

Home | The Tipping Point

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές του Α2 τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ παρακολούθησαν στην πρώτη συνεδρία μέσω online video, τον κ. Ερμή Ζαχαρόπουλο, έναν από τους 100 μέντορες του TippingPoint. Ο Ερμής Ζαχαρόπουλος τελειόφοιτος της Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ έχει εργαστεί σε θέσεις marketing & πληροφορικής σε εταιρίες αλλά και ως freelancer στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή είναι στέλεχος εταιρίας που έχει έδρα τη Δανία, ζει στην Πορτογαλία και εργάζεται με τηλεργασία. Τα καθήκοντα του είναι η πρόσληψη και εύρεση ταλαντούχων προγραμματιστών. Περισσότερα... 


Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας
 

Οι μαθητές των τμημάτων Β4 Υγείας και Γ Βρεφοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου με την εκπαιδευτικό κα. Ξένου Ευρυδίκη στόλισαν φέτος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του σχολείου μας. Πέρυσι, τέτοια εποχή ονειρευόμασταν τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ονειρεμένα, απαλλαγμένα από κάθε ίχνος της πανδημίας, με πρόσωπα καθαρά και όχι πίσω από μάσκες. Ονειρευόμασταν υγεία για όλο τον κόσμο (εκτιμιτέα πλέον ευχή) και επαναφορά στην πραγματικότητα. Δεν έγινε! Υπηρετώντας πάραυτα την αρετή της υπομονής είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Κίνητρο; Το πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι, στολίζοντας όπως κάθε χρόνο το δέντρο του σχολείου μας, ευχόμαστε το φως του να δώσει λάμψη και θετικές σκέψεις για το μέλλον. Video 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 

 


5η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

 Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού: Ο εθελοντισμός έχει τεράστια οφέλη στη ζωή  του ανθρώπου - Dynami tis Prosforas

Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας, με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στους μαθητές της Α’ τάξης με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους για την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.  

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη παρουσίαση και  ακολούθησε  διάλογος με τις δράσεις που  πραγματοποιούνται στο σχολείο μας.  Μετά την ενημέρωση  έδειξαν  έμπρακτα την ευαισθητοποίηση τους στα θέματα εθελοντισμού συνεισφέροντας σε κάθε δράση υλικά αλλά και αναλαμβάνοντας ρόλους ευθύνης.  Παρουσίαση....

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

 


Επέτειος του Πολυτεχνείου -17η Νοέμβρη

Τι συνέβη 15 Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο, δύο μέρες πριν την εισβολή του  τανκ; Το κίνημα δυναμώνει: «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς;» - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ

48 χρόνια μετά το σχολείο μας τίμησε την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρουσιάστηκαν ψίγματα των ιστορικών εκείνων ημερών, καθώς και όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την 17η Νοέμβρη 1973, μέσα από ντοκουμέντα (φωτογραφίες και βίντεο) της εποχής διανθισμένα με πολλή μουσική και τραγούδια (Θεοδωράκης, Λοϊζος...). Οι εκπαιδευτικοί κ. Α. Παππά και Π. Τζαβέλλα, με την βοήθεια και της κ Α. Ζέικου,  παρουσίασαν μέσω Webex στους μαθητές των Γ, Β και Α τάξεων αντίστοιχα, παρόντων όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, το προαναφερθέν υλικό. Το μήνυμα της ημέρας διαχρονικό: "Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία". 

 


Δελτίο Τύπου 

micro hme 2022

 

Το 2o  ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη με την έκδοση  του Ημερολόγιου 2022. Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες της εποχής μας. Η αξία του δεν περιορίστηκε στα όρια  της ελληνικής επικράτειας, αλλά ταξίδεψε σ όλη την οικουμένη. 
Το μεγάλο επίτευγμα του ήταν ότι κατάφερε και   έβαλε μέσα στην ψυχή και  στα σπίτια των απλών ανθρώπων την ποίηση και έκανε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής τάξης, να σιγοψιθυρίζουν τους στίχους σπουδαίων ποιητών μας, όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Τάσου Λειβαδίτη και άλλων.
Το ημερολόγιο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλόλογος και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας. 

 «Για να φτάσουν τα τραγούδια μου σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής…».
Το ημερολόγιο μας....

 


 

Σχολική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

28 

Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, έγινε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου, ημέρα μνήμης της αντίστασης στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό. Αντιμέτωποι με την πανδημία, προσαρμοζόμαστε και εμείς στις δυσκολίες των καιρών μας, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Για τον λόγο αυτό το κάθε τμήμα γιόρτασε την εθνική εορτή στην αίθουσά του, διαβάζοντας το χρονικό της ημέρας και λύνοντας, σχετικό με την εορτή κουίζ γνώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την πρόκληση του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός.  

Σε κάθε τμήμα ξεχωριστά έγινε η απονομή αριστείων, βραβείων και ειδικών επαίνων. Το αφιέρωμα στην εθνική επέτειο έκλεισε, αφού έγινε ο ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών, με τον εθνικό ύμνο. 

Οφείλουμε να συγχαρούμε την κα Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ86 και την κα Νικητοπούλου Μαίρη ΠΕ03 για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και τους μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση της. Το πρόγραμμα... 

 Φωτογραφίες 


Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 

 

Σεμινάρια για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από το Σύλλογο Τεχνολογίας  Θράκης | Reportal.gr

 

Στα πλαίσια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021 ενημερωτική ομιλία από τους καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας.
H ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό ούτε εξειδικευμένο αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Αρχείο1,  Αρχείο 2,  Αρχείο 3
Ιστοσελίδα για Ασφαλές Διαδίκτυο
 


Ομιλία με θέμα:
«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη, Συνέπειες»

 

Στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, την Τετάρτη 6/10/2021 και την Πέμπτη 7/10/2021 η A Τάξη και το Γ Β.Βρεφ, παρακολούθησαν την παρουσίαση της κας Μανιάκη, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου με θέμα:
«Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη ,Συνέπειες»

 

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη, ακολούθησε γόνιμος διάλογος αποδεικνύοντας ότι προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα.

 

Η κα. Μανιάκη αναφέρθηκε ενδελεχώς για τις σοβαρές συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς, όπως συκοφαντίες - δυσφήμιση για κάποιο πρόσωπο, παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, χρήση ναρκωτικών και τέλος παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσα από το διαδίκτυο. Επίσης πληροφόρησε τους μαθητές ότι οι συνέπειες της παραβατικότητας άπτονται ευθύνης και των γονέων - κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και το κόστος δεν είναι μόνο ψυχικό αλλά και οικονομικό.
Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε απαιτούν παρεμβάσεις τέτοιου είδους για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και την ένταξή τους στις μόνιμες δράσεις της υπηρεσίας στα πλαίσια της πρόληψης.
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Μανιάκη για το χρόνο που διέθεσε ώστε να υλοποιηθεί η δράση και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.
 


8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Φυσική Αγωγή Δημοτικό Σχολείο Δαλιού Γ'

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριοτήτες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». 
Οι δραστηριότητες οι οποίες περιελάμβαναν περπάτημα, μπάσκετ, βόλεϊ, είχαν διάρκεια 120 λεπτά και υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου με τη συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελούν τους στόχους του εν λόγω εορτασμού.

Μία ακόμη υπέροχη δημιουργία στο πλαίσιο των μαθημάτων του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών από το 2 ο ΕΠΑΛ  

Αγρινίου και εμπνευσμένοι από το έργο “Color Study” του Ρώσου ζωγράφου Καντίνσκι. Οι μαθητές με τις καθηγήτριες ΑΛεξάνδρα Μετσοβίτη και Βάσω Παπανίκου δημιούργησαν τη δική τους σύνθεσησχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χρώματα της επιλογής τουςΧρώματα που εκφράζουν τα συναισθήματά τους.  

Ο Καντίνσκι πίστευε ότι το κάθε χρώμα έχει τη δική του διακριτή «προσωπικότητα» που  

αγγίζει ένα ξεχωριστό συναίσθημα στον άνθρωπο.  

Απολαύστε το μαζί με άλλες υπέροχες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!

12η Συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Ομίλων Σχολείων

  

Στις 21 Ιουνίου 2014, στο Υπαίθριο Θέατρο του Αιτωλικού πραγματοποιήθηκε η 12η Συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Ομίλων, Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, η οποία διοργανώθηκε από το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ν. Αιτ/νίας και το Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το σχολείο μας το οποίο έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε μια τέτοια συνάντηση, εκπροσωπήθηκε επάξια από τη χορευτική του ομάδα με την καθοδήγηση της γυμνάστριά μας κας Βετσοπούλου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στο όμορφο αυτό κλείσιμο της σχολικής χρονιάς!

 

 


 

 2014: Έτος αφιερωμένο  

στον El Greco

 (Δομήνικο Θεοτοκόπουλο) 

 Στα πλαίσια της φετινής χρονιάς που είναι αφιερωμένη σε έναν από τους πιο ανήσυχους και αινιγματικούς ζωγράφους όλων των εποχών το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, αποκαλούμενο και «Ελ Γκρέκο» (ο Έλληνας),  το σχολείο μας στις 14 Μαΐου 2014, πραγματοποίησε εκδήλωση προκειμένου να τον τιμήσει και να τον γνωρίσει στους μαθητές του.

 

 

Την εκδήλωση που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κα. Λαμπροπούλου Γ. και κα. Παππά Α. την παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων.

 Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος γεννήθηκε στην Κρήτη το 1541 και έζησε ανάμεσα στην Κρήτη και στο Τολέδο (Ισπανία), έχοντας περάσει μια ουσιαστική περίοδο μαθητείας στην Ιταλία. Τετρακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του -7 Απριλίου 1614-, οι δύο πατρίδες για να τον τιμήσουν ανακήρυξαν το έτος 2014 ως έτος El-Greco, διοργανώνοντας παράλληλα πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

 

 


Εθελοντική Αιμοδοσία 

Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η εαρινή εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μια πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας που τιμά αυτόν που το προσφέρει και χαρίζει ζωή σε όποιον το έχει ανάγκη...

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν αθρόα στο κάλεσμα αυτό δίνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Η ανιδιοτελής  τους προσφορά αποτελεί ύψιστη ανθρώπινη πράξη, γιατί το αίμα δεν παράγεται, αλλά μόνο χαρίζεται. 

 Συγχαρητήρια στους μαθητές για την προσφορά τους, στις υπεύθυνες καθηγήτριες Νοσηλευτικής κα Κουτέρη Ειρήνη και κα Κρίκου Ειρήνη για την άψογη οργάνωση της αιμοδοσίας και στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αγρινίου για την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την ευαισθησία τους. 


 Πασχαλινό παζάρι   

Στο σχολείο μας διοργανώθηκε από την Τετάρτη 9 Απριλίου έως και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, πασχαλινό παζάρι, με έργα  των μαθητών του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.  

   Τα έσοδα του παζαριού διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών παιδιών «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης».  Την επιμέλεια-ευθύνη για τη διοργάνωση του  παζαριού, την είχαν οι καθηγήτριες κα Καζανά Ανδριανή  και κα Τριανταφύλλου Σπυριδούλα.   

Επισημαίνουμε ότι τα Πασχαλινά εκθέματα δημιουργήθηκαν από τα παιδιά- με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών- με ιδιαίτερο ταλέντο και ευαισθησία σύμφωνα με το πνεύμα του Πάσχα. 


 ΔΙΑΛΕΞΗ 

Αποτέλεσμα εικόνας για zormpa rammopoyloy

 Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, το σχολείο μας, φιλοξένησε την κα Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου, Εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου και διακεκριμένη συγγραφέα των Εφήβων.

Η κα Ζορμπά, πραγματοποίησε διάλεξη στους μαθητές της Α' τάξης,  με θέμα:

 "Το Λογοτεχνικό Βιβλίο και οι Μαθητές"

 Μίλησε με ευγένεια, σεμνότητα, καθαρότητα, σεβασμό και παιδαγωγική αγάπη προς τους μαθητές, για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου και επακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

 Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζορμπά για την προσφορά της και την παρουσία της στο σχολείο μας.

 

 


ΟΜΙΛΙΑ 

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στις 18:30 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Α., πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - ομιλία στους γονείς των μαθητών μας με θέμα: " Κίνδυνοι που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο"

 Η ομιλία έγινε από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Κουμπαρούλη Γ. και ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς ομιλιών - προσπαθειών που αφορούσαν την προστασία των μαθητών μας από τους κινδύνους που ελοχεύουν στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Η ανταπόκριση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν πολύ θετική.


 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στις 20:00 το σχολείο μας, παρουσίασε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου τη θεατρική παράσταση του OscarWilde,

afisa

 

«Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός»

Το έργο διαδραματίζεται στην Αγγλία στα τέλη της βικτωριανής εποχής. Δυο νέοι της εποχής εκείνης  για να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή  τους και για να κατακτήσουν τις γυναίκες που αγαπούν, διασκεδάζουν αλλάζοντας την αλήθεια. Βέβαια τα ψέματά τους αποκαλύπτονται και οι αγαπημένες τους σκοπεύουν να τους εγκαταλείψουν??..

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του OscarWilde που θεωρήθηκε επίσης και αριστούργημά του. Το χιούμορ του έργου προέρχεται κυρίως από τους χαρακτήρες που διατηρούν εικονικές ταυτότητες για να αποφύγουν ανεπιθύμητες κοινωνικές υποχρεώσεις.

Γεμάτο με πνευματώδη διάλογο, σατιρίζει κάποιες από τις αδυναμίες και την υποκρισία της κοινωνίας της εποχής.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος ως "ηθοποιοί", οι μαθητές με σειρά εμφάνισης: Μάνθα Δασκάλου, Μιχάλης Κατσούδας, Κώστας Μπέκος, Γιώτα Λυμπέρη, Αμαλία Γρατσινοπούλου, Μάρια Ασημακοπούλου, Γώγω Τσιαμάκη, Ρενάτο Σελίμι, Μάριος  Πάτσης και ως «βοηθοί σκηνής», «βοηθοί σκηνοθεσίας»Ντοβάκου Βάσω του Ιωάννου και Κατσούπης Κωνσταντίνος. Τον ρόλο της εμψύχωσης και  της σκηνοθεσίας είχαν αναλάβει οι καθηγήτριες Κοντούλη Αναστασία, Παππά Αγγελική και Μιχοπάνου Ειρήνη.  

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους. Για να δείτε το video

 

th1 th2

th3 th4

                                            th5

  


 


 Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2014

 

13403516854 9d9cca7eec o   13403177525 c6f2ddbd9c o
 13403184655 6ea9d96951 o  13403524844 02523cea6e o
13403304993 2c5bf1bcf6 o 13403546634 26f60861cc o

 

Εθνική Εορτή 25ης Μαρτίου 

 

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο σχολείο μας. Την ευθύνη διεξαγωγής της την είχαν οι καθηγητές κα. Ράπτη Κ. ΠΕ02 και  κ. Τίτης Ά. ΠΕ20. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, την επιμέλεια των οποίων είχε η κα. Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11.

 


 Εθελοντική Αιμοδοσία (17 Δεκεμβρίου 2013)

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγρινίου κάλεσμα στους μαθητές και καθηγητές για

Εθελοντική Αιμοδοσία 

γιατί

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.

Αποτέλεσμα εικόνας για aimodosia

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.

 Ασφαλές αίμα είναι αυτό που δεν βλάπτει κατ' αρχήν τον ίδιο τον δότη, είναι δηλαδή ασφαλές από μολυσματικές ασθένειες, οπότε δεν μπορεί να βλάψει ούτε τον λήπτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της υγείας των ασθενών.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης ασφαλούς αίματος είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει τη ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. 

 


 

 Η  "Ώρα Κώδικα" στο σχολείο μας

  Στα πλαίσια της παγκόσμιας διοργάνωσης της "Εβδομάδας Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα", μιας  εκπαιδευτικής εβδομάδας αφιερωμένης στην Επιστήμη Η/Υ  & Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε από τις  9 έως και 15 Δεκεμβρίου 2013 , το σχολείο μας συμμετείχε με όλα τα τμήματα του τομέα Πληροφορικής και Δικτύων Η/Υ της Β' και Γ' τάξης.

_Code-hour-final_all

 

Η διοργάνωση η οποία έγινε από το Code.org (αναλυτικές πληροφορίες στο  http://csedweek.org/) απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

 Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια καθοδηγούμενη δραστηριότητα την οποία μπορούσε να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες δημιουργήθηκαν και έγιναν διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες προκειμένου να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

 

 


Επιμορφωτικό Σεμινάριο UBUNTU-LTSP  

 Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 από τις 15:00 έως τις 19:00, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας υπό την αιγίδα του Σχολ. Συμβούλου Πληροφορικής κλάδου ΠΕ19, Δρ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, επιμορφωτικό εργαστηριακό βιωματικό σεμινάριο, πέντε (5) διδακτικών ωρών σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αιτ/νίας και της ομάδας Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών και Διοικητικών Μονάδων του Ι.Τ.Υ.Ε. - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με θέμα:

 " Οργάνωση, διαχείριση, συντήρηση και παιδαγωγική αξιοποίηση Σχολικού Εργαστηρίου Πληροφορικής και ΕΦαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΕΠΕΗΥ) με ταυτόχρονη λειτουργία Λειτουργικών Συστημάτων Windows και Ubuntu".

 Στο σεμινάριο στο οποίο έλαβαν μέρος 40 εκπαιδευτικοί - Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και καθηγητές Πληροφορικής- σχολείων του Νομού μας, τα επί μέρους θέματα εισηγήθηκαν οι κ. Παπαδάκης Σπ. Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 και η ομάδα επιμορφωτών του Ι.Τ.Υ.Ε.-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με συντονιστή τον κ. Ι. Σιάχο.


 Σχολική γιορτή 17ης Νοέμβρη 2013

    Η επέτειος του Πολυτεχνείου, η ημέρα που θυμίζει σ΄ όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες. Στον αγώνα αυτό τα νιάτα της πατρίδας μας έδωσαν το μεγάλο παρών με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας τίμησε τα Ελληνικά νιάτα με μια γιορτή λιτή, αλλά πολύ συγκινητική. 

Κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή της οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κας Γεωργίου Ειρήνης και κ. Μαρκή Γεωργίου. 

  

Video 1  Video 2  Video 3     Video 4

 Εθνική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

 

  Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940  στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Το σχολείο μας αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του '40 πραγματοποίησε μια μικρής διάρκειας, αλλά φορτισμένης  συγκινησιακά εορτή, με τη βοήθεια των παιδιών και υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κας Παππά Α. και του πληροφορικού κ. Κουμπαρούλη Γ.

 

 

100 0573

 100 0577
100 0580 100 0582

 

 

 

We have 31 guests and no members online