Τελικές Εκδόσεις Μοντέλου Erasmus +KA2
Οι Τελικές Εκδόσεις - Αναφορές των περιοχών IO1, IO3 και ΙΟ4 του προγράμματος.
IO3_Recommendations for policy makers
Δελτίο Τύπου
Η ομάδα ERASMUS του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου στην εκδήλωση διάχυσης του έργου “INSTRUCTION-Αναβάθμιση δεξιοτήτων εκπαιδευτικών σχολείων για την διευκόλυνση μαθητών στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία“. Η δια ζώσης εκδήλωση έλαβε χώρα στις 24 Μαρτίου 2022, στο Ξενοδοχείο Premier στο Αγρίνιο προσελκύοντας περισσότερους/ες από 40 εκπροσώπους εκπαίδευσης, πολιτισμού και χάραξης πολιτικής στην Ελλάδα. Φωτογραφίες εκδήλωσης... Video Εκδήλωσης...
Το καινοτόμο μοντέλο της μαθητείας ως απάντηση στις μελλοντικές εργασιακές προκλήσεις
Οι αλλαγές που επέρχονται στον ευρύτερο παραγωγικό ιστό της οικονομίας σηματοδοτούν ένα νέο κόσμο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εδώ και μεταβάλλει ραγδαία το εργασιακό – κοινωνικό περιβάλλον.
Σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον που μετασχηματίζεται αδιαλείπτως, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν μόνο με στατικές γνώσεις και δεξιότητες καθώς η αυτοματοποίηση θα αφανίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Η απάντηση, σύμφωνα με τους επαΐοντες, είναι η συνεχής επιμόρφωση – επανεκπαίδευση, η απόκτηση - αναβάθμιση δεξιοτήτων που σχετίζονται με την έξυπνη νοημοσύνη και η ικανότητα των ανθρώπων να «μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν», δηλαδή να προσαρμόζουν τις εκάστοτε δεξιότητές τους στο περιβάλλον και τις ανάγκες που προκύπτουν.
Δεξιότητες όπως η συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη, η ενσυναίσθηση, η προσαρμοστικότητα, η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η συνεργατικότητα θα αποτελούν αδιαμφισβήτητες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση θέσης στο «εργασιακό μέλλον».
Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου είναι εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 “Αναβάθμιση δεξιοτήτων καθηγητών για τη διευκόλυνση της μετάβασης των μαθητών από την εκπαίδευση στην εργασία” το οποίο μοντελοποιήθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στοχεύει στην καθιέρωση –εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου διδασκαλίας στη μαθητεία με γενικούς στόχους:
- τη διευκόλυνση της μετάβασης των μαθητών από την εκπαίδευση στον κόσμο της εργασίας
- την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ σχολείων και εταιρειών. Περισσότερα...
Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα:
«Νέο Μοντέλο Μαθητείας: Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών για
τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία»
Στο πλαίσιο των ανειλημμένων υποχρεώσεων ως εταίροι στο πρόγραμμα Erasmus+KA2 την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:30 μ.μ., η ομάδα προγράμματος Erasmus του σχολείου μας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Σαρδέλης Αθανάσιος, ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαδάκης Σπυρίδων, ο Συντονιστής ΕΕ Οικονομίας Πομώνης Γεράσιμος , ο Συντονιστής ΕΕ Αγγλικής και παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου κ. Σκιαδάς Γρηγόριος, η Δ/ντρια του Ε.Κ. Αγρινίου κα. Συρόκου Ελένη, ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κ. Παπούτσης Φώτιος, o Δ/ντής του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κ. Κάππας Σπυρίδων, η Δ/ντρια του ΕΠΑ.Λ. Μακρυνείας κα. Βούλγαρη Χριστίνα, ο κ Καράμπελας Παναγιώτης Δ/ντής του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας, ο κ. Δίπλας Κων/νος υπεύθυνος μαθητείας Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Ανδιανοπολίτης Κων/νος πρόεδρος του ΕΕΤΕΚ, ο κ. Λίνος Μπλέτσας Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Σκόνδρας εκπρόσωπος της εταιρείας ΓΑΙΑ, ο κ. Νίκος Καρβελάς εκπρόσωπος της εταιρείας Καρβελάς ΑΒΕΕ, ο κ. Μαρίφογλου Χρήστος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και στις ΑΠΕ.
ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
1. Παρουσίαση του μοντέλου διδασκαλίας του CF.
2. «Το νέο μοντέλο διδασκαλίας» που στηρίζεται στη μάθηση βάσει της εργασίας.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου και καινοτόμου μοντέλου διδασκαλίας ικανού να ενδυναμώσει τους μαθητές και να τους διευκολύνει στη μετάβαση από το σχολείο στην αγορά εργασίας. Συμπεράσματα Συνάντησης...
Πιλοτική Φάση Εμπειρίες καθηγητών και μαθητών
Διαφημιστικό φυλλάδιο 1, Διαφημιστικό Φυλλάδιο 2
Erasmus+ Programme, KA2 – Strategic Partnerships
INSTRUCTION – Αναβάθμιση δεξιοτήτων καθηγητών για μετάβαση των μαθητών από την εκπαίδευση στην εργασία
No.: 2019-1-IT02-KA201-062606
Ομάδα εστίασης με τα ενδιαφερόμενα μέρη
IO2 - Κατάρτιση εκπαιδευτικών
Τόπος: 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου
Ημερομηνία: 4 Ιουνίου, 2021
Ώρα: 12.30 μ.μ.
Το έργο INSTRUCTION που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + στοχεύει στην προσαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου διδασκαλίας με ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ:
- τη διευκόλυνση της μετάβασης των μαθητών από την εκπαίδευση στον κόσμο της εργασίας.
- ενίσχυση του δεσμού μεταξύ σχολείων και εταιρειών.
Το δεύτερο πνευματικό αποτέλεσμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» στοχεύει στην ενημέρωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών ώστε να υποστηρίξουν καλύτερα τη μετάβαση των μαθητών από το σχολείο στην εργασία. Αυτό το αποτέλεσμα είναι μεταβιβάσιμο σε εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων καθώς έχει σχεδιαστεί, δοκιμαστεί και βελτιωθεί σε συνεργασία με σχολεία από 5 διαφορετικές χώρες.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έργου, το 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου διοργάνωσε μία εσωτερική ομάδα εστίασης στις σχολικές του εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή του διευθυντή του σχολείου, κ. Φλωρόπουλου Αθανάσιου, καθώς και πέντε εκπαιδευτικών με σκοπό να συλλέξουμε τα σχόλιά μας σχετικά με την χαρτογραφημένη διδασκαλία των δραστηριοτήτων και των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα:
Μετά από μια σύντομη παρουσίαση της μεθοδολογίας από τον κ. Φλωρόπουλο, είχαμε μια συζήτηση επικεντρωμένη στα κύρια σημεία. Πρώτα απ’ όλα, συζητήσαμε εάν το προτεινόμενο μεθοδολογικό πλαίσιο είναι κατάλληλο για τις σχολικές μας ανάγκες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι περιλαμβάνει σίγουρα όλες τις παιδαγωγικές αρχές και τις επαγγελματικές ικανότητες που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτικός έτσι ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει την επιτυχή μετάβαση των μαθητών από το σχολείο στην εργασία.
Πιο συγκεκριμένα, το προτεινόμενο μεθοδολογικό πλαίσιο ξεκινά από τη βασική προϋπόθεση ότι ο εκπαιδευτικός επιθυμεί πραγματικά να εκπαιδευτεί για να γίνει εκπαιδευτής μαθητείας και συνεχίζει με λεπτομερή αναφορά στην εκπαίδευση που πρέπει να ακολουθήσει ένας εκπαιδευτικός, ώστε να αποκτήσει τις ικανότητες που θα του δώσουν τη δυνατότητα να ενδυναμώσει τις δεξιότητες των μαθητών με στόχο να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι μια μεθοδολογία που βασίζεται στον επιστημονικό ορθολογισμό και στοχεύει να παρακινήσει τόσο τον εκπαιδευτή όσο και τον μαθητή να επιτύχουν τους στόχους τους. Ως αποτέλεσμα, θεωρούμε ότι είναι κατάλληλο για τις ανάγκες όχι μόνο του σχολείου μας αλλά και όλων των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας μας.
Από την άλλη πλευρά, συζητήσαμε τον τρόπο λειτουργίας της πρακτικής άσκησης στη χώρα μας, προκειμένου να δούμε αν η προαναφερθείσα μεθοδολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε ελληνικά Επαγγελματικά Λύκεια. Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες που πρέπει να εξετάσουμε. Πρώτον, η πρακτική άσκηση είναι μια περίοδος μεταλυκειακή για τους Έλληνες μαθητές, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες-μαθητές δεν είναι πλέον οι μαθητές του σχολείου μας που φοιτούν σε γενικά μαθήματα και συμμετέχουν γενικά στη σχολική ζωή. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν την μαθητεία δεν είναι μόνιμοι, στερούνται επιμόρφωσης ως προς την καθοδήγηση των μαθητών κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και δεν είναι πάντα σίγουροι ότι θα προσφέρονται αρκετές θέσεις εργασίας για πρακτική άσκηση. Όλα αυτά δημιουργούν τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα τόσο τα σχολεία όσο και οι εταιρείες να πιέζουν το κράτος για άμεσες διαρθρωτικές αλλαγές στην εφαρμογή της μαθητείας. Εξαίρεση αποτελούν τα νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, τα οποία θα εφαρμόσουν την πρακτική άσκηση και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Πιστεύουμε, επίσης, ότι όλες οι περιγραφόμενες δεξιότητες – ικανότητες που απαιτούνται να έχουν οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίνονται πλήρως στην αποτελεσματική εφαρμογή των περιοχών που αναφέρονται. Οι εκπαιδευτικοί, όταν έχουν τέτοιες δεξιότητες, θα είναι σε θέση να καθοδηγήσουν και να διευκολύνουν τους νέους κατά τη μετάβαση από το σχολείο στην εργασία, καθώς και να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ σχολείου και επιχειρήσεων.
Είναι αλήθεια ότι η εποχή της πανδημίας και των νέων δεδομένων απαιτεί νέες δεξιότητες που αφορούν την εικονική πραγματικότητα, όπως στοιχειώδες επίπεδο αντίληψης των βασικών εννοιών της ΕΠ και των σύγχρονων εφαρμογών της. Η βασική αρχή της εκπαιδευτικής αξιοποίησης της ΕΠ έγκειται στη βιωματική μάθηση (εμπειρία της άμεσης επαφής με το προς μελέτη αντικείμενο) και στη συμμετοχική προσέγγιση της ύλης του μαθήματος. Οι συνηθέστεροι τρόποι εισαγωγής της ΕΠ στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι η προσφορά εξομοιωτών σε περιβάλλοντα επιχειρήσεων .
Όσον αφορά τις δεξιότητες, είμαστε της γνώμης ότι οι προτεινόμενες δραστηριότητες για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών είναι επαρκείς για την ενημέρωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών προκειμένου να τους βοηθήσουν να υποστηρίξουν τη μετάβαση των μαθητών από το σχολείο στην αγορά εργασίας και η δομή της κατάρτισης είναι πολύ καλά οργανωμένη, επαρκώς κατανοητή και κινείται ομαλά από τη μία Ενότητα στην άλλη βάζοντας όλους τους συμμετέχοντες στη θέση του εκπαιδευτή, πράγμα που είναι και ο κύριος στόχος.
Εάν επρόκειτο να προσθέσουμε κάτι ως πρόταση, θα ήταν επιπλέον πρακτική στον χειρισμό εικονικών περιβαλλόντων. Μια άλλη ιδέα θα ήταν να ενσωματωθούν μία ή δύο δραστηριότητες προσομοίωσης / παιχνιδιού ρόλων για να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες να μπουν στη θέση όχι μόνο του Εκπαιδευτή αλλά και του μαθητή και του εκπροσώπου της εταιρείας. Θα βοηθούσε τους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων μερών και έτσι να γίνουν καλύτεροι διαμεσολαβητές της αντιστοίχισης μαθητών-εταιρειών. Μια τελευταία πρόταση θα μπορούσε να είναι να «χρησιμοποιηθεί» η εμπειρία των μαθητών μεγαλύτερης ηλικίας πάνω στην πρακτική άσκηση και να οργανωθούν ανοιχτές συζητήσεις για να τους επιτραπεί να μοιραστούν αυτήν την πρόσφατα αποκτηθείσα γνώση με νεότερους μαθητές. Όσον αφορά τη διάρκεια των προτεινόμενων δραστηριοτήτων κατάρτισης εκπαιδευτικών, θα θέλαμε να προτείνουμε μία παράταση του χρόνου στις δραστηριότητες ομαδικής εργασίας, καθώς πιστεύουμε ότι λόγω της απόλυτης έλλειψης προηγούμενης εκπαίδευσης, πιθανότατα θα δυσκολευτούμε να εκπληρώσουμε την απαιτούμενη εργασία σε διάστημα μιας ώρας.
Για εμάς θα ήταν ευχής έργο να εφαρμοστεί η προτεινόμενη μεθοδολογία στο σχολείο μας στο μέλλον. Όταν παρουσιάσαμε το μοντέλο σε άλλα σχολεία και σε εκπροσώπους των τοπικών θεσμών και εταιρειών, όλοι συμφώνησαν στην αξία της συμβολής του μοντέλου στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των προσόντων των μαθητών με τα οποία θα ευεργετηθούν πρώτα οι ίδιοι και κατ’ επέκταση η τοπική κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης, στο οποίο θα συμμετάσχουμε, προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές απαιτήσεις της μαθητείας, εφόσον εισακουστούν τα αιτήματα όλων των πλευρών για τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση στη χώρα μας.
Συμμετέχοντες :
Φλωρόπουλος Αθανάσιος |
Διευθυντής ΠΕ80 |
Γεωργίου Ειρήνη |
Υποδιευθύντρια ΠΕ86 |
Ζέικου Αικατερίνη |
Εκπαιδευτικός ΠΕ06 |
Παπαδογεώργου Σπυριδούλα |
Εκπαιδευτικός ΠΕ87 |
Παπαθανασίου Λεωνίδας |
Εκπαιδευτικός ΠΕ86 |
Τίτης Άγγελος |
Εκπαιδευτικός ΠΕ86 |
Δελτίο Τύπου
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών-επιμορφωτικών δράσεων του ΠΕΚΕΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ και σε συνδιοργάνωση με τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, οργανώθηκε με την συντονιστική ευθύνη του ΣΕΕ ΠΕ80 Οικονομίας κ. Γερ. Πομώνη και της ομάδας εργασίας ΣΕΕ επαγγελματικών ειδικοτήτων του ΠΕΚΕΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, Εσπερίδα με θέμα: «Τα ΕΠΑΛ πάνε Erasmus : Ωφέλειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς» την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρες 17:00-20:00 διαδικτυακά.
Στην εκδήλωση μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τις αντίστοιχες συμμετοχές στο πρόγραμμα Erasmus ο κ. Αθανάσιος Φλωρόπουλος, Δντής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, ο κ. Νικόλαος Ντόγκας, Δντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων και ο κ. Παλαιολόγος Δούρος, Δντής του 1ου ΕΚ Κιάτου.
To 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στο πρόγραμμα ERASMUS ΚΑ2 με θέμα: «Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία».
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου και καινοτόμου μοντέλου εκπαίδευσης, ικανού να ενδυναμώσει τους μαθητές και να τους διευκολύνει στη μετάβαση από το σχολείο στην αγορά εργασίας , με στόχο να καθιερωθεί στις χώρες της Ε.Ε..
Οι κ.κ. Ντόγκας Νικόλαος και Δούρος Παλαιολόγος με μεγάλη εμπειρία των σχολείων τους σε προγράμματα Erasmus, παρουσίασαν με εύγλωττο και εύληπτο τρόπο τις ωφέλειες των προγραμμάτων , καθηλώνοντας το κοινό και διαχέοντας τις καλές πρακτικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση την παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Επαγγελματικής Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας, σεβαστός αριθμός Συμβούλων Εκπ/σης και πλέον των 200 εκπ/κών από όλη την επικράτεια της χώρας.
Δελτίο Τύπου 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Στo πλαίσιο των ανειλημμένων υποχρεώσεων ως εταίροι στο πρόγραμμα Erasmus KA2 την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 μ.μ., η ομάδα προγράμματος Erasmus του σχολείου μας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγρινίου κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Σαρδέλης Αθανάσιος, ο Οργανωτικός Σύμβουλος ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαδάκης Σπυρίδων, οΔ/ντής του Τμήματος Εμποροβιομηχανικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κ. Ρόμπολας Γεώργιος, η Δ/ντρια του Ε.Κ. Αγρινίου κα. Συρόκου Ελένη, ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κ. Παπούτσης Φώτιος, o Δ/ντής του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κ. Παπασάββας Αριστοτέλης, η Δ/ντρια του ΕΠΑ.Λ. Μακρυνείας κα. Βούλγαρη Χριστίνα, καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου ως υπεύθυνοι προγραμμάτων μαθητείας. Περισσσότερα....
Η παρουσίαση του προγράμματος...
Ερωτηματολόγιο Δεξιοτήτων Εκπαιδευτικών
Συμμετοχή σε Πρόγραμμα ERASMUS KA2
To 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS ΚΑ2 με θέμα «Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια και σκοπός του είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου μοντέλου καθοδήγησης των μαθητών από το σχολείο στην αγορά εργασίας. Περισσότερα...
Πρόγραμμα ERASMUS 2018-19
Το σχολείο μας υλοποίησε πρόγραμμα ERASMUS στο Λονδίνο με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στις υπηρεσίες της Υγείας στο σπίτι». Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο (2) ροές. Σε κάθε ροή συμμετείχαν δεκαέξι (16) μαθητές και τέσσερις (4) καθηγητές. Οι δύο (2) καθηγητές εναλλάσσονταν ανά εβδομάδα. Η διάρκεια της κάθε ροής ήταν 16 ημέρες. Υλοποιήθηκε η πρώτη ροή από τις 2-2-2019 μέχρι τις 18-2-2019 και ακολούθησε η 2η ροή από τις 28-3-2019 μέχρι τις 12-4-2019. Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, διατροφής και ξενάγησης καλύφθηκανι εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα, ιδιαίτερα σημαντικό σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς.
Οι μαθητές μετακινήθηκαν από το Αγρίνιο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Heathrowτου Λονδίνου και εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο ROYAL NATIONAL του Λονδίνου. Το πρόγραμμα των μαθητών περιελάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων στο κολλέγιο Aid College που βρισκόταν στην περιοχή Butter Sea του Λονδίνου με θέμα «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Η εκπαίδευση των μαθητών βασίστηκε στην αλλαγή που συντελείται στη βρετανική υγειονομική περίθαλψη και η οποία πρέπει να έχει την τεχνολογία στον πυρήνα της. Αυτή η ιδέα εντοπίστηκε από το Dignioτο 2008 και συνεχίστηκε από τον Eric Topol στο βιβλίο του: "Ο Ασθενής". Στο βιβλίο ο Topol οραματίζεται ένα μέλλον όπου η υγειονομική περίθαλψη θα συντελείται στα σπίτια των ανθρώπων και θα αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.
Η εκπαίδευση τους ήταν καθημερινή για μια εβδομάδα και περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Την έβδομη ημέρα της παραμονής των μαθητών στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε ξενάγησή τους στα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Big Ben και το London’s Eye. Στη συνέχεια έγινε περιήγησή τους με λεωφορείο σε όλο το κέντρο της πόλης.
Η δεύτερη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ναυτικό Μουσείο, στο Μουσείο Επιστημών και στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Επισκέφτηκαν το Greenwich και την Οξφόρδη, όπου ξεναγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη, καθώς και το Notting Hill, τη γραφική αγορά Oxford Street, Tower Bridge, ChinaTown και το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό. Οι μαθητές ήταν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία τους γιατί απεκόμισαν οφέλη τόσο εκπαιδευτικά και πολιτισμικά όσο και γλωσσικά.
Ευελπιστούμε το σχολείο μας να επιλεχθεί και μελλοντικά σε παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2023-24
Ευφυή Συστήματα - Αυτοματισμοί
Υπεύθυνοι καθηγητές :
Παπαθανασίου Λεωνίδας ΠΕ-86, Μαρκής Γεώργιος ΠΕ-86, Τίτης Άγγελος ΠΕ-86
Η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, κομμάτι του Βυζαντινού Πολιτισμού
Υπεύθυνοι καθηγητές :
Νταβράζος Νικόλαος ΠΕ-01, Μαρνέζος Αναστάσιος ΠΕ-86
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Λέμε την αλήθεια στην εξουσία. Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αλλάζουν τον κόσμο
Υψώνοντας τη φωνή για το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Είμαι η Μαλάλα
Υπεύθυνοι καθηγητές :
Βούλγαρη Χριστίνα ΠΕ-83, Παπαδογεώργου Σπυριδούλα ΠΕ-87.03, Μαγιάννης Κωνσταντίνος ΠΕ-82
Αγωγή Υγείας
Πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης
Υπεύθυνες καθηγήτριες :
Ξένου Ευρυδίκη ΠΕ-87.09, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 - ΠΕ-86
Μεσαιωνικά Κάστρα στην Θεσσαλονίκη
Μία διαδρομή στη γοητεία και το μεγαλείο τους
Υπεύθυνες καθηγήτριες :
Ανδρέου Αγγελική ΠΕ-06, Ιωακειμίδου Ελένη ΠΕ-87.02 , Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 - ΠΕ-86
Πολιτιστικά Μνημεία στη Θεσσαλονίκη
Υπεύθυνοι καθηγητές :
Δάρλας Δημήτριος ΠΕ-87.03, Μητρογιώργος Γεώργιος ΠΕ-87.02, Αγγελάκη Αναστασία ΠΕ-87.03
Δανειστική Βιβλιοθήκη και Φιλαναγνωσία
Υπεύθυνες καθηγήτριες :
Ζέικου Αικατερίνη ΠΕ-02, Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ-02, Παππά Αγγελική ΠΕ-02
Συντονίστρια: Μιχοπούλου Παναγιώτα
Συμμετέχουσες Εκπαιδευτικοί: Βούλγαρη Χριστίνα, Δανιά Βασιλική
Υπεύθυνοι καθηγητές:
Χατζησμάλης Νίκος (Συντονιστής), Κουτσούκη Αθηνά , Μπόβολος Δημήτριος
Συντονίστρια προγράμματος: Κουτσούκη Αθηνά ΠΕ 89.01
Εκπαιδευτικοί: Μανιφάβα Ελπίδα ΠΕ 78, Χριστογιάννη Θεοδώρα TE 01.19
Συντονίστρια: Χριστίνα Βούλγαρη
Συμμετέχουσες Εκπαιδευτικοί: Μαρία Νταβαρίνου, Ελπίδα Μανιφάβα
Συντονίστρια : Μανιφάβα Ελπίδα ΠΕ-78
Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί : Κουτσούκη Αθηνά ΠΕ-89.01 , Μαγιάννης Κωνσταντίνος ΠΕ-82
Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα: « Παράδοση-Χορός-Μουσική - Περιπλάνηση στην Ιστορία »
Εκπαιδευτικοί : Βετσοπούλου Ελένη ΠΕ11 , Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 , Ζέϊκου Αικατερίνη ΠΕ06
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2021-22
Α/Α
|
Τίτλος |
Καθηγητές |
1
|
Εθελοντισμός και Υγεία - Αιμοδοσία-Μια προσφορά Ζωής
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας |
Ράπτη Σ. ΠΕ87.02
Πέρρου Σ. ΠΕ87.02
Χονδρονικόλα Α. ΠΕ87.02
|
2 |
Πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
|
Ξένου Ε. ΠΕ87.09
Γεωργίου Ε. TE01.13
Σιατής Α. ΠΕ 23
|
3 |
Σχολική Εφημερίδα - Μαθητοτυπία
Πολιτιστικό Πρόγραμμα |
Ζέικου Α. ΠΕ06
Παππά Α. ΠΕ02
Κοντόση Κ. ΠΕ86
|
4 |
Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους
Πολιτιστικό πρόγραμμα |
Ανδρέου Α. ΠΕ06
Γεωργίου Ε. TE01.13 Δάρλας Δ.. ΠΕ87.03
|
5 |
Πολιτιστικό Πρόγραμμα |
Παππά Α. ΠΕ02
Ζέικου Α. ΠΕ06
Μιχοπούλου Π. ΠΕ02
|
6
|
Εμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδι: Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση Πολιτιστικό Πρόγραμμα
|
Γεωργίου Ε. TE01.13
Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11
|
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022-23
Α/Α
|
Τίτλος |
Καθηγητές |
1 |
Έκδοση Εφημερίδας 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου «Μαθητοτυπία» |
Κεσίδου Κωνσταντίνα ΠΕ02 |
2 |
Κατασκευές Ρομποτικής – Ανταλλαγή εμπειριών από άλλες ομάδες ρομποτικής
|
Γεωργίου Ειρήνη Λουρόπουλος Αθανάσιος |
3 | Πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης 2022-23 |
Ξένου Ευρυδίκη ΠΕ89.09 Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 &ΠΕ86 Βλάχου Αντιγόνη ΠΕ23 |
4 | Χριστιανισμός και Ορθοδοξία της Ανατολικής Ρωμυλίας |
Φλωρόπουλος Αθανάσιος ΠΕ80 Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 |
5 | Ελληνισμός της Ανατολικής Ρωμυλίας | Παπαδογεώργου Σπυριδούλα ΠΕ8703
Φλωρόπουλος Αθανάσιος ΠΕ80 |
6 | Φιλαναγνωσία |
Ζέικου Αικατερίνη ΠΕ06 Κεσίδου Κωνσταντίνα ΠΕ02 Παππά Αγγελική ΠΕ02 Μιχοπούλου Παναγιώτα ΠΕ02 Νικητοπούλου Μαρία ΠΕ03 Χαραλαμπάκη Μαρία ΠΕ02 |
7 | Εθελοντική Αιμοδοσία |
Χονδρονικόλα Αναστασία ΠΕ8702 Πέρρου Σταυρούλα ΠΕ8702 Ράπτη Σπυριδούλα ΠΕ8702 |
8 | Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας |
Βετσοπούλου Ελένη ΠΕ11 Παπαδογεώργου Σπυριδούλα ΠΕ8703 Αγγελάκη Αναστασία ΠΕ8703 |
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Α/Α
|
Τίτλος |
Καθηγητές |
1
|
Ρομποτική - Κλιματική Αλλαγή |
Παπαθανασίου Λ. ΠΕ86 Μαρκής Γ. ΠΕ86 Τίτης Α. ΠΕ86 Λουρόπουλος Α. ΤΕ01.13 Γεωργίου Ε. ΤΕ01.13 Πεφάνης Κ. ΠΕ86 |
2 |
Η Διαμεσολάβηση ως μέσο για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
|
Ξένου Ε. ΠΕ87.09
Γεωργίου Ε. TE01.13
Σιατής Ανδρέας
|
3 |
Σχολική Εφημερίδα - Μαθητοτυπία
Πολιτιστικό Πρόγραμμα |
Ζέικου Α. ΠΕ06
Παππά Α. ΠΕ02
Κοντόση Κ. ΠΕ86
|
4 |
Τα μονοπάτια των κάστρων
Πολιτιστικό πρόγραμμα |
Φλωρόπουλος Α. ΠΕ80
Γεωργίου Ε. TE01.13 Ανδρέου Α. ΠΕ06
|
5 |
Φιλαναγνωσία
Πολιτιστικό Πρόγραμμα |
Παππά Α. ΠΕ02
Ζέικου Α. ΠΕ06
Μιχοπούλου Π. ΠΕ02
|
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 επισκέπτες και κανένα μέλος