Βραβεία  «YouSmile Awards

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βραβεία «YouSmile Awards 

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού συγχαίρει θερμά το σχολείο μας που αναδείχθηκε στα δεύτερα βραβεία “YouSmileAwards”. Στόχος των Βραβείων αυτών είναι η ανάδειξη πρωτοβουλιών και πράξεων σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο και εμπνέουν άλλα παιδιά ή ενήλικες.  
Αναλυτικότερα η δράση μας: «Παιδιά που βοηθάνε παιδιά».

 

Στις 21/03/2018 οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κα. Ξένου Ευρυδίκη και κα. Γεωργίου Ειρήνη μαζί με τους μαθητές του Β4 Υγείας καθώς και τους μαθητές του προγράμματος «Σχολική Διαμεσολάβηση» επισκέφτηκαν το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Καλύβια Αγρινίου, για να παρέμβουν εικαστικά δίνοντας μια ακόμη νότα αγάπης και ανθρωπιάς στολίζοντας το σπίτι με τα Αερόστατα της Αγάπης. 
Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εθελοντισμού (ΥousmileAwards) προσφέροντας έτσι, ένα κομμάτι στο παζλ που πάνω του πατάνε χιλιάδες παιδιά που δεν είχαν τύχη να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό.

  


Εθελοντική Αιμοδοσία στο σχολείο μας 
 

 

 Τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μαθητές και καθηγητές ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα, δείχνοντας με την πράξη τους αυτή, ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη. 

Οι κυρίες Θεοδωροπούλου Ειρήνη και Ράπτη Σπυριδούλα καθηγήτριες Νοσηλευτικής του σχολείου μας προετοίμασαν και υποστήριξαν αποτελεσματικά την κοινωνική αυτή δράση.

  


16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

 

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Θέρμο υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Δήμου Θέρμου, το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με την χορευτική του ομάδα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής του Αιγαίου και ειδικότερα Τουμπάκια, Καβοντορίτικο, Ικαριώτικο και Αγερανό. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις υπεύθυνες καθηγήτριες κα. Βετσοπούλου Ελένη και Καρδαρά Φωτεινή.

  


 

 Let's Do It Greece: Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού 

 

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εθελοντικής εκστρατείας “Let’s do it Greece – Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις” και της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού, μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας. Μιχοπούλου Παναγιώτας ΠΕ02, συμμετείχαν ενεργά στις παρακάτω δράσεις του σχολείου μας:

1)  
Καθαρισμός του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος και του χώρου του Εθνικού Σταδίου Αγρινίου. 

2)  
Δεντροφύτευση σε μέρος του αύλειου χώρου του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Στόχος της Πανελλήνιας αυτής Περιβαλλοντικής Δράσης “Let’s do it Greece – Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις” είναι να αναδειχθεί το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας, το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας, της δημιουργίας αποκλειστικά μέσω εθελοντών, στην πλειοψηφία τους νέων παιδιών, που ευαισθητοποιήθηκαν και αγάπησαν τον εθελοντισμό και το περιβάλλον μέσα από το σχολείο.

 31351017 583858531986459 1633027715051290624 n  31392637 583857611986551 2039807056952688640 n 

31408271 583857801986532 7900684648429125632 n  31392970 583857398653239 2044584211637075968 n 

 31356087 583857941986518 7364092574295916544 n 31444823 583857538653225 5182766465199112192 n

 

 

 Συνάντηση με τη συγγραφέα
Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για σελιδεσ ενος εφηβου χειμωνα

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια, τη Β/θμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινιώτες βιβλιοπώλες, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 το σχολείο μας φιλοξένησε την κα. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, Εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, και διακεκριμένη συγγραφέα.
Αρχικά, η συγγραφέας μίλησε στους μαθητές της Α΄ τάξης για την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στη συνέχεια, η κ. Ζορμπά παρουσίασε το βιβλίο της «Σελίδες ενός Έφηβου Χειμώνα», ένα δυνατό μυθιστόρημα για μια δύσκολη εφηβεία, αλλά και για τη δύναμη της ποίησης και της λογοτεχνίας.Αφού διαβάστηκαν αποσπάσματα από άρθρα, ποιήματα, ημερολογιακές σελίδες αλλά και η «Αλφαβήτα της Εφηβείας», όπως αυτά προέκυψαν από τις λογοτεχνικές απόπειρες των ίδιων των παιδιών, ακολούθησε ένας πολύ ζεστός και εποικοδομητικός διάλογος με θέμα την εφηβεία αλλά και την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου σε όλες τις ηλικίες. Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζορμπά, που είναι πάντα δίπλα στα παιδιά, για την προσφορά της. Και κλείνουμε με το φετινό μήνυμα για τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου:

«Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο…» 


 Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής Βίας

 

Σχετική εικόνα

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά της σχολικής βίας (6 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σχετικού ενημερωτικού υλικού και προβολές βίντεο στους μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το κοινωνικό αυτό πρόβλημα. Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κα. Ξένου Ε. και Γεωργίου Ε.

Παρουσίαση 1

Παρουσίαση 2

 


  

 Ενημέρωση από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ελεπαπ αγρινιου

 

Στα πλαίσια προγράμματος του Υπoυργείου Παιδείας, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 η κα. Παγανιά Δήμητρα Κοινωνικός λειτουργός του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές του Β3 Υγείας, Β4 Υγείας  και Γ νοσηλευτών σχετικά με το έργο που επιτελεί η ΕΛΕΠΑΠ. 
Αναφέρθηκε ότι έργο της είναι η αποκατάσταση, η διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα λόγου και μάθησης. 
Ιδρύθηκε το έτος 1999 και στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις όπου παρέχονται ιατρικές, θεραπευτικές, ψυχολογικές, κοινωνικές και διοικητικές υπηρεσίες.
Η ΕΛΕΠΑΠ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Διοικείται από την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. της Αθήνας, τα μέλη της οποίας είναι όλοι εθελοντές.  
Η ΕΛΕΠΑΠ απαρτίζεται από 17 άτομα προσωπικό εκ των οποίων 13 άτομα επιστημονικό, 2 άτομα διοικητικό και 2 άτομα βοηθητικό. Το κέντρο συνεργάζεται με όλα τα νοσοκομεία Παίδων της περιοχής, Ιωαννίνων, Καραμανδάνειο Πάτρας και Αθήνας «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία», «Πεντέλης». Σήμερα το παράρτημα Αγρινίου έχει 170 παιδιά από  ολόκληρο το νομό Αιτωλ/νίας καθώς και από το νομό Φωκίδας. Η ηλικία τους είναι από μηνών έως 25 ετών.  Η ΕΛΕΠΑΠ στηρίζει τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους, με αφοσίωση, αγάπη και υπομονή και με στόχο να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές τους με ατομικές θεραπείες και εξειδικευμένα προγράμματα. Στα 18 χρόνια λειτουργίας της περισσότερα από 1300 παιδιά αλλά και οι οικογένειες τους έχουν βρει το στήριγμα και τη βοήθεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημά τους και να ενταχθούν ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο. Οι μαθητές που παρακολούθησαν την κα Παγανιά Δ. ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το ανεκτίμητο έργο της ΕΛΕΠΑΠ , όπως επίσης και για τα παιδιά με αναπηρία. 
Ευχαριστούμε τη κα Παγανιά Δ. για την επίσκεψή της και την ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών μας.

 


 

 Σχολική Εορτή  25ης Μαρτίου

 

 

 

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εορτή για την επέτειο έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μέσα από ένα οδοιπορικό στα γεγονότα που προηγήθηκαν, αλλά και σε αυτά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, τιμήθηκαν όλοι εκείνοι  οι ήρωες που θυσίασαν ζωές και περιουσίες για την ελευθερία της πατρίδας. Την οργάνωση και επίβλεψη της γιορτής, η οποία έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, είχαν οι κες. Βετσοπούλου Ε. ΠΕ11 και Κοντόση Κ. ΠΕ19.

Παρουσίαση...     

Πρόγραμμα.... 

Παρέλαση 1...

Παρέλαση 2...


 Τα Αερόστατα της Αγάπης

  

 aerostato agapis.jpg

Στις 21/03/2018 οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κα. Ξένου Ευρυδίκη και κα. Γεωργίου Ειρήνη μαζί με τους μαθητές του Β4 Υγείας καθώς και τους μαθητές του προγράμματος «Σχολική Διαμεσολάβηση» επισκέφτηκαν το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Καλύβια Αγρινίου, για να παρέμβουν εικαστικά δίνοντας μια ακόμη νότα αγάπης και ανθρωπιάς στολίζοντας το σπίτι με τα Αερόστατα της Αγάπης. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εθελοντισμού (Υousmile) προσφέροντας έτσι, ένα κομμάτι στο παζλ που πάνω του πατάνε χιλιάδες παιδιά που δεν είχαν τύχη να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό.
Η δράση του σχολείου μας ονομάζεται «Παιδιά που βοηθάνε παιδιά». 

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ταλέντο και χαρά έκαναν την εικαστική παρέμβαση με τα αερόστατα που κατασκευάσθηκαν με την καθοδήγηση της κας Ξένου Ε.. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ημερήσιας Φροντίδας από την υπεύθυνη Ψυχολόγο κα. Χαραλαμποπούλου και την κα. Σοφία Σακαβέλα, οι οποίες ενημέρωσαν τα παιδιά για τις δράσεις του οργανισμού, για τις υπηρεσίες και το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που παρέχεται στα παιδιά που φιλοξενούνται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά
Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα.

Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι τέτοιες επισκέψεις εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα αγάπης, εθελοντικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης για το μεγάλο πρόβλημα παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο .
Να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων και τις εκπ/κούς του σχολείου μας κες Ξένου Ε. και Γεωργίου Ε, που διακρίνονται για την παιδαγωγική τους ευαισθησία την διάθεση προσφοράς και την επαγγελματική κατάρτιση στέλνοντας μηνύματα πανανθρώπινα στους μαθητές μας και γενικότερα στην κοινωνία

VIDEO

  


Ενημέρωση για το AIDS από το "Κέντρο Ζωής"

 

Σχετική εικόνα 

 

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2018 εκπρόσωποι της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Κέντρο Ζωής", ενημέρωσε τους μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας σχετικά με το HIV/AIDS. 
Το Κέντρο Ζωής που ιδρύθηκε το 1991 είναι μια αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Είναι η μοναδική ΜΗΚΥΟ στην Ελλάδα που στηρίζει ανθρώπους που ζούν με το HIV/AIDS, ενώ  παρέχει συνεχή ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης.

 

 


Ομιλία - Διάλεξη Ειδικού Καρδιολόγου

 

 

 

Στις 14 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε ομιλία-διάλεξη από τον ειδικό καρδιολόγο, κ. Μάτσα Νικόλαο μέλος της ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., στους μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας, 
με θέμα: " SOSΤΕ την καρδιά σας –Τροποποίηση Παραγόντων Κινδύνου (Κάπνισμα - Άθληση - Διατροφή)".

Η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία η οποία καθήλωσε το ακροατήριο ευελπιστούμε να αποτελέσει το έναυσμα για ευαισθητοποίηση και τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου ανάπτυξης των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ευχαριστούμε τον κ. Μάτσα για την πολύ ενδιαφέρουσα και στοχευμένη ομιλία του. 

 


Δράση "Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα"

 

Σχετική εικόνα

Το σχολείο μας μέσα από τη δράση "Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα" συγκέντρωσε κούτες με πλαστικά καπάκια και τα διέθεσε στo 5o ΓΕΛ Αγρινίου, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην απόκτηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Η συγκεκριμένη δράση η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών για συμμετοχή τους αφενός μεν σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης αφετέρου δε στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης. 

 

 

 


Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

 

Σχετική εικόνα

 

Στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για το Ασφαλές Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν στις 5, 6 και 7 Μαρτίου 2018 από τον κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα καθηγητή Πληροφορικής στους μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας, ενημερώσεις-παρουσιάσεις για την ασφαλή και ορθή χρήση του Διαδικτύου, αλλά και των κινδύνων που ελοχεύουν σε αυτό. 

Ως  Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου 2018 ορίστηκε η Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με το σύνθημα:
“Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερα διαδίκτυο ξεκινά από εσένα”. 
Η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως τον Φεβρουάριο κάθε έτους σε περισσότερες από εκατό χώρες, για να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για παιδιά και νέους και συντονίζεται από το δίκτυο INSAFE / INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών Κέντρων Ασφαλούς  Διαδικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 Η παρουσίαση...

 


 

 1ος Εσωτερικός Σχολικός Συνεταιρισμός στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

 Αποτέλεσμα εικόνας για αιθερια ελαια και σαπουνι

Με σταθερή την πεποίθηση ότι η παιδεία αποτελεί το καλύτερο και ασφαλέστερο μέσο για την αναγέννηση της κοινωνίας, στο σχολείο μας, 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, θα λειτουργήσει από το Σχολ. Έτος 2018-19, ο πρώτος «Εσωτερικός Σχολικός Συνεταιρισμός». Προϊόντα παραγωγής θα είναι τα αιθέρια έλαια και το σαπούνι. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Γεωργίου Ειρήνη, Οικονόμου Ευάγγελο, Παπαδογεώργου Σπυριδούλα και Τίτη Άγγελο με τη βοήθεια του κ. Ντασιώτη Θεοφάνη  Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Αγρινίου. Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα είναι οι μαθήτριες της ειδικότητας Αισθητικής και οι Λαγγούσης Αλέξανδρος (ΒΠ1), Μουστρούφα Αγγελική (ΒΠ1), Καραλή Κων/να (ΒΠ1), Ντέτσκα Γεωργία (ΒΠ2), Μπέκος Χρυσοβαλάντης (ΒΥΓ1), Δανέβα Χριστίνα (Α1), Γκρύγκο Κάρμεν (Α1), Αμπντουλχάι Φώτιος (Α1), Λυμπέρη Άννα (Α2). 

Εφαρμόζοντας οι μαθητές κανόνες και πρακτικές συνεργασίας μέσα στα πλαίσια μιας ομάδας με τρόπο που θα εξασφαλίζει και την ομαλή λειτουργία του συνόλου της τάξης, μαθαίνουν παράλληλα να συνεργάζονται στο μέλλον ως ενήλικα μέλη χωρίς να διασαλεύεται η συνοχή του κοινωνικού συνόλου.
Ο σχολικός συνεταιρισμός είναι η υψηλότερη έκφραση αυτής της προσπάθειας, το καλύτερο μέσο, το οποίο διευκολύνει τη μετάβαση από το σχολικό περιβάλλον στο κοινωνικό κλίμα των ενηλίκων, μια μετάβαση από την επιτυχία της οποίας κρίνεται η επιτυχία της σχολικής αγωγής.
Τα λόγια του μεγάλου Αμερικανού παιδαγωγού John Dewey δείχνουν τον δρόμο σε πολιτική ηγεσία που σχεδιάζει και σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν: «Η τάξη πρέπει να είναι τρόπος συνεργασίας, επικοινωνίας, συναναστροφής, ομαδικής εργασίας και ενεργούς συμμετοχής».

 


 

 Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
κοντά στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

nikos-karagiorgos-2o-epal (1) 

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 οι μαθήτριες του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Άννα Λυμπέρη της Α΄ τάξης και Μαρία Κούτσικου της Β΄ τάξης, συνοδευόμενες από τις καθηγήτριές τους κυρίες Κατερίνα Ζέικου (ΠΕ06) και Αγγελική Παππά (ΠΕ02), πήγαν στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και πήραν συνέντευξη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κύριο Νίκο Καραγεώργο.
Ο κος Καραγεώργος με την ευφράδεια, την αμεσότητα, το πηγαίο καλοπροαίρετο χιούμορ και με τη στόφα του δασκάλου που κερδίζει από το πρώτο λεπτό και μαγεύει τον ακροατή του, συνομίλησε με τις μαθήτριες, δέχτηκε με χαμόγελο κάθε ερώτησή τους που απάντησε με ειλικρίνεια και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση να διδάξει με το λόγο του στάσεις ζωής. Αναφέρθηκε στην πορεία του μέχρι σήμερα και θυμήθηκε γεμάτος συγκίνηση την αμέριστη συμπαράσταση των βιοπαλαιστών γονιών του.
Αποκάλυψε πως τώρα πια αυτό που ακολουθεί στη ζωή του είναι τα λόγια του μέντορά του Μίμη Βολανάκη. Ο δάσκαλός του τον είχε ρωτήσει κάποτε «Θες να ‘σαι πρώτος ή προσωπικός;», εννοώντας αν θέλει να κυνηγάει την πρωτιά ή ό,τι κάνει να έχει το δικό του προσωπικό στίγμα-ταυτότητα. Ομολόγησε επίσης ότι για τον ίδιο το πιο σημαντικό στην τέχνη «δεν είναι να κανακεύει, είναι να παρηγορεί», γιατί καταλαβαίνεις πως «στο πιο καλό και στο πιο κακό δεν είσαι μόνος σου». Εξέφρασε ακόμη την επιθυμία, όταν πάψει να είναι Διευθυντής, να έχει αφήσει πίσω του κάτι αξιόλογο, αφού έχει ήδη αποφασίσει τον Σεπτέμβριο, που κλείνει τρία χρόνια θητείας, να παραιτηθεί από αυτή τη θέση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε κάποιον άλλον να προσφέρει. 
Ο κος Καραγεώργος, τέλος, έδωσε και την χαρά οι μαθήτριες να έχουν την αποκλειστικότητα της πρώτης είδησης: 
Το ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων τον Αύγουστο του φετινού καλοκαιριού θα ανεβάσει «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» του Λόρκα με ηθοποιούς Αγρινιώτες, κάτι που έχει περάσει ήδη και έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στα πέντε αρχαία θέατρα του νομού (Καλυδώνα, Μακύνεια, Πλευρώνα, Οινιάδες, Στράτο) για να ενοποιηθούν αυτοί οι αρχαίοι χώροι και να προβληθούν. Έδωσε παράλληλα ανοιχτή πρόσκληση και παρότρυνε τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές να παρακολουθήσουν αυτές τις παραστάσεις.


Ολόκληρη η συνέντευξη.

 nikos-karagiorgos-2o-epal (2)


 

 Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου στο σχολείο μας

Αποτέλεσμα εικόνας για πριοβολου ελενη

 Την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, το σχολείο μας φιλοξένησε τη διακεκριμένη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου
«Είμαι η Ελένη Πριοβόλου, γεννημένη στο Αγγελόκαστρο Αιτωλίας, στο Κάστρο των Αγγέλων, όπου και έζησα μέχρι τα 18 μου θρεμμένη με τους μύθους και τα παραμύθια της γενέθλιας γης». Έτσι μας συστήθηκε η συγγραφέας. «Από πολύ νωρίς βρήκα καταφύγιο στις λέξεις. Εκεί ξεσπούσα τους φόβους μου, τις αναζητήσεις, τα οράματά μου. Αυτές με προστάτεψαν από την πεζή καθημερινότητα.» Γι’ αυτή την πορεία της μέσα στον κόσμο των λέξεων και των εικόνων καθώς και για τα χρόνια που κυλούν, γράφοντας παραμύθια και όνειρα για μικρούς και μεγάλους η κα Πριοβόλου μίλησε στους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι με ενθουσιασμό συμμετείχαν στη συζήτηση κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. 

Στη συνέχεια, με αφόρμηση το βιβλίο της «Μετά Φόβου», συζήτησε με τους μαθητές της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου για την αναζήτηση της ελευθερίας, για τον φόβο και την υποταγή, για τα όνειρα και τις αυταπάτες, σχολιάζοντας τα επιμέρους θέματα του βιβλίου με πρωταγωνίστριες δύο κορίτσια τα οποία μεγαλώνουν στην ανδροκρατούμενη ελληνική ύπαιθρο, στην περιοχή της Αιτωλίας, σε περιβάλλον ασφυκτικό.

 Αποτέλεσμα εικόνας για πριοβολου ελενη

 Τέλος, η κα Πριοβόλου δέχτηκε δώσει μια μικρή συνέντευξη στην ομάδα σύνταξης της εφημερίδας του σχολείου, η οποία θα περιληφθεί στο επόμενο φύλλο της «Μαθητοτυπίας». Η επίσκεψη της κ. Ελένης Πριοβόλου γέμισε τη μέρα μας με χαμόγελα, ιστορίες, προβληματισμούς, εικόνες και όνειρα για μικρούς και μεγάλους και πραγματικά καθήλωσε τους μαθητές με την ευγένεια, την καθαρότητα του λόγου, τη ζωντάνια και το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε για τις απόψεις τους.
Την ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε με την επίσκεψή της και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και να συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τα βιβλία της!   

Η συνέντευξη

 


 

 Εκδήλωση του σχολείου μας

 

Στις 23/2/2018 στο Παπαστράτειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Μοιραστείτε τις ομοιότητες μας - Επευφημήστε τις διαφορές μας». Η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου οργανώθηκε από το  2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Κεντρική ομιλήτρια  με θέμα «Ο Αυτισμός σήμερα»,  ήταν η κα. Κωτσοπούλου Αγγελική, Λογοπαθολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογοθεραπείας  στο ΤΕΙ Πάτρας και Επόπτρια της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλ/νίας. Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, ήταν η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Όπως επίσης και η επισήμανση- υπενθύμιση ότι πολλά από αυτά τα άτομα έχουν  χαρίσματα, τάλαντα κα ικανότητες και η εκπαίδευση έχει χρέος να τα αναδεικνύει. Η ομαλή ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο βελτιώνει και εκδημοκρατίζει την ίδια την κοινωνία αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε  ο λόγος και η μουσική για τη διαφορετικότητα.Η κα. Κωτσοπούλου Αγγελική ως κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ενημέρωσε για τις εξελίξεις της επιστήμης και τον τρόπο αντιμετώπισης του αυτισμού σήμερα. Μέσα από το λόγο της αναδείχτηκε το ήθος της και το αδιαμφισβήτητο επιστημονικό της κύρος.

 Η κα. Γεωργακοπούλου Αγλαΐα - Μαρία και ο κ.Φουλίδης Ηλίας,  καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσαν το κοινό  επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια τις ορχήστρες τους. Η κα. Κολοβού Λαμπρινή, Γραμματέας της τοπικής Διοικούσας επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με ευαισθησία και συναίσθηση, ενημέρωσε για το ανεκτίμητο έργο που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ στα άτομα με αναπηρία και παρουσίασε βραβευμένο βίντεο σχετικό με τα θεραπευτικά της προγράμματα.

 Η κα. Παππά Αγγελική φιλόλογος και η κα. Ζέικου Αικατερίνη Αγγλικής Φιλολογίας, καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, επιμελήθηκαν και οργάνωσαν την εκδήλωση με επιτυχία, παρουσιάζοντας πρόσωπα και αποφθέγματα από τo  Ελληνικό  και Παγκόσμιο γίγνεσθαι της διαφορετικότητας. Την εκδήλωση την εμπλούτισαν επίσης, η κα. Ξένου Ευρυδίκη Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, με τους μαθητές του τμήματός της παρουσιάζοντας με ταλέντο και ευαισθησία  δραματοποιημένο παραμύθι σχετικό με την διαφορετικότητα, όπως και η χαρισματική ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας που απαρτίζεται  από τους καθηγητές Πληροφορικής κ Παπαθανασίου Λεωνίδα, Μαρκή Γεώργιο, Τίτη Άγγελο, Λουρόπουλο Αθανάσιο και μαθητές, κατασκευάζοντας αμαξίδιο στο οποίο ενσωμάτωσαν το ρομπότ και η κίνησή του  ελέγχεται από  κινητό τηλέφωνοΤο κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του. 

Η πρόσκληση        

 

Η εκδήλωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ekd2 2018

 

ekd3 2018

 

ekd1 2018

 

 

 


 9 Φεβρουαρίου

 Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

 και

Ημέρα Μνήμης Διονύσιου Σολωμού

Αποτέλεσμα εικόνας για 9 φεβρουαριου ellhnikh glvssa 

Η Ελληνική γλώσσα είναι μοναδική. Είναι η μόνη  γλώσσα  με συνεχή ζώσα παρουσία από τον  ίδιο λαό και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 χρόνια. Ο Γιώργος Σεφέρης γράφει «Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε την ίδια γλώσσα». Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα να τιμηθεί η αξία και η δύναμη της γλώσσας μας παρουσίασε στους μαθητές, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αυτή την υπέροχη γλώσσα, την Ελληνική.

 Η νέα ελληνική γλώσσα αποτελεί την άμεση συνέχεια της γλώσσας της κλασσικής ελληνικής φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας, τη συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, διατρανώνοντας τη διαχρονικότητά της. 
Ως μια γλώσσα, στην οποία αναπτύχθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή λογοτεχνία, η φιλοσοφία, οι θεωρητικές επιστήμες και η ιατρική, η ελληνική γλώσσα σε σημαντικό βαθμό προσδιόρισε τον τρόπο σκέψης και  τη νοοτροπία των πληθυσμών της Ευρώπης.
Από την αρχαιότητα και για πολλούς αιώνες μορφωμένος θεωρούνταν μόνο εκείνος ο άνθρωπος, που κατείχε άψογα την ελληνική. 

Η ελληνική γλώσσα ήταν διεθνής από τους χρόνους του Μ. Αλέξανδρου (336 – 321 π.Χ.) μέχρι την πτώση της Κωνσταντινούπολης (1.453 π.Χ.), δηλαδή κάπου 1.800 χρόνια. Ελληνικά μίλαγαν και έγραφαν σε όλον τον αρχαίο γνωστό κόσμο: Ρωμαίοι, Εβραίοι, Φοίνικες, Ινδοί, Πέρσες, Αιγύπτιοι…. 

Συμπεραίνουμε ότι η ελληνική γλώσσα και η ελληνική γραφή είναι από τις παλιότερες του κόσμου και της Ευρώπης, όπως μαρτυρούν τα γραπτά μνημεία, και η γλώσσα και η γραφή της έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος στις πρώτες μεγάλες στιγμές της δημιουργίας του.

  Παράλληλα, όμως, τιμήσαμε και τη μνήμη του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού. Ο Διονύσιος Σολωμός είναι ο ποιητής με τον οποίο η γλώσσα μας μέσα από τις ποιητικές του δημιουργίες υψώθηκε και μετουσιώθηκε εκφράζοντας την ψυχή και τα οράματα του έθνους μας. Τρανά παραδείγματα ο «Ύμνος εις την ελευθερία» και οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», αποσπάσματα των οποίων ακούστηκαν μελοποιημένα. Αυτή η αφιερωματική εκδήλωση έκλεισε με μικρό απόσπασμα από το μαχητικό κείμενο του Διαλόγου (1824): «Εκατάλαβα· θέλεις να ομιλήσουμε για τη γλώσσα· μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;»  Αυτά τα λόγια του Σολωμού ας συντροφεύουν τα βήματα όλων μας και κυρίως της νέας γενιάς, γιατί αυτή είναι το μέλλον μας … και το μέλλον της γλώσσας μας!    

Αγγελική Παππά (Φιλόλογος) 


 


Η θεατρική Παράσταση "Μαμ" στο σχολείο μας

Σχετική εικόνα 

 Την Τετάρτη 7/2/2018 το σχολείο μας καλωσόρισε τη χαρισματική σκηνοθέτη Νάντια Ζαρκάδα και τους ηθοποιούς της Εφηβικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, που αυτές τις ημέρες ανεβάζουν στα Λύκεια του Αγρινίου τη θεατρική παράσταση το «ΜΑΜ» του Σάκη Σερέφα. Οι ηθοποιοί απέδειξαν περίτρανα το χάρισμά τους στην υποκριτική τέχνη καταφέρνοντας χωρίς σκηνική και ηχητική υποστήριξη, να καθηλώσουν ακροατήριο 90 μαθητών.
Η παράσταση -πανθομολογουμένως- όχι μόνο μάγεψε και διασκέδασε τους μαθητές, αλλά και τους ευαισθητοποίησε και τους προβλημάτισε.
Το «ΜΑΜ» πραγματική πνευματική και ψυχική τροφή για εφήβους που την έχουν ανάγκη για τη διαμόρφωση στάσης, ιδιαίτερα σε «χαλεπούς» για τη ζωή πολιτιστικούς καιρούς.
Θέλουμε να συγχαρούμε τη δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου που μας ξαφνιάζει ευχάριστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τις καινοτόμους δράσεις που υλοποιεί.
Η θεατρική παιδεία θεωρείται εκ των ουκ άνευ, στη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση της νέας γενιάς και αποδεικνύεται εμπράκτως ότι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κ. Καραγιώργος Νικόλαος και οι συνεργάτες του το γνωρίζουν σε βάθος.

 


Ανακύκλωση χαρτιού 

Σχετική εικόνα

Η συνειδητοποίηση πως το περιβάλλον δεν αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή πρώτων υλών και πως επηρεάζεται από τη στάση και τον τρόπο ζωής μας, οδηγεί στην οργάνωση όλο και περισσότερων δράσεων ανακύκλωσης. Το σχολείο μας συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην ανακύκλωση χαρτιού συμβάλλει όχι μόνο στον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά προστατεύει και τα δάση που αποτελούν σημαντικό πνεύμονα οξυγόνου. Στατιστικά, ένας τόνος ανακυκλώσιμου χαρτιού ισοδυναμεί με τον χαρτοπολτό που παράγουν 17 δέντρα, ενώ για την ανακύκλωσή του απαιτείται 40% λιγότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για την παραγωγή χαρτιού από ξύλο. 


Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

 

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν μία σύντομη παρουσίαση του ιστορικού πλαισίου μέσα στο οποίο συντελέστηκε το Ολοκαύτωμα, το οποίο αποτέλεσε μία  συστηματική, μαζική εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η καθηγήτρια του σχολείου Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06) και στόχος ήταν μέσα από εικόνες και βίντεο της εποχής να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα αλλά και να εμφυσήσουμε στα νέα παιδιά το όραμα της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα θεμελιώνεται στην κατανόηση της διαφορετικότητας, την ανάπτυξη της ανεκτικότητας και την κατάργηση των στερεότυπων. Άλλωστε, η γνώση της Ιστορίας αποτελεί ούτως ή άλλως πολύτιμο εργαλείο για την πρόοδο και εξέλιξη της ανθρωπότητας έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε τα λάθη του παρελθόντος.   Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα εγκλήματα στην Ιστορία αλλά και στη ζωή δε γίνονται μόνο από αυτούς που τα εκτελούν αλλά και από αυτούς που τα ανέχονται και σιωπούν…  Η παρουσίαση..

 


 Προσφορά τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς

 

 Το σχολείο μας θέλοντας να υποστηρίξει τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες, συγκέντρωσε τρόφιμα για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Αγρινίου. Μαθητές και καθηγητές ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα αυτό, αποδεικνύοντας έπρακτα τη στήριξή τους στους ανθρώπους που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

 


Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

 

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινίων -εγκεκριμένων από το Υποργείο Παιδείας- στους μαθητές του σχολείου μας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αφενός σε ζητήματα αναπηρία και  αφετέρου στην προώθηση κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας.    

  


Παγκόσμια Ημέρα για τα "Τροχαία Ατυχήματα"

  

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR) και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Από το 2000 έως το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ και της ΕΛΣΤΑΤ, σε 245.404 τροχαία συμβάντα καταγράφηκαν 22.397 νεκροί, 32.555 βαριά τραυματίες και ανάπηροι και 277.967 ελαφρά τραυματίες. Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, προβολή ενημερωτικού υλικού με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίηση τους στα θέματα οδικής ασφάλειας. Υπεύθυνος της παρουσίασης ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Λουρόπουλος. 


  

 

 imer 2018

Νιώθουμε περήφανοι και ξεχωριστοί κάθε φορά που διαπρέπουμε σε κάποιον τομέα της ζωής μας και αποζητάμε την αναγνωρισιμότητα. Αισθανόμαστε πως διαφέρουμε και ξεχωρίζουμε απ’ όλους γύρω μας, πως μας κοιτάζουν επιδοκιμαστικά ή επικριτικά, ανάλογα με την εικόνα, τις πράξεις και τις επιδόσεις μας. Αντιλαμβανόμαστε άραγε τη «διαφορετικότητά» μας στην πραγματική της διάσταση; Γνωρίζουμε ή έχουμε δοκιμάσει τα πραγματικά όρια των δυνατοτήτων μας; Έχουμε καταλάβει ή έστω φανταστεί πόσο «δυνατοί» ή «αδύναμοι» είμαστε και πόσα μπορούμε να πετύχουμε; Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί και όμως τόσο ίδιοι!  Όλοι αγωνιζόμαστε για κάτι καλύτερο….  Όμως, διαπρέπουν και έχουν αξία μόνο όσοι έχουν μάθει να αγωνίζονται χωρίς να κουράζονται, χωρίς να υποκύπτουν, χωρίς να εγκαταλείπουν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους(πνευματικές-σωματικές-ψυχικές) για να δημιουργήσουν κάτι φωτεινό, ένα θαύμα. «Άνθρωποι ξεχωριστοί!» που  μας δείχνουν το δρόμο της προόδου, της επιμονής και της αγωνιστικότητας, της υπερπροσπάθειας, της ανάγκης για αποδοχή και της άδολης και  απρόσκοπτης προσφοράς αγάπης.

Το Ημερολόγιο που δημιουργήθηκε από το 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου για το 2018 παρουσιάζει τις  ιστορίες  ανθρώπων ξεχωριστών και μέσα από αυτούς αναγνωρίζει και τιμά την αξιοσύνη όλων όσων συναναστρεφόμαστε ή απλά τυχαία συγχρωτιζόμαστε μαζί τους και έχουν κάτι να μας διδάξουν… Κρατήσαμε για το τέλος το μήνυμα που θα έπρεπε να είναι αρχή όλων μας: «Μοιραστείτε τις ομοιότητές μας, επευφημήστε τις διαφορές μας…» (Scott Peck).  Δείτε το...


 

 Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

FARSAKIDHS-1 

"Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο". Με τη συνοδεία των σκέψεων του Τάσου Λειβαδίτη, μέσα από ποιήματα, πεζά, ένα δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ αλλά και γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου  μια λιτή εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την επέτειο που είναι συνυφασμένη με τους νέους και τη δίψα τους για ελευθερία. Υπεύθυνες της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί: Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06) και Μιχοπούλου Παναγιώτα (ΠΕ02). 

 

 

ΠρόγραμμαΠαρουσίαση 


28η Οκτωβρίου - Σχολική εορτή 

 Αποτέλεσμα εικόνας για 28 οκτωβρίου

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή από τον Δ/ντή  του σχολείου κ. Φλωρόπουλο Αθανάσιο των αριστείων-βραβείων, στους μαθητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν αντίστοιχα την προηγούμενη σχολική χρονιά. Φέτος  η σχολική  γιορτή περιελάμβανε προβολή διαφανειών και αφηγήσεις ιστορικών γεγονότων ενώ εμβόλιμα έπαιζαν τα βίντεο. Τη γιορτή εμπλούτισαν τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου μας.  Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.. 


 

Εργαστηριακό Σεμινάριο Arduino και 
Μαθητικός Διαγωνισμός Διαστημικής CanSat in Greece 2018

  

Αποτέλεσμα εικόνας για Arduino και Μαθητικός Διαγωνισμός Διαστημικής CanSat in Greece

 

 

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 διεξήχθει στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα "Arduino και Μαθητικός διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece".

Το σεμινάριο διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο κλάδου ΠΕ19 Π.Ε Αιτ/νίας Δρ. Σπ. Παπαδάκη σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο κλάδου ΠΕ12.10 Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Δρ. Στ. Κολιοπούλου, το Σχολικό Σύμβουλο κλάδου ΠΕ04 Αχαΐας και Αιτ/νίας Δρ. Π. Σινιγάλια, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αιτ/νίας και το IEEE NTUA Student Branch του ΕΜΠ. Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

 

 


Πειράματα Χημείας

 

 Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 ο κ. Ντασιώτης Θεοφάνης, Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Αγρινίου παρουσίασε στους μαθητές της Α τάξης του σχολείου μας μια σειρά πειραμάτων Χημείας. Οι μαθητές τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον αποδεικνύοντας περίτρανα την αναγκαιότητα διασύνδεσης της θεωρίας με την πράξη.

 


Ενημέρωση της σχολικής κοινότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

Σχετική εικόνα

 Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου,  μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Φλωρόπουλου Α.,  ενημέρωσε καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας σε θέματα υψίστης σημασίας για την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού όπως πυρασφάλεια και αντισεισμική προστασία. Ο Ανθυποπυραγός κ. Πιστιόλης, ήταν κατατοπιστικός και χαρισματικός γιατί κατόρθωσε να καθηλώσει τους μαθητές με την παρουσία του και το λόγο του.  


 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 

 Αποτέλεσμα εικόνας για 4h panellhnia hmera sxolikoy aulhtismoy

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια εορτασμού της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  διοργανώθηκαν στο σχολείο μας αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές. Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται κάθε χρόνο η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών ώστε να υιοθετήσουν την άθληση ως ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης τους και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 επισκέπτες και κανένα μέλος