Tipping Point:Ο κόσμος στην τάξη σου!

11 

Tο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συνεχίζει για 4η σχολική χρονιά την υλοποίηση των δράσεων με το “Tipping Point” στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στις 18 Νοεμβρίου 2022, οργάνωσε την πρώτη ομαδική συνεδρία, μέσω online  video, με μέντορα τον κ. Δ. Μαυρουδή, έναν από τους 100 μέντορες του Tipping Point. Ο κ. Μαυρουδής εργάζεται ως   Μηχανικός Λογισμικού στην εταιρεία Test Dialectica, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφοριών που διαμορφώνει την καλύτερη λήψη αποφάσεων παγκοσμίως.

Σκοπός της υλοποίησης αυτής της δράσης ήταν η διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών ώστε να τους βοηθήσει να κάνουν επιλογές που θα είναι πιο κοντά στα πραγματικά ενδιαφέροντά τους στον τομέα της Πληροφορικής.Όπως ανέφερε και ο ίδιος, «η   πληροφορική με τις εξειδικεύσεις της διαδραματίζει πλέον έναν κορυφαίο και με ολοένα αυξανόμενη σημασία ρόλο στις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης σε διεθνές επίπεδο».

Στις 23 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ομαδική συνεδρία, μέσω online  video, με μέντορα την κα. Δήμητρα Θεοχάρη. Η κα. Θεοχάρη ζει και εργάζεται στο Ueberlingen της Νότιας Γερμανίας, σαν αρχιτέκτων μηχανικός (ΕΜΠ) και αρχιτέκτων τοπίου (MLA I ap, UTSOA)  στο γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικής υδρολογίας. Μιλώντας για την Αρχιτεκτονική Τοπίου τόνισε ότι εκπαιδευτικός στόχος του μαθήματος είναι η εξοικείωση των σπουδαστών με τις βασικές παραμέτρους της Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Η ίδια τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε τις νέες προκλήσεις στο σχεδιασμό πόλεων με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών ιδεών διαχείρισης υδάτων και χώρων πρασίνου με στόχο την οικολογική, πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των πόλεων με βιώσιμο αλλά και ανταγωνιστικό τρόπο. Εξέχοντα παραδείγματα από υλοποιήσιμες λύσεις από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, της Κίνας και τη Σιγκαπούρη μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για λύσεις στον ελληνικό χώρο, σε μικρές και μεγάλες πόλεις».

Οι εικόνες που ακολουθούν αναφέρονται στην ενσωμάτωση φυσικών οικοσυστημάτων στο αστικό τοπίο και υλοποιήθηκαν από την ομάδα στην οποία συμμετέχει η κα. Θεοχάρη.

123 

Ο ποταμός Kallang πλημμυρίζει συγκρατώντας μεγάλες μάζες νερού. Λίγες ώρες μετά τα νερά ακολουθούν την πορεία του ποταμού, αφήνοντας το χώρο προς χρήση στην κοινότητα. Πηγή: Ramboll Studio Dreiseitl. 

 3

Το πάρκο Bi Shan Ang Mo Kio στη Σιγκαπούρη μετά την ανάδειξή του ποταμού Kallang. Πηγή: Ramboll Studio Dreiseitl

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος